САФРИД 2011

Модератори: emo vasilev, alekst

Заключено
Аватар
Borkata
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Re: САФРИД 2011

Мнение от Borkata »

dobria1 написа: и ходенето за риба с пръчка от 10лв.макара от 15лв. и разни месини 0.30 и 2-3 електриково зелени чепарета нема да даде резултат,риба ще фанете ама 1-2 пъти в сезона и то когато е КАЛ :butthead:
полезен съвет!
Качествени чепарета Borkata
Изображение
Аватар
Motorski
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Motorski »

И к'во значи - ако пръчката ми е 15 кинта, а макарата 10 - да не ходя да се пробвам изобщо? Да не би да заема мястото на някой със shimano или подобно... Моите уважения, ама по-малоумно изказване не бях чел. Ако държите толкова на елегантността ходете на балет :lol:
ИзображениеАматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"Изображение
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Motorski написа:И к'во значи - ако пръчката ми е 15 кинта, а макарата 10 - да не ходя да се пробвам изобщо? Да не би да заема мястото на някой със shimano или подобно... Моите уважения, ама по-малоумно изказване не бях чел. Ако държите толкова на елегантността ходете на балет :lol:
Изображение Много бързо запали моторетката ве.
Добрия все пак ви подсказва,че наистина с малко по-нежни такъми трябва точно сега да се работи.
Наистина чепарета с бидеми 0,20 и майки 0,25 и то монофил - еее,няма шанс.
И разцветката на чепарето е много важна,ама много...........
Както и номера на куките.Между 9 и 10 има поне 20% разлика.
А пръчките и макарите ти помагат за по далечна дистанция от брега.
Въпреки че работя от лодка,90% от вземанията са на ветрило.
Само клатене под лодката,колкото и да показва сонара риба - трудно се взема.

Моторски,доста време те нямаше,де се изгуби ?
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
Motorski
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Motorski »

За тънкостите на занаята съм съгласен. Ама такива изказвания просто не са ми присърце. Малко на някаква благородна каста ми заприлича. Аз ловя с "евтини боклуци" и пак си правя удоволствието. Даже риба хващам (ай с*ктир - дори като не е КАЛ!) Айде на слука.

Ми чичо Киро... какво да ти кажа - занимавах се с други дела и някак се откъснах от обществото тук.
ИзображениеАматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"Изображение
карид
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от карид »

dobria1 написа:2-3 електриково зелени чепарета нема да даде резултат,риба ще фанете ама 1-2 пъти в сезона и то когато е КАЛ
Аааа Митак не съм съгласен на 100% :D . В бургаския порт сафрида не харесва друго освен точно такива чепарета с ламе. Бях изумен в началото, когато отбягваше старателно куки с перо от ишил :shock:
Аватар
evgeni jordanov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от evgeni jordanov »

Motorski написа:За тънкостите на занаята съм съгласен. Ама такива изказвания просто не са ми присърце. Малко на някаква благородна каста ми заприлича. Аз ловя с "евтини боклуци" и пак си правя удоволствието. Даже риба хващам (ай с*ктир - дори като не е КАЛ!) Айде на слука.
Ами колега, и аз ловя с такива "ефтини боклуци", не само спининги и макари,
но и чепарета. Като ме мързи да си направя - купувам.
В момента даже ловя с въдица 1,80 (самоделка) от две други счупени въдици,
макарата поне е на Trabucco :lol: :lol:
Пък и големи пари за пръчки да давам?? - Абсурд! Над 20 лева не давам.
Ако някой има мерак да ми подари хубава пръчка - да ми я дава, аз пари обаче няма да дам ;)
И не смятам, че въдицата, макарата или какъвто и да е бил друг "ефтин боклук"
могат да попречат на риболова ти ;)
При мен поне, и да има, и да няма риба, кефа винаги е на макс,
защото сме такава компания :partyman:
Ай наслука и от мене! :drinkers:
Това, което не ни убива, ни прави по-силни!
Аватар
Borkata
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Borkata »

братле,майната му на шиманото не е само то има доста умни и не много скъпи монтажи но лично за мен е разхищаване на пари като се купува машинка на гореспоменатата цена.тествал съм лично няколко - ами ако не друго скапват се доста по-бързо да не говорим за редене на влакно примерно.не се обиждай и стига с тия балети,моля те.според мен колегата го казва не,за да се прави на баровец а ,за да напомни ,че в много случай евтиното излиза скъпо.в крайна сметка говорим за машинка от 15 лева ,баси майката?!?!освен това риболова не е хоби за подценяване а напротив-цяла наука си е :drinkers:

п.п. за зелените чепарета е според зависи от мястото.както казва карид по нашенските места често дава резултати ама и не е вярно това за порта,че избягва всичко друго особено юрдека.доказвам го вече втора седмица макар и с не толкова големи количества :D
Качествени чепарета Borkata
Изображение
Аватар
Дядо Иван
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Дядо Иван »

Симпатяги ,ади и аз да се включа в спора.Значи ,ловил съм много риба със супер ефтини такъми -пръчки ,макари и прочие.Сега ловя със скъпи и ловя пак толкова .НО!!!! Къде е разликата .Преди пет години се прибирах от риболов с кофа сафрид и се чувствах като смазан.Все едно съм носил цял ден кофи с бетон.Директният ми телескоп беше тежък колкото -"АЗ" .Сега осмицата ми тежи 320гр и струва даста пари и рибите си ги ловя по същия начин ,но вече умората я няма и удоволствието е друго.Та какво исках да кажа .Който обича риболова и може да си позволи по-скъпи принадлежности ,нека да си ги купи .Щото кефа е друг ,а той цена няма.Днес ловиш с пръчка от 10 лв, утре от 30 ,после от 50 ,100лв и в един момент си казваш -то било друга БИРА.Да бях си събирал парички и да си купя направо една хубава пръчка .Ама на !!! Даваме пари за какво ли не , а там където търсим удоволствието се стискаме за някой лев.За хора ,които наистина нямат възможност за хубави такъми ще кажа само -СКАПАНА НИ Е ДЪРЖАВАТА и винаги ще има хора ,които ще го отнасят . Познавам много добри рибари ,които за съжаление няма да усетят тръпката от приятния риболов ,защото някой е решил те да са НАКАЗАНИ.И познавам други ,които ловят със най-скъпите ИГРАЧКИ ,но никога няма да станат РИБАРИ !!! Успех на всички !!! И многоооооооооо САФРИДИИИИИИИИИИИ !!! :D
Дядо знае най-добре ,как да прави чепаре.
http://bukiiaz.snimka.bg/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
недялко радков
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от недялко радков »

Нямах впредвид да се хваля с оборудването си,а че на буната е пълно с рибари,които виждат море веднъж годишно за 10 дни и ръкомахат като с косата на нивата,а после-сори,без да искам!
П.П. Шиманото заедно с машинката от същата марка са секънд хенд за 100 лв. общо,които не са чак толкова много,но усещането е съвсем друго,както каза колегата.
Ако за 2 седмици спрете алкохола и сте на диета ще разберете,че сте загубили 14 дни!
Аватар
Дядо Иван
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Дядо Иван »

Помня като бях малък старите рибари не ни допускаха до тях.Ядосвах им се ,но хората си бяха прави .Като хвърля чепарето и оплитах поне двама .Викам си така няма да стане.Хайде на края на плажа и тренировки .Една бутилка забита в пясъка и стрелба от 20 ,после 30 м и така ,докато свикна да хвърлям правилно.Смешно е ,но така си беше.Лошото е ,че ако сега кажеш на някой ,че не може да хвърля ,или да внимава като замята ,може да се стигне и до БОЙ.Кво ли не ми е минавало през главата. :wink:
Дядо знае най-добре ,как да прави чепаре.
http://bukiiaz.snimka.bg/" onclick="window.open(this.href);return false;
str.hadjiev
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от str.hadjiev »

Пък аз очаквах да разбера дали все още ловите сафриди.... :smt017
Аватар
Иван Байчев
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Иван Байчев »

Ловят,ловят ама не казват,само се отклоняват с лирични спомени по едно време.Иначе прогнозата за почивните дни не е много обнадеждаваща и е възможно да провали риболова на сафрид както дневния така и вечерния. :partyman:
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

str.hadjiev написа:Пък аз очаквах да разбера дали все още ловите сафриди.... :smt017
Който може,не е спирал ве. :D
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
1000n
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от 1000n »

str.hadjiev написа:Пък аз очаквах да разбера дали все още ловите сафриди.... :smt017
Ама то това не е ли риторичен въпрос? :roll:

Наслука на всички! :D
nov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от nov »

bukiiaz написа:Симпатяги ,ади и аз да се включа в спора.Значи ,ловил съм много риба със супер ефтини такъми -пръчки ,макари и прочие.Сега ловя със скъпи и ловя пак толкова .НО!!!! Къде е разликата .Преди пет години се прибирах от риболов с кофа сафрид и се чувствах като смазан.Все едно съм носил цял ден кофи с бетон.Директният ми телескоп беше тежък колкото -"АЗ" .Сега осмицата ми тежи 320гр и струва даста пари и рибите си ги ловя по същия начин ,но вече умората я няма и удоволствието е друго.Та какво исках да кажа .Който обича риболова и може да си позволи по-скъпи принадлежности ,нека да си ги купи .Щото кефа е друг ,а той цена няма.Днес ловиш с пръчка от 10 лв, утре от 30 ,после от 50 ,100лв и в един момент си казваш -то било друга БИРА.Да бях си събирал парички и да си купя направо една хубава пръчка .Ама на !!! Даваме пари за какво ли не , а там където търсим удоволствието се стискаме за някой лев.За хора ,които наистина нямат възможност за хубави такъми ще кажа само -СКАПАНА НИ Е ДЪРЖАВАТА и винаги ще има хора ,които ще го отнасят . Познавам много добри рибари ,които за съжаление няма да усетят тръпката от приятния риболов ,защото някой е решил те да са НАКАЗАНИ.И познавам други ,които ловят със най-скъпите ИГРАЧКИ ,но никога няма да станат РИБАРИ !!! Успех на всички !!! И многоооооооооо САФРИДИИИИИИИИИИИ !!! :D
Ето, това много ми хареса !!! Поздрави!
Заключено

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”