С лодка в морето

Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
yaniv
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: С ЛОДКА В МОРЕТО

Мнение от yaniv »

Сафрида днес е минал от другата страна на нос калиакра и е на път за Варна!
Имайте търпение колеги много скоро в залива ще настане една голяма касапница.
Даже се чудя дали изобщо да тръгвам към болата утре.
През март ноемврийският асфалт се топи по-бързо от февруарския сняг.
Аватар
paynera
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от paynera »

yaniv написа:Сафрида днес е минал от другата страна на нос калиакра и е на път за Варна!
Имайте търпение колеги много скоро в залива ще настане една голяма касапница.
Даже се чудя дали изобщо да тръгвам към болата утре.
Няма да доиде така скоро както си мислиш във Варна.Ще минат 2-3 седмици поне , зависи и от теченията в морето.
Наи обичам , зъби на бели риби да събличам
MarviN
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от MarviN »

Здравейте колеги, днес се върнах от Приморско сле 10 дневна почивка свързана основно с риболов на сафрид и паламуд.
Влизане всеки ден сутрин и вечер и риболов между нос Приморско и нос Куракя.
Сафрид имаше само за два дни и излизаше добре, но след като се завъртя циганката изчезна разбира се. Влачене на паламудското чепаре и 16 циганки за първия ден. След това влачене всеки ден и никакъв резултат. Пасажи циганка имаше много, като прекарвахме чепарето дори през пасажите но не искаше да хапе.
Това е от мен и наслука на всички.
ГОЛ ШАРАН ...
yaniv
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от yaniv »

Днес пред галата много зле... 20 сафрида едвам закърпихме.
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

paynera написа: Няма да доиде така скоро както си мислиш във Варна.Ще минат 2-3 седмици поне , зависи и от теченията в морето.
Обзалагам се - по скоро ще е :wink:
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
petaryanev
новобранец
новобранец

Мнение от petaryanev »

Почивните дни от съмнало до мръкнало между 200 и 300 лодки на БОЛАТА.Едни излизаха с 45 кг.сафрид,други като нас с 3(само за 2 часа де).Имаме и 2 циганки 2 карагьоза и 1 хариб.Сафрида много мешан има и даже с хайвер.Абе съвсем се побърка тая риба.И на ДУРАНКУЛАК пробвахме-същата работа.
joro70
новобранец
новобранец

Мнение от joro70 »

Аве колеги що никой не пише за Бяла какво става там.Благодаря предварително.НАСЛУКА.
gleen
новобранец
новобранец

Мнение от gleen »

Вземали сутрин и вечер по кило максимум две сафрид.
Тази информация я имам от днес.
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

То и пред Галата е така.
Днес
Изображение

Някъде от 14:30 до към 19 часа.
Все по-слабо става за сега.
И хищниците не се чуват нещо. :(
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
joro70
новобранец
новобранец

Мнение от joro70 »

gleen написа:Вземали сутрин и вечер по кило максимум две сафрид.
Тази информация я имам от днес.
Благодаря колега;то и пред Галата вчера беше същата работа просто мъка.
joro70
новобранец
новобранец

Мнение от joro70 »

КИРО написа:То и пред Галата е така.
Днес
Изображение

Някъде от 14:30 до към 19 часа.
Все по-слабо става за сега.
И хищниците не се чуват нещо. :(
И ний вчера по същото време с Митака(vlad_rad)бяхме същите терци кът тебе, само че трима човека имахме колкото тебе.
roko-koko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от roko-koko »

Вчера си поправих нещата на работа около 14.30 и дигнахме към Германката .Времето едно хубаво ,приятно .Минаваме Вромос моренцето приказка ,минаваме покрай Градина -тоже .Викма ей капитане един чудесен излет ще си стъкнем и ни е едно такова лежерно ,просто настроение до 9-тото небе.Слизаме долу на Свети Стефан и взехме нещо да се споглеждаме подозрително ,един вятър югоизточен една лека вълничка в залива ....абе така и така сме тука да вземем да влезем .Скокнахме стъкнахме лодката набързо и си влязохме ,морето с ветрова вълна ама се ядва и в по-лошо време сме били .Отидохме на местото пуснахем чепаретата а хараби 5-6 рибета като за начало пуснахме пак пак толкова охоо викам си напипахме точно местенцето ,ще конпенсираме за лошото време ........и като метнахме по 2 ,по три ........дракончета ,сафрида като че ли изчезна в небетието ,къде ли не го търсихме -нонче пю .Поне драконите да ставаха а те от детската градина.Отидохме на завет пред Колкита и там същата работа риба нема ами дай да дигаме гълабите че вятъра се усили.И на връщане .......почнах да се сещам за роднини които не съм виждал доста време.Едни гадни вълни насечени и сякаш на 2-3 метра една от друга ,разпокъсани и разплискани а бе отляво и отдясно идват ...с какво умиление си мислех за удобния диван пред телевизора и за семейството.Направо вълните :rolleyes: ей такива бяха ,пак повтарям ,вълните бяха такива :rolleyes: ,смятайте ние как бяхме.А бе излязохме ,преведе ни капитана ама и той доста беше сменил цвета.
Така ,че вярвайте на прогнозите,влизали сме при къде по-силен вятър ,при по-голяма вълна ,ама вчера беше нещо което не ми се е случвало за 30-тина минути морето стана все едно е бутилка с вода и някой я разпличква.Друг път ,вълните големи ама мазни или ако са разпличкани ще са доста по-малки ....
Прибираме се и зад Созопол морето пак тава .Отивам в Крайморие зяпам през терасата и направо не мога да повярвам все едно сме през Май -Юни няма вятрър светлините на корабите се отразяват без никакво пречупване а бе все едно не съм бил в морето преди 30-тина минути.Какво нещо е една планинка то не е и планина ами някакъв масив.А бе цялата история е пазете се ,все съм си мислел ,че достатъчно мерки за безопасност взимаме ама.....хм.Лек ден и приятен уикенд ви пожелавам. :D
Аватар
ribarshe
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ribarshe »

Добре ,че благополучно сте се прибрали :-D
nov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от nov »

roko-koko написа:Вчера си поправих нещата на работа около 14.30 и дигнахме към Германката .Времето едно хубаво ,приятно .Минаваме Вромос моренцето приказка ,минаваме покрай Градина -тоже .Викма ей капитане един чудесен излет ще си стъкнем и ни е едно такова лежерно ,просто настроение до 9-тото небе.Слизаме долу на Свети Стефан и взехме нещо да се споглеждаме подозрително ,един вятър югоизточен една лека вълничка в залива ....абе така и така сме тука да вземем да влезем .Скокнахме стъкнахме лодката набързо и си влязохме ,морето с ветрова вълна ама се ядва и в по-лошо време сме били .Отидохме на местото пуснахем чепаретата а хараби 5-6 рибета като за начало пуснахме пак пак толкова охоо викам си напипахме точно местенцето ,ще конпенсираме за лошото време ........и като метнахме по 2 ,по три ........дракончета ,сафрида като че ли изчезна в небетието ,къде ли не го търсихме -нонче пю .Поне драконите да ставаха а те от детската градина.Отидохме на завет пред Колкита и там същата работа риба нема ами дай да дигаме гълабите че вятъра се усили.И на връщане .......почнах да се сещам за роднини които не съм виждал доста време.Едни гадни вълни насечени и сякаш на 2-3 метра една от друга ,разпокъсани и разплискани а бе отляво и отдясно идват ...с какво умиление си мислех за удобния диван пред телевизора и за семейството.Направо вълните :rolleyes: ей такива бяха ,пак повтарям ,вълните бяха такива :rolleyes: ,смятайте ние как бяхме.А бе излязохме ,преведе ни капитана ама и той доста беше сменил цвета.
Така ,че вярвайте на прогнозите,влизали сме при къде по-силен вятър ,при по-голяма вълна ,ама вчера беше нещо което не ми се е случвало за 30-тина минути морето стана все едно е бутилка с вода и някой я разпличква.Друг път ,вълните големи ама мазни или ако са разпличкани ще са доста по-малки ....
Прибираме се и зад Созопол морето пак тава .Отивам в Крайморие зяпам през терасата и направо не мога да повярвам все едно сме през Май -Юни няма вятрър светлините на корабите се отразяват без никакво пречупване а бе все едно не съм бил в морето преди 30-тина минути.Какво нещо е една планинка то не е и планина ами някакъв масив.А бе цялата история е пазете се ,все съм си мислел ,че достатъчно мерки за безопасност взимаме ама.....хм.Лек ден и приятен уикенд ви пожелавам. :D

Те за тва му е и името такова на нашето море ..... да пази Господ, че по някога и 30 мин. са много :!:
yaniv
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от yaniv »

roko-koko написа:Вчера си поправих нещата на работа около 14.30 и дигнахме към Германката .Времето едно хубаво ,приятно .Минаваме Вромос моренцето приказка ,минаваме покрай Градина -тоже .Викма ей капитане един чудесен излет ще си стъкнем и ни е едно такова лежерно ,просто настроение до 9-тото небе.Слизаме долу на Свети Стефан и взехме нещо да се споглеждаме подозрително ,един вятър югоизточен една лека вълничка в залива ....абе така и така сме тука да вземем да влезем .Скокнахме стъкнахме лодката набързо и си влязохме ,морето с ветрова вълна ама се ядва и в по-лошо време сме били .Отидохме на местото пуснахем чепаретата а хараби 5-6 рибета като за начало пуснахме пак пак толкова охоо викам си напипахме точно местенцето ,ще конпенсираме за лошото време ........и като метнахме по 2 ,по три ........дракончета ,сафрида като че ли изчезна в небетието ,къде ли не го търсихме -нонче пю .Поне драконите да ставаха а те от детската градина.Отидохме на завет пред Колкита и там същата работа риба нема ами дай да дигаме гълабите че вятъра се усили.И на връщане .......почнах да се сещам за роднини които не съм виждал доста време.Едни гадни вълни насечени и сякаш на 2-3 метра една от друга ,разпокъсани и разплискани а бе отляво и отдясно идват ...с какво умиление си мислех за удобния диван пред телевизора и за семейството.Направо вълните :rolleyes: ей такива бяха ,пак повтарям ,вълните бяха такива :rolleyes: ,смятайте ние как бяхме.А бе излязохме ,преведе ни капитана ама и той доста беше сменил цвета.
Колега не е зле да споменеш с каква лодка и какъв мотор ти се случи това? Просто информативно.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов от лодка”