Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

МАРИЦА-всичко за и по реката
Модератор: sapuna
- mackapa
- научил се да хвърля
Re: МАРИЦА-всичко за и по реката
Сега какво излиза - да си спинингист е нещо величествено и не е за сульо и пульо. Това ми прилича на стойкаджиите в МОЛ-а или пък по "баровските" кафета. Спинингът да не би да е айфона на риболова? Имам чувството, че някои са спинингисти, защото това е модерно и ги разграничава от т.н. "селски" плувкари. А тия с евтините спининг пръчки, сигурно вашата гилдия се разграничава от тях и ги нарича блеснари. Прав ли съм? 

- te4osoma
- разбира нещата
[quote="mackapa"]Имам чувството, че някои са спинингисти, защото това е модерно и ги разграничава от т.н. "селски" плувкари.
Много добре казано
..подкрепям те изцяло

Много добре казано

Всеки има план,..докато не му разбият устата..
М.Тайсън
М.Тайсън
- Vid
- кандидат преподавател
Напълно си прав, аз съм точно такъв - блеснар, просто щото воблерите не ми допадат изцяло де...mackapa написа:А тия с евтините спининг пръчки, сигурно вашата гилдия се разграничава от тях и ги нарича блеснари. Прав ли съм?
А кое е айфона в риболова? Бях плувкар, станах дънар, сега съм спинингист...., може би то айфон е мухарството и производството на мухи в домашни условия - това за сега е върха на риболова в цивилизования свят....
п.п. Не ме разбирай погрешно, всеки си лови на това кое го кефи, някои се изкачват по стълбичката, някои си остават там - хора всякакви, идеали всякакви....., важен е не начина на риболова, а излета и релакса сред природата.
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- КалинПетров
- разбира нещата
te4osoma написа:mackapa написа:Имам чувството, че някои са спинингисти, защото това е модерно и ги разграничава от т.н. "селски" плувкари.
Много добре казано![]()
..подкрепям те изцяло
![]()

аз мисля че трябва да спрете до тук...кой квото иска да лови само да не с ток и мрежа!

Reel Tuning
- mackapa
- научил се да хвърля
Мога да добавя към това и задължително с билет. Защото билетът не е само документа, който ще те спаси, когато дойдат да те проверят. И парите, които се събират чрез него и разбира се ако се използват умно и само по предназначение, биха увеличили удоволствието ни.КалинПетров написа:te4osoma написа:mackapa написа:Имам чувството, че някои са спинингисти, защото това е модерно и ги разграничава от т.н. "селски" плувкари.
Много добре казано![]()
..подкрепям те изцяло
![]()
![]()
аз мисля че трябва да спрете до тук...кой квото иска да лови само да не с ток и мрежа!

- КалинПетров
- разбира нещата
Кво ще направи цената на един билет НИЩО цена от 20-25 лв е един надник на управител на ИАРА горе доло според мен не мисля че взимат големи заплати (те и за това няма ефект от работата им) аз съм на мнение билета да стане 100лв-150лв обаче като ида на река да знам че преди мен не са изпържили рибата с ток ще се реша от най нужното ми в риболова да си платя билета само да знам че всичко е нормално по реката...не изкам да разпъваме локуми от поста ми не тук мястото пожелавам на всички Успех!

Reel Tuning
- mackapa
- научил се да хвърля
Успех и на теб!КалинПетров написа:Кво ще направи цената на един билет НИЩО цена от 20-25 лв е един надник на управител на ИАРА горе доло според мен не мисля че взимат големи заплати (те и за това няма ефект от работата им) аз съм на мнение билета да стане 100лв-150лв обаче като ида на река да знам че преди мен не са изпържили рибата с ток ще се реша от най нужното ми в риболова да си платя билета само да знам че всичко е нормално по реката...не изкам да разпъваме локуми от поста ми не тук мястото пожелавам на всички Успех!

-
- ще става разбирач
Просто и държавата трябва да отпуска пари за опазването на рибата и водоемите.То не може само от любителите риболовци. 
Ама сега в момента кучетата гледат как да разделят кокала и ги боли к...а за рибата и т.н.
То от години е така.
Няма да се изненадам,ако има и забъркани(100%) от по високите постове на ИАРА с бракониерите-давайте търмъчете ние искаме толкова и ще ви пазим гърба.
Ама тука във форума може само локуми да разтягаме така че,засега е това.Докато не се наядат някои хора,нищо няма да се промени.

Ама сега в момента кучетата гледат как да разделят кокала и ги боли к...а за рибата и т.н.
То от години е така.
Няма да се изненадам,ако има и забъркани(100%) от по високите постове на ИАРА с бракониерите-давайте търмъчете ние искаме толкова и ще ви пазим гърба.
Ама тука във форума може само локуми да разтягаме така че,засега е това.Докато не се наядат някои хора,нищо няма да се промени.

-
- научил се да хвърля
КалинПетров написа:
Кво ще направи цената на един билет НИЩО цена от 20-25 лв е един надник на управител на ИАРА горе доло според мен не мисля че взимат големи заплати (те и за това няма ефект от работата им) аз съм на мнение билета да стане 100лв-150лв обаче като ида на река да знам че преди мен не са изпържили рибата с ток ще се реша от най нужното ми в риболова да си платя билета само да знам че всичко е нормално по реката...не изкам да разпъваме локуми от поста ми не тук мястото пожелавам на всички Успех!
Колега , те сега при 25лв. билет повечето хора не си вадят , ами при 150 лв познай колко човека ще си изкарат.
Колега , те сега при 25лв. билет повечето хора не си вадят , ами при 150 лв познай колко човека ще си изкарат.
- te4osoma
- разбира нещата
Аз не съм почнал та да спирам....КалинПетров написа:аз мисля че трябва да спрете до тук...кой квото иска да лови само да не с ток и мрежа!

Всеки има план,..докато не му разбият устата..
М.Тайсън
М.Тайсън
- mackapa
- научил се да хвърля
Мога да ти кажа, че най-големите бракониери са горските и разните там надзиратели. И при лова и при риболова. Това е всеобща тайна.Атанас Катцарски написа:Просто и държавата трябва да отпуска пари за опазването на рибата и водоемите.То не може само от любителите риболовци.
То от години е така.

- КалинПетров
- разбира нещата
Билет за ловджия знайш ли колко е разбери колко струва и си направи сметка колко хора са ловджийanastas95 написа:КалинПетров написа:

Reel Tuning
-
- научил се да хвърля
Знам , колко струва ловния билет и затова реално рибарите са много повече от ловджиите. И въпреки това дивеча в България е доста намалял.
- КалинПетров
- разбира нещата
Престави си и за ловджия билета да е 25 лв какво ще стане....квото става и по марица в момента....от миналият ден ми дадоха инфо как двама мангала са влезнали в марица и хвърлят срекмета!

Reel Tuning
- Vid
- кандидат преподавател
КалинПетров написа:квото става и по марица в момента....от миналият ден ми дадоха инфо как двама мангала са влезнали в марица и хвърлят срекмета!

Това е правилно, но само ако сме нормална държава. В Булгаристан-абсурдистан, това ще изгони читавите риболовци от водоемите, а браковците ще си вършеят хармана на воля...КалинПетров написа:Кво ще направи цената на един билет НИЩО цена от 20-25 лв е един надник на управител на ИАРА горе доло според мен не мисля че взимат големи заплати (те и за това няма ефект от работата им) аз съм на мнение билета да стане 100лв-150лв
Няма начин да спреш обезверени и гладни хора, де нямат нищо... Те са като глутница вълци подред зима. А, мангалите само боя ги оправя, ама той свърши кога свърши и комунизъма

Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека