Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Къца- кълве воблери BG
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- Sleepwalker_
- разбира нещата
Re: Къца- кълве воблери BG
Колега, имайки цели две бройки от отбелязания по-горе модел, категорично и подписвайки се с двете ръце заявявам, че "рибката" преко сили слиза на 50-60 санта с пръчка забита в брега. Не знам ти как ги докарваш до метър.къца - кълве написа:пп3 - Къца , що верно не вземеш да направиш една презентация на примамките си - тая е такава и такава , представя се така и така и пр ? Я гледай каква дълга тема се е ширнала
Има хора които се изприщват при всяка моя поява.Каквото и да кажа все е грешно.Заради бесилото може да ме обвинят,че замърсявам природата с радиоактивни отпадъци.
1.Жабка дължина 4,5 см. 4 грама гази до 2м.плаваща със съчма грохалка.
2.Рибка дължина 4 см. 4,4 грама гази до 1м. плаваща със съчма грохалка.
3.Рибка за дълбоко същата като тази за плитко,но лопатката е изправена.Аз не я харесвам,че не мога да я направя игрива като другите.Играе по-добре от повечето китайчета,но за мен не е достатъчно.Възнамерявам да направя рибка 9см. и два модела по 7 см.Като преди всичко се ръководя от резултатността.

- къца - кълве
- сериозен играч
Не знам ти как ги докарваш до метър. 
До метър означава от нула до метър.Зависи от такъма,течението,скоростта и задвъдичното устройство.

До метър означава от нула до метър.Зависи от такъма,течението,скоростта и задвъдичното устройство.
- Sleepwalker_
- разбира нещата
Пробвал съм ги в слабо, в силно течение и в спокойна вода (язовир) - едно и също е. Просветли ме моля те какъв такъм трябва да имам, за да накарам "рибката" да плува на 1 метър дълбочина.къца - кълве написа:Не знам ти как ги докарваш до метър.

-
- вече хвърля и на тежко
Sleepwalker_ написа:Пробвал съм ги в слабо, в силно течение и в спокойна вода (язовир) - едно и също е. Просветли ме моля те какъв такъм трябва да имам, за да накарам "рибката" да плува на 1 метър дълбочина.къца - кълве написа:Не знам ти как ги докарваш до метър.
И какво точно трябва да бъде задвъдичното устройство -Бате Бойко ,Батман или някой друг суперталант за да може да работи с тези воблери......и аз искам да ме открехнеш- ако може разбира се.Аз ходя по Тунджа и за мен е важно воблера да гази около метър ,метър и нещо и да драска по дъното.......
- къца - кълве
- сериозен играч
Извинявам се за задвъдичното устройство.За да се постигне дълбочина от един метър трябва да има вир при който да се хвърли на 30-40 м.Върха на пръчката трябва да е до водата а не до брега.С по - тънка струна ще стане по-лесно.Когато се приближи воблера на 3-4 м. до брега ще намали дълбочината.При по-бавно движение ще стане по-лесно.Искам да бъда честен и да кажа,че по необясними за мен причини едни екземпляри постигат тази дълбочина с лекота и по-дълбоко,а други трудно я достигат.Играта остава същата.Като обявих до един метър взех средна величина.
- Vid
- кандидат преподавател
Колега, имаш ли някаква представа по какъв начин се извършва стандартния тест за газене на който се подлагат класните воблери произведени от водещи производители във воблеростроенето, на основание на който тази характеристика на примамката се отбелязва върху опаковката, католога и пр...???къца - кълве написа:За да се постигне дълбочина от един метър трябва да има вир при който да се хвърли на 30-40 м.Върха на пръчката трябва да е до водата а не до брега.С по - тънка струна ще стане по-лесно.Когато се приближи воблера на 3-4 м. до брега ще намали дълбочината.При по-бавно движение ще стане по-лесно.
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- къца - кълве
- сериозен играч
Сигурно от всяка партида пробват няколко броя в разграфен басейн и слагат средния резултат.Когато не можете да постигнете посочените параметри,никой не ви обяснява как да го направите.При различни техники може да променяте тези параметри на всеки воблер.
А бе няма ли кой да я заключи тая тема?!
-
- вече хвърля и на тежко
На теб какво ти пречи тая тема?!
- къца - кълве
- сериозен играч
Бях набрал много неща да ви кажа,но това което се случи с INCUBUS ме извади от равновесие.Съжалявам,че не го познавах в истинския живот.Не защото харесваше воблерите ми.Той беше човек с принципи.Защо ли ви обяснявам?Сигурно пак няма да ме разберете.
- Vid
- кандидат преподавател
INCUBUS-а много харесваше воблерите ти..., може би защото не беше спинингист в истинския смисъл на думата? Беше много интелигентен човек и имаше уникален изказ в мненията си тук във форума - истински мнения, нетърпящи почти никаква критика от колеги и украсени с прилична доза ирония.......къца - кълве написа:Бях набрал много неща да ви кажа,но това което се случи с INCUBUS ме извади от равновесие.Съжалявам,че не го познавах в истинския живот.Не защото харесваше воблерите ми.Той беше човек с принципи.Защо ли ви обяснявам?Сигурно пак няма да ме разберете.
Все де, това е извън темата, така че давай снимките с рибите в корита и нанизани на сезали..., че стана доста скучно тука в тоя зимен фукот

Сенека
Сенека
Темата отдавна е изчерпана! От там нататък всичко е безплатна реклама и келепирец, както казваше един познат!vdo написа:На теб какво ти пречи тая тема?!
Всичко е чат, спам и боклук. Трудно тук може да се намери някоя тема, която да ти е полезна с нещо и от която да почерпиш знания.
Според мен трябва да се заключат 3/4 от темите. То са как се води силикон; как се води воблер; кой какво развърта; за какво служи листото на въртящата блесна и все подобни идиотщини. В този форум няма как човек, дори с елементарни познания в спининга да научи нещо ново. Защото се пита, ей така за форумно участие, без човек да е прочел една обикновена статия, някъде...
В тази тема аз лично разбрах как се лови със спининг примамки с въдица тип болонезе, че и по този начин си се ловят риби и какви ли не още безумия... Аз съм сигурен, че с този воблер ще хвана риба, но не е там въпроса... Човек може да хване риба на всякаква спининг примамка, само трябва да настоява и да има малко в главата. Хващал съм риба на зарче от табла...
Такива неща....
- къца - кълве
- сериозен играч
така че давай снимките с рибите в корита и нанизани на сезали...
С теб се разбрахме,че на пролет ще покажа как пускам рибите.През зимата може да хващате само на зарче. С къца-кълве няма да стане.Хубавото е ,че има достойни хора,които стоят зад думите си и ви казват какво става когато воблерите попаднат в ръцете на можещи хора.
С теб се разбрахме,че на пролет ще покажа как пускам рибите.През зимата може да хващате само на зарче. С къца-кълве няма да стане.Хубавото е ,че има достойни хора,които стоят зад думите си и ви казват какво става когато воблерите попаднат в ръцете на можещи хора.
- Vid
- кандидат преподавател
Тук просто се шегувам... Сигурен съм, че ще ги пускаш, че да те си луд да ги ядеш - те костеляци с дъх на водорасли...., особено след направената пачка през годината от продажба на воблери.къца - кълве написа:така че давай снимките с рибите в корита и нанизани на сезали...

Колега, честно ти го казвам, ако не бяха тези снимки - с рибите и в допълнение сомските геги с де ловиш........., определено бих си поръчал една шепа от твоите воблери. Дано ме разбираш правилно.
Тук, въобще не съм съгласен. Темата определено не е изчерпана, след като продължава да стои в първите 5 най активни теми в подфорума. По скоро мисля, че трябва да бъде преместена, защото съдържа много реклама...., пък от друга страна няма лошо, хайде да подкрепим Българското, стига наистина да е читаво.Gutierez написа:Темата отдавна е изчерпана! От там нататък всичко е безплатна реклама и келепирец, както казваше един познат!vdo написа:На теб какво ти пречи тая тема?!
Всичко е чат, спам и боклук. Трудно тук може да се намери някоя тема, която да ти е полезна с нещо и от която да почерпиш знания.
Според мен трябва да се заключат 3/4 от темите. В този форум няма как човек, дори с елементарни познания в спининга да научи нещо ново. Защото се пита, ей така за форумно участие, без човек да е прочел една обикновена статия, някъде...
Твърдо съм против да се заключват или трият теми, защото в спора и дискусията се ражда истината, а опита си е баШка.., стига разбира се темата да не достигне ниво на безкрайно зацикляне в обиди, заяждане и пр.
Навремето, кога се регистрирах тук и си мислех, че зная доста неща за спининга (теоретически от филмчета и статии и практически) и четейки форума се оказа, че съвсем не е така.. Та значителна част от ограмотяването си в този риболов дължа на форума за което благодаря на всички коректни колеги пишеши и споделящи опита си тук.
Сенека
Сенека
- къца - кълве
- сериозен играч
след направената пачка през годината от продажба на воблери.
Не се притеснявай,това е преувеличено доста.Не ме кефи да си вземеш воблери.Най-много се радвам когато хората останат доволни.
Не се притеснявай,това е преувеличено доста.Не ме кефи да си вземеш воблери.Най-много се радвам когато хората останат доволни.