Инфо за р. Струма!

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
ilkonick
новобранец
новобранец

Re: Инфо за р. Струма!

Мнение от ilkonick »

Здравйте колеги!Предстои ми командировка до Симитли, никога не съм бил по тези места.Интересува ме каква риба да търся по р. Струма, и какви въдици да си взема?
http://www.duloknives.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Flirtadjiika
новобранец
новобранец

Мнение от Flirtadjiika »

Ми какво да ти кажа.....Аз ходя често по Кресненско и там Струма няма нищо общо....Чистичка си е ,има супер местенца ... Кленчетата излизат (доста) с мухарка :D Проверено е! :)
Ribko
фен клуб-скобар

Мнение от Ribko »

Привет колеги, след забраната мисля да предприема няколко риболова на черна мряна на Струвма, та в кои участаци да я търся, на какъв монтаж да я търся, :) :oops: Поздрави!
''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
venci72
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от venci72 »

Айде малко да се съживи тая тема...

от днеска...екстра е реката

Изображение

Изображение
Аватар
ilkonick
новобранец
новобранец

Мнение от ilkonick »

Flirtadjiika написа:Ми какво да ти кажа.....Аз ходя често по Кресненско и там Струма няма нищо общо....Чистичка си е ,има супер местенца ... Кленчетата излизат (доста) с мухарка :D Проверено е! :)
Със спининг на воблр ще излезне ли нещо?Или да си взема телескопа (5м.) и да се пробвам на леко?
С мухарки не съм ловил,такъмите са ми за дунавски риболов-за дънен риболов,спининги , телескопи и фидери.
pampy
новобранец
новобранец

Мнение от pampy »

ilkonick написа:
Flirtadjiika написа:Ми какво да ти кажа.....Аз ходя често по Кресненско и там Струма няма нищо общо....Чистичка си е ,има супер местенца ... Кленчетата излизат (доста) с мухарка :D Проверено е! :)
Със спининг на воблр ще излезне ли нещо?Или да си взема телескопа (5м.) и да се пробвам на леко?
С мухарки не съм ловил,такъмите са ми за дунавски риболов-за дънен риболов,спининги , телескопи и фидери.
Зависи какво си тръгнал да ловиш на Струма,и къде е много важно. На спининг съм ловил предимно кленчета и на блесна и на воблер около Пастух,на Невестино има и някоя и друга Американка но са много трудни,на фидер със сигурност ще хванеш черни мренки,но много зависи къде точно ще отидеш на Струма.
Аватар
ilkonick
новобранец
новобранец

Мнение от ilkonick »

pampy написа:
ilkonick написа:
Зависи какво си тръгнал да ловиш на Струма,и къде е много важно. На спининг съм ловил предимно кленчета и на блесна и на воблер около Пастух,на Невестино има и някоя и друга Американка но са много трудни,на фидер със сигурност ще хванеш черни мренки,но много зависи къде точно ще отидеш на Струма.
Ще ходя в Симитли,няма да имам голяма възможност да обикалям много ,и ще ловя около града.
Аватар
bkd
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от bkd »

Страхотни места има около Симитли и си подбери по-фин такъм.Очаквай скобар,черна мряна ,клен и моруваж :idea:
ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
Аватар
ilkonick
новобранец
новобранец

Мнение от ilkonick »

bkd написа:Страхотни места има около Симитли и си подбери по-фин такъм.Очаквай скобар,черна мряна ,клен и моруваж :idea:
Благодаря много за инфото.
И,последен въпрос ( надявам се не досаждам).Скобара като на Дунав ли се лови?С мамка сложена в мрежичка и бочка отбелязваща къде се намира.
Flirtadjiika
новобранец
новобранец

Мнение от Flirtadjiika »

Какво да ви кажа колеги :D аз не го умея "това" с блесните и воблерите....пробвала съм ,но ми е много сложничко.....Падам си по живата стръв.С мухарка....предимно скакалчета слагам ( кленове предимно и то бая парчоци) а става и на плувка на по-тихите местенца на бело червейче и закачат се доста мренки! Айде още няколко дни и ще го откриваме :wink:
_DK_
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от _DK_ »

Хммммм....Струма и спининг.....това трябва да се пробва.
Иначе, колежке, това със скакалците и мухарката ми стана интересно-говорим за мухарски риболов или...?
Flirtadjiika
новобранец
новобранец

Мнение от Flirtadjiika »

_DK_ написа:Хммммм....Струма и спининг.....това трябва да се пробва.
Иначе, колежке, това със скакалците и мухарката ми стана интересно-говорим за мухарски риболов или...?

Да!Взимаш си мухарката и някоя по-удобна шапка...... :D тичаш из ливадите,меташ шапката :D :D :D голям цирк.....никога не съм била капо в случая.....
Начина го открих съвсем случайно....отидохме за риба и цял ден се пържихме на жегите (Понеже имам коренчета в Кресна и там ходя често) нищо! Какво ли не пробвах.....то не бяха блесни (повечето отпаваха :D ) Пробвах на мамърци (на плувка) излязоха няколко мренки....ама целта ми беше кленчетата......уплитах се (жена.....) закачах из дръвчетата.......вече много отчаяна.....имаше яко скакълци из ливадата до реката и си викам "Що не!".......получи се .....и от тогава не заменям скакалеца за нищо на света.....пак казвам че кленовете си ги бива! Трява да пробваш :D
sashaa5758
новобранец
новобранец

Мнение от sashaa5758 »

Някой знае ли какво е положението в момента на реката.Смятам да откривам сезона на Железница.Моля подайте информация за нивото на реката колеги от региона.
venci72
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от venci72 »

от днеска инфо ,реката е перфектна ...

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
sashaa5758
новобранец
новобранец

Мнение от sashaa5758 »

Благодаря колега за информацията.Важна е защото все пак ще пътуваме 100 км.
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”