Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?
Модератор: dantho.mihov
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?
Здрасти банда.Е тука искам да ви покажа на прадядо ми масата,отпреди 120години.Гърнето и то е много старо,и е около 100 годишно.Другото е стомна леко счупена от горе.Та ако,нямам снимка на тия неща трябва да си фантазирате,как изглеждат.Искате ли да ви покажа златната рибка 

Риболовци.
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Люси, Какви са тези нелепи въпроси ?
Давай отговорите !
Нали ти пусна лафа за "книжката с картинки"
!
Аре, давай !
А "златна рибка" няма, все са каракуди
!
Освен да не е от двукраките, ама и те нямат "златна"!
Давай отговорите !
Нали ти пусна лафа за "книжката с картинки"

Аре, давай !
А "златна рибка" няма, все са каракуди

Освен да не е от двукраките, ама и те нямат "златна"!
Абе колегата нещо се напудри у темата за кефалите.Ама до петък има време-златната рибка,я показах току що в твойта тема.Е как изглежда трапезата на прадядо ми.Това го намерих в селската стара къща,баща ми е ял боб в това гърне,като е бил малко дете
Антика и още става за готвене 

Риболовци.
- G.Petkov
Люси,
То все има някой да се пудри, ама да си пишем в темата ...
Като продадохме старата къща на село, я дадохме с всичко в нея.
След години ходих до Копривщица и гледам в музеите - същия инвентар, като при нас!
Тогава малко се ядосах на себе си, ама после ми мина, щото се замислих, че няма къде да го прибера всичко това - тъкачен стан, чекрък, хурки и вретена, медни казани и глинени съдове, желязна ютия на въглени, синия и трикраки столчета, гърнета, нощви, огнище, сандъци за брашно, имаше даже и три ръждясали пушки от Първата световна война и много други интересни неща !
Лошо е когато не можеш да опазиш миналото на рода си !
Ама така стана с мен!
Сега стои още една къща, нова, пълна с вещи и се чудим какво да я правим и нея !
То все има някой да се пудри, ама да си пишем в темата ...
Като продадохме старата къща на село, я дадохме с всичко в нея.
След години ходих до Копривщица и гледам в музеите - същия инвентар, като при нас!
Тогава малко се ядосах на себе си, ама после ми мина, щото се замислих, че няма къде да го прибера всичко това - тъкачен стан, чекрък, хурки и вретена, медни казани и глинени съдове, желязна ютия на въглени, синия и трикраки столчета, гърнета, нощви, огнище, сандъци за брашно, имаше даже и три ръждясали пушки от Първата световна война и много други интересни неща !
Лошо е когато не можеш да опазиш миналото на рода си !
Ама така стана с мен!
Сега стои още една къща, нова, пълна с вещи и се чудим какво да я правим и нея !
-
- кандидат преподавател
Не съм се пудрил,само ти заявих,че твоето разбиране за "книжка с картинки",не е моето-предпочитам словото -ако знаеш да четеш под повърхността на написаното,това е по-истинско от снимките.От точно такива стари посуди са ме хранили като дете -есените,зимите и пролетите в периода 1963-1966 год. и летата в периода 1966-1978 год.в селото в Северна България /писал съм за него в точно тази тема!/на баща ми и майка ми.
- GODzillata
Хей, и аз имам такава стомна в градинката, шъ я фотна да ви я покажа.
Смятам да ида днес или утре да повися на реката, да дам лептата си кръв на комарите и евентуално да фана някоя риба, се пак ми е време, не съм фащал от 7 години нещо над 10 кг.
От друга страна ме мързи - товарене, мъкнене, палатки.....мъкаааааааа, ама пуста тръпка, гори ми кръвта и ми се ходи.

Смятам да ида днес или утре да повися на реката, да дам лептата си кръв на комарите и евентуално да фана някоя риба, се пак ми е време, не съм фащал от 7 години нещо над 10 кг.

От друга страна ме мързи - товарене, мъкнене, палатки.....мъкаааааааа, ама пуста тръпка, гори ми кръвта и ми се ходи.
На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Добро утро,и нека силата да бъде с вас.Едно време тия грънци са били разменна стока,щото е имало известни грънчари,по цялата страна-сега има известно село с музей на керамиката,и там са част от грънците които не са откраднати.Като бях дете хората си редеха изписаната стока по къщите и така си показваха майсторството-кой е по добър.Та ходих да зарибя селския гьол,бех наловил каракуди от Ярловци и пуснах в селския половин кофа,да си има златната рибка компания.Седът обаче бабите на мегдана и викат,я ела тука бе момче-казвай какво правиш тук и от кои си.показах им стара къща-а те А от грънчаревите е,та така.Айде сега пием кафето и се пускам да копам 

Риболовци.
- stonetales
- разбира нещата
Стара една такава купа, дървена, от коренище на дърво някакво направена, ползвах доста години. Намерих я в една къща високо в планината, изоставена беше от 50 години минимум.
Ала накрая съвсем потъна в мазнина, трудно се миеше, тъй като на места дървото беше изядено релефно и я подарих на един приятел за саксия.
И сега тук имам един самар, две бъклици, едно колело от пясъчник за точене на ножове и съм ги овесил наоколо - да ни напомнят за дядо ми, който беше ми дал заветен завет:
"Капка да падне, в `уста да падне"
Е как да не е силата с нас тогава?:)
Инку - дай един намастичен репортаж... Опита ли Асеновградската мастика?:)
Ала накрая съвсем потъна в мазнина, трудно се миеше, тъй като на места дървото беше изядено релефно и я подарих на един приятел за саксия.
И сега тук имам един самар, две бъклици, едно колело от пясъчник за точене на ножове и съм ги овесил наоколо - да ни напомнят за дядо ми, който беше ми дал заветен завет:
"Капка да падне, в `уста да падне"
Е как да не е силата с нас тогава?:)
Инку - дай един намастичен репортаж... Опита ли Асеновградската мастика?:)
Оттича се по дрехите ни
звезден блясък..........
звезден блясък..........
-
- кандидат преподавател
Опитвал съм обстоятелствено всички съществуващи /в тази връзка, мастика"Търговище"е по-сполучлива от мастика"Асеновград"/-плюс редица френски мастикоподобни питиета и множество гръцки видове и разновидности на "Узо"-то,но от доста време продължавам да съм влюбен в мастика "Пещера",а и този продукт наистина ми действа лечебно за ... някъде напред в темата бях посочил за кои заболявания и състояния,та да не повтарям.Не ми вървят дългите постове,честно ви казах,ако ми се възвърне щението,своевременно ще ви известя.
Е това е на 120 години.Сега никой не живее,ама си го държиме за спомен,и почивка.Като бех малък ме оставяха тука за по месец,събирах гъби манатарки и ги сушех под навеса.А в мазето пълнех бидони с джанки и сливи за ракия-баща ми я вареше и я продаваше.Дедо ми пък продаваше гъбите и така
Сега е суша в района и няма от години гъби.Иначе е хладно-не повече от 30 градуса в най горещите дни и около 15 през ноща.Е гората с дивеча е наблизо
Като ми писне риболова се записвам на курс за ловец.За сега си къцам сутрин наблизо е така успешно
ходи се 20 минути пеш от къщата за червеноперки,развъдили са се много и сега им пускам друга риба да се умешат.Но по си ме влече на 15минути с кола е тук,за по едра риба и да става за плуване
Е и уклей за пържене,червеноперки не ям
Е и каракудите къде зарибявам
До 5 години требва да хвърлят хайвер и да дадът поколение-хишник освен пъстърва малко няма на селския.Е наздраве от мен една салатка
Животни вече почти никой не гледа.

Риболовци.
- G.Petkov
"Животни вече почти никой не гледа."
Да, и в селото на баща ми е така, и гората така обрастна по краищата с къпини, трънки и прочие храсталак, че не може да се влезе за гъби!
И като казах гъби - толкова се е закъсало за гъби, че си купих култивирани печурки и ги изпържих, като да съм ги брал на полето
!
Няма и няма!
Щом лятото няма - едва ли ще тръгнат през януари, а
!
Шантава година дойде тази - дано няма някой по-голям катаклизъм.
Инкубус,
Пиши си бе човек,
Останахме си в темата все наши хора, бре
!
Да, и в селото на баща ми е така, и гората така обрастна по краищата с къпини, трънки и прочие храсталак, че не може да се влезе за гъби!
И като казах гъби - толкова се е закъсало за гъби, че си купих култивирани печурки и ги изпържих, като да съм ги брал на полето

Няма и няма!
Щом лятото няма - едва ли ще тръгнат през януари, а

Шантава година дойде тази - дано няма някой по-голям катаклизъм.
Инкубус,
Пиши си бе човек,
Останахме си в темата все наши хора, бре

- stonetales
- разбира нещата
"никой вече не гледа животни"
"никой вече не ражда/възпитава деца"
Принципно не виждам никаква разлика.
На времето, на държавната практика гледах като на сън следното:
Мозаечен училищен коридор. Отваря се с трясък врата, изхвърча дете и пада на мозайката. Над него се спуска учителка, облечена в черно, повдига го и със свитите кокалчета на юмрука започва да го налага по главата и да му крещи.
Потресен от гледката захвърлих и практика и следване и диплома.
Осъзнах, че това е нищо повече от държавна политика.
Същото е и със обезлюдяването на селата ни - държавна политика - нищо повече.
"никой вече не ражда/възпитава деца"
Принципно не виждам никаква разлика.
На времето, на държавната практика гледах като на сън следното:
Мозаечен училищен коридор. Отваря се с трясък врата, изхвърча дете и пада на мозайката. Над него се спуска учителка, облечена в черно, повдига го и със свитите кокалчета на юмрука започва да го налага по главата и да му крещи.
Потресен от гледката захвърлих и практика и следване и диплома.
Осъзнах, че това е нищо повече от държавна политика.
Същото е и със обезлюдяването на селата ни - държавна политика - нищо повече.
Оттича се по дрехите ни
звезден блясък..........
звезден блясък..........
Е камък,здрасти бе пич.Видя ли как се завърна в темата А
Е така и колегата къде живее в Смолян ще се завърне-сигурен съм.Та специално в това село е имало много народ с по 5 деца.Зимите са много студени и сурови.Училище няма отдавна,но е имало.Питах една от бабите като е била млада колко хора са живяли-казва 650.Сега сме 35 постоянните.Цигани няма нито един.Харесва си селото,копа си градината и посреща внуци от града.Събота и неделя,идват туристи ама слабо.Иначе в кръчмата я има 5 човека я не.Минах и през едно друго село къде имат овце ама и там взех последното млеко,стадото е пратено на по влажно място че е топло и всичката паша изгоре.Обаче кокошките и те спрели да носят-ебати жегата,пресекла и тях.Но младите напук на всичко проносили първо яйце.Та едни им действа по един начин на други по друг промяната.Айде знам ви че си пийвате по малко вечер така че наздраве и нека силата да бъде с вас.Ебати крастата тия форуми,се едно ловя риба

Риболовци.
Е тука в рубриката аз репортера са обявили е тоя кадър за снимка на седмицата,за периода 23-29 07 2012г
Е ние бяхме там преди тях и пуснахме снимките тук,да красят темата на нашия колега
Така че сме пред тях 

Риболовци.
- G.Petkov
lusienn написа:...Ебати крастата /са/ тия форуми,се едно ловя риба![]()
![]()
И аз се усещам, че съм като пристрастен.
Действа ми като наркотик, не мога да го спра

При това чета и пиша само в "На риба", не мога и да си представя, от какво трябва да се откажа, че да участвам и в повече

Най-вероятно от работата, "девойките" и пак може да не ми стигне времето.
А само преди 4 години въобще не ебавах компютрите, започнах да се уча само заради сайта!
А сега съм по няколко часа дневно вътре

И то на моите години !!!
Ама е голям кеф, нали