Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Накъде около Плевен?
Модератор: sapuna
- kluna_
- научил се да хвърля
Re: Накъде около Плевен?
Браво
много полезно. Ако бяха всички като теб...

Във връзка с цитата по-горе едно лирическо отклонение (случка на Дъбника):trepachoo написа:за това нашия район ще е най-обезрибен,
Тъй като не съм от вашия край, често ми се налага да идвам към Плевен заради жената, та се бях позаинтересувал къде мога да си направя кефа. Отидох на Дъбника, разпънах си щеката и ги почнах една след друга. Около мен имаше бая хора, но изглежда или не знаеха как да ги ловят или търсеха някви други риби, но - с цялото си нахалство един колега се съблече и се къпа на 2 метра от мен (2 пъти), ми си чехлите и т.н., както и да е... Лових до обяд и след като приключих изсипах рибата обратно в язовира и оставих живарника да съхне. Ами кво да ви кажа - то не бяха приказки, погледи, цъкания с език и накрая ме питаха що съм бил пуснал рибата, даже един ме пита от къде съм и се изказа - тук рибата не се пуска.Съответно аз го попитах ехидно има ли идея защо са такива маломерни рибите в този голям водоем ама явно не се усети и ми вика - а бе преди години излизаха и по едри

Далеч съм от мисълта, че само по вашия край е така, но на други места съм виждал поне 2 да пускат риба обратно!
- kluna_
- научил се да хвърля
тука си е е..ло майката - айдушки район сме 

Днес реших най-накрая да пробвам Дъбнишката бара. Стръв бял червей, захранка около 200 грама бял. Такъмчето беше горните три колена от телескопчето че имаше много клони и на 7m не ставаше. Основно влакно 0.12 без повод плувка 0.3 гр.едно утежнение на около 20 см от куката. За около 2 часа по обяд хванах 64 уклея. За мен доволно ще изпият една две бирички утре 
Да попитам колегите от Плевен, някои ходил ли е скоро на р. Вит над моста при циментовия.

Да попитам колегите от Плевен, някои ходил ли е скоро на р. Вит над моста при циментовия.
-
- научил се да хвърля
Колега пробва ли на влашка плувка. а за уклеите браво 

Пробвах на влашка плувка на торно червейче, но се бяха събрали много дребни червеноперки и само ми отвличаха вниманието. Иначе риболовците там разправяха за мистични черни мрени до лакът явно има и от тях. Иначе рекичката е много добра и ми хареса ще я пробвам и друг път.И ще се подготвя за мрените с по качествена захранка
- kluna_
- научил се да хвърля
на Г.Дъбник кълве дребна бабушка и уклей!
Утре мога да отида за риба ако имам време и се чудя какво да избера р. Вит над циментовия или дъбнишката бара . Ако някои е ходил скоро на тези места да каже какво е положението, ще ми помогне в избора
-
- новобранец
За Кайлъка наистина има толостолопи. на пружина със стериопорени топчета и със захранка коноп с ванилия .
- kluna_
- научил се да хвърля
това с толстолопите беше лятото - вече няма

на ясенските блата-НИКОЙ Вита висок и мьтен.Дайте инфо за Венеца има ли щука?
Ще пия водка, бира и ракия,
на коленете ми ще седне някаква мастия!
Ще пукам здраво до зори,
и пичката в леглото ще е.а дори!
А утре сутрин ще ме гони махмурлук,
очите ми ще са изцъклени като борсук!
Ще пукам здраво до зори,
-
- ще става разбирач
колега би ли обяснил каде се намира въпросния изовир.на венеца ходя за гъбки и незнаех че има и изовир пък тия неща трябва да се знаят.знам едно блатце точно до поделението ама то лятото няма много вода и е пълно с водорасли и папур.там съм виждал да ловят таранки но едва ли става въпрос за негоavto написа:.Дайте инфо за Венеца има ли щука?
заимало са е едно немане
това е
Ще пия водка, бира и ракия,
Ще пукам здраво до зори,
Ще пукам здраво до зори,
-
- ще става разбирач
незнаех че там има щука.когато е имало рибари само таранчици ловеха за хищик несъм виждал да хвърлят ама ас обикалях лятото и то в жегите кои ще се занимава с щука.мерси за инфото и ако ходиш може да споделиш резултата ако искаш разбира се.НАСЛУКА
заимало са е едно немане