Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Има ли гъбари?
Модератор: dantho.mihov
Re: Има ли гъбари?
Според мене за всеки регион би трябвало да е различна изкупвателната цена тука в България поне е така сушена манатарка има 1 2 3 качество цената е различна варира между 50-100 лв за 1 кг зависи и от манатарката дали е борова манатарка или обикновенна дъбова .В италия не вярвам да е над 200 евро за 1 кг.Най много да е 100 евро за 1 кг.Тази година мисля да ходя в Лапландия лятото и ще видя на колко ще изкупуват сушена манатарка и ще докладвам по конкретно за цени и какви видове гъби има изобщо.Най накрая се затопли това време ще изчакам още поне 1 месец и ''хващам гората'' за гъби засега смръчкула не съм брал ще ми е интересно ако я открия някъде в гората към края на март началото на април.Засега е това от мене .Успех на всички запалени гъбари.
Да попитам правят ли проблем изкупвателните пунктове ако режеш с нож манатарките?
Направо забравихме да поздравим участничките в този форим днес.Надявам се все още да не е късно!Честит празник Дами!!!

-
- научил се да хвърля
Благодаря за вниманието,Julien_g !
Тази вечер на трапезата освен всичко останало има и миналогодишни манатарки.Разкош!
Тази вечер на трапезата освен всичко останало има и миналогодишни манатарки.Разкош!
Здравейте на всички участници във форума както зная майската гъба излиза в края на април началото на май месец .Дали има някоя ''Мартенска ''гъба да излезе по това време или в по южните части на България ???-Другата седмица мисля да отскоча до гр.Сандански
по работа та ще разпитам за тази деликатесна гъба Смръчкулата.Би трябвало там да тръгне малко по рано поради по мекото време. И там има бая гори и горски местности.
по работа та ще разпитам за тази деликатесна гъба Смръчкулата.Би трябвало там да тръгне малко по рано поради по мекото време. И там има бая гори и горски местности.
взе ми думата от устата.в неделя дават да е страхотно време.мисля да обърша праха от колелото и да хвана баираalenov77 написа:Здравейте на всички участници във форума както зная майската гъба излиза в края на април началото на май месец .Дали има някоя ''Мартенска ''гъба да излезе по това време или в по южните части на България ???-Другата седмица мисля да отскоча до гр.Сандански

за гъби съм
Има има и във вашият регион трябва да има смръчкули ама трябва да е топло поне 2-3 седмици да е над 20 градуса и ще тръгнат гъбите .По принцип само съм чувал че има смръчкула но не съм брал във вашият регион досега .Иначе сме ходили до минерални бани Хасховска област има доста добра дъбова горичка в посока горски пътник .Правите и уникална ракия от сусам 60 градуса.
Айде и аз да се включа. Обещал съм една пролетна почивка на жена ми в края на месец април - с. Баните. Та в този район виреят ли смръчкулките ?
от 3 години съм горд собственик на вила на 8 км. от м.бани в посока вр, Аида и оттогава съм и запален гъбар и любител на природата.село Сусам правят страхотна гроздова ракия,а аз мога да се похваля със страхотна сливова ракия .да се надяваме ,че и тази година времето ще е с нас и ще има мноооого плод.пък и да почерпя гостите,които са винаги добре дошли.alenov77 написа:Има има и във вашият регион трябва да има смръчкули ама трябва да е топло поне 2-3 седмици да е над 20 градуса и ще тръгнат гъбите .По принцип само съм чувал че има смръчкула но не съм брал във вашият регион досега .Иначе сме ходили до минерални бани Хасховска област има доста добра дъбова горичка в посока горски пътник .Правите и уникална ракия от сусам 60 градуса.
за гъби съм
Колега iph да не бъркаш село Баните със Смолянския регион със село Минерални бани Хасковска област . Иначе Минералните бани са известен балнолечебен център не само в България но и на Балканите .Иначе казано ''Добри хора Добър край '' И цените са достъпни за всеки един българин.iph написа:Айде и аз да се включа. Обещал съм една пролетна почивка на жена ми в края на месец април - с. Баните. Та в този район виреят ли смръчкулките ?
Разбира се че сме се качвали на връх Аида на чеверме до дешмата горе .Един мой приятел Борислав майка му е от там от мин.бани казва се Жулиета доцентка в МИ та сме ходили 2-3 пъти има и хотел с минерална вода ама му забравих името и дискотека имаше навремето преди 5-6 години беше общо взето добре си изкарахме тогава ваканцията и на Яз. Тракиец ходихме за риба има голяма бяла риба и шарани по 5-6 кг. та ми направи впечатление тази горичка от мин.бани в посока сусам че би трябвало със сигурност да има манатарки .но не сме брали никога.Последният път когато се прибирахме от Кърджали за София се отбихме само да преспиме в мин.бани по време на големия снеговалеж едвам сме се прибрали до София та вуйчото на Боби ни даде по едно шише Сливова ракия за изпът .Нема такива хора другаде много приятно си изкарахме вечерта като в хотел 4 звезди.zastava написа:от 3 години съм горд собственик на вила на 8 км. от м.бани в посока вр, Аида и оттогава съм и запален гъбар и любител на природата.село Сусам правят страхотна гроздова ракия,а аз мога да се похваля със страхотна сливова ракия .да се надяваме ,че и тази година времето ще е с нас и ще има мноооого плод.пък и да почерпя гостите,които са винаги добре дошли.alenov77 написа:Има има и във вашият регион трябва да има смръчкули ама трябва да е топло поне 2-3 седмици да е над 20 градуса и ще тръгнат гъбите .По принцип само съм чувал че има смръчкула но не съм брал във вашият регион досега .Иначе сме ходили до минерални бани Хасховска област има доста добра дъбова горичка в посока горски пътник .Правите и уникална ракия от сусам 60 градуса.
@alenov77, Това http://bg.wikipedia.org/wiki/Баните имах в предвид.
Времето е топло. Очакват се и валежи. Да видим, кой ще се похвали с първия "улов" за сезона
Времето е топло. Очакват се и валежи. Да видим, кой ще се похвали с първия "улов" за сезона

Здравейте, колеги! Излезе ли вече смръчкулата?
Току що се прибирам от разходка по горите край Русе.Няма гъби никакви,много е сухо навсякъде.през изтеклата седмица ходих два пъти на различни места-няма гъби.Отдавам го на това,че е прекалено сухо времето,само по-високите температури няма да помогнат,трябва и влага.Успех на всички колеги;Ще дойдат по-добри времена-не се отчайвайте.
Zdraveite kolegi kakto se ochakvache tazi godina nai nakraia vremeto se pozatopli znachitelno i se ochakvat temperaturite da se pokachvat vuapreki che na 01.04.12 tuka v zapadna bulgaria valia sniag .Nadiavam se i puarvite guabi da moge da poniknat veche kam sredata na April .Tuka pri nas po Lozenska planina - tova e Maiskata guaba s netarpenie chakam puarvite proletni guabi .a do togava shte potreniram malko s niakolko kilometra prehod ako ne drugo - to e polezno i zdravoslovno pone kopriva triabva da ima...She chakam s netarpenie spodelenite ot vas izleti ...