МАРИЦА-всичко за и по реката

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
КалинПетров
разбира нещата
разбира нещата

Re: МАРИЦА-всичко за и по реката

Мнение от КалинПетров »

SUPER MARIO написа:
JettroniX написа: Ходете си на плувка и на дъно....и не се занимавайте с наука :lol: Сега да ви видя като ви спра инфото от Маричката, та да ви видя кви сте...що сте - майстори :rolleyes: Щот и аз мога да чета само и след т'ва да лая :shock:
:shock: :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: :smt039 :smt039 :smt039
човек требва да е откровен това което е написал JettroniX е неговата правота момчето прави толкова подробни репортажи следи всичко по водоемите който ходи и предава информация за улов примамки и други интересни за мен данни!
Темата е Марица-всичко за и по реката....смятам че JettroniX го изпълнява на 100%
такаче тези жестове с махащи рачички отпадат и други могат да го потвърдят! :weedman:
Изображение
Reel Tuning
аксел
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от аксел »

......доста,често виждам някакво разделение между спинингисти и риболовци ловящи на стръв,и то от страна на спинигистите,като че ли са някаква по-висша каста.Кажете ми какво да правя колеги,като на мене ми харесва,да хващам риба и по-двата начина?Тъпо е да има някакво разделение между нас.
инфото от мене е следното нивото вече е по-ниско,шараните са кълвяли в неделя,има си пъстърва в реката,а мъжките щуки вече тръгват да гонят.
валатът не най-лошото нещо на света
Аватар
SUPER MARIO
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от SUPER MARIO »

аксел написа:......доста,често виждам някакво разделение между спинингисти и риболовци ловящи на стръв,и то от страна на спинигистите,като че ли са някаква по-висша каста.Кажете ми какво да правя колеги,като на мене ми харесва,да хващам риба и по-двата начина?Тъпо е да има някакво разделение между нас.
+1 :smt023
Бързай бавно.
Fishh
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Fishh »

Да пусна малко инфо,то се знае кво е положението на реката,ама да се отчетем.Много вода,мътна и доста студена,имашe доста мераклии да хванат рибки ама маи повечето като мене капо :lol: .Успех на престрашилите се да се пробват :drinkers:
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

КалинПетров написа:преди години мисля че бяха много по редки като улов напоследак се завадиха повече по марица!Бих посаветвал и други колеги да оставим тази риба да си се доразвие по марица зада имаме силни удари поне и за 30 секунди след това умалява Распера! :cry:
Тук определено ще посмея да те поправя. Преди няколко години расперите бяха много по чест обект на улов. Не съм имал излет без поне 2-ве уловени бройки и то добри...
Распера е риба която след първата си година се лови единствено и само на спининг. Сега явно спинингистите станаха много... и мрежарите и токаджийте също...
Fishh написа:Да пусна малко инфо,то се знае кво е положението на реката,ама да се отчетем.Много вода,мътна и доста студена,имашe доста мераклии да хванат рибки ама маи повечето като мене капо :lol: .Успех на престрашилите се да се пробват :drinkers:
Да ти отговоря - много пълноводна и много мътна, не става...
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
КалинПетров
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от КалинПетров »

Vid написа:
КалинПетров написа:преди години мисля че бяха много по редки като улов напоследак се завадиха повече по марица!Бих посаветвал и други колеги да оставим тази риба да си се доразвие по марица зада имаме силни удари поне и за 30 секунди след това умалява Распера! :cry:
Тук определено ще посмея да те поправя. Преди няколко години расперите бяха много по чест обект на улов. Не съм имал излет без поне 2-ве уловени бройки и то добри...
Распера е риба която след първата си година се лови единствено и само на спининг. Сега явно спинингистите станаха много... и мрежарите и токаджийте също...
Fishh написа:Да пусна малко инфо,то се знае кво е положението на реката,ама да се отчетем.Много вода,мътна и доста студена,имашe доста мераклии да хванат рибки ама маи повечето като мене капо :lol: .Успех на престрашилите се да се пробват :drinkers:
Да ти отговоря - много пълноводна и много мътна, не става...
говоря преди много години 10-15г
Изображение
Reel Tuning
mafuta
новобранец
новобранец

Мнение от mafuta »

SUPER MARIO написа:
JettroniX написа: Ходете си на плувка и на дъно....и не се занимавайте с наука :lol: Сега да ви видя като ви спра инфото от Маричката, та да ви видя кви сте...що сте - майстори :rolleyes: Щот и аз мога да чета само и след т'ва да лая :shock:
Голяма работа са спинингистите :lol: :lol: :lol:
Пичуи, ъ вий от къдье стье уа?
- От София смьи.
- И ний тъй!
Аватар
КалинПетров
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от КалинПетров »

Днес се натъкнах на капан за воблери ако некой не виждал ето това представлява камак вързан със сезал и една бутилка от 0.500мл вързана за него със 70-80см въже....бутилката винаги държи сезала изпънат!Аз лично съм късал на такъв капан но неми се влиза до шията да се мокря....ай не се знай може и да не излезнеш :mrgreen:
oie_31225546avtjblZT.jpg
oie_31225546avtjblZT.jpg (129.7 KiB) Преглеждано 835 пъти
http://vbox7.com/play:d3194afc4c
Изображение
Reel Tuning
аксел
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от аксел »

...дежурно инфо,от днес следобед:падаща вода,но въпреки това дежурното шаранче 2.6кг.Рибите си играят и няма хора/какво по-хубаво от това/
angel.tr
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от angel.tr »

Е, по-хубаво от това- здраве! :smt023
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

mafuta написа:
SUPER MARIO написа:
Голяма работа са спинингистите :lol: :lol: :lol:
Колега, без лоши помисли, но тук ще ти отговора на сарказъма в по горното ти мнение много ясно и точно.
Спининга е спортен вид риболов и скъп вид риболов.
Първо: спининга е свързан с много движение и търсене на рибата, щото тук риба не се примамва със захранки, а се обикаля реката, понякога с 10-ки километри в търсене...
Второ: Екипировката и такъмите са в много пъти като цена от тези за плувката. Те са свързани с разходи за такъми, елеци, гащеризони, кутии, и най вече примамки, последното съм го подчертал, защото всеки един риболов по Марица ми струва загуба на поне 1-2-ве примамки = за около 30 лв. Та, сега мислите ли, че съм отишъл на реката за да хвана 2-3 кефала и да ги опържа??? Че за тези пари ще си купя примерно кило сьомга?
Ако ме разбирате какво искам да Ви кажа? Точно по тази причина практикуващите спинингов риболов си релийзват уловените риби. Защото тук основното е човек да изпита удара на рибата в ръцете си и тръпката и кефа........., а не да пържи костеляци...

п.п. Верно, че има много начинаещи спинингисти, кои си прибират рибите, ама и те се научават с времето...
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
Вуйчо-Ваньо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Вуйчо-Ваньо »

По - скоро мисля,че вземането на риба или връщането и обратно е въпрос на личен избор отколкото на вида риболов.Примера на Vid ми се струва неуместен.И на платен гьол да идеш - харчиш пари за стръв,захранка,гориво,такса и като си платиш едно шаранче.....
Vid,и аз за тези пари ще си купя кило сьомга ама кво от това?
Изображение
Изображение
аксел
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от аксел »

Виж сега,Vid,няма смисъл от твърдения,на кого,колко му струва риболова,в крайна сметка той сам си е избрал,никой не го е карал насила.Чувал съм,как пренебрежително спинингистите наричат хората ловящи на стръв-"стървари",а повечето от тях не знаят накъде тече реката,защо хвърлят точно на това място,просто са чули,че някой е хванал един сом там и отиват и денонощно,хвърлят с тайната надежда да ги огрее.Има и хора ловящи с не по-малко от 15 въдици на дъно,които са си живи бракониери по закона.Съгласен с колегата Вуйчо Ваньо-това е въпрос на морал,на всеки един риболовец,без значение дали практикува спининг,риболов на стръв или двата начина
П.С......сега,какво да правя?.....имам 9 спинингови пръчки с макари и още 12 за риболов със стръв,а пък винаги ловя само с една,останалите да ги сложа на коляното ли?
Нямаме абсолютно никаква полза от изкуствено разделение между нас,в крайна сметка ни води един същи интерес-НАШЕТО ХОБИ!!!!!
Аватар
te4osoma
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от te4osoma »

....
Всеки има план,..докато не му разбият устата..

М.Тайсън
Аватар
te4osoma
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от te4osoma »

аксел написа:повечето от тях не знаят накъде тече реката,защо хвърлят точно на това място,просто са чули,че някой е хванал един сом там и отиват и денонощно,хвърлят с тайната надежда да ги огре
:D :D това ми хареса :D
аксел написа:...дежурно инфо,от днес следобед:падаща вода,но въпреки това дежурното шаранче 2.6кг.Рибите си играят и няма хора/какво по-хубаво от това/
следе тва инфо може би вече няма да си сам :D ...
Всеки има план,..докато не му разбият устата..

М.Тайсън
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”