Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Воблери ECOGEAR - клено и кефало трепачи ;)
Модератори: Павел Иванов, sestrata
-
- разбира нещата
Re: Воблери ECOGEAR - клено и кефало трепачи ;)
Кой иматации бре, Сандо ?
Факт !
LynyrdSkynyrd написа:...Това ,че ние ползваме качествени такъми не значи ,че сме по-добри риболовци от доста други...
Vid написа:Днес в един магазин пипнах пръчка с неизвестната марка .... и по всички видими и осезателни показатели според мен беше също като Авида???
- maznislav
- разбира нещата
- Обратна връзка:
То за гусин модератора всичко дет не е койот -че , значи е "ефтина" имитация...
Да спрат всички да "правят имитации" и да остане само "ориджиналъ"
Да спрат всички да "правят имитации" и да остане само "ориджиналъ"

Като се ожениш, ще разбереш какво е щастие, ама вече ще бъде късно!
ЖЕНА ЗАД ВОЛАНА,Е КАТО ЗВЕЗДА В НЕБЕТО,
ТИ НЕЯ ВИЖДАШ,ТЯ ТЕБЕ НЕ!!!
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Милими Вальо , гусин модератора си е угодил и продължава да си угажда с достатъчно воблери като "Коьотите" са само една много малка и незначителна част от тях
Друг е въпроса че никога няма да си сложи грех на душата и да каже на менте че е "не менте" или "не имитация"
В случаят даже имитацията не е и евтина щото струва точно колкото оригинала ако и това да не се случва по нашите магазини
При това положение естествено че ще заложа на оригинала който доказано си лови та да почнат да го имитират ако и ти да си рекламно лице на Екогиър във въображението си 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
- maznislav
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Аз съм само рекламно лице на себе си ...
Спорили сме доста над това дали един модератор трябва да спами в темите - разбрах , че може и за тва няма да повдигам въпроса пак ...
Но, да приключим с тез глупости - приемаме , че "койотчетата" са "тъ пест" , "дъ уон андъ онли" и толкова.
От 2 -та броя прозрачни CX40 и 1 брой DChubby (Ikura) който имам намерих следните прилики и разлики.
Да, визуално има голяма прилика между DChubby иCX - почти еднакви лопатки и дължина (38 мм към 40 мм).
DChubby - има 2 сачми разположени долу до средната 3 -ка в малък отсек , зад него до опашката има 2 отсека - празни .Останалото пространство което е половината воблер се заема от 3-ти отсек - празен.
- дълбочина на газене: 1.5 метра
CX40 - има застопорено топче в предната част на воблера - във 2 -рата камера която стига до самата опашка има още едно топче за система за "LC - long cast" - при хвърляне се придвижва до самата опашка на воблера.
Камерата която запълва остатъка от воблера над 2 -те долни камери заема 3/4 от дължината на воблера и в нея има 3 много дребни (предполагам ) пластмасови топчета
- дълбочина на газене: 2.3 метра
Малки, но съществени разлики си мисля аз.
За парите... (за който въобще не ми дреме кой, как и за какво ще си ги харчи)...
Ментето - 18,50 лв
ОригиналЪТ - 25,80 лв
П.С. За това мнение различно то вашето - дали отново ще получа "червена точка" - намалена репутация?
Спорили сме доста над това дали един модератор трябва да спами в темите - разбрах , че може и за тва няма да повдигам въпроса пак ...
Но, да приключим с тез глупости - приемаме , че "койотчетата" са "тъ пест" , "дъ уон андъ онли" и толкова.
От 2 -та броя прозрачни CX40 и 1 брой DChubby (Ikura) който имам намерих следните прилики и разлики.
Да, визуално има голяма прилика между DChubby иCX - почти еднакви лопатки и дължина (38 мм към 40 мм).
DChubby - има 2 сачми разположени долу до средната 3 -ка в малък отсек , зад него до опашката има 2 отсека - празни .Останалото пространство което е половината воблер се заема от 3-ти отсек - празен.
- дълбочина на газене: 1.5 метра
CX40 - има застопорено топче в предната част на воблера - във 2 -рата камера която стига до самата опашка има още едно топче за система за "LC - long cast" - при хвърляне се придвижва до самата опашка на воблера.
Камерата която запълва остатъка от воблера над 2 -те долни камери заема 3/4 от дължината на воблера и в нея има 3 много дребни (предполагам ) пластмасови топчета

- дълбочина на газене: 2.3 метра
Малки, но съществени разлики си мисля аз.
За парите... (за който въобще не ми дреме кой, как и за какво ще си ги харчи)...
Ментето - 18,50 лв
ОригиналЪТ - 25,80 лв
П.С. За това мнение различно то вашето - дали отново ще получа "червена точка" - намалена репутация?
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Естественоmaznislav написа:...П.С. За това мнение различно то вашето - дали отново ще получа "червена точка" - намалена репутация?

Милими Вальо , с течение на времето все повече разбирам защо е тая либофф къде струи между теб и Кольо примерно

По днешен курс Чъбито се намира за 18лв. с доставката

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Павел Иванов
Павел Иванов
- maznislav
- разбира нещата
- Обратна връзка:
И аз си намирам от нейде bassday за по 7 -8 $ ама това е изключение...
Аз гледам какво колко струва тук.
Дай да престанем с тея глупости ... Нека всеки лови и да си дава парите за кой каквото му е кеф ...
П.С. Няма как да имам някакво отношение различно от безразличие към "човек" на който му подавам ръка за здрасти, а той посяга да я удари... Та май нищо не знаеш... но както казах нека да престанем с тези глупости.
Аз гледам какво колко струва тук.
Дай да престанем с тея глупости ... Нека всеки лови и да си дава парите за кой каквото му е кеф ...
П.С. Няма как да имам някакво отношение различно от безразличие към "човек" на който му подавам ръка за здрасти, а той посяга да я удари... Та май нищо не знаеш... но както казах нека да престанем с тези глупости.
- sandista
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Аззз, таковаааа... да попитам нещо...
Имам едно SX40 дето никак не ме радва някак си ? С фин такъм го търкалях, пак не ме кефи ? Има ли и други като мен и доказал ли се като топ модел или е леееко посредствен ?

Не е посредствен...
Ама не е посредствен оригиналът.
Копието направено от Екогиър и на мен не ми харесва.
Ама не е посредствен оригиналът.
Копието направено от Екогиър и на мен не ми харесва.

Рибата не е толкова много, че да я разхищаваме.
SX вероятно не е най-големия кефало- и кленотрепач, поне аз нямам уловен кЕфал на този модел. Обаче в практиката ми е доказан пъстървоуничтожител. Ползвам го охотно в размерите 40, 43 и 48. Ако ти досажда, Санде, тури го в някой забутан ъгъл на кутията за воблери, докато се видим...sandista написа:Аззз, таковаааа... да попитам нещо...Имам едно SX40 дето никак не ме радва някак си ? С фин такъм го търкалях, пак не ме кефи ? Има ли и други като мен и доказал ли се като топ модел или е леееко посредствен ?
- sandista
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Пуситя му воблер, има игра само в силно течение .. Ще го мушна някуде, пък ще дирим бартер с доплащане
))

- maznislav
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Различни места - различни воблериsandista написа:Аззз, таковаааа... да попитам нещо...Имам едно SX40 дето никак не ме радва някак си ? С фин такъм го търкалях, пак не ме кефи ? Има ли и други като мен и доказал ли се като топ модел или е леееко посредствен ?

Това, че не те кефи обуславя неговото нехващане.

При мен си лови кефали ( точно този цвят във версия SX43)
Имам и доста , верно по-дребни рибки на доста цветове от SX40 - но все пак и за мен не е първи избор при риболовен излет насочен към кефала.
За пъстърва мнението ми е като на колегата по-горе

- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Малко извън темата ама искам да попитам според вас кои цветове са най-удачни кефалоуловители
син гръб с бяло отстрани и оранжево коремче става ли ?

Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
-
- ще става разбирач
Екстра - голди, пате в тия цветове ,ако е - още по-добреDimitar_allianz написа:Малко извън темата ама искам да попитам според вас кои цветове са най-удачни кефалоуловителисин гръб с бяло отстрани и оранжево коремче става ли ?

Баси воблера - освен 1,2 дребосъка нищо друго нямам. В северозапада е невървежен

- maznislav
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Чак пък такива крайни заключенияivo Vratsa написа: В северозапада е невървежен

- sandista
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Вальо, колко уловист е при теб? Или си много оптимист или аз нещо бъркам конкретно с този SХ .. Никаква игра в нормална вода, в бързея става.. При мен СК вади в пъти повече риби от него,но аз кефала го търся предимно по реките.