Чернокоп и лефер 2013

Модератори: emo vasilev, alekst

Публикувай отговор
Аватар
shturetc
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Чернокоп и лефер 2013

Мнение от shturetc »

ЧИи,аз цял живот съм си айляк,бре :wink: Живея,за да ям,пия и хвана някое и друго рибе :lol: ....Безполезен за обществото чиляк,ама....добре ми е така :drinkers:
Ако ви се отвори място в аутото,удари едно на лични--покривам си масрафа!
Аватар
zxzx
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от zxzx »

ок да не цапам повече темата
Ако за 2 седмици спрете алкохола и сте на диета ще разберете,че сте загубили 14 дни!
balyk
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от balyk »

И аз снощи на морска гара Варна лапнах някоя и др. рибка.Точно както казва колегата FlipSs само че после мача почна 24.30 и приключи в 3.30ч.Иамше безобразен източен вятър,който падна към 1.30-2.00ч.Рибата бе най активна от 2.00 до 3.10ч.Куки четворки,много леко пипане,преобладаващо дребни риби, имаше и някоя по мазничка де .Аааа.. и за да си вярваме че бях останал сам на целия вълнолом...прилагам документи
Изображение

Наслука на всички които ще се пробват тия дни! :drinkers:
jivko.uzunov
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от jivko.uzunov »

Браво бе колега!!! :smt023 ти си ги изкъртил!!!
Аватар
rap66
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от rap66 »

balyk написа: ...Наслука на всички които ще се пробват тия дни! :drinkers:
Стопли ни сърцата и надеждата върна :wink:
Аватар
shturetc
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от shturetc »

Сутринта ,около седем и половина, разставих морни кости в кьошето на 1 КМ в Порт Бургас.Минута след като поднесох мезето на чернокопите--филе от зарган на кука нр19 (вързана директно,без шлаух , на флуро с фи 0.16),първият зъбатко беше вече в ръката ми.В следващия час още 4 риби ми пристанаха,като имаше и няколко опърничави,които бЕгАха или си тръгнаха с безплатен пирсинг.После сякаш бомба падна и рибите изчезнаха до...13ч. (с едно изключение,закопчано от мен около обед).И така,с 6 чернокопа сбрах такъмите(и колегите,които бяха с мен) и ...поехме към Моста.Единствената промяна,която сторих в такъма си беше смяна на куката от 19-ка на 11-ка,корекция на дълбочината от 4 на 2.8 м и ема--на 11-ката боцнах задопашно жива атеринка(на Моста чепарето ми "проработи" най-сетне,за разлика от нулевия си резултат в пристанището).За час и половина издърпах 3 качествени заргана и...се появи чернокоп и зарганите изчезнаха.В следващите два часа колеги извадиха половин атеринки или липсващи куки на такъмите си за зарганоулов на плувка,глави на атеринки на чепаретата си,а аз,нЪл съм късметлия,чернокоп на 11-ка,след като след удара му(на предполагаемия от мен зарган) отворих бигела и му дадох да ми поведе плувката няколко метра.
17:00ч --дузпата у гъзО и...у дОма да си пия ракията и да се чудя утре за чернокоп ли или за зарган? В пристанището ли (на тютюнева магазия има няколко заргана,изкарани на чепаре днес) или на Моста (преди обед заргана се е отчел прилично---разбира се само каиши,без шега,понеже се лови на жива атеринка,а там писалки не припарят--бат'Славей имаше 12 качествени рибока,които чинеха повече от 30-ина заргани от тези,дето ги бараме на "юг от Бургас" ???? Кат мина 700гр ракия ще взема решение :wink: С'я съм по средата 8)
:drinkers:
balyk
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от balyk »

Гледам в тая тема, само двама-трима май си пишем...и тооо подвиг след подвиг тая година :lol: :lol: да се чуди човек кой по напред да разказва.Аз довечера ще се пробвам и ще драсна два реда после, да не се захабяват на колегите пръстите, че току виж после станала опашка пред ТЕЛК ако напишат нещо....
nikolai8585
новобранец
новобранец

Мнение от nikolai8585 »

аз имам голям мерак да половя на директен но не съм много наясно с техиките а и не оби4ам да пре4а та ако някой от вас маистори ме опути каде то4но на морска гара и по кое време бих се вклиу4ил с удоволствие
ianimar
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ianimar »

на директен риболов ще си загубиш времето,но ако имаш мерак отиваш на еланкатското място и сядаш към края/към тъмната част/ иможеби ще имаш някакъв удар но дали ще го вземеш зависи от теб.според мен рибата взима на предърпване и с деректния няма как да постигнеш та зи част.
El Pescador
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от El Pescador »

тази вечер и аз взех ,на Кранево,цели 18 риби и много пропуснати удари ,ама много !!!!!нещо не правя както трябва май!!!!Но съм доволен ,трябва да ходя на уроци при balyk ,shturetc paynera ли ще видим!но има нужда от шлайф :( !!!
аз в този глухия залив взех риба а за другите места не знам какво ли ще да е !?!що не пишете бре хора давайте по малко инфо и ще видите как слуката ще ви тръгне!!!
забравих времето от 18.30 до 22,30 ,но към 22.00 спря !! но я има днес я гледах цял ден на сонара че е в брега до към 13 метър
п.с аз се закотвих до буните на 10 метра ,за да си спестя неудобствата на камъняка!!
моята риба никой не може да я хване ,
въпроса е да мога аз да я хвана :lol:
balyk
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от balyk »

По 5 до 10 риби са се взели снощи на вълнолома.От 18.00 до 23.00 е бил мача, за по късно нямам инфо :smt102
много пропуснати удари ,ама много !!!
Ако вадиш "надъвкано", вероятно са ти големи куките(рибите са малки сега и повече от 4ка трудно преглъщат),ако нищо му няма на филето или е леко смукнато само, сигурно са сафриди и от тях отърване няма по принцип.
Наслука на всички които се пробват тия дни! :drinkers: И да драснете тука после, пък ако ще и капо да е било, все е инфо някакво
Аватар
shturetc
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от shturetc »

El Pescador,
какви уроци мога да ти дам аз :roll: Че тази година 18 чернокопа на куп съм виждал само в рибните магазини :lol: ...е,и във фризера ми,ама там се събират от няколко излета.
Единствената ми подсказка е...гола кука(без проволки,шлаухи и прочие) с дълго рамо-според големината на рибите от 17 до 21 номер и флурокарбонов бидем с фи 0.14-0.16.Е, отхапани куки ще имаш,ама ударите ще се умножат.Колкото до изпуснатите риби...и аз имам дни,в които пропуските ми надвишават успешните "закопчавания".

Инак,Балък е прав,че в тази що-годе прилична ,чернокопена година бая колеги скатават информация за подвизите си и техниките си(намека за малцината,дето споделяме казва точно това :wink: ),ама к'во да се прави...явно ще трябва да си плащаме за уроци от майсторите :)

Апропо,близо седмица не съм слизал към бургаското пристанище и информацията ми е само ...телефонна--- по 7-8(макс) риби на човек сутрин и привечер.
Преки наблюдения имам само от Моста,където чернокопите вършеят в нетипични за тях в предни година часове(още от обяд) и шашкат зарганите,които са цел на рибарите там!
Аватар
rap66
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от rap66 »

El Pescador написа:тази вечер и аз взех ,на Кранево,цели 18 риби и много пропуснати удари ... трябва да ходя на уроци при ...
По-скоро при тебе ще ходим на уроци, с тез 18 :rolleyes: ! риби.
shturetc написа:...гола кука(без проволки,шлаухи и прочие) с дълго рамо-според големината на рибите от 17 до 21 номер и флурокарбонов бидем с фи 0.14-0.16.Е...
За мен втората кука си е задължителна, ако стръвта е филе. Ако няма горна кука която да го изпъва, се събира на топка до извивката на долната кука и удари :finga: За бидема не бих сложил по-тънък от 0.20.
balyk
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от balyk »

За бидема не бих сложил по-тънък от 0.20.
:lol: :lol: :lol: Твърдо си решил да чакаш леля му на оня лефер дето го беше изтупал миналата година.И аз така почнах сезона ама бързо се преориентирах и с куките и с повода.сега съм с 0.18 и се замислям за 0.16 даже(на това имане :( )куки четворка в четворка.
За съжаление ми се наложи да живея с пълната яснота, че мине ли по-голяма риба, освен да и помахам за сбогом и да спомена цялата и семка, друго няма да успея да направя, но пък риболова е малко по динамичен все пак
Аватар
rap66
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от rap66 »

Да поясна - не слагам по-тънък от 0.20 не заради рибата, а защото като се усуче повода около брейда, и при ваденето на риба (дори и въшляк) брейда реже повода (пък ако е 0.6, го реже и без удар). А миналата година бях с 0.33, но и тогава нормални чернокопи си го гризват без проблем, като го докопат.
Публикувай отговор

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”