Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

Чернокоп и лефер 2013
Модератори: emo vasilev, alekst
- shturetc
- ще става разбирач
Re: Чернокоп и лефер 2013
ЧИи,аз цял живот съм си айляк,бре
Живея,за да ям,пия и хвана някое и друго рибе
....Безполезен за обществото чиляк,ама....добре ми е така
Ако ви се отвори място в аутото,удари едно на лични--покривам си масрафа!

Ако ви се отвори място в аутото,удари едно на лични--покривам си масрафа!
- zxzx
- научил се да хвърля
ок да не цапам повече темата
Ако за 2 седмици спрете алкохола и сте на диета ще разберете,че сте загубили 14 дни!
И аз снощи на морска гара Варна лапнах някоя и др. рибка.Точно както казва колегата FlipSs само че после мача почна 24.30 и приключи в 3.30ч.Иамше безобразен източен вятър,който падна към 1.30-2.00ч.Рибата бе най активна от 2.00 до 3.10ч.Куки четворки,много леко пипане,преобладаващо дребни риби, имаше и някоя по мазничка де .Аааа.. и за да си вярваме че бях останал сам на целия вълнолом...прилагам документи

Наслука на всички които ще се пробват тия дни!
Наслука на всички които ще се пробват тия дни!

-
- сериозен играч
Браво бе колега!!!
ти си ги изкъртил!!!

Стопли ни сърцата и надеждата върнаbalyk написа: ...Наслука на всички които ще се пробват тия дни!

- shturetc
- ще става разбирач
Сутринта ,около седем и половина, разставих морни кости в кьошето на 1 КМ в Порт Бургас.Минута след като поднесох мезето на чернокопите--филе от зарган на кука нр19 (вързана директно,без шлаух , на флуро с фи 0.16),първият зъбатко беше вече в ръката ми.В следващия час още 4 риби ми пристанаха,като имаше и няколко опърничави,които бЕгАха или си тръгнаха с безплатен пирсинг.После сякаш бомба падна и рибите изчезнаха до...13ч. (с едно изключение,закопчано от мен около обед).И така,с 6 чернокопа сбрах такъмите(и колегите,които бяха с мен) и ...поехме към Моста.Единствената промяна,която сторих в такъма си беше смяна на куката от 19-ка на 11-ка,корекция на дълбочината от 4 на 2.8 м и ема--на 11-ката боцнах задопашно жива атеринка(на Моста чепарето ми "проработи" най-сетне,за разлика от нулевия си резултат в пристанището).За час и половина издърпах 3 качествени заргана и...се появи чернокоп и зарганите изчезнаха.В следващите два часа колеги извадиха половин атеринки или липсващи куки на такъмите си за зарганоулов на плувка,глави на атеринки на чепаретата си,а аз,нЪл съм късметлия,чернокоп на 11-ка,след като след удара му(на предполагаемия от мен зарган) отворих бигела и му дадох да ми поведе плувката няколко метра.
17:00ч --дузпата у гъзО и...у дОма да си пия ракията и да се чудя утре за чернокоп ли или за зарган? В пристанището ли (на тютюнева магазия има няколко заргана,изкарани на чепаре днес) или на Моста (преди обед заргана се е отчел прилично---разбира се само каиши,без шега,понеже се лови на жива атеринка,а там писалки не припарят--бат'Славей имаше 12 качествени рибока,които чинеха повече от 30-ина заргани от тези,дето ги бараме на "юг от Бургас" ???? Кат мина 700гр ракия ще взема решение
С'я съм по средата

17:00ч --дузпата у гъзО и...у дОма да си пия ракията и да се чудя утре за чернокоп ли или за зарган? В пристанището ли (на тютюнева магазия има няколко заргана,изкарани на чепаре днес) или на Моста (преди обед заргана се е отчел прилично---разбира се само каиши,без шега,понеже се лови на жива атеринка,а там писалки не припарят--бат'Славей имаше 12 качествени рибока,които чинеха повече от 30-ина заргани от тези,дето ги бараме на "юг от Бургас" ???? Кат мина 700гр ракия ще взема решение

Гледам в тая тема, само двама-трима май си пишем...и тооо подвиг след подвиг тая година
да се чуди човек кой по напред да разказва.Аз довечера ще се пробвам и ще драсна два реда после, да не се захабяват на колегите пръстите, че току виж после станала опашка пред ТЕЛК ако напишат нещо....

-
- новобранец
аз имам голям мерак да половя на директен но не съм много наясно с техиките а и не оби4ам да пре4а та ако някой от вас маистори ме опути каде то4но на морска гара и по кое време бих се вклиу4ил с удоволствие
на директен риболов ще си загубиш времето,но ако имаш мерак отиваш на еланкатското място и сядаш към края/към тъмната част/ иможеби ще имаш някакъв удар но дали ще го вземеш зависи от теб.според мен рибата взима на предърпване и с деректния няма как да постигнеш та зи част.
-
- ще става разбирач
тази вечер и аз взех ,на Кранево,цели 18 риби и много пропуснати удари ,ама много !!!!!нещо не правя както трябва май!!!!Но съм доволен ,трябва да ходя на уроци при balyk ,shturetc paynera ли ще видим!но има нужда от шлайф
!!!
аз в този глухия залив взех риба а за другите места не знам какво ли ще да е !?!що не пишете бре хора давайте по малко инфо и ще видите как слуката ще ви тръгне!!!
забравих времето от 18.30 до 22,30 ,но към 22.00 спря !! но я има днес я гледах цял ден на сонара че е в брега до към 13 метър
п.с аз се закотвих до буните на 10 метра ,за да си спестя неудобствата на камъняка!!

аз в този глухия залив взех риба а за другите места не знам какво ли ще да е !?!що не пишете бре хора давайте по малко инфо и ще видите как слуката ще ви тръгне!!!
забравих времето от 18.30 до 22,30 ,но към 22.00 спря !! но я има днес я гледах цял ден на сонара че е в брега до към 13 метър
п.с аз се закотвих до буните на 10 метра ,за да си спестя неудобствата на камъняка!!
моята риба никой не може да я хване ,
въпроса е да мога аз да я хвана
въпроса е да мога аз да я хвана

По 5 до 10 риби са се взели снощи на вълнолома.От 18.00 до 23.00 е бил мача, за по късно нямам инфо
Наслука на всички които се пробват тия дни!
И да драснете тука после, пък ако ще и капо да е било, все е инфо някакво

Ако вадиш "надъвкано", вероятно са ти големи куките(рибите са малки сега и повече от 4ка трудно преглъщат),ако нищо му няма на филето или е леко смукнато само, сигурно са сафриди и от тях отърване няма по принцип.много пропуснати удари ,ама много !!!
Наслука на всички които се пробват тия дни!

- shturetc
- ще става разбирач
El Pescador,
какви уроци мога да ти дам аз
Че тази година 18 чернокопа на куп съм виждал само в рибните магазини
...е,и във фризера ми,ама там се събират от няколко излета.
Единствената ми подсказка е...гола кука(без проволки,шлаухи и прочие) с дълго рамо-според големината на рибите от 17 до 21 номер и флурокарбонов бидем с фи 0.14-0.16.Е, отхапани куки ще имаш,ама ударите ще се умножат.Колкото до изпуснатите риби...и аз имам дни,в които пропуските ми надвишават успешните "закопчавания".
Инак,Балък е прав,че в тази що-годе прилична ,чернокопена година бая колеги скатават информация за подвизите си и техниките си(намека за малцината,дето споделяме казва точно това
),ама к'во да се прави...явно ще трябва да си плащаме за уроци от майсторите
Апропо,близо седмица не съм слизал към бургаското пристанище и информацията ми е само ...телефонна--- по 7-8(макс) риби на човек сутрин и привечер.
Преки наблюдения имам само от Моста,където чернокопите вършеят в нетипични за тях в предни година часове(още от обяд) и шашкат зарганите,които са цел на рибарите там!
какви уроци мога да ти дам аз

Единствената ми подсказка е...гола кука(без проволки,шлаухи и прочие) с дълго рамо-според големината на рибите от 17 до 21 номер и флурокарбонов бидем с фи 0.14-0.16.Е, отхапани куки ще имаш,ама ударите ще се умножат.Колкото до изпуснатите риби...и аз имам дни,в които пропуските ми надвишават успешните "закопчавания".
Инак,Балък е прав,че в тази що-годе прилична ,чернокопена година бая колеги скатават информация за подвизите си и техниките си(намека за малцината,дето споделяме казва точно това

Апропо,близо седмица не съм слизал към бургаското пристанище и информацията ми е само ...телефонна--- по 7-8(макс) риби на човек сутрин и привечер.
Преки наблюдения имам само от Моста,където чернокопите вършеят в нетипични за тях в предни година часове(още от обяд) и шашкат зарганите,които са цел на рибарите там!
По-скоро при тебе ще ходим на уроци, с тез 18El Pescador написа:тази вечер и аз взех ,на Кранево,цели 18 риби и много пропуснати удари ... трябва да ходя на уроци при ...

За мен втората кука си е задължителна, ако стръвта е филе. Ако няма горна кука която да го изпъва, се събира на топка до извивката на долната кука и удариshturetc написа:...гола кука(без проволки,шлаухи и прочие) с дълго рамо-според големината на рибите от 17 до 21 номер и флурокарбонов бидем с фи 0.14-0.16.Е...

За бидема не бих сложил по-тънък от 0.20.

За съжаление ми се наложи да живея с пълната яснота, че мине ли по-голяма риба, освен да и помахам за сбогом и да спомена цялата и семка, друго няма да успея да направя, но пък риболова е малко по динамичен все пак
Да поясна - не слагам по-тънък от 0.20 не заради рибата, а защото като се усуче повода около брейда, и при ваденето на риба (дори и въшляк) брейда реже повода (пък ако е 0.6, го реже и без удар). А миналата година бях с 0.33, но и тогава нормални чернокопи си го гризват без проблем, като го докопат.