Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

Зарган 2012
Модератори: emo vasilev, alekst
- Pe6o_Tikvata
- сериозен играч
Re: Зарган 2012
Да бях с бавно потъваща но си го изпросих от един дедо който щеше да го хвърля
Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека

-
- учете се от него
Пешо добра работа си направил браво
, сутринта минахме с лоТката покрай силуета ти в сумрака, ма бързахме да заемем място насред селото до мидарниците 

Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
Колеги, да имате информация къде на Несебър вземат зарган, защото на Черноморец последните дни не мога да кажа, че ми върви?
Днес направих 8 заргана и 20-тина чернокопчета от изгрев до около 2 часа на обяд, но на различни места и рибата е доста разпокъсана....
Днес направих 8 заргана и 20-тина чернокопчета от изгрев до около 2 часа на обяд, но на различни места и рибата е доста разпокъсана....
- shturetc
- ще става разбирач
Борка,гледам тъдява ти си най-добре запознат с риболовните дестинации северно от Бургас (до нос Емине ...да не засегнем варналии;)) Вярно ли е,че освен в Несебър и в Поморие деряли заргана тези дни??? Щото ,ако е вярно , на Пешо,например,можем да му скъсим трасето за достигане до рибодайни,зарганджийски зони с кажи речи 100 км на ден!!!
Вчера(неделя) отидох до Моста (нЪл 300 дена няма да можем да го посещаваме,заради започналия от днес ремонт) и ...един колега на чепаре удари 2 заргана,единият от които стигна и до торбата му.Друг колега взе да мята на бомбарда и ... също лепна зарган,но не успя да го вдигне.Всичко това някъде в интервала 13-14 ч.(какво са правили подир това не зная,защото се изнесох да си зяпам Формулата) и на дълбочина ... половин чепаре !?--да,да ,съвсем в плиткача! Ще рече,че вече може да се правят опити от буните и дори от пясъка! Проблемни са безбройните ,дребни чернокопчета,атакуващи червея и правещи го неатрактивен за заргана,ама ... пълно щастие няма!
Вчера(неделя) отидох до Моста (нЪл 300 дена няма да можем да го посещаваме,заради започналия от днес ремонт) и ...един колега на чепаре удари 2 заргана,единият от които стигна и до торбата му.Друг колега взе да мята на бомбарда и ... също лепна зарган,но не успя да го вдигне.Всичко това някъде в интервала 13-14 ч.(какво са правили подир това не зная,защото се изнесох да си зяпам Формулата) и на дълбочина ... половин чепаре !?--да,да ,съвсем в плиткача! Ще рече,че вече може да се правят опити от буните и дори от пясъка! Проблемни са безбройните ,дребни чернокопчета,атакуващи червея и правещи го неатрактивен за заргана,ама ... пълно щастие няма!
- Pe6o_Tikvata
- сериозен играч
Ми миналата година по това време го ловяха нас солниците от плажа до чайката аз ходих тогава и взех 8-10 добри заргана други взеха и повече но таз година не съм мърдал още натам
Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.

Браво Пешо,хубава бройка,аз днес на Агалина си останах с разходката,сутринта 6 заргана и после към 50 чернокопчета тип ламаринки
.Издържах до 12 и дим да ме няма.

Аз утре пак ще се навъртам около Черноморец. Някой ако реши да ходи на Несебър да докладва после 

- ivalpetkov
- разбира нещата
От два дни на нудиския плаж в Бургас го дърмонят яко заргана-по 30 ...40 парчета до обяд на човек.Както винаги всички си траят..а те не са никак малко. 

-
- новобранец
- Обратна връзка:
каде е тва ,,нудиският плаж? капаните посока солниците лиivalpetkov написа:От два дни на нудиския плаж в Бургас го дърмонят яко заргана-по 30 ...40 парчета до обяд на човек.Както винаги всички си траят..а те не са никак малко.
- shturetc
- ще става разбирач
Дано да си прав за "дърмоненето" на заргани към Адамовия(вероятно) плажivalpetkov написа:От два дни на нудиския плаж в Бургас го дърмонят яко заргана-по 30 ...40 парчета до обяд на човек.Както винаги всички си траят..а те не са никак малко.

Инак,ако е вярно...жалко за селяшко-странджанско-свинския дух,който се е вселил напоследък в 90% от съгражданите ми

- Borkata
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Е,не съм чак толкова запознат.На момента се случи така,че единия ден аз бях там а другия един мой човек с който обикновено ходим заедно за риби.Днес аз смятам да съм на нощен в Поморие.
Качествени чепарета Borkata

-
- новобранец
Не знам колегата къде ги е видял само тия 30-40 риби на човек, наистина има страшно много народ там но рибата я няма също толкова много. Тук таме някой да извади някое чернокопче. ОТ ЗАРГАН НЯМА И СЛЕДА или поне за 5 часа не видях никой да хване.
-
- новобранец
- Обратна връзка:
е аз ходих от любопитство,не ми се вярваше да има зарган взех си едно кафе към 7 и седнах да наблюдавам хора много но никой не извади нищо освен дребен чернокоп
преди съм висял 2 дена за кефалови и не видях никой нищо да вади (по 1-2 дребни иларийки:)иначе хора много с колелета коли:)
по няква случайност на мен ми удари 600 грама риба за чудване чак не повярвах техлих я на кантара и я снимах и това беше за 2 дена висене по 5 часа
за тва ми стана чудно че там има зарган и отидох да проверя
преди съм висял 2 дена за кефалови и не видях никой нищо да вади (по 1-2 дребни иларийки:)иначе хора много с колелета коли:)
по няква случайност на мен ми удари 600 грама риба за чудване чак не повярвах техлих я на кантара и я снимах и това беше за 2 дена висене по 5 часа
за тва ми стана чудно че там има зарган и отидох да проверя
- shturetc
- ще става разбирач
Днес,25 септември-вторник,си затътрих дирника към плажа още по тъмно. Бомбарда мятах от 6:30 до 11:00 ч (между евиния и адамовия плаж...по-близо до втория).Резултатът е два удара на зарган при резултат 1:1 (демек в баката ми влезна сал един каиш)...Доколкото видях това беше единствената такваз риба, извадена в гореупоменатия от мен участък от плажа в този часови промеждутък.Положението беше:"Елате...вчера!?" Инак ,излязноха и повече от 10-ина чернокопчета (нца) ,а и 3 куки заминаха... Естествено всичките дребнозъбати бяха върнати , за да гризат куките и на колегите
За съжаление не видях друг да връща тези ембриони,ама... всеки сам знае себе си,дет се вика.
Това е положението ... а сега...РАКИЯ,мааму да ...тъ-тъ-тъъъъ

Това е положението ... а сега...РАКИЯ,мааму да ...тъ-тъ-тъъъъ