Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com
Форум
Относно Сайта
Разни
Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?
Модератор: dantho.mihov
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?
Здрасти банда.Е тука искам да ви покажа на прадядо ми масата,отпреди 120години.Гърнето и то е много старо,и е около 100 годишно.Другото е стомна леко счупена от горе.Та ако,нямам снимка на тия неща трябва да си фантазирате,как изглеждат.Искате ли да ви покажа златната рибка 
Риболовци.
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър

Люси, Какви са тези нелепи въпроси ?
Давай отговорите !
Нали ти пусна лафа за "книжката с картинки"
!
Аре, давай !
А "златна рибка" няма, все са каракуди
!
Освен да не е от двукраките, ама и те нямат "златна"!
Давай отговорите !
Нали ти пусна лафа за "книжката с картинки"
Аре, давай !
А "златна рибка" няма, все са каракуди
Освен да не е от двукраките, ама и те нямат "златна"!
Абе колегата нещо се напудри у темата за кефалите.Ама до петък има време-златната рибка,я показах току що в твойта тема.Е как изглежда трапезата на прадядо ми.Това го намерих в селската стара къща,баща ми е ял боб в това гърне,като е бил малко дете
Антика и още става за готвене 
Антика и още става за готвене Риболовци.
- G.Petkov

Люси,
То все има някой да се пудри, ама да си пишем в темата ...
Като продадохме старата къща на село, я дадохме с всичко в нея.
След години ходих до Копривщица и гледам в музеите - същия инвентар, като при нас!
Тогава малко се ядосах на себе си, ама после ми мина, щото се замислих, че няма къде да го прибера всичко това - тъкачен стан, чекрък, хурки и вретена, медни казани и глинени съдове, желязна ютия на въглени, синия и трикраки столчета, гърнета, нощви, огнище, сандъци за брашно, имаше даже и три ръждясали пушки от Първата световна война и много други интересни неща !
Лошо е когато не можеш да опазиш миналото на рода си !
Ама така стана с мен!
Сега стои още една къща, нова, пълна с вещи и се чудим какво да я правим и нея !
То все има някой да се пудри, ама да си пишем в темата ...
Като продадохме старата къща на село, я дадохме с всичко в нея.
След години ходих до Копривщица и гледам в музеите - същия инвентар, като при нас!
Тогава малко се ядосах на себе си, ама после ми мина, щото се замислих, че няма къде да го прибера всичко това - тъкачен стан, чекрък, хурки и вретена, медни казани и глинени съдове, желязна ютия на въглени, синия и трикраки столчета, гърнета, нощви, огнище, сандъци за брашно, имаше даже и три ръждясали пушки от Първата световна война и много други интересни неща !
Лошо е когато не можеш да опазиш миналото на рода си !
Ама така стана с мен!
Сега стои още една къща, нова, пълна с вещи и се чудим какво да я правим и нея !
-
INCUBUS
- кандидат преподавател

Не съм се пудрил,само ти заявих,че твоето разбиране за "книжка с картинки",не е моето-предпочитам словото -ако знаеш да четеш под повърхността на написаното,това е по-истинско от снимките.От точно такива стари посуди са ме хранили като дете -есените,зимите и пролетите в периода 1963-1966 год. и летата в периода 1966-1978 год.в селото в Северна България /писал съм за него в точно тази тема!/на баща ми и майка ми.
- GODzillata

Хей, и аз имам такава стомна в градинката, шъ я фотна да ви я покажа.
Смятам да ида днес или утре да повися на реката, да дам лептата си кръв на комарите и евентуално да фана някоя риба, се пак ми е време, не съм фащал от 7 години нещо над 10 кг.
От друга страна ме мързи - товарене, мъкнене, палатки.....мъкаааааааа, ама пуста тръпка, гори ми кръвта и ми се ходи.
Смятам да ида днес или утре да повися на реката, да дам лептата си кръв на комарите и евентуално да фана някоя риба, се пак ми е време, не съм фащал от 7 години нещо над 10 кг.
От друга страна ме мързи - товарене, мъкнене, палатки.....мъкаааааааа, ама пуста тръпка, гори ми кръвта и ми се ходи.
На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Добро утро,и нека силата да бъде с вас.Едно време тия грънци са били разменна стока,щото е имало известни грънчари,по цялата страна-сега има известно село с музей на керамиката,и там са част от грънците които не са откраднати.Като бях дете хората си редеха изписаната стока по къщите и така си показваха майсторството-кой е по добър.Та ходих да зарибя селския гьол,бех наловил каракуди от Ярловци и пуснах в селския половин кофа,да си има златната рибка компания.Седът обаче бабите на мегдана и викат,я ела тука бе момче-казвай какво правиш тук и от кои си.показах им стара къща-а те А от грънчаревите е,та така.Айде сега пием кафето и се пускам да копам 
Риболовци.
- stonetales
- разбира нещата

Стара една такава купа, дървена, от коренище на дърво някакво направена, ползвах доста години. Намерих я в една къща високо в планината, изоставена беше от 50 години минимум.
Ала накрая съвсем потъна в мазнина, трудно се миеше, тъй като на места дървото беше изядено релефно и я подарих на един приятел за саксия.
И сега тук имам един самар, две бъклици, едно колело от пясъчник за точене на ножове и съм ги овесил наоколо - да ни напомнят за дядо ми, който беше ми дал заветен завет:
"Капка да падне, в `уста да падне"
Е как да не е силата с нас тогава?:)
Инку - дай един намастичен репортаж... Опита ли Асеновградската мастика?:)
Ала накрая съвсем потъна в мазнина, трудно се миеше, тъй като на места дървото беше изядено релефно и я подарих на един приятел за саксия.
И сега тук имам един самар, две бъклици, едно колело от пясъчник за точене на ножове и съм ги овесил наоколо - да ни напомнят за дядо ми, който беше ми дал заветен завет:
"Капка да падне, в `уста да падне"
Е как да не е силата с нас тогава?:)
Инку - дай един намастичен репортаж... Опита ли Асеновградската мастика?:)
Оттича се по дрехите ни
звезден блясък..........
звезден блясък..........
-
INCUBUS
- кандидат преподавател

Опитвал съм обстоятелствено всички съществуващи /в тази връзка, мастика"Търговище"е по-сполучлива от мастика"Асеновград"/-плюс редица френски мастикоподобни питиета и множество гръцки видове и разновидности на "Узо"-то,но от доста време продължавам да съм влюбен в мастика "Пещера",а и този продукт наистина ми действа лечебно за ... някъде напред в темата бях посочил за кои заболявания и състояния,та да не повтарям.Не ми вървят дългите постове,честно ви казах,ако ми се възвърне щението,своевременно ще ви известя.
Е това е на 120 години.Сега никой не живее,ама си го държиме за спомен,и почивка.Като бех малък ме оставяха тука за по месец,събирах гъби манатарки и ги сушех под навеса.А в мазето пълнех бидони с джанки и сливи за ракия-баща ми я вареше и я продаваше.Дедо ми пък продаваше гъбите и така
Сега е суша в района и няма от години гъби.Иначе е хладно-не повече от 30 градуса в най горещите дни и около 15 през ноща.Е гората с дивеча е наблизо
Като ми писне риболова се записвам на курс за ловец.За сега си къцам сутрин наблизо е така успешно
ходи се 20 минути пеш от къщата за червеноперки,развъдили са се много и сега им пускам друга риба да се умешат.Но по си ме влече на 15минути с кола е тук,за по едра риба и да става за плуване
Е и уклей за пържене,червеноперки не ям
Е и каракудите къде зарибявам
До 5 години требва да хвърлят хайвер и да дадът поколение-хишник освен пъстърва малко няма на селския.Е наздраве от мен една салатка
Животни вече почти никой не гледа.
Като ми писне риболова се записвам на курс за ловец.За сега си къцам сутрин наблизо е така успешно
ходи се 20 минути пеш от къщата за червеноперки,развъдили са се много и сега им пускам друга риба да се умешат.Но по си ме влече на 15минути с кола е тук,за по едра риба и да става за плуване
Е и уклей за пържене,червеноперки не ям
Е и каракудите къде зарибявам
До 5 години требва да хвърлят хайвер и да дадът поколение-хишник освен пъстърва малко няма на селския.Е наздраве от мен една салатка
Животни вече почти никой не гледа.Риболовци.
- G.Petkov

"Животни вече почти никой не гледа."
Да, и в селото на баща ми е така, и гората така обрастна по краищата с къпини, трънки и прочие храсталак, че не може да се влезе за гъби!
И като казах гъби - толкова се е закъсало за гъби, че си купих култивирани печурки и ги изпържих, като да съм ги брал на полето
!
Няма и няма!
Щом лятото няма - едва ли ще тръгнат през януари, а
!
Шантава година дойде тази - дано няма някой по-голям катаклизъм.
Инкубус,
Пиши си бе човек,
Останахме си в темата все наши хора, бре
!
Да, и в селото на баща ми е така, и гората така обрастна по краищата с къпини, трънки и прочие храсталак, че не може да се влезе за гъби!
И като казах гъби - толкова се е закъсало за гъби, че си купих култивирани печурки и ги изпържих, като да съм ги брал на полето
Няма и няма!
Щом лятото няма - едва ли ще тръгнат през януари, а
Шантава година дойде тази - дано няма някой по-голям катаклизъм.
Инкубус,
Пиши си бе човек,
Останахме си в темата все наши хора, бре
- stonetales
- разбира нещата

"никой вече не гледа животни"
"никой вече не ражда/възпитава деца"
Принципно не виждам никаква разлика.
На времето, на държавната практика гледах като на сън следното:
Мозаечен училищен коридор. Отваря се с трясък врата, изхвърча дете и пада на мозайката. Над него се спуска учителка, облечена в черно, повдига го и със свитите кокалчета на юмрука започва да го налага по главата и да му крещи.
Потресен от гледката захвърлих и практика и следване и диплома.
Осъзнах, че това е нищо повече от държавна политика.
Същото е и със обезлюдяването на селата ни - държавна политика - нищо повече.
"никой вече не ражда/възпитава деца"
Принципно не виждам никаква разлика.
На времето, на държавната практика гледах като на сън следното:
Мозаечен училищен коридор. Отваря се с трясък врата, изхвърча дете и пада на мозайката. Над него се спуска учителка, облечена в черно, повдига го и със свитите кокалчета на юмрука започва да го налага по главата и да му крещи.
Потресен от гледката захвърлих и практика и следване и диплома.
Осъзнах, че това е нищо повече от държавна политика.
Същото е и със обезлюдяването на селата ни - държавна политика - нищо повече.
Оттича се по дрехите ни
звезден блясък..........
звезден блясък..........
Е камък,здрасти бе пич.Видя ли как се завърна в темата А
Е така и колегата къде живее в Смолян ще се завърне-сигурен съм.Та специално в това село е имало много народ с по 5 деца.Зимите са много студени и сурови.Училище няма отдавна,но е имало.Питах една от бабите като е била млада колко хора са живяли-казва 650.Сега сме 35 постоянните.Цигани няма нито един.Харесва си селото,копа си градината и посреща внуци от града.Събота и неделя,идват туристи ама слабо.Иначе в кръчмата я има 5 човека я не.Минах и през едно друго село къде имат овце ама и там взех последното млеко,стадото е пратено на по влажно място че е топло и всичката паша изгоре.Обаче кокошките и те спрели да носят-ебати жегата,пресекла и тях.Но младите напук на всичко проносили първо яйце.Та едни им действа по един начин на други по друг промяната.Айде знам ви че си пийвате по малко вечер така че наздраве и нека силата да бъде с вас.Ебати крастата тия форуми,се едно ловя риба

Риболовци.
Е тука в рубриката аз репортера са обявили е тоя кадър за снимка на седмицата,за периода 23-29 07 2012г
Е ние бяхме там преди тях и пуснахме снимките тук,да красят темата на нашия колега
Така че сме пред тях 
Е ние бяхме там преди тях и пуснахме снимките тук,да красят темата на нашия колега
Така че сме пред тях Риболовци.
- G.Petkov

lusienn написа:...Ебати крастата /са/ тия форуми,се едно ловя риба![]()
![]()
И аз се усещам, че съм като пристрастен.
Действа ми като наркотик, не мога да го спра
При това чета и пиша само в "На риба", не мога и да си представя, от какво трябва да се откажа, че да участвам и в повече
Най-вероятно от работата, "девойките" и пак може да не ми стигне времето.
А само преди 4 години въобще не ебавах компютрите, започнах да се уча само заради сайта!
А сега съм по няколко часа дневно вътре
И то на моите години !!!
Ама е голям кеф, нали