КЕФАЛОВИ ( илария, платерина, кефал ) - 2010

Модератори: emo vasilev, alekst

Заключено
milen simeonov
новобранец
новобранец

Re: КЕФАЛОВИ ( илария, платерина, кефал ) - 2010

Мнение от milen simeonov »

Защо никой не пиши от колко до колко часа и каде е хванат улова. :? :x :x
П.П. иначе добър улов колега :smt023
strijok
учете се от него
учете се от него

Мнение от strijok »

:lol: :lol: :lol: :lol:
Сори за спама ма не се сдържах 8)
Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
fokobg
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от fokobg »

milen simeonov написа:Защо никой не пиши от колко до колко часа и каде е хванат улова. :? :x :x
П.П. иначе добър улов колега :smt023
Ами вземаме пример от някой колеги (kopoy_92) от него се учим

п.п Извинявам се за спама
Аватар
kkiryazov
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от kkiryazov »

Щото света е малък и хиените дебнат отвсякъде :drinkers: Филм за риболова в България. А смятайте още не е тръгнал заргана на юг от Бургас :D

п.п. Още спам
Аватар
Kodjito75
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Kodjito75 »

тази илария е от първа буна хващам бас :D
fokobg
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от fokobg »

Kodjito75 написа:тази илария е от първа буна хващам бас :D
Ами ако искаш да се хванем на бас колега,айде че оспамихме много
Аватар
Mi7chell
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Mi7chell »

Аз нее мога да разбера за кво пускате снимки на риби и такаа показно не казвате от къде са хванати тес гурливите иларии...Хвалите ли се,дразните ли се..незнам ко правите ,ама не е ли по добре да не пускаш въобще мнения при условие че целта на тези теми е да се каже часа,къде е ловено, а не колко сме хванали.Незнам може и аз нещо да съм в грешка...
Зарганолог
kiko73
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kiko73 »

Mi7chell написа:Незнам може и аз нещо да съм в грешка...
Не си
vvt1970
новобранец
новобранец

Мнение от vvt1970 »

Риба къща няма, така че не се ядосвайте. За мен е важно примерно да знам, че риба се хваща вече и в района на Варна.
Днес ще даде повече тук, утре там и т.н. Аз си хващам в района на Галата и Ветеран, и много често има голяма разлика в улова на двете места по едно и също време. :D
str.hadjiev
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от str.hadjiev »

Mi7chell написа:Аз нее мога да разбера за кво пускате снимки на риби и такаа показно не казвате от къде са хванати тес гурливите иларии...Хвалите ли се,дразните ли се..незнам ко правите ,ама не е ли по добре да не пускаш въобще мнения при условие че целта на тези теми е да се каже часа,къде е ловено, а не колко сме хванали.Незнам може и аз нещо да съм в грешка...
Подкрепям те напълно , колега. Не знам какво става тук само ще си мерим ВЪДИЦИТЕ ли !!! Като искате да се фукате пускайте си постиженията в You tube
Айде на здраве :drinkers:
Аватар
Kodjito75
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Kodjito75 »

браво колега не си.
Аватар
zografa
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от zografa »

Това е рибарски форум не осведомителна агенция ,хората са си направили труда да снимат и да пускат снимки уважавайте го,пределно ясно е защо не казват къде са хванали рибите ,като толкова ви интересува пратете едно ЛС и ако човека прецени ще ви отговори.Има и друг вариант който практикуват повечето хора които хващат риба ,палиш колата и тръгваш днес тук ,утре другаде докато ги намериш не става само наготово пред компа и айде намерихме им градинката.Никой не се хвали или доказва ,хората ви ориентират ,че рибата в района вече върви къде ще я търсите си е въпрос на избор,предпочитания и опит ,а не само да ревете като вдовица за х.й да ви кажат в колко часа е хваната на какъв ем и на кой камък.

Айде сега наздраве.
Аватар
mrhunday
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от mrhunday »

zografa написа:Това е рибарски форум не осведомителна агенция ,хората са си направили труда да снимат и да пускат снимки уважавайте го,пределно ясно е защо не казват къде са хванали рибите ,като толкова ви интересува пратете едно ЛС и ако човека прецени ще ви отговори.Има и друг вариант който практикуват повечето хора които хващат риба ,палиш колата и тръгваш днес тук ,утре другаде докато ги намериш не става само наготово пред компа и айде намерихме им градинката.Никой не се хвали или доказва ,хората ви ориентират ,че рибата в района вече върви къде ще я търсите си е въпрос на избор,предпочитания и опит ,а не само да ревете като вдовица за х.й да ви кажат в колко часа е хваната на какъв ем и на кой камък.

Айде сега наздраве.
Много добре казано! :)
Eat,Sleep,Go Fishing!

Изображение

Изображение
Аватар
1000n
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от 1000n »

Аз лично смятам, че всеки си има правото да дава толкова инфо, колкото сметне за добре! :D Дори и малкото инфо, пак си е инфо! :D

И за да не е само спам това мое мнение бих искал да попитам нещо - какъв е чалъма при улова на дъно на кефаловите, защото нещо все ми убягва? :( Всеки път когато съм ловил на дъно и съм хващал кефалова риба, тя на практика сама се е хващала :? , ту съм решавал да си проверя стръвта, изваждам такъма - гледам мъкна и риба, :shock: или пък гледам в далечината на 40 метра навътре влакното(в мястото, където влиза във водата) се движи насам натам, първо си викам сигурно е оптическа измама, после пък си помислих, че е някакво много силно течение, обаче това течение, нещо много странно, често си променя посоката на 180 градуса, :wink: вадя такъма - там две риби :shock: ! :lol: Когато съм хващал попчета и барбуни на такъма за илария или платерина, на практика, винаги съм ги усещал, че кълват, но кефаловите - не мога! :? И преди съм задавал подобен въпрос и май Моряка ми беше казал, че ударите са сериозни(силни)! Затова, реших да ловя кефаловите на дъно, като държа въдицата в ръце, все едно, че ловя попчета, трябва да кажа, че няколко пъти ми се е случвало докато ловя на чепаре, нисколетящи гларуси и чайки да ми се удрят във влакното на шпулата и трябва да кажа, че ако не бях държал здраво пръчката можеше и да си я търся после под водата и същото нещо като сила на удара усетих и последният път, когато лових кефалови на дъно и държах пръта в ръце, но наоколо нямаше гларуси или чайки! :wink: :lol: Изкарах такъма, но рибата я нямаше! :? Та въпросът ми е така ли бясно удрят тези риби и ако е така, как се процедира? Трябва да чакам следващ удар или да засичам колкото се може по-бързо? :roll: Гледам, че колеги, които дори практикуват основно сладководен риболов и са дошли на почивка на морето имат не лоши резултати, което ме навежда на мисълта, че нещо съществено въобще в риболова на дъно ми убягва! :roll: С чепаретата се справям горе-долу(то цял живот основно така ловя), но с кефаловите на дъно(на бомбарда и на плувка съм малко по-добре :wink: ) нещо май не мога! :roll: Ще се радвам на всеки един отговор на въпроса ми! :D Хората, казват "Не питай старо, а патило", така, че дори и колегата, 'дето вика, че бил на 14 години, ако може да ми помогне с акъл как да ги хващам тия риби(а не само, когато изваждам такъма да констатирам, че сами са се хванали) ще съм много хепи! :D
Наслука на всички! :D
grizmin
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от grizmin »

Сопата почти вертикално,плоско ръбесто тежко олово и натегнат(напрегнат) такъм(върхът да е наведен) Първо разтрисане на върха-хващаш въдицата,без да я мърдаш и чакаш! Второ разтрисане-засечка,но без да и късаш главата със джелатски замах.Навиването на влакното-с равно темпо без да и даваш да бесува,защото се откача. :D
дано съм бил полезен а не повод за полемика и разправия. :drinkers:
Какво му трябва на човек-1000 долара на месец,коричка черен хляб за черния хайвер,
и малко дизел за яхтата. Всичко останало е компромис.
Заключено

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”