МАГИЧЕСКИ РЕПОРТАЖИ

Форум на Клуб Балканка. Всичко свързано с клуба, беседи, организации и мероприятия.

Модератор: Кърцата

Публикувай отговор
Аватар
koda33
разбира нещата
разбира нещата

Re: МАГИЧЕСКИ РЕПОРТАЖИ

Мнение от koda33 »

Бат Димо , пак ми спря дъха от тея снимки , пък за рибките ще намерим начин да ги върнем ))) Поздрави !
Георги Стефанов
спининг клуб "Стари Видри"
"Джуджетата тичаха и се смееха, защото тревата ги гъделичкаше по ташаците"
pitcha
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pitcha »

[youtube1]<object width="640" height="480"><param name="movie" value="//www.youtube.com/v/JLZMMk8KZSU?hl=en_US& ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="//www.youtube.com/v/JLZMMk8KZSU?hl=en_US&version=3" type="application/x-shockwave-flash" width="640" height="480" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>[/youtube1]
jivko.uzunov
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от jivko.uzunov »

:supz: :smt023
starlight
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от starlight »

Здравейте колеги.
Да взема и аз да драсна няколко реда за излетите ми през изминалата седмица.

Репортажа ми включва има няма 5 дена риболов, 5 реки в различни участъци.
По-голямата част от риболова беше с цел разузнаване, тъй като региона не го познавам.
Това ми е любимата част от пъстървовия риболов, да отида на нова река, а ако има и риба ...
кефа е още по-голям...

Ден Първи...
Реката уникална:

Изображение

Изображение

Риби нямаше ...

Ден Втори.
Реката:

Изображение

Изображение

Изображение

Успях да закача две рибки, естествено и двете се откачиха и снимки няма :)
Останах доволен! Все пак открих река с риби :)

Ден Трети.
В реката, която посетих се аказа, че има малки американки избягали от местен рибарник...
Месните обаче не им прощаваха ... Ловяха си ги яко с обяснението, че са мрени...
Отгоре на всичко беше вторник, а и всичките рибки бяха маломерни...
Ядосах се и си тръгнах. Обадих се на колега (Боби), който се обади на ИАРА.
Хубавата новина е, че на следващият ден са отишли и са написали два акта!!!
Дано и за напред правят проверки в този участък!!

Преместих се на друга река.
Успях да закача две рибки и ги изпуснах... Ядосах се...
Една риба не мога да хвана и да снимам...
Не след дълго обаче ме взе една хубавица, която вече заснех.

Изображение

Ден Четвърти.
Нова река... Кофти време. Предният ден валя... Водата беше леко кална :)
Въпреки всичко успях да хвана една рибка, но не я снимах.

Ден Пети.
Повтарям една от реките, но в друг участък.
На две от най-хубавите места успях да закача две прекрасни риби, но за съжаление отново ги изпуснах.
Не мога да ви опиша колко ме беше яд...
Едната ми избяга от кепа точно за 2 сантиметра ...

Продължих омърлушен с мисълта, че няма да го бъде...
Изминах най-малко два километра без никакво пипане ... и следа от живот...
Остана ми само разходката :) И както си вървя и си мятам, изведниж в един бързей...
нещо ми изтресе яко въдицата и започна да се мята :mrgreen:

През цялото време си виках: не се откачай, не се откачай...
Голяма борба беше ... Яз я гоня с кепа, тя ми се вре между краката ... нагоре по течението, надолу...
Най-накрая победих!!!

Изображение

Изображение

Ето и още малко снимки:

Изображение

А тази снимка стана прекрасна, напълно случайно...

Изображение

Изминах близо 1000 км, снимах две риби и изпуснах 6-7. Прекрасно :mrgreen:
Аватар
Paviljon
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Paviljon »

Уникален репортаж Мариански :)

Накефих се максимално за поднесената ретроспекция за излетите. Този път са си заминали рибите без снимка, но следващият път ще са на снимачната площадка.

Едно голямо браво и мерси :)
Клуб по спортен риболов "Балканка"
http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Попивай красотата с очите и душата !!!
http://www.concept.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
koda33
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от koda33 »

Мариане, и без снимки ти вярваме))) прекрасен репортаж , пък и 5 дни за риба си е постижение.Поздрави за голямата риба страхотна е ))) пък и снимките ти са екстра))) Поздрави)))
Георги Стефанов
спининг клуб "Стари Видри"
"Джуджетата тичаха и се смееха, защото тревата ги гъделичкаше по ташаците"
Аватар
Кърцата
фен клуб-скобар

Мнение от Кърцата »

Време е и аз да я сефтосам тая тема, а какво по хубаво от това сефтосването да е разказ за излет с един добър приятел на една страхотна река.

Та по същество.
С удоволствие приех поканата на Боби (ХЕМИНГУЕЙ) да направим един съвместен излет. Целта ни бе една река с неясен статут, та искахме на място да се убедим какво точно е положението. Боби се е заел сериозно с това да изясни статута на няколко реки и съм сигурен, че скоро ще имаме положителни резултати, породени от усилията, който той хвърля в тази посока.
Рано, почти по първи петли, с Боби се изнасяме от спящата под успокойтелния ромон на дъждовните капки столица. Колата бързо ни носи през безкрайните локви, осеяли магистралата, а чистачките едва смогват да се справят с изливащите се от небето водни талази. Обезпокоени мълчим, ами ако и на място се окаже, че положението е подобно. Дъждът, като такъв, не ни плаши, ловили сме и друг път в лошо време. Притесненията ни са свързани с нивото на реката. Дали непрестанните порой няма да са повишили нивото до невъзможност за ловене.
Щом минаваме тунела след Ихтиман обаче, времето изведнъж се променя. Небето над нас просветлява, а скоро и слънцето,нетърпеливо да разбуди заспалата природа, игриво запраща стрели в очите ни. Време е да зарежем магистралата. Отбиваме по стар криволичещ планински път, чиито добри години видимо са били някога през соца. Сега, осеян с подобни на лунни кратери дупки, изровен асфалт и полузарити канавки, се радва като на скъп гост на всяка престрашила се да го премине кола. Гората почти го е завзела, на моменти минаваме почти през тунел от сплетени над главите ни клони, а излизайки иззад поредния завой се натъкваме на обзети от любовни трепети диви зайци, които оглупели от любов, почти не ни обръщат внимание.
Скоро пред нас се показва и крайната ни цел:

Изображение

Гордия Балкан, чиято величествена снага, с върхове скрити зад купестите облаци, сякаш се надсмива над нас, преходните човеци, осмелили се да се катерят по гърба му и да го гъделичкат със смешните си машини.
Навлизаме в гънките на планината и изведнъж пред нас се показва и реката.

Изображение

Бледосиният й цвят контрастира със зеленината покрила всяко удобно място по извисяващите се скали. Скали издълбавани с векове от същата тази вода, която сега тече под нас. Подобно на длетото в ръцете на опитен каменоделец тя малко по малко е издълбавала чудни картини в твърдата скала, създавайки някаква, ясна само на нея картина, която ние с малките си мозъчета не можем да разберем и възприемем:

Изображение

Нетърпеливо замятаме въдиците. Още на първата проводка мерна риба проследява блесната ми, но не атакува. Това ни зарежда с оптимизъм. Започваме рейда си срещу течението. Скоро още една риба атакува, но не успява да уцели и се връща в укритието си.
И до тук. В следващия половин час нямам повече вдигнати риби. Положението при Боби е подобно. Най-накрая той успява да излъже първата балканка.

Изображение

За съжаление, от адреналина явно, не съм успял да я запечатам като хората. След последвалия релииз:

Изображение

продължаваме нагоре. Започвам да сменям примамките една след друга, изреждам целия наличен арсенал от железа и дървета, но освен няколко вяли атаки на различни блесни и едно проследяване до краката ми на воблер, което ми вкарва нова доза адреналин, други успехи нямам.
Отчаян отварям кутията с примамки. Погледа ми пада на търкаляща се в ъгъла медна моска. Решавам да я сложа.Досега риба на медна блесна не съм хващал, но...:

Изображение

Скоро я следва още една:

Изображение

После още една:

Изображение

Рибите кълват стръвно и смело захапват куката. Риболова е толкова интензивен, че спирам да снимам. Просто нямам време от вадене на риби. До мен Боби продължава да няма удар. До момента, в който го убеждавам да сложи и той блесна с меден цвят. Ефектът е моментален и кълвилото започва.
Решавам да експериментирам и слагам вездесъщия "лайнян" Пантер Мартин. Кълванетата веднагически се прекратяват, но след връщането ми към медта започват отново. Ловим риба след риба, но километрите се множат и е време да се връщаме ако не искаме да замръкнем в непознатата планина.
Затова след релииза на последната риба:

Изображение

която за момент се задържа в плиткажа, сякаш за да ни позира и да ни пожелае довиждане, съваме въдиците и удовлетворени се отправяме надолу към колата. Дишаме с пълни гърди студения планински въздух, прескачайки внимателно по камъните в коритото на реката и се любуваме на чудесата около нас. Чудеса, които на идване, увлечени от непрестанното кътлване сме пропуснали и сега имаме шанса да ги запечатаме в съзнанието си.
Именно с едно такова природно чудо смятам да завърша и този репортаж:

Изображение

Боби, благодаря за приключението и да се надяваме, че скоро ще имаме възможност за още подобни приключения в прекрасната ни природа!
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!

http://standartparket.com/
pitcha
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pitcha »

Кърцата написа: Затова след релииза на последната риба:

Изображение

която за момент се задържа в плиткажа........!
Кърца добре дошъл с тоя страхотен репортаж. Ей за тая снимка се иска яко майсторство.
Хем да я фанеш както трябва, хем да я пуснеш така. И тя да не иска да си тръгва - сякаш за да признае майстора. Поздравления.

Поздрави и за Мариян, който цялата седмица ми наду главата кво бил фанал и кво не бил фанал. Чак и аз се отчаях.
Обаче в петък, като се капотирах геройски - получавам SMS от него, който гласеше победоносно - "40+", та се успокоих.
Аватар
ХЕМИНГУЕЙ
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от ХЕМИНГУЕЙ »

Е Кърцане, и аз благодаря за Твоята компания, тази седмица ще пропуснеме, ама другата.....на дали!
Да върнем Живота в Реките
ЕВТИНИЯТ АЛКОХОЛ РАЗКАЗА ИГРАТА НА НАРОДА И МУ Е.А МАМИНКАТА!!!
starlight
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от starlight »

Кърца, добре дошъл :)
Много репортажи ти пожелавам за напред!

Бат Димо, толкова бях превъзбуден, че обърках малко цифрите :)
По-скоро трябваше да пиша 32/35+- :mrgreen:
Аватар
misho_tsakov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от misho_tsakov »

Мариане, както казва Димо - пишеш 25-70 см за да има съспенс....
Който ходи в мола - умира!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg
Бат Стан
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Бат Стан »

starlight написа:К

Нищо бре, 5-6 санта от теб горница! Ела да те заведа да метнеш в устата на Фуражомелката - 60 санта гигант!
Аватар
Borislav Haralampiev
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Borislav Haralampiev »

Бат Стан написа:
starlight написа:К

Нищо бре, 5-6 санта от теб горница! Ела да те заведа да метнеш в устата на Фуражомелката - 60 санта гигант!
Тъз риба, ако знае що гориво се е изхарчило подир нея, ей сега ще ми лапне силиконя :lol: :lol: :lol:
Аватар
Borislav Haralampiev
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Borislav Haralampiev »

:D :D :D Не че нещо, просто да ви подразня :D :D :D Тъз дебелана е от 22.06.2013 г. оружието Моска № 3 с бялото листо. Айде със здраве :lol: :lol: :lol: :butthead: :butthead: :butthead:

Изображение
Аватар
misho_tsakov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от misho_tsakov »

Ферхунде, на теб жената ти свива перките в къщи, та тук се отваряш, а? :)
Който ходи в мола - умира!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg
Публикувай отговор

Обратно към “Клуб Балканка”