Каква макара използвате при риболов с Фидър

Модератор: Paublo_Eskobar

Публикувай отговор
stich
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Re: Каква макара използвате при риболов с Фидър

Мнение от stich »

Перфектно редене.Няма сериозни луфтове.При 4000 реденето би трябвало да е още по-добро защото е по-бавнооборотна.Не знаех за намалението във фишинг манията.За тия пари няма какво да и се чудиш,обаче гледам че имат в наличност само модел 1000. :roll:
Изображение
abugarsia
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от abugarsia »

колега дайвата е намалена във манията. а ексейджа мисла да го порачам от рибоко там е 129лв 400 модела
stich
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от stich »

:smt023 И да се похвалиш!
Изображение
Аватар
lfc_boy
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от lfc_boy »

Дайвата с намалението идва на 135лв.Днес я въртях и ми се струва солидна.
Малко по тежичка идва от ексейджа,но пък по стабилна.Ще ти свърши по добра работа за тежкия фидер.Мое мнение.
Above us only sky
abugarsia
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от abugarsia »

колеги вие съвсем ме обаркахте ще помисля а и дано и други колеги да напишат нещо по вапроса пък ще решавам :D :D :D
Аватар
ivelin_1976
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivelin_1976 »

abugarsia написа:........ и други колеги да напишат нещо по вапроса пък ще решавам
Хайде да те вкарам съвсем в матрицата :D , та някои колеги ползват ето тази макара и изказват за нея само суперлативи http://www.riboco.com/index.php?mod=pro ... =104&click, може да се окаже, че е по-добрият вариант от тези които разглеждаш в момента :wink: . Пък е и по-евтина, даже от икономията можеш да си вземеш и добро плетено влакно :!: :D :drinkers:
shimano ANTARES BX FEEDER HEAVY Изображение
stich
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от stich »

Забелязах че колегата се е ориентирал по марките D & Sh. А иначе макарета бол.Сега очаваме и долитането на "Кормораните" :lol: :lol:

п.п.Колкото повече мислиш-толкова по-труден ще е изборът.
Изображение
shekira
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от shekira »

аз бих предложил това.Cormaxx BR 5A 4000 370g 5.2:1 0.25mm/170m 70.00 лв
Изображение
КЪЛВЕ ВЧЕРА И УТРЕ, ДНЕС НЕ ЩЕ
Аватар
lfc_boy
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от lfc_boy »

След като е приготвил 130 лв. за макара,не виждам смисъл да пада по надолу.А разлика в качеството определено се усеща.
Above us only sky
Аватар
ivelin_1976
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivelin_1976 »

lfc_boy написа:А разлика в качеството определено се усеща.
Разлика между кое? Между нискобюджетните макари на водещите фирми ли? :D
Последно промяна от ivelin_1976 на Сря Яну 27, 2010 8:21 pm, променено общо 1 път.
Аватар
lfc_boy
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от lfc_boy »

Мисълта ми беше,че за какво да пада на корморан,като може да си вземе по хубава макара за тези пари,които е приготвил.Аз лично бих заменил моя корморан ,когато ми се отвори възможност.
Above us only sky
Аватар
ivelin_1976
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivelin_1976 »

lfc_boy написа:Мисълта ми беше,че за какво да пада на корморан.........
:smt023 На 100% съм съгласен с теб, но не мисля, че си заслужава човек да робува на марки и фирми! Много от компетентните хора в този хорум изказват мнение, че не си заслужава човек да се набутва с макари от шимано и дайва в ниския ценови клас защото не копуваме макара а фирмена марка. Аз също имам "прословутия" корморан, но както виждаш не го препоръчвам на колегата, а споделям мнение и препоръка за макара, която се ползва от доста членове във форума и която се подкрепя като качества и от колегата бутник :wink:
stich
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от stich »

Мисля,че и колегата butnik ,който поставяш като мерило въпреки,че ползва въпросната окума би подкрепил една покупка на ексейдж 4000.Ти коя от така наречените нискобюджетни макари на шимано си ползвал та си толкова разочарован от нея ?
Изображение
Аватар
ivelin_1976
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivelin_1976 »

chirusa_bg написа:В момента ползвам основно 4 макари
Граувел ексел цена 200+
Шимано Ексейч цена 100
Шимно техниум цена 200+
СПРО ...някво си.. цена 70
От тях категорично мога да кажа, че Ексейджа е НАЙ-ЛОШАТА която някога съм имал.
Направо се чудя що са непросветен тип трябва да си, за да ти хареса тая макара, като е тотален боклук.
Абе исках да кажа, че ви съветвам да си изхвърлите евтините модели на Шимано и да си купите за същите пари качествени макари без гръмки надписи.
tamihal написа:E,най после някой да се престраши и да каже,че дори и прословутия ЕКСЕЙДЖ,не е толкова добър и перфектен...преди няколко дни,когато си пазарувах имах възможността да се докосна до въпросната макара,размер 4000...като я завъртях,сама щеше да ми избяга от ръцете,толкова не балансирана беше,а и въртеше доста ''кухо'',за съжаление,а си струваше 150 кинта.
Л.ВИЧЕВ- krokibg написа:Абе момчета,кои е казал че Ексейджа е добър :?: :?: :?: Това са макари еднодневки.Като му видиш цената и ти става ясно
katri написа: евтините макари на Shimano са боклук и по-добре да вземеш най-скъпото китайче, отколкото най-евтиното Shimano!

Попитай тези колеги :wink: Вероятно има и още!!! Аз също съм го въртял култовият ексчейдж и мисля че не струва, не и 140лв-150лв.
stich
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от stich »

Само не разбрах ти какво предложи на колегата за парите,които е приготвил.А аз ще си изхвърля евтините шимана,когато наистина нищо не става от тях.(не че са много де) Или когато имам финансовата възможност да ги заменя за по-скъпи.Скоро продадох една катана която е спукана от въртене и до момента не съм попадал на толкова плавен ход на макара от тоя ценови клас.Колегата,който я купи каза,че наистина е в перфектно техническо състояние както бях отбелязал и в обявата.И за финал една поговорка:Сития не вярва на гладния!

п.п.И с интерес ще следя какво предложение ще дадеш на колегата за макара с големината на размер 4000 с резервна шпула,бърз аванс и т.н.И едва ли не да го надживее (да не дава Господ) и в никакъв случай да не е евтино(130лв.)Шимано.
п.п. на п.п. :lol:
И между другото ми прави впечатлтние че към "евтините шимана" постепенно отиват-отначало моделите около 30-50лв после тези от 70-90 и така от 100 до 130 и нагоре и нагоре. :D Значи Стелата е истината...и да го духат бедните!
-Царю,народа няма хляб да яде!
-Като няма хляб да ядат пасти!

:smt023
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на фидер”