Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

Зарган 2018
Модератори: emo vasilev, alekst
-
- новобранец
Re: Зарган 2018
Днес от плочите на Рубин, от 07:00 до 10:00 -4 броя.
Днес в Шабла от 13:00-17:00 хванах 3 заргана и 2 откачени !
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Днес на ной направих успешен завършек на сезона от 10 до 14.30 часа 17 риби.Морето супер времето супер рибите биват аз доволен.
-
- новобранец
Днес и на созопол имаше
Днес, южно от Галата, от 7,30 до 14, без много зор - 12 бр. от които 5 каиша, 2 средни и останалото едри заргани...
0885022272 / 0885897615
Днес малко сватбарската от 12.30 до 14.30 - 4 едри зизита и се раздуха просташки от юг-югоизток и мача свърши....това пак южно от Галата
0885022272 / 0885897615
Днес (25.11) северно от галата , южно от нос Калиакра, източно от Шумен и западно от Грузия ,точно на най- високия от всички панели на яхтеното пристанище на Дужба ( св. Константин и Елена) ,там някъде около Варна между 8:30 и 12:00ч. хванах
Имам 1 откачена при вадене , няколко нереализирани удъра,имах само една доза червеи на 4 дена . След като ми свършиха пресните червеи рибата продължаваше да дава периодично, за това сложих едни су;ени червеи , които са ми от турция малко по -големи са на диаметър и дължина, че с тях успях да излъжа още 2 заргани. И те така. хората около мен също хващаха добре, че и по- добре. Времето беше перфектно.
тези 10 заргани 

-
- новобранец
Днес сутринта от 7:30 до 11:00 бях на 4-та буна, перфекто време и скубнах едно средно и 3 едри зизита.
В събота много риби по созополските места . Само за час и половина в кофата се озоваха тия.

Предимно средна и дребна риба. Няколко по-едри като тия

Кълвеше без да придиря и на половин червей. Накрая към сто риби-5 кг с 5-6 пуснати. С две дози толкоз.

Вчера коренно различен риболов. Колегите се бяха наточили за много бройки, но не би. Редки, но едри дебеланковци. Кълвяха капризно и направиха риболова интересен. Хванах 29 бр.-2,7 кг.

Предимно средна и дребна риба. Няколко по-едри като тия

Кълвеше без да придиря и на половин червей. Накрая към сто риби-5 кг с 5-6 пуснати. С две дози толкоз.

Вчера коренно различен риболов. Колегите се бяха наточили за много бройки, но не би. Редки, но едри дебеланковци. Кълвяха капризно и направиха риболова интересен. Хванах 29 бр.-2,7 кг.

Последно промяна от карид на Пон Ное 26, 2018 2:11 pm, променено общо 1 път.
Вчера,спазвайки една своя традиция реших да посетя Синеморец с оглед на предстоящатата прогноза за да закрия подобаващо зарганския си сезон на едно любимо място.Речено сторено.Паля колата около 3:00 и газ към южните ловни полета.За съжаление бях сам.Като риболовна точка бях подбрал един малък залив до граничната ограда,но с напредването на времето и приближаването ми,реших да променя мястото.Бях решил задължително да изпробвам блесните и прецених,че ще изтърва тези 30-40мин. около изгрева.Та акостирам на Силистар.
Супер,първи съм,нарамвам багажа и с бързо темпо тръгвам през тихата и тъмна гора.Пристигнах навреме на северните скали,разпъвам възможно най бързо и започвам.Оказа се,че напразно съм бързал,чернокопи нямаше.Малко след изгрева започвам същинския риболов.
Първи три замятания и 3 риби.Викам си е сега ги скъсах.Да, ама сметки без кръчмар.До 9 успях да излъжа само още една.Вече започанаха да се прокрадват мисли да тръгна към първоначално избраното място.Към 8 бяха пристигнали още двама колеги,та се зарадвах,че има с кого да сверявам часовника.Те ловяха на прозрачни бомбарди без особен успех.
Дадох си малко време,преди да сгъна и да се преместя.Търсейки отговор за несполуката,след като съм сменил няколко бомбарди,скорост на въртене,дълбочини и тн.,реших,че може би все пак може и да има зъбатковци в района.Сложих едно проходно олово с чернокопска кука и започнах пробите,като в същото време наблюдавах и колегите с бомбардите.Три поредни замятания три заргана!Ужас....В това време и те извадиха по някоя риба и реших,че просто пак са се завъртели пред нас.Отново проби с бомбарда,пак нищо. Периодични проби с проходното олово,където бях сменил и куката,там до края на деня успях да хвана още две.
Около 13:00 след час и половина напразни замятания,колегите си събраха багажа.Аз си дадох още 30мин. за проби с нагласата да си тръгвам.Още не бяха тръгнали в рамките на 5 минутки хванах две хубави риби.Всички знаете колко малко е нужно за да си намерим причина да останем
Всичко хубаво,но до 14:00 пак сухи тренировки.Вече нямаше за кога да се местя,леко разочарован,но с прекрасно настроение от хубавия ден прекаран на любимо място продължих да ,,ловя,,Около този час хванах 3-4 бързи риби,после пак затишие.Реших,че ще хвърлям до риба и тръгвам.
Риболова приключи в 14;40 с последната хваната рибка и общо 17 в кофичката + 2 откачени на камъните(имам правило да не гоня откачени риби,след лек инцидент преди години).
Изводите,които си направих след вчерашния риболов.Чернокопите все още не са дошли в района,поне не масово.Зарганите са на малки пасажи,не са групирани,но все пак вземат стръвно,гладнички са.Нека и колеги,които са били в района тези дни да споделят наблюденията си.
Ами това е от мен.Получи се малко дълго и дано не съм отегчил някого.Ще се радвам ако съм бил полезен.Наслука.
Супер,първи съм,нарамвам багажа и с бързо темпо тръгвам през тихата и тъмна гора.Пристигнах навреме на северните скали,разпъвам възможно най бързо и започвам.Оказа се,че напразно съм бързал,чернокопи нямаше.Малко след изгрева започвам същинския риболов.
Първи три замятания и 3 риби.Викам си е сега ги скъсах.Да, ама сметки без кръчмар.До 9 успях да излъжа само още една.Вече започанаха да се прокрадват мисли да тръгна към първоначално избраното място.Към 8 бяха пристигнали още двама колеги,та се зарадвах,че има с кого да сверявам часовника.Те ловяха на прозрачни бомбарди без особен успех.
Дадох си малко време,преди да сгъна и да се преместя.Търсейки отговор за несполуката,след като съм сменил няколко бомбарди,скорост на въртене,дълбочини и тн.,реших,че може би все пак може и да има зъбатковци в района.Сложих едно проходно олово с чернокопска кука и започнах пробите,като в същото време наблюдавах и колегите с бомбардите.Три поредни замятания три заргана!Ужас....В това време и те извадиха по някоя риба и реших,че просто пак са се завъртели пред нас.Отново проби с бомбарда,пак нищо. Периодични проби с проходното олово,където бях сменил и куката,там до края на деня успях да хвана още две.
Около 13:00 след час и половина напразни замятания,колегите си събраха багажа.Аз си дадох още 30мин. за проби с нагласата да си тръгвам.Още не бяха тръгнали в рамките на 5 минутки хванах две хубави риби.Всички знаете колко малко е нужно за да си намерим причина да останем

Всичко хубаво,но до 14:00 пак сухи тренировки.Вече нямаше за кога да се местя,леко разочарован,но с прекрасно настроение от хубавия ден прекаран на любимо място продължих да ,,ловя,,Около този час хванах 3-4 бързи риби,после пак затишие.Реших,че ще хвърлям до риба и тръгвам.
Риболова приключи в 14;40 с последната хваната рибка и общо 17 в кофичката + 2 откачени на камъните(имам правило да не гоня откачени риби,след лек инцидент преди години).
Изводите,които си направих след вчерашния риболов.Чернокопите все още не са дошли в района,поне не масово.Зарганите са на малки пасажи,не са групирани,но все пак вземат стръвно,гладнички са.Нека и колеги,които са били в района тези дни да споделят наблюденията си.
Ами това е от мен.Получи се малко дълго и дано не съм отегчил някого.Ще се радвам ако съм бил полезен.Наслука.
То, само това ,си е достатъчен фактор ,колко си влязъл в Морския риболов!!! За което, Поздрави !!! Къде е Варна,къде Силистар...?!?!icakinen написа:Паля колата около 3:00 и газ към южните ловни полета.За съжаление бях сам....

Страхотен улов,Кеф и репортаж !!!карид написа:В събота много риби по созополските места .

- stareca
- ще става разбирач
Днес около созопол никакъв помен от съботната и неделната риба обещаващо начало много удари но предимно плахи за сметка на това рибата само едра.В 09:00 като започна да пръска дъжд всичко приключи до обяд само замятане без нито един удар в крайна сметка в кофата 15 броя само иедро.
-
- разбира нещата
Днес след обяд на вълнолома само един среден зарган на максимална дистанция.Нямаше друго "пипане" и с това приключвам сезона! 

Нещата не са такива , каквито изглеждат!
-
- разбира нещата
Днес след обяд на вълнолома само един среден зарган на максимална дистанция.Нямаше друго "пипане" и с това приключвам сезона! 

Нещата не са такива , каквито изглеждат!