Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

МАРИЦА-всичко за и по реката
Модератор: sapuna
- КалинПетров
- разбира нещата
Re: МАРИЦА-всичко за и по реката
човек требва да е откровен това което е написал JettroniX е неговата правота момчето прави толкова подробни репортажи следи всичко по водоемите който ходи и предава информация за улов примамки и други интересни за мен данни!SUPER MARIO написа:JettroniX написа: Ходете си на плувка и на дъно....и не се занимавайте с наукаСега да ви видя като ви спра инфото от Маричката, та да ви видя кви сте...що сте - майстори
Щот и аз мога да чета само и след т'ва да лая
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Темата е Марица-всичко за и по реката....смятам че JettroniX го изпълнява на 100%
такаче тези жестове с махащи рачички отпадат и други могат да го потвърдят!

Reel Tuning
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
......доста,често виждам някакво разделение между спинингисти и риболовци ловящи на стръв,и то от страна на спинигистите,като че ли са някаква по-висша каста.Кажете ми какво да правя колеги,като на мене ми харесва,да хващам риба и по-двата начина?Тъпо е да има някакво разделение между нас.
инфото от мене е следното нивото вече е по-ниско,шараните са кълвяли в неделя,има си пъстърва в реката,а мъжките щуки вече тръгват да гонят.
инфото от мене е следното нивото вече е по-ниско,шараните са кълвяли в неделя,има си пъстърва в реката,а мъжките щуки вече тръгват да гонят.
валатът не най-лошото нещо на света
- SUPER MARIO
- ще става разбирач
+1аксел написа:......доста,често виждам някакво разделение между спинингисти и риболовци ловящи на стръв,и то от страна на спинигистите,като че ли са някаква по-висша каста.Кажете ми какво да правя колеги,като на мене ми харесва,да хващам риба и по-двата начина?Тъпо е да има някакво разделение между нас.

Бързай бавно.
Да пусна малко инфо,то се знае кво е положението на реката,ама да се отчетем.Много вода,мътна и доста студена,имашe доста мераклии да хванат рибки ама маи повечето като мене капо
.Успех на престрашилите се да се пробват 

- Vid
- кандидат преподавател
Тук определено ще посмея да те поправя. Преди няколко години расперите бяха много по чест обект на улов. Не съм имал излет без поне 2-ве уловени бройки и то добри...КалинПетров написа:преди години мисля че бяха много по редки като улов напоследак се завадиха повече по марица!Бих посаветвал и други колеги да оставим тази риба да си се доразвие по марица зада имаме силни удари поне и за 30 секунди след това умалява Распера!
Распера е риба която след първата си година се лови единствено и само на спининг. Сега явно спинингистите станаха много... и мрежарите и токаджийте също...
Да ти отговоря - много пълноводна и много мътна, не става...Fishh написа:Да пусна малко инфо,то се знае кво е положението на реката,ама да се отчетем.Много вода,мътна и доста студена,имашe доста мераклии да хванат рибки ама маи повечето като мене капо.Успех на престрашилите се да се пробват
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- КалинПетров
- разбира нещата
говоря преди много години 10-15гVid написа:Тук определено ще посмея да те поправя. Преди няколко години расперите бяха много по чест обект на улов. Не съм имал излет без поне 2-ве уловени бройки и то добри...КалинПетров написа:преди години мисля че бяха много по редки като улов напоследак се завадиха повече по марица!Бих посаветвал и други колеги да оставим тази риба да си се доразвие по марица зада имаме силни удари поне и за 30 секунди след това умалява Распера!
Распера е риба която след първата си година се лови единствено и само на спининг. Сега явно спинингистите станаха много... и мрежарите и токаджийте също...Да ти отговоря - много пълноводна и много мътна, не става...Fishh написа:Да пусна малко инфо,то се знае кво е положението на реката,ама да се отчетем.Много вода,мътна и доста студена,имашe доста мераклии да хванат рибки ама маи повечето като мене капо.Успех на престрашилите се да се пробват

Reel Tuning
Голяма работа са спинингиститеSUPER MARIO написа:JettroniX написа: Ходете си на плувка и на дъно....и не се занимавайте с наукаСега да ви видя като ви спра инфото от Маричката, та да ви видя кви сте...що сте - майстори
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

Пичуи, ъ вий от къдье стье уа?
- От София смьи.
- И ний тъй!
- От София смьи.
- И ний тъй!
- КалинПетров
- разбира нещата
Днес се натъкнах на капан за воблери ако некой не виждал ето това представлява камак вързан със сезал и една бутилка от 0.500мл вързана за него със 70-80см въже....бутилката винаги държи сезала изпънат!Аз лично съм късал на такъв капан но неми се влиза до шията да се мокря....ай не се знай може и да не излезнеш
http://vbox7.com/play:d3194afc4c

Reel Tuning
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
...дежурно инфо,от днес следобед:падаща вода,но въпреки това дежурното шаранче 2.6кг.Рибите си играят и няма хора/какво по-хубаво от това/
-
- ще става разбирач
Е, по-хубаво от това- здраве! 

- Vid
- кандидат преподавател
Колега, без лоши помисли, но тук ще ти отговора на сарказъма в по горното ти мнение много ясно и точно.mafuta написа:Голяма работа са спинингиститеSUPER MARIO написа:JettroniX написа: Ходете си на плувка и на дъно....и не се занимавайте с наукаСега да ви видя като ви спра инфото от Маричката, та да ви видя кви сте...що сте - майстори
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Спининга е спортен вид риболов и скъп вид риболов.
Първо: спининга е свързан с много движение и търсене на рибата, щото тук риба не се примамва със захранки, а се обикаля реката, понякога с 10-ки километри в търсене...
Второ: Екипировката и такъмите са в много пъти като цена от тези за плувката. Те са свързани с разходи за такъми, елеци, гащеризони, кутии, и най вече примамки, последното съм го подчертал, защото всеки един риболов по Марица ми струва загуба на поне 1-2-ве примамки = за около 30 лв. Та, сега мислите ли, че съм отишъл на реката за да хвана 2-3 кефала и да ги опържа??? Че за тези пари ще си купя примерно кило сьомга?
Ако ме разбирате какво искам да Ви кажа? Точно по тази причина практикуващите спинингов риболов си релийзват уловените риби. Защото тук основното е човек да изпита удара на рибата в ръцете си и тръпката и кефа........., а не да пържи костеляци...
п.п. Верно, че има много начинаещи спинингисти, кои си прибират рибите, ама и те се научават с времето...
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- Вуйчо-Ваньо
- сериозен играч
По - скоро мисля,че вземането на риба или връщането и обратно е въпрос на личен избор отколкото на вида риболов.Примера на Vid ми се струва неуместен.И на платен гьол да идеш - харчиш пари за стръв,захранка,гориво,такса и като си платиш едно шаранче.....
Vid,и аз за тези пари ще си купя кило сьомга ама кво от това?
Vid,и аз за тези пари ще си купя кило сьомга ама кво от това?

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Виж сега,Vid,няма смисъл от твърдения,на кого,колко му струва риболова,в крайна сметка той сам си е избрал,никой не го е карал насила.Чувал съм,как пренебрежително спинингистите наричат хората ловящи на стръв-"стървари",а повечето от тях не знаят накъде тече реката,защо хвърлят точно на това място,просто са чули,че някой е хванал един сом там и отиват и денонощно,хвърлят с тайната надежда да ги огрее.Има и хора ловящи с не по-малко от 15 въдици на дъно,които са си живи бракониери по закона.Съгласен с колегата Вуйчо Ваньо-това е въпрос на морал,на всеки един риболовец,без значение дали практикува спининг,риболов на стръв или двата начина
П.С......сега,какво да правя?.....имам 9 спинингови пръчки с макари и още 12 за риболов със стръв,а пък винаги ловя само с една,останалите да ги сложа на коляното ли?
Нямаме абсолютно никаква полза от изкуствено разделение между нас,в крайна сметка ни води един същи интерес-НАШЕТО ХОБИ!!!!!
П.С......сега,какво да правя?.....имам 9 спинингови пръчки с макари и още 12 за риболов със стръв,а пък винаги ловя само с една,останалите да ги сложа на коляното ли?
Нямаме абсолютно никаква полза от изкуствено разделение между нас,в крайна сметка ни води един същи интерес-НАШЕТО ХОБИ!!!!!
- te4osoma
- разбира нещата
аксел написа:повечето от тях не знаят накъде тече реката,защо хвърлят точно на това място,просто са чули,че някой е хванал един сом там и отиват и денонощно,хвърлят с тайната надежда да ги огре

следе тва инфо може би вече няма да си самаксел написа:...дежурно инфо,от днес следобед:падаща вода,но въпреки това дежурното шаранче 2.6кг.Рибите си играят и няма хора/какво по-хубаво от това/

Всеки има план,..докато не му разбият устата..
М.Тайсън
М.Тайсън