Разкази за сома от Камилската долина

Модератор: bobopeli

Заключено
Аватар
yco
учете се от него
учете се от него

Re: Разкази за сома от Камилската долина

Мнение от yco »

:lol: :lol:

...Нa толкова шмиргели... :lol: , дето казваш, не им трябва и година... :lol:
...и сляп човек, това го може там, бях писал за една сляпа жена...дето извади над 100 кила..
..също така, не ти трябва, нито образование, нито да си интелигентен да ловиш сом, ...единственото необходимо нещо е да си много прост и да слушаш подобна музика.... :wink: :lol:
търсих едни с музиката, ама нещо ми се губят... :wink: :lol:
Та това намерих..., ама не ми се гледа..

http://vbox7.com/search/?completed=0&vb ... 1%80%D0%BE" onclick="window.open(this.href);return false;
при зор тука ша е срещата. :evil: :lol: ..http://www.facebook.com/groups/636519234334902
Адмирал-Краси 112kg, 2,56 m
Вицеадмирал-Милко Георгиев 102.5kg, 2,60 m
Контраадмирал- Николай Гълъбов 91.2kg, 2,51 m
Аватар
yco
учете се от него
учете се от него

Мнение от yco »

Разказа се казва "Мормишка и кльонк".. :lol:

Лятото с Н.Г. си ловкаме на кльонк и гледаме една лодка с един бачо да бабани на спининг, но беше далече към 1000 ярда...и му казвам на Н.Г. : тоя май хвана сом, гледай как му е сгънат пръта..., а се оказа закачка...
Като се приближи до нас и разменихме няколко приказки, се оказа ловец на костури...ама, казва че няма и Н.Г. го насочи на едно място, както му каза, че там ще хване..
...минаха 3-4 часа и пак минава покрай нас и казва-Нямааа..нищо няма...
Н.Г:-Как да няма бе момче, не може да няма....
-Ами няма... :roll:
Взехме да се прибираме и докато си качвах лодката на колата, Н.Г. ми вика: - Сега ще хвана няколко костура на "Мормишка", няма да се прибирам празен я... :lol:
Та пусна кукичката с една бурмичка за тежест и докато събирам багажа само чувам...как си удря кльонка и двете му въдици стоят за сом и една за костур...и казва:
-Хоп един голям..., нямало костур...ха, ха, ха...хоп още един...и един, ей..този го изтървах, гледай, гледай сега...
...това беше в рамките на 5-т минути-направи, към едно килце...
Качих всичко и запалих една цигара да му кажа довиждане, а той с голям кеф, че го гледам изкара още няколко...
Казах му - довиждане до утре и тръгнах към колата....и зад мен се чуваше само неговия глас:
-..още едно, ...и още едно, хе-хе..нямало костур, ..хоппа още един големан....
Запалих колата, обърнах се за последно да го видя, а той клатеше пръчката все по усърдно...
Усмивката не слезе от лицето ми 3-и км...
при зор тука ша е срещата. :evil: :lol: ..http://www.facebook.com/groups/636519234334902
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

Ристьо,сега му е времето за по едри,недей мисли че водата е студена,тъкмо са спокойни вече че никой не им бучи на главата :D ходи пробвай докато не е замръзнал,че после на дупка,майтап ама първото не е майтап :wink:
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
Аватар
yco
учете се от него
учете се от него

Мнение от yco »

Прав си Бруте Станимъшки.. :lol: ., ама там водата не е замръзвала никога, а като гледам днес, какво слънце има, сигурно сомовете са на 1 метър и си правят групов плаж... :lol: , може и на пясъка да излизат, да си напекат кожите дип.... :wink: :lol:
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

още малко да ги почешеш по ташац....е :lol: и да се въргаляте по пясъка :D
Аватар
Поморийския
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Поморийския »

Don4o_62 написа:
Franko написа:
yco написа:...Франич, много ме разсмя бе човек.... :lol: , това е само от суровата риба - тъй да знаеш.... :mrgreen: :lol: :lol: ...., чак въздух не мога да си взема от смяй... :lol: :lol: :lol:
...ейййй...двамата сте хвнали май ....100 сома по 2-а метра....егати многобоя...оф... :lol:
за 30- риболовни дни се падат по 3-4 на ден....двуметрови.. :lol: ...няма лабаво....ей.... :lol:
На Янко и на Дончо рибите,ще ги прескоча със скок от място :wink: :D
Ха ха,скок подскок викаш,на оня ...ямболския може и да наставяш обувка :lol: , ама при мен трябва да скокнеш като железния човек от филма :D
фащайте още докато има,че от година на година намаляват,аз улучих бонлука 90 - 97 г.тогава няма ала бала,влизаш и след 2 - 3 ч. си вънка с няколко сома,сега ебахти и умрялата работа,затова ми е безинтересно вече,и на вас ще стане с времето.....но не че нямаме хъс а матеряла нещо взе да се губи

Матрял има много Но само който знае как и къде хваща редовно :D
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

Митьо, за една седмица седяне и 3 - 4 сомчета по 1,5 - 2 кг. му казваш имане.....стига сте помпили хората да си губят акъла :wink:
питай бати ти Ристьо за цяло лято кво имане направи :wink:
Аватар
yco
учете се от него
учете се от него

Мнение от yco »

Don4o_62 написа:Митьо, за една седмица седяне и 3 - 4 сомчета по 1,5 - 2 кг. му казваш имане.....стига сте помпили хората да си губят акъла :wink:
питай бати ти Ристьо за цяло лято кво имане направи :wink:
....на Ристито, не му пука, дали ще кълве, ако не ще - той кълве... :lol: . :drinkers: :lol: ,
ама сома, като кай - Жа кълвъ.... :lol: :lol: ...и ги почвам.... :lol: :lol: :lol: :lol: , само да кай... :mrgreen: :lol:
В ивайловградско на Ристето му викат Хитко... :lol: :lol: ..., тъй ми викаха в детската градина през 67-68 г. там. ...... и на другите адаши също.. :wink: Мислех си тогава..., че само аз съм Хайл Хитко... :lol: :lol:
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

Ооо Хитко,мараба ра :D
Аватар
yco
учете се от него
учете се от него

Мнение от yco »

Таман си говоря в момента с Н.Г. и ми разправя, че не е ходил на Ив., а само в Гърция с колелото.... :lol: , а Стефчо Арабчето е хванал 16 кила щука... :shock: , едната 6,5 кила на Димотика. ..Тоя го познавам яката от преди 30 г. :lol: ...излезе от тъмното в 24 ч. от водата с един сом и вика... - Кълве ли? .. :lol: .., кълве ли.....та го начерпихме с ракия яката.. :lol: .и се напи, като казак... и на сутринта беше изчезнал, както се и появи. :lol: ..ама оставил сома... :wink: .., ама ракията изчезнала.. :lol: ....странни му нашенски работи.... :roll: :lol: :lol: :lol:

...а, язовира прелива от няколко дена....пак...

P.S. ...и едно сомче хванали 3.5 кила...Димотиконско..... :lol: ...това е от преливащите... :wink:
Аватар
yco
учете се от него
учете се от него

Мнение от yco »

Гледам, че в раздел "Риболов на кльонк" има само една тема, която все още ме бие по посещение . :mrgreen: .......и тя е естествено на "kalinux"..- Голям Респект!
...нарича се "Видове кльонкове" .... и за 8-ем години има само 35341 посещения... ( до сега..)... :wink:

Познайте, кой ще я бие само за една година тая тема.....а...?..... :lol: :lol:
.....ама много съм скромен бе..., но за сметка на това съм чимен...(яка рибарска подправка) :mrgreen: :lol: :lol: :lol:
Diman
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Diman »

yco написа:.. чимен...
"Чимен" се наричат семената на растението "сминдух" (наистина много яка подправка). Защо ползуваш семената, ползувай растението. Има го на пазара в смлян вид.
Аватар
yco
учете се от него
учете се от него

Мнение от yco »

:D

Наистина е много яка подправка e сминдуха ...и за риба става. Отдавна исках да я завъдя и казах на майка ми да търси семе преди 5-6 години. Намери и излезе едно, като люцерна . :lol: ...до кръста и на нищо не мириши пущината- Казах и че са я излъгали.. :lol: ...Ама като изсъхна...стана много яко... :shock:
Пробвахме от наши семена ама не излезе в лехата, а излезе където вятъра ги е завял. И се размножава естествено.
На пазара продават семена от чимен (едри) ама не е това което е сминдуха - той има много малки семена...
Става за пици, филийки с кайма или кашкавал за закуска, за кюфтета и кебапи...и каквото се сетиш...без пилаф... :mrgreen:
Който не е опитал от сминдуха и белият Ив. риган -нищо не знае за подправките... :wink:

Имам един фать стебла, ама не мога да ги смеля, щото са бая дебели 1/2 молив..., някой любопитен, като мене. :lol: ... ако иска, му ги пращам армаган.. :D :lol:
Последно промяна от yco на Чет Дек 18, 2014 3:31 pm, променено общо 1 път.
lovo-бай СТОЯН
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от lovo-бай СТОЯН »

yco написа:Който не е опитал от сминдуха и белият Ив. риган -нищо не знае за подправките..
Изпушти Кардамона,щото гледам говориш за кюфтета и кебапчета.А без него не-е същото. :drinkers: :drinkers: :drinkers:
Ако умееш да летиш, не-казвай на никого, защото няма да можеш да се отървеш от учители!
Аватар
yco
учете се от него
учете се от него

Мнение от yco »

lovo-бай СТОЯН написа: Изпушти Кардамона,.....
Кардамона не го познавам- той сомаджия ли е..?.... :lol: :lol:
Заключено

Обратно към “Риболов на кльонк”