Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

КЕФАЛОВИ -2012
Модератори: emo vasilev, alekst
- Angel_d4
- вече хвърля и на тежко
Re: КЕФАЛОВИ -2012
Аз лично от време на време попридърпвам. Понякога изчаквам малко.Нали целта е да подразниш някък си рибата с примамката ти, за да те "атакува".NWC написа:да попитам че не ми е ясно за бомбардата като се хвърли как да набирам трябва ли някакви специфични движения или просто си набирам нормално ?
Общо взето се поогледай хората около теб какво правят копирай ги и си прецени сам

- Encho-master
- вече хвърля и на тежко
Днес на Кранево от 8 до 10ч --12 бр между 250и 300гр на бомбарда риба има много но трудно се лъже 

днес на вълнолома от 8,30 до 11,00ч. 9бр.иларии на плаваща бомбарда.риба има много но е много на вътре.
- inki_bg
- научил се да хвърля
Колеги гледам ,че всички сте ходили сутринта.Някои има ли инфо за варна за след 18,00ч.Мисля да прескоча до петрол ако не ми се объркат плановете.

-
- новобранец
Аз мисля че по това време също излиза.
Здравейте. Преди три дни на Албена под свлачището към Балчик хванах към 20кефалови от 250гр нагоре всяка и една 600гр.Имаше такива над 0.5кг които се откачиха при ваденето.Кълвеше на най-долната кука ,на 2метра от брега.
-
- вече хвърля и на тежко
Здравейте колеги ,смятам във четвъртък да отида да помятам малко на бомбарда някой да сподели инфо. за Варна ?
- atanasov1589
- ще става разбирач
inki_bg написа:Колеги гледам ,че всички сте ходили сутринта.Някои има ли инфо за варна за след 18,00ч.Мисля да прескоча до петрол ако не ми се объркат плановете.
на вълнолома от17 до към 20ч само такива,на почти всяко хвърляне,ако не се хване то ще ти свали червея.Имаше колеги на които им харесваха

от 20тина човека видях 2 изкарани иларии
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- ivalpetkov
- разбира нещата
Тва пак е голямо.ОООхххх-миналата година на Жезъла един селяк ме агитира,че чернокопа като е "млечен"..демек като кутрето ми ставал "чуден в кофа от сирене маринован"

-
- новобранец
Днес сутринта на вълнолома във Варна - адреналин. Ето представителна извадка :

-
- вече хвърля и на тежко
....добри са браво колега а за колко часа говорим сутрин 7 ?ivojekov_vet написа:Днес сутринта на вълнолома във Варна - адреналин. Ето представителна извадка :
И друг път ми се е случвало да не ми клъвне, ама като вчерашния карък не е било!
Обадиха ми се съгледвачи, че около мостчето на Галата се виждат ята от платерина, която пасе по дъното. Колко му трябва на човек - две дози червеи и дим да ме няма от работа. Точно в 15 ч. бях на позиция - с три дънни въдици и един мач на бомбарда "заградих рибата от всякъде". А рибата наистина беше в брега. Като видях какви големи тумбаци се бялкат извадих дори кепа, да е готов за предстоящата сеч.
Да ама не! Като каза рибата "няма дори да ти помириша червея", продължи да си рови по дъното за нейни си работи. Какви ли мурафети не и прилагах - то не бе тънък флуорокарбон, то не бяха малки кукички, то не бяха щастливи червеи-свежарки. Само свещ не прибягах до "Св. Никола" да запаля. Хвърлях с шепи червеи върху рибата - минава през тях, без да им обърне внимание. Добре, че по някое време се размъти малко водата, за да не виждам какво не съм хванал.
До 20,30 ч. нямах нито едно кълване, подарих останалите ми червеи на един оптимист и се прибрах да стягам харпуна.
Ако въобще напиша нещо скоро, то вероятно ще е в раздел "Подводен риболов"
.

Обадиха ми се съгледвачи, че около мостчето на Галата се виждат ята от платерина, която пасе по дъното. Колко му трябва на човек - две дози червеи и дим да ме няма от работа. Точно в 15 ч. бях на позиция - с три дънни въдици и един мач на бомбарда "заградих рибата от всякъде". А рибата наистина беше в брега. Като видях какви големи тумбаци се бялкат извадих дори кепа, да е готов за предстоящата сеч.
Да ама не! Като каза рибата "няма дори да ти помириша червея", продължи да си рови по дъното за нейни си работи. Какви ли мурафети не и прилагах - то не бе тънък флуорокарбон, то не бяха малки кукички, то не бяха щастливи червеи-свежарки. Само свещ не прибягах до "Св. Никола" да запаля. Хвърлях с шепи червеи върху рибата - минава през тях, без да им обърне внимание. Добре, че по някое време се размъти малко водата, за да не виждам какво не съм хванал.
До 20,30 ч. нямах нито едно кълване, подарих останалите ми червеи на един оптимист и се прибрах да стягам харпуна.
Ако въобще напиша нещо скоро, то вероятно ще е в раздел "Подводен риболов"

Има една тънка граница между риболова и това да стоиш на брега като идиот!
-
- вече хвърля и на тежко
Днес на вълнолома от 6:45 до към 8:30 , 2 платерини и 1 изтървана