Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Дунав-всичко за и по реката
Модератор: sapuna
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Re: Дунав-всичко за и по реката
io6kata написа:Кире тая седмица няма да мога да отскоча до реката, ама ако ходиш пиши после какво си направил
За съжаление, гледайки прогнозата за времето, в следващите десетина дни май няма шанс да отида.

Всичко е подгизнало, а дъждът все по-силно вали ли, вали...
На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- GODzillata
stich написа:Това не пречи да се капотираш като мен!
В това време капото е гарантирано, Васе!

Да стиснем палци да не е пре*бе откриването само...

-
- ще става разбирач
Бе вие да не сте от захар...та да се разтопите от малко дъжд?Кълве си скумрията,не я бърка времето...дребни са,но са в изобилие...
- GODzillata
Мдаааа.....ето днес к'ви лових:Д-р Дулитъл написа:...Кълве си скумрията,не я бърка времето...дребни са,но са в изобилие...

....съгласен съм, че са дребни и в изобилие, но времето определно оказва влияние върху кълването им!

При топло, слънчево и безветрено време, риболовът е в пъти по-добър!

- begleca_sv
- кандидат преподавател
аз хванах 10 малко по едри днес на Дунава за 2 часа престой мн слабо нз дали ще се засили кълването им ваобще някои казват че на такова време по кълвали ана уви...
Обичам природата, но не само на картинка !!!
- io6kata
- вече хвърля и на тежко
Положението на оряхово е много рибари , но и много скумрий снощи за 3 часа хванах околу 5 килограма , като един распер ми скъса последното чепаре ...
-
- ще става разбирач
Oт колко часа кълва снощи,в петък от 16 до 18 много слабо и се изнесох...io6kata написа:Положението на оряхово е много рибари , но и много скумрий снощи за 3 часа хванах околу 5 килограма , като един распер ми скъса последното чепаре ...
- GODzillata
Някой пробвал ли е вечер около залез слънце, т.е. някъде след 20 часа? 

- io6kata
- вече хвърля и на тежко
от пет до осем без нещо , тая сурин непипа въобще и от 11 до 12 се имаше някакво раздвижване и после пак спря и аз си тръгнах ... а и кълве главно на ярко зелени чепарета , първо ползвах едно на което се редуваха зелени и оранжави кукички и всички рибки се хващаха на зелените.
- Прикачени файлове
-
- 2012-05-19 15.16.06 - Копие.jpg (224.07 KiB) Преглеждано 1060 пъти
- io6kata
- вече хвърля и на тежко
Докато си купувах пазарувах преди риболова някакви момчета търсеха чепарета с флуоресцентни маниста които светели в тъмното точно за късните вечери и през ноща и казаха че имало доста голям ефект с по големшките . Ама нямаше в магазина а и преди това бяха обиколили целия градGODzillata написа:Някой пробвал ли е вечер около залез слънце, т.е. някъде след 20 часа?
Китайците ги внасят,има ги при нас в София,не знам какви пари са в моменнта.io6kata написа:Докато си купувах пазарувах преди риболова някакви момчета търсеха чепарета с флуоресцентни маниста които светели в тъмното точно за късните вечери и през ноща и казаха че имало доста голям ефект с по големшките . Ама нямаше в магазина а и преди това бяха обиколили целия градGODzillata написа:Някой пробвал ли е вечер около залез слънце, т.е. някъде след 20 часа?

Риболовци.
-
- разбира нещата
Здравейте колеги преди малко се връщам от реката.Аз лично за мен съм много доволен,от сабахлем до около 14.00 хванахме 45 бройки трима човека.Повъртяхме начесахме крастата а и съвсем случайно се запознахме с двама човека от форума които живеят на един хвърлей от реката.И най важното че излезнаха супер пичове.Обменихме тактики и се договорихме за следващи излети които да документираме
.Иначе колегата Йошката е прав.Най много кълвеше на големи номера чепарета,но не само зелени.Слагахме и лилави и шарени няма проблем важното е да са по големи куките,около номер 3 чепаре.Отначало много късахме оловата заради камъните и накрая сложихме по една блесана кастмастер 30гр.без кука отзад за да не се закачва в камъните и повече не сме късали.Това е общо взето нашия излет за днес.И най важното което искам да кажа че всички местни които бяха не са нахалствали и не са се бутали за място,а имаше голяма толерантност даже и се майтапихме през цялото време.

Много добър риболов направих .В Събота стоях до тъмно доста риби обаче и доста късания.В неделя сутринта на друго местенце , без късания и много риба от 7,30 до към 12,00 имах около 60-70 риби.Снощи много слабо като бройки но доста едри излизаха.И на мен ми се струва , че колкото по ярко чепарето толко по добре.
на морето след чепарето някои рибари слагат пилкери вместо олово.налита наи много на зелени чепарета но сме имали доста успехи и на черни.дано съм помогнал на някои и успехи на голямата река