Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Спининг въдици на достъпна цена
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Re: Спининг въдици на достъпна цена
От инфото в сайта излиза че пръчката тежи 165гр ... става въпрос за тази с дължина 2.70м.Иначе въпросните 126гр са за същият спининг но с дължина 1.80м.
Здравейте колеги, едно бързо въпросче който може да помогне... скоро смених старата пръчка с едно GAD GANCHO 213, 3-12 доверявайки се на големия брой добри приказки тук във форума, но имам малък проблем който се чудя как да реша... пръчката на пръв поглед е супер, но водачите и са много малки към върха... та чудя се как да прекарвам всеки път скобата (на която закачав воблера) на шот лидера през тези водачи, за да не правя всеки път нов лидер... а скобата просто не минава... дали има някакъв чалъм (не за прекарване разбира се, тя просто не може да мине) за да не ми се налага постоянно правене на лидер... Благодаря предварително и извинения за глупавия въпрос...
- empar
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Скобата се нарича карабинка! Иначе въпроса ти отговор няма. А нов лидер не знам защо правиш всеки път. Режеш лидера/повода плътно да карабниката и си прибираш остатъка на макарата. На следващия излет си привързваш нова карабинка и така, докато лидера не прекрачи психологическата граница от към дължина. По този начин можеш да избегнеш правенето на сложни възли от флоро към брейд, поне 2-3 излета, ако разбира се, нямаш късания и лидера не е наранен. Все пак, не се опитвай да си спестиш прекалено много от тези усилия, защото после много се псува!
'начиии толко' много кълвеше....хвърляш-вадиш, хвърляш-вадиш и по едно време толко' се разкълва, че немаш време да хвърлиш.....САМО ВАДИШ!!!
Благодаря колега, това смятах да правя и аз. Ще връзвам и това е...
Ето този възел ползвам Аз.
Флоро към плетеняк.
Преди да стегнеш,намокряш възела,така става по здрав.

За карабинката има много,но горния е по важен.
Аз съм с този-много здрав.
Хайде наслука в спининга.
Флоро към плетеняк.
Преди да стегнеш,намокряш възела,така става по здрав.

За карабинката има много,но горния е по важен.

Аз съм с този-много здрав.

Хайде наслука в спининга.

Риболовци.
Правя същия към плетняка, но към карабинката е друг. Ще пробвам и твоя... капя и една капчица канаконолит за всеки случай...
Риба да има-възли в нета -бол. 

Риболовци.
- m65
- вече хвърля и на тежко
Най-безболезненото решение е да не разваляш линията. Пръчката и макарата си стоят винаги заедно, с настроена линия - по време на риболов, по време на транспорт, или когато са във вас.colinor написа:Здравейте колеги, едно бързо въпросче който може да помогне... скоро смених старата пръчка с едно GAD GANCHO 213, 3-12 доверявайки се на големия брой добри приказки тук във форума, но имам малък проблем който се чудя как да реша... пръчката на пръв поглед е супер, но водачите и са много малки към върха... та чудя се как да прекарвам всеки път скобата (на която закачав воблера) на шот лидера през тези водачи, за да не правя всеки път нов лидер... а скобата просто не минава... дали има някакъв чалъм (не за прекарване разбира се, тя просто не може да мине) за да не ми се налага постоянно правене на лидер... Благодаря предварително и извинения за глупавия въпрос...
Аз така правя, на всяка пръчка си има макара. Заради това и си купувам определена пръчка или определена макара, за определена макара или определена пръчка.
Иначе за този проблем писах, преди време, в този и другият форум. Тези микро водачи имат и друг минус - малко или много възпрепятстват изнизването на влакното. Поради тази причина не трябва да се прекалява - презапасява от към дебелина, за влакното иде реч.
И да, има безкрайно много възли, в Интернет. Но това е и малко, или много объркващо. Най-е добре на се заучат няколко възела, и да се борави с тях.
Ето три от тях (единият вече е споменат от колегите), ако става въпрос за плетено влакно и флуорокарбон. Тези трите са лесни за усвояване, и най-вече запазват, в максимална степен, качествата на влакната.
При вторият възел със син цвят е маркирано плетеното влакно, със жълтият е флуорокарбона.
И никога не забравяйте да мокрите, преди да стегнете възела.
"Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо." К. Иричек
-
- ще става разбирач
Един калъф за въдици също решава проблема.Аз лично ползвам твърд калъф за 2 въдици заедно с макарите,само им прибирам настрани дръжките,а карабинката я закачам на водача или на халкичката за примамки.Така винаги имам 2 различни спининга,готови за риболов,само зглобявам и слагам нужната примамка.
- m65
- вече хвърля и на тежко
ТТ лови по реки написа:Един калъф за въдици също решава проблема.Аз лично ползвам твърд калъф за 2 въдици заедно с макарите,само им прибирам настрани дръжките,а карабинката я закачам на водача или на халкичката за примамки.Така винаги имам 2 различни спининга,готови за риболов,само зглобявам и слагам нужната примамка.
Нали точно това описах един пост по напред.
m65 написа: Най-безболезненото решение е да не разваляш линията. Пръчката и макарата си стоят винаги заедно, с настроена линия - по време на риболов, по време на транспорт, или когато са във вас.
"Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо." К. Иричек
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Аз пък не ползвам поводи и никога не ми е пречело да отрежа вирбела или карабинката и на другият риболов пак да го вържа . Освен в случаите когато ми е било трудно фокусирането де 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аз защото си купувам отделно вирбели и карабинки, бих сложил вирбел който минава през водачите, ако е без карабинка
- empar
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
...и разглобяваш вирбела от карабинката всеки път?
'начиии толко' много кълвеше....хвърляш-вадиш, хвърляш-вадиш и по едно време толко' се разкълва, че немаш време да хвърлиш.....САМО ВАДИШ!!!
- m65
- вече хвърля и на тежко
Ако става въпрос за ултра лек риболов е до някъде решение...Но тези с номерация 00 и 000 нули, по номерацията на Filstar, които преминават през въпросните последни 4 водача на упоменатата пръчка, малко не са за предпочитане за друг риболов вид риболов. Донякъде може да са подходящи и за лайт риболов, но по вече не.rap66 написа:Аз защото си купувам отделно вирбели и карабинки, бих сложил вирбел който минава през водачите, ако е без карабинка
Аз на шок лидера съм направил клуп. Той минава свободно през всички водачи. Преди риболов слагам карабинка, с която от едната страна закачам този клуп, а за другата примамката. След риболов махам карабинката и си навивам свободно обратно лидера на макарата без да късам нищо.colinor написа:та чудя се как да прекарвам всеки път скобата (на която закачав воблера) на шот лидера през тези водачи, за да не правя всеки път нов лидер... а скобата просто не минава... дали има някакъв чалъм (не за прекарване разбира се, тя просто не може да мине) за да не ми се налага постоянно правене на лидер... Благодаря предварително и извинения за глупавия въпрос...