МАРИЦА-всичко за и по реката

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
mackapa
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: МАРИЦА-всичко за и по реката

Мнение от mackapa »

Сега какво излиза - да си спинингист е нещо величествено и не е за сульо и пульо. Това ми прилича на стойкаджиите в МОЛ-а или пък по "баровските" кафета. Спинингът да не би да е айфона на риболова? Имам чувството, че някои са спинингисти, защото това е модерно и ги разграничава от т.н. "селски" плувкари. А тия с евтините спининг пръчки, сигурно вашата гилдия се разграничава от тях и ги нарича блеснари. Прав ли съм? :)
Аватар
te4osoma
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от te4osoma »

[quote="mackapa"]Имам чувството, че някои са спинингисти, защото това е модерно и ги разграничава от т.н. "селски" плувкари.

Много добре казано :mrgreen: :mrgreen:..подкрепям те изцяло 8) 8)
Всеки има план,..докато не му разбият устата..

М.Тайсън
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

mackapa написа:А тия с евтините спининг пръчки, сигурно вашата гилдия се разграничава от тях и ги нарича блеснари. Прав ли съм? :)
Напълно си прав, аз съм точно такъв - блеснар, просто щото воблерите не ми допадат изцяло де...
А кое е айфона в риболова? Бях плувкар, станах дънар, сега съм спинингист...., може би то айфон е мухарството и производството на мухи в домашни условия - това за сега е върха на риболова в цивилизования свят....

п.п. Не ме разбирай погрешно, всеки си лови на това кое го кефи, някои се изкачват по стълбичката, някои си остават там - хора всякакви, идеали всякакви....., важен е не начина на риболова, а излета и релакса сред природата.
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
КалинПетров
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от КалинПетров »

te4osoma написа:
mackapa написа:Имам чувството, че някои са спинингисти, защото това е модерно и ги разграничава от т.н. "селски" плувкари.

:mrgreen:
аз мисля че трябва да спрете до тук...кой квото иска да лови само да не с ток и мрежа!
Изображение
Reel Tuning
Аватар
mackapa
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от mackapa »

КалинПетров написа:
te4osoma написа:
mackapa написа:Имам чувството, че някои са спинингисти, защото това е модерно и ги разграничава от т.н. "селски" плувкари.

:mrgreen:
аз мисля че трябва да спрете до тук...кой квото иска да лови само да не с ток и мрежа!
Мога да добавя към това и задължително с билет. Защото билетът не е само документа, който ще те спаси, когато дойдат да те проверят. И парите, които се събират чрез него и разбира се ако се използват умно и само по предназначение, биха увеличили удоволствието ни. :-)
Аватар
КалинПетров
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от КалинПетров »

Кво ще направи цената на един билет НИЩО цена от 20-25 лв е един надник на управител на ИАРА горе доло според мен не мисля че взимат големи заплати (те и за това няма ефект от работата им) аз съм на мнение билета да стане 100лв-150лв обаче като ида на река да знам че преди мен не са изпържили рибата с ток ще се реша от най нужното ми в риболова да си платя билета само да знам че всичко е нормално по реката...не изкам да разпъваме локуми от поста ми не тук мястото пожелавам на всички Успех!
Изображение
Reel Tuning
Аватар
mackapa
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от mackapa »

КалинПетров написа:Кво ще направи цената на един билет НИЩО цена от 20-25 лв е един надник на управител на ИАРА горе доло според мен не мисля че взимат големи заплати (те и за това няма ефект от работата им) аз съм на мнение билета да стане 100лв-150лв обаче като ида на река да знам че преди мен не са изпържили рибата с ток ще се реша от най нужното ми в риболова да си платя билета само да знам че всичко е нормално по реката...не изкам да разпъваме локуми от поста ми не тук мястото пожелавам на всички Успех!
Успех и на теб! :)
Атанас Катцарски
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Атанас Катцарски »

Просто и държавата трябва да отпуска пари за опазването на рибата и водоемите.То не може само от любителите риболовци. ;)
Ама сега в момента кучетата гледат как да разделят кокала и ги боли к...а за рибата и т.н.
То от години е така.
Няма да се изненадам,ако има и забъркани(100%) от по високите постове на ИАРА с бракониерите-давайте търмъчете ние искаме толкова и ще ви пазим гърба.
Ама тука във форума може само локуми да разтягаме така че,засега е това.Докато не се наядат някои хора,нищо няма да се промени. :wink:
anastas95
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от anastas95 »

КалинПетров написа:
Кво ще направи цената на един билет НИЩО цена от 20-25 лв е един надник на управител на ИАРА горе доло според мен не мисля че взимат големи заплати (те и за това няма ефект от работата им) аз съм на мнение билета да стане 100лв-150лв обаче като ида на река да знам че преди мен не са изпържили рибата с ток ще се реша от най нужното ми в риболова да си платя билета само да знам че всичко е нормално по реката...не изкам да разпъваме локуми от поста ми не тук мястото пожелавам на всички Успех!

Колега , те сега при 25лв. билет повечето хора не си вадят , ами при 150 лв познай колко човека ще си изкарат.
Аватар
te4osoma
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от te4osoma »

КалинПетров написа:аз мисля че трябва да спрете до тук...кой квото иска да лови само да не с ток и мрежа!
Аз не съм почнал та да спирам.... :mrgreen:
Всеки има план,..докато не му разбият устата..

М.Тайсън
Аватар
mackapa
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от mackapa »

Атанас Катцарски написа:Просто и държавата трябва да отпуска пари за опазването на рибата и водоемите.То не може само от любителите риболовци. ;)
Ама сега в момента кучетата гледат как да разделят кокала и ги боли к...а за рибата и т.н.
То от години е така.
Няма да се изненадам,ако има и забъркани(100%) от по високите постове на ИАРА с бракониерите-давайте търмъчете ние искаме толкова и ще ви пазим гърба.
Ама тука във форума може само локуми да разтягаме така че,засега е това.Докато не се наядат някои хора,нищо няма да се промени. :wink:
Мога да ти кажа, че най-големите бракониери са горските и разните там надзиратели. И при лова и при риболова. Това е всеобща тайна. :)
Аватар
КалинПетров
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от КалинПетров »

anastas95 написа:КалинПетров написа:

Колега , те сега при 25лв. билет повечето хора не си вадят , ами при 150 лв познай колко човека ще си изкарат.
Билет за ловджия знайш ли колко е разбери колко струва и си направи сметка колко хора са ловджий
Изображение
Reel Tuning
anastas95
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от anastas95 »

Знам , колко струва ловния билет и затова реално рибарите са много повече от ловджиите. И въпреки това дивеча в България е доста намалял.
Аватар
КалинПетров
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от КалинПетров »

Престави си и за ловджия билета да е 25 лв какво ще стане....квото става и по марица в момента....от миналият ден ми дадоха инфо как двама мангала са влезнали в марица и хвърлят срекмета!
Изображение
Reel Tuning
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

КалинПетров написа:квото става и по марица в момента....от миналият ден ми дадоха инфо как двама мангала са влезнали в марица и хвърлят срекмета!
:lol: Калине, това е най голямата смешка, която прочетох в темата. Иди под железния мост в Д-град, има един българин де по цял ден си лови със срекмето в разпенената вода между двата прага. И, ич не му пука, и от кВо да му пука? ИАРА пазят яз.Ивайловград въпреки, че там оня де го пази е уж Румен козела. Вече нямам никакво намерение да сигнализирам, защото това се нарича- хабене на нерви, а реален резултат липсва.
КалинПетров написа:Кво ще направи цената на един билет НИЩО цена от 20-25 лв е един надник на управител на ИАРА горе доло според мен не мисля че взимат големи заплати (те и за това няма ефект от работата им) аз съм на мнение билета да стане 100лв-150лв
Това е правилно, но само ако сме нормална държава. В Булгаристан-абсурдистан, това ще изгони читавите риболовци от водоемите, а браковците ще си вършеят хармана на воля...
Няма начин да спреш обезверени и гладни хора, де нямат нищо... Те са като глутница вълци подред зима. А, мангалите само боя ги оправя, ама той свърши кога свърши и комунизъма :D
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”