Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Инфо за р. Струма!
Модератор: sapuna
- калин кацаров
- сериозен играч
Re: Инфо за р. Струма!
Kiril Hristov написа:Колеги има доста риба по реката,но не кълве
За мен Струма е бедна на риба река, за разлика от преди години как беше, скобари се ловят на определени места, мряната също само на добрите места се хваща добре, миналата година на едно място на Пастух ги помлях и мрените и скобарите и то цял месец, само 100м нагоре или надолу се хващаше много по-малко или колегите само гледаха.
- prodigy666
- разбира нещата
риба има бол е маломерна е повечето но все пак е нещо важното е че има ... днес под железница трагедия 1 скобар откачен
и 2 мренчета тва само на троха ... реката почна да се вдига и задуха вятър после около монца 10 тина бързи мрени на 30 санта от брега пак на троха пред върха на въдицата се меркаха скобарета по 300 -500 грама ма там немаше удар .... от 20 човека по ректа маи ние хванахме наи много
10 риби ако го броим иначе си има риба ма маи само маисторите я ловат ( на левове у магазина
)

-
- научил се да хвърля
Колеги зет ми сега е на Пастух и е напипал мрените на някакво местенце,каза че толко големи мрени не е ловил.Колеги дайте някакво предложение за почивка край рекате,нещо някакви вили за гости.
-
- фен клуб-скобар
Може ли да те попитам е тука да отговориш на въпроса ми-колко пъти ходиш на риболов през годината на река Струма ? Познаваш ли реката добре ? След отговора ти ще ти отговоря аз и мога да прикачвам файлове -най пресните;)Думите запалени скобарджии не са сравними с думите отдих в дефилетоmita4eto написа:Не се бъркам, пич!DJONI RINGO написа:Бъркаш се! Това че те не ловят не означава нищо! Да ти кажа ли че от ония дни мои момчета са помляли скобарите на много шикозно местенце към Търновлаг, отделно оня ден мое другарче е забило 4 скоби -нормални 400-500 грамови ,5 е откачил и към 30 тина мренки; така че Струма е добра
Ти ми казвай каквото желаеш, аз си казах мнението и то съвсем обективно, така както аз самият го видях в един немалък участък от реката!
И фактът, че твои момчета са помляли скобарите на едно определено шикозно местенце хич, ама хич не значи, че скобарите, видиш ли, се ловят масово.

Последно промяна от DJONI RINGO на Пон Юли 22, 2013 1:12 am, променено общо 5 пъти.
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

- ivos
- научил се да хвърля

в събота до обяд на много тегав риболов, а в неделя на същото място едва 5 рибки, риба има много, но защо не кълве. Кленовете не спряаха да скачат, но рядко кълвът. Пробвах вечерта в събота на блесна и воблер без пипане. На щеката на задържане на захранката хванах една мряна за корема и една за долната перка, не знам каква е причината, но риболова е много тегав. Един колега каза, че миналата седмица е хванал много, но сега не зане какво става

-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Ти май приемаш нещо по-навътре нещата ...DJONI RINGO написа:Може ли да те попитам е тука да отговориш на въпроса ми-колко пъти ходиш на риболов през годината на река Струма ? Познаваш ли реката добре ? След отговора ти ще ти отговоря аз и мога да прикачвам файлове -най пресните;)Думите запалени скобарджии не са сравними с думите отдих в дефилетоmita4eto написа:Не се бъркам, пич!DJONI RINGO написа:Бъркаш се! Това че те не ловят не означава нищо! Да ти кажа ли че от ония дни мои момчета са помляли скобарите на много шикозно местенце към Търновлаг, отделно оня ден мое другарче е забило 4 скоби -нормални 400-500 грамови ,5 е откачил и към 30 тина мренки; така че Струма е добра
Ти ми казвай каквото желаеш, аз си казах мнението и то съвсем обективно, така както аз самият го видях в един немалък участък от реката!
И фактът, че твои момчета са помляли скобарите на едно определено шикозно местенце хич, ама хич не значи, че скобарите, видиш ли, се ловят масово.
Пич, пак ще ти кажа: форумът е място, където ние си споделяме мненията обективно. Мнението, което изразих няма да го повтарям и потретвам, още по-малко ще давам отчет колко пъти ходя, къде ходя и закакво ходя! Ходя толкова, колкото желая и там, където ми харесва! Ако си скобарджия - поздрави; ако говориш един език с този вид риба - чудесно; ако умееш риболова - браво на тебе

Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- фен клуб-скобар
Ти май приемаш нещо по-навътре нещата ...
Пич, пак ще ти кажа: форумът е място, където ние си споделяме мненията обективно. Мнението, което изразих няма да го повтарям и потретвам, още по-малко ще давам отчет колко пъти ходя, къде ходя и закакво ходя! Ходя толкова, колкото желая и там, където ми харесва! Ако си скобарджия - поздрави; ако говориш един език с този вид риба - чудесно; ако умееш риболова - браво на тебе
Но недей да се вживяваш в ролята си на коректив на чужди мнения! Ако имаш какво да кажеш - казваш го и толкоз, ако имаш как да го подплатиш с факти - хората ще го оценят! Не те познавам, затова нямам намерение да продължавам разни спорове в името на добрия тон на форума и заради уважението ми към колегите![/quote]
Не би и трябвало да го водиш този спор с мен за тази река! Отчети не на мен-в групата! Не ме разбра правилно-това че някакви се правят капо,не означава че в реката няма риби-бедничка е наистина както казяа Калин,но риби има за хора и хора! Иначе мои снимки има хубави тука в групата-сложил съм малко от многото:)Да коректив съм на такова мнение,защото може да бъде оборено !Та Струма(my sweet home
) тя стана трудна река и борбата е жестока
а иначе такива из дефилето ги гледам постоянно-стоят си на същото и не променят нищо-роден научен няма.....

Не би и трябвало да го водиш този спор с мен за тази река! Отчети не на мен-в групата! Не ме разбра правилно-това че някакви се правят капо,не означава че в реката няма риби-бедничка е наистина както казяа Калин,но риби има за хора и хора! Иначе мои снимки има хубави тука в групата-сложил съм малко от многото:)Да коректив съм на такова мнение,защото може да бъде оборено !Та Струма(my sweet home

Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

-
- фен клуб-скобар
P.s -заповядай на един риболов в описаният от теб район,който е под всякаква критика-за мен ще бъде удоволствие!След около две седмици ще бъда в България,така че съм готов! Аз водя:)
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

- jasonsmith
- разбира нещата
Джони, кажи по-отрано кога и къде, и аз ще се присъединя!DJONI RINGO написа:След около две седмици ще бъда в България,така че съм готов! Аз водя:)

- калин кацаров
- сериозен играч
Аз когато не съм ходил скоро по реката винаги се допитвам до хора, които знаят местата, които са актуални за сезона или годината, знаят да си водят добре линията и въобще са на ти с риболова, било то на щека, болонеза, фидер и т.н. Никога не ме интересува мнението на палаткаджиите или тези, които като ги гледам как замятат и в какви участъци замятат жал ми става. Тази година реката наистина е много променлива и капризна, но на подходящите места се хваща риба. Ходих 2,3 пъти в района на Пастух преди месец, кефал се хващаше гол след гол макар и маломерен, те естествено не ме интересуваха, за мое учудване на това място есента избивах мрената и скобари тупалки, сега ги нямаше. Затова ловях само на черница и то на огромни черници, взимаха риби от половинка нагоре. Реката е подходящо място и за отдих, не е нужно винаги да целиш да си на най-доброто място и да хващаш количества риба, понякога ходя на по уединени места да търся едри риби или да тествам различни пръчки и методи на риболов. На Пастух октомври ходех към 4 часа следобяд, ловях с 9м директен само на троха, хвърлях под една върба, другия бряг беше отвесен и недостъпен,с корени и червен мъх, там са и подмолите, дъното каменисто , дълбочина около метър,такива места с надвесени дървета привличат мрените и скобарите , за 2,3 часа хващах около 30 едри мрени и по няколко скобара.
-
- фен клуб-скобар
Повече няма какво да добавя-много точно казано от колегата Калин-точно за тези риболови говоря-нюховите и по точно почти постоянни !До колегата който иска да се присъедини-ще се разберем веднага след като съм на лииния! Ще пиша тук,за да го измислиме!От кой да искам инфо от тези над Вуков мост дето са по седмица на палатка и имат по 20-30 плискача и викат нищо не кълве и няма риба а в същото време 100 метра под тех се започва нормален риболов;) несериозно!Сори за спама! Ето малко инфо от мой приятел-на буните на Нов Чифлик вечер са излизали прилични мрени и кленчета педарки на бял-без стрелба с прашка, направо в топките като е слагал в храната и доволно шоколадова бисквита,имало е много хубави мрени!
Последно промяна от DJONI RINGO на Пон Юли 22, 2013 6:01 pm, променено общо 2 пъти.
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

- Д.Граховски
- кандидат преподавател
ако не мятам блесни по морето по това време и аз ще дойдаDJONI RINGO написа:P.s -заповядай на един риболов в описаният от теб район,който е под всякаква критика-за мен ще бъде удоволствие!След около две седмици ще бъда в България,така че съм готов! Аз водя:)

Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]

Винаги съм го казвал и пак ще го кажа ходенето му е майката.
последния ми риболов бе трагедия, но не защото няма риба, а поради едни прости причини:
1. В неделя бе панаир и познатите на всички места бяха окопирани.
2. Бях със щерката - да се учим - та нямах много възможност да се съсредоточа върху моя риболов
3. Ловях на абсолютно непознато място, без да проверя дали има риба и какви риби има.
4. Вятър имаше в изобилие и риболова на плувка бе мъка.
5. Най-важната причина - нямам много време да ходя по реката тази година и не мога да намеря къде са големите риби.
А иначе риба има. Ето например последните два пъти ходя основно за мряна и кефал на болото - храня си с червейчета и си ловя доста риба. Мога да потвърдя мнението на колегата, че повечето риби са маломерни, но нали ги връщам, та така че няма проблем.
Сега да спомена и за целта на повечето от нас, а имнно скобара. Впечатлението ми е, че реката е много студена и пълноводно за юли месец, сравнено с предишните две години. От тук и скобара не се държи по дебелите бързеи, а по скоро след тях. Например, ако отидете на моста на Бело поле рибата е над моста в изтичалото на вира и под моста в изтичалато на бързея, но скобарите които се ловят са до 500гр. Кълванетата са по интензивни сутрин и привечер за разлика от друга година когато ги ловях в най-голямата жега.
ПС Иде август и всичко ще си дойде на мястото.
последния ми риболов бе трагедия, но не защото няма риба, а поради едни прости причини:
1. В неделя бе панаир и познатите на всички места бяха окопирани.
2. Бях със щерката - да се учим - та нямах много възможност да се съсредоточа върху моя риболов
3. Ловях на абсолютно непознато място, без да проверя дали има риба и какви риби има.
4. Вятър имаше в изобилие и риболова на плувка бе мъка.
5. Най-важната причина - нямам много време да ходя по реката тази година и не мога да намеря къде са големите риби.
А иначе риба има. Ето например последните два пъти ходя основно за мряна и кефал на болото - храня си с червейчета и си ловя доста риба. Мога да потвърдя мнението на колегата, че повечето риби са маломерни, но нали ги връщам, та така че няма проблем.
Сега да спомена и за целта на повечето от нас, а имнно скобара. Впечатлението ми е, че реката е много студена и пълноводно за юли месец, сравнено с предишните две години. От тук и скобара не се държи по дебелите бързеи, а по скоро след тях. Например, ако отидете на моста на Бело поле рибата е над моста в изтичалото на вира и под моста в изтичалато на бързея, но скобарите които се ловят са до 500гр. Кълванетата са по интензивни сутрин и привечер за разлика от друга година когато ги ловях в най-голямата жега.
ПС Иде август и всичко ще си дойде на мястото.
скобара е риба проклета

- prodigy666
- разбира нещата
как мислите ще има ли ефект '' мамката'' по струма мисля тия дни да я пробвам .. ако има някои които е пробвал да каже ще е супер ... питам само за ефекта не дали ще прата скобарите от 1ния у другия вир
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Има ефект,пробвал съм на железница на скалите.
Tell people there’s an invisible man in the sky who