Къде се намирам:
Кулинария
Риболовна кухня
naRiba.com

Форум


Вкусотии в чинии
Модератор: sapuna
Re: Вкусотии в чинии
Ей малко фотки в стил"ала Кире", макар че спрямо него кулинарно съм пълен дилетант, ама той пък от към рибохващането има още мноооого "вода да ми носи"!?!?!?







Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
Re: Вкусотии в чинии
И рибар си и кулинар си бат Ачо .От Кире даскалот похвала може и да получиш ,рикия-тц.
Видя ли снимката от последния брой на в-к "минаха години " ? Страница 41 .

Видя ли снимката от последния брой на в-к "минаха години " ? Страница 41 .
Късмет.Всичко е до късмет. 

Re: Вкусотии в чинии
Да, аз съм я пращал!Павел Три написа:......Видя ли снимката от последния брой ........ .


Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 16393
- Регистриран на: Сря Сеп 13, 2006 11:12 am
- Местоположение: Outta space
Re: Вкусотии в чинии
Ачо, сега плакна очи по твойте пъстърви, а утре, а дано - да има и аз с кво да се похваля! 

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- Bigmarlin
- сериозен играч
- Мнения: 2251
- Регистриран на: Чет Сеп 15, 2011 2:06 pm
- Местоположение: Плевен
Re: Вкусотии в чинии
Карагьоз,? 
Не е лошо като идея


Не е лошо като идея


- GODzillata
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 16393
- Регистриран на: Сря Сеп 13, 2006 11:12 am
- Местоположение: Outta space
Re: Вкусотии в чинии
Bigmarlin написа:Карагьоз,?
Не е лошо като идея![]()
„Сельодка Чапаев“
При него нарязаният на шайби карагьоз, предварително престоял една нощ в саламура, се залива с топла марината от оцет, листа и корен от хрян, лъжичка горчица, захар, дафинов лист и черен пипер на зърна, 1-2 глави лук на кръгчета, олио. Няколко дни след като се насипе в бурканите, мезето самó се желира.

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- Bigmarlin
- сериозен играч
- Мнения: 2251
- Регистриран на: Чет Сеп 15, 2011 2:06 pm
- Местоположение: Плевен
Re: Вкусотии в чинии
Оха мама,ще има руска вечер 
Ще трябва и аз да си заръчам малко карагьозче от Никопол

Ще трябва и аз да си заръчам малко карагьозче от Никопол
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 16393
- Регистриран на: Сря Сеп 13, 2006 11:12 am
- Местоположение: Outta space
Re: Вкусотии в чинии
Ич нема се занимавам с тоа дребен кокаяк, че го яде мачката!Bigmarlin написа:Оха мама,ще има руска вечер

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- Bigmarlin
- сериозен играч
- Мнения: 2251
- Регистриран на: Чет Сеп 15, 2011 2:06 pm
- Местоположение: Плевен
Re: Вкусотии в чинии
А аа,ако е много дребен да,иначе доста го папам-
на фурна ми е любим,с копър

на фурна ми е любим,с копър


Re: Вкусотии в чинии
Към Ачо................. ,,Навреме,, опечена рибка!!!
Биберона в ляво на втората снимка,си е задължителен инвентар
Браво!!! Много добре се получава и с ...морска.....прясна....!!!
Натурално без много ........



- rikitikitavi
- разбира нещата
- Мнения: 997
- Регистриран на: Вто Мар 06, 2007 4:29 pm
- Местоположение: Варна
Re: Вкусотии в чинии
Диво зайче за капризни.
Рецептата се оказа уникално крехка и вкусна. Затовя реших и да я споделя.
Взимате едно едро полско диво зайче към то 4 килца. Събличаме кожухчето барабар с главичката. Накисваме го в студена вода за три часа да падне част от кръвта.

После събличаме месото от кокалите. Режем на кубчета.Получава се ей това.

Месото се измива много добре от кръв и косми. После се накисва в една тенджера със студена вода за една вечер на хладно място. После се изплаква и се накисва във бира за два часа.

През това време се взима кило и половина месо от свинска плешка. От потомно прасе леко мазна. Нарязва се и тя на кубчета.
Изплакваме всичкото месо осоляваме и наръсваме с подправки. Не много де.
После всичко се разбърква и се изсипва в гювеч. Добавя се чаена чашка вода и малко олио. После се слага във фурната.
Печем три или три и половина часа. Крайния резултат.

Сервира се на малки части но често да е винаги топло в чинията.

После пие много червено вино.
Рецептата се оказа уникално крехка и вкусна. Затовя реших и да я споделя.
Взимате едно едро полско диво зайче към то 4 килца. Събличаме кожухчето барабар с главичката. Накисваме го в студена вода за три часа да падне част от кръвта.

После събличаме месото от кокалите. Режем на кубчета.Получава се ей това.

Месото се измива много добре от кръв и косми. После се накисва в една тенджера със студена вода за една вечер на хладно място. После се изплаква и се накисва във бира за два часа.

През това време се взима кило и половина месо от свинска плешка. От потомно прасе леко мазна. Нарязва се и тя на кубчета.
Изплакваме всичкото месо осоляваме и наръсваме с подправки. Не много де.
После всичко се разбърква и се изсипва в гювеч. Добавя се чаена чашка вода и малко олио. После се слага във фурната.
Печем три или три и половина часа. Крайния резултат.

Сервира се на малки части но често да е винаги топло в чинията.

После пие много червено вино.
Е-книгата "Черноморски риболов"
http://knigite.bg/book.php?pid=268" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
http://knigite.bg/book.php?pid=268" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
- трапера
- сериозен играч
- Мнения: 1471
- Регистриран на: Пон Апр 09, 2007 10:27 am
- Местоположение: Свилен Славов (Мюнхен-Русе)
Re: Вкусотии в чинии
Поне и салфетки да беше предложил, че се олигавихме



лягам си star
събуждам се super star
събуждам се super star
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 16393
- Регистриран на: Сря Сеп 13, 2006 11:12 am
- Местоположение: Outta space
Re: Вкусотии в чинии
Ей, не мога да ям заешко и туй-то, прилича ми на котка...
Ай, наздраве!
Ай, наздраве!


Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- Pe6o_Tikvata
- сериозен играч
- Мнения: 1815
- Регистриран на: Съб Окт 17, 2009 3:30 pm
- Местоположение: Бургас
Re: Вкусотии в чинии
Аз пък реших днес да изненадам жената с любимият и десерт , заквасена сметана с ягоди.
Слагаме в съд 3-4 кофички заквасена сметана (става и с цедено мляко) нарязваме измитите ягоди слагаме им 1-2 супени лъжици мед и 50гр. ром или коняк , може и др. алкохол..Разбъркваме добре и го слагаме в хладилника за няколко часа да изстине.Сервира се в купички и по желание може да се поръси с натрошени ядки и стафиди.Аз го обичам с малко сладко от капини.
Много добре се съчатава също така ако с ягодите добавите и 1-2 банана , 1 портакал или мандарини.При сервиране може да се добави и киви ако обичате.Много е важно кивито да се слага преди сервиране защото ако го сложим с другите продукти и като поседи в хладилника се сговнясва и разваля всичко
Слагаме в съд 3-4 кофички заквасена сметана (става и с цедено мляко) нарязваме измитите ягоди слагаме им 1-2 супени лъжици мед и 50гр. ром или коняк , може и др. алкохол..Разбъркваме добре и го слагаме в хладилника за няколко часа да изстине.Сервира се в купички и по желание може да се поръси с натрошени ядки и стафиди.Аз го обичам с малко сладко от капини.
Много добре се съчатава също така ако с ягодите добавите и 1-2 банана , 1 портакал или мандарини.При сервиране може да се добави и киви ако обичате.Много е важно кивито да се слага преди сервиране защото ако го сложим с другите продукти и като поседи в хладилника се сговнясва и разваля всичко

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека

Re: Вкусотии в чинии
[quote="GODzillata"]Ей, не мога да ям заешко и туй-то, прилича ми на котка
Че какво и е на котката ,бе Кире?!Аз съм ял и то знаейки,какво е сервирал ,,добрия готвач,, и бе с гарнитура.....пресни сърнели в масло !!!
Тогава бях в казармата,ЗАДРЪЖКА + 3 месеца !!!ЗА всички,беше уникално вкусна,но някои,като разбраха,какво са плюскали......... , чак тогава изпяха ,,Баррон Ла БББББРРРююююю,, !!!

Че какво и е на котката ,бе Кире?!Аз съм ял и то знаейки,какво е сервирал ,,добрия готвач,, и бе с гарнитура.....пресни сърнели в масло !!!



