Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Джиг спининг и силиконови примамки - въпроси и отговори.
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Re: Джиг спининг и силиконови примамки - въпроси и отговори.
Мисля, че е за отбелязване това, че темата май има нужда от малко риби на силикон 
При един от излетите на Тракиец, един приятел удари една Каракуда 1,05 кг на джиг с 10 грамова глава
За целия студен сезон, на силиконови примамки имах само една щука малко над кило и то на Марица...Явно много бързо прелитам с джига над дъното или па каръка ма беше хванал

Вие със слука да се похвалите на силиконови примамки ?

При един от излетите на Тракиец, един приятел удари една Каракуда 1,05 кг на джиг с 10 грамова глава

Вие със слука да се похвалите на силиконови примамки ?

Бих искал и аз да задам един въпрос на по-опитните.
Някой използвал ли е от силиконите на IZUMI по-конкретно този:
http://www.youtube.com/watch?v=Qimyr9VMb7k" onclick="window.open(this.href);return false;
Някой използвал ли е от силиконите на IZUMI по-конкретно този:
http://www.youtube.com/watch?v=Qimyr9VMb7k" onclick="window.open(this.href);return false;
Маска за лице с краставица: Oбелва се и се нарязва.Добавя се олио и оцет.Изяжда се с ракия.Лицето се разтяга в блажена усмивка и поруменява.
- asenfisherman
- ще става разбирач
Колега,това не е силиконово,а си е доста твърд воблер
Пластично е в движенията си заради делението на повече съставни части.

Добре ,но някой ползвал ли го е за да каже дали е ефектно? Питам защото не искам да се набутам с 50-100 лв за няколко воблера.asenfisherman написа:Колега,това не е силиконово,а си е доста твърд воблерПластично е в движенията си заради делението на повече съставни части.
Маска за лице с краставица: Oбелва се и се нарязва.Добавя се олио и оцет.Изяжда се с ракия.Лицето се разтяга в блажена усмивка и поруменява.
-
- вече хвърля и на тежко
Трудно ще се набуташ с воблери, освен ако не си решил, че воблерчетата от 5 лв/бр.са най-уловистите.
Въпреки че, дори понякога примамката е успешна, се въздържам да я препоръчвам.
Има потъващи и съспендери на Изуми и от там в работата с примамката има известна разлика, а и определено не е примамка с която се свиква.
Не мисля,че едно или две прочетени мнения ще са достатъчни за правилна преценка, ама щом си решил...
пп.Не съм от оптините, така че можеш да не вземаш в предвид мнението ми.
Въпреки че, дори понякога примамката е успешна, се въздържам да я препоръчвам.
Има потъващи и съспендери на Изуми и от там в работата с примамката има известна разлика, а и определено не е примамка с която се свиква.
Не мисля,че едно или две прочетени мнения ще са достатъчни за правилна преценка, ама щом си решил...
пп.Не съм от оптините, така че можеш да не вземаш в предвид мнението ми.
Примамката е изключителна, подобно на цената и. Но не съвсем
- Vid
- кандидат преподавател
Като гледам и тази примамка е изключителна, но на много по приемлива цена. http://captainhook.bg/%D0%A1%D0%B8%D0%B ... Soft-4Play" onclick="window.open(this.href);return false;ourglory написа:Примамката е изключителна, подобно на цената и. Но не съвсем
За нея има добри отзиви, но лично не съм я ползвал.
Тези примамки сами по себе си представляват някакви силиконови воблери... При нашите условия на риболов, си предпочитам стандартните воблери.
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- майсторчето страхил
- сериозен играч
- bobo_33333
- кандидат преподавател
Кое-(къде) е примамката

Аз там съм пораснал...
Бобо, линка на снимката е развален.
Кой профил/тип силиконова примамка, като цяло, е най-успешна при вас - шад (рибка), туистър (червей) или комбинацията м/у двата типа ?

Кой профил/тип силиконова примамка, като цяло, е най-успешна при вас - шад (рибка), туистър (червей) или комбинацията м/у двата типа ?

- ynovi
- научил се да хвърля
Тази година за пръв път лових на джиг въобще, то по-точно на микроджиг. Голяма мания е за костурчетата иначе и две американки успях да излъжа на панчарево с едни розови микросиликончета. 

- bobo_33333
- кандидат преподавател
Линка не е развален,поизтрих малко снимки и съм затрил и тази...JettroniX написа:Бобо, линка на снимката е развален.![]()
В момента ловим със RELAX KOPYTO 5см- 6,2см -7,5-8см и не само при нас ами почти навсякъде и изобщо
Преди лових със Action Plastics 6 и 9см

За костурите -по дребните , туистери 5см Mister Twister

Аз там съм пораснал...
-
- вече хвърля и на тежко
Микроджига е голяма тръпка, но успях да го усетя когато се сдобих с подхудяща пръчка.ynovi написа:Тази година за пръв път лових на джиг въобще, то по-точно на микроджиг. Голяма мания е за костурчетата иначе и две американки успях да излъжа на панчарево с едни розови микросиликончета.

Не съм и предполагал какво удоволствие ще изпитам от този начин на риболов

-
- вече хвърля и на тежко
Колега, примамката е много успешна. Но като всяка друга си иска време и място. Това е постигнатото с нея на 8гр. джик глава на един прекрасен югоизточен язовир в България.Vid написа:Като гледам и тази примамка е изключителна, но на много по приемлива цена. http://captainhook.bg/%D0%A1%D0%B8%D0%B ... Soft-4Play" onclick="window.open(this.href);return false;ourglory написа:Примамката е изключителна, подобно на цената и. Но не съвсем
За нея има добри отзиви, но лично не съм я ползвал.
Тези примамки сами по себе си представляват някакви силиконови воблери... При нашите условия на риболов, си предпочитам стандартните воблери.

Малко пояснение. Риболова е извършен от лодка и е на екипажа.