Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

КЕФАЛОВИ ( илария, платерина, кефал ) - 2009г
Модератори: emo vasilev, alekst
Re: КЕФАЛОВИ ( илария, платерина, кефал ) - 2009г
Днес на Тюленово три извадени и две поведени платерини на плаваща бомбарда , като рибата беше на малки пасажи/джуруми/.ivanpavlov написа:При нас по крайбрежието на Каварна, този месец кефаловите риби ги няма никакви. През юни имаше спорадични успехи и то предимно улов на илария и платерина. В тази връзка се обръщам към по-старите риболовци във форума: Можете ли да дадете мнение на какво се дължи този факт?!? Защо все още ги няма кефаловите риби при нас? През последните 5 години такъв проблем не е имало...
-
- ще става разбирач
Събота след обяд,на първа буна ,на плувка само две
иларийки,едната малко по-голяма около 300-350гр.Неделя сутрин от 05:00 до 09:00 на бомбарда тотално капо.

Вчера на плажа на дюни-пълно капо,Приморско на перла само попчета,от там на КРЗто пълно копо . Рибата се вижда на повърхноста но не пипа.Напразни бяха и опитите на бомбарда.Абе поне си починахме покраи морето. 

Това за КРЗто ли е или и на други места?Рибата се вижда на повърхноста
Вчера за около час мятах бомбарда от скалите след резиденцията Перла по посока носа. Там минаваха малки пасажи с муцунки на повърхноста. Извадих няколко, но за съжаление това са прекалено дребни иларийки. Все се оглеждам за такъв пасаж с големи платерини, какъвто напипахме предната седмица. Няма!
Колеги къде изчезнаха кефаловите?
От 10 дни при мен ги няма никакви а като гледам и при вас е така
От 10 дни при мен ги няма никакви а като гледам и при вас е така

На перла.На КРЗ не се вижда нищо.Боцмана написа:Това за КРЗто ли е или и на други места?Рибата се вижда на повърхноста
Вчера за около час мятах бомбарда от скалите след резиденцията Перла по посока носа. Там минаваха малки пасажи с муцунки на повърхноста. Извадих няколко, но за съжаление това са прекалено дребни иларийки. Все се оглеждам за такъв пасаж с големи платерини, какъвто напипахме предната седмица. Няма!
Здравейте
малко информация от Ной - камъните до дървеното корабче:вчера от 19.20 до 21.30 смесен улов- 12 попчета, 2 лихнуса, зарган и две иларии.На буната десетина човека бяха сложили чепарета, но нямам идея дали са взели риба.В крайна сметка съм доволен -тръгнах с нагласата, че риба няма и ще си пия бираичката, а успях да осигуря храна за котките в двора.
При този улов се съмнявам, че това е точния раздел, но ми се струва, че няма смисъл да пускам хиляда отделни теми.
малко информация от Ной - камъните до дървеното корабче:вчера от 19.20 до 21.30 смесен улов- 12 попчета, 2 лихнуса, зарган и две иларии.На буната десетина човека бяха сложили чепарета, но нямам идея дали са взели риба.В крайна сметка съм доволен -тръгнах с нагласата, че риба няма и ще си пия бираичката, а успях да осигуря храна за котките в двора.
При този улов се съмнявам, че това е точния раздел, но ми се струва, че няма смисъл да пускам хиляда отделни теми.
Днес между зарганите Боцмана закачи и тази рибка на бомбарда.

- sarfa
- научил се да хвърля
карид написа:Днес между зарганите Боцмана закачи и тази рибка на бомбарда.
Е карид къде хвана тази риба.

Няма нищо по - хубаво от лошото време!
-
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Днес като си джитках недалеч от брега имаще много странни пасажи от риба. Част от тялото на рибите се показваше над водата. Но на по малко от 5 метра не ми позволяваха да ги доближа за да видя по добре какви риби са. Кормораните мнохго ги ядяха. Имате ли идея това пасажи с кефал ли са ?
Най-вероятно са кефалови. Често при тихо време се събират на пасажи и си показват част от главите над водата.
-
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
На бомбарда смятам да ги пробвам утре. С друго освен морски червей дали ще хване декиш.
Ако морето е спокойно, на плаваща бомбарда и задължителния морски червей.
-
- научил се да хвърля
Колеги
най накрая сваршихме жатвата... Отивам на риболов утре ...на Фара Шабла... Ще пробвам как е в района и ще пиша...Сигорно ще мина и покрай блатата ... сас сладководния сам начинаещ но имам мерак ... Дано да има кефалови и зарганчета пак другото лажа

!!!НАСЛУКА!!!
- даката
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Днес пробвах с плаваща в пасажите
нищо . Смених с полу потъваща и резолтата дойде на момента - една
огладняла 400гр. платерина
на момента и тотално спря да пипа.
Когато се появи голям пасаж на близо се чува шум ,като от ЗАГОРКА.

огладняла 400гр. платерина

Когато се появи голям пасаж на близо се чува шум ,като от ЗАГОРКА.

риба къща няма-риба време няма