Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

КЕФАЛОВИ ( илария, платерина, кефал ) - 2010
Модератори: emo vasilev, alekst
- Encho-master
- вече хвърля и на тежко
Re: КЕФАЛОВИ ( илария, платерина, кефал ) - 2010
Вчера на Кранево рано сутринта два сафрида и един дракон.Първия на бомбарда втория и дракона на чепаре.Обаче след обяд
30бр.иларии едно кефалче около 300гр. и един чернокоп около 250гр.изяде ми кучето първата кука ама аз съм със две
.Така и тук открих сезона. Всичко на бомбарда полупотъваща.

Добри вести,почнала е да яде на бомбарда и на север значи.
Зарганолог
- ribarshe
- ще става разбирач
Колеги , днес следобяд смятам да посетя Първа буна заради добрите отзиви ,които чух вчера за там/ по 15-20 иларии на плувка / .Знам , че доста колеги от форума ходят там , затова ще се радвам да се видим . После ще има инфо за риболова 

- 1000n
- разбира нещата
О, човек, големи благодарности!grizmin написа:Сопата почти вертикално,плоско ръбесто тежко олово и натегнат(напрегнат) такъм(върхът да е наведен) Първо разтрисане на върха-хващаш въдицата,без да я мърдаш и чакаш! Второ разтрисане-засечка,но без да и късаш главата със джелатски замах.Навиването на влакното-с равно темпо без да и даваш да бесува,защото се откача.![]()
дано съм бил полезен а не повод за полемика и разправия.

да доложа
който иска да хваща гурливки(илария)да мръдне малко по на север от Варна резултатите от вчера са умопомрачителни
който иска да хваща гурливки(илария)да мръдне малко по на север от Варна резултатите от вчера са умопомрачителни
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!

-
- новобранец
кажете ми за риболов с бомбарда колко дълъг повод,какъв номер кука и влакно ?
а и 100n първо когато ти удари я чакаш после 2-рия път засичаш и то вече се усеща дали е закачена..

а и 100n първо когато ти удари я чакаш после 2-рия път засичаш и то вече се усеща дали е закачена..

Риболова е като футбола,не всеки удар е гол и не всеки улов стига до тигана

Имах едни червеи от предния четвъртък, вчера се сетих за тях. Да ги изхвърля си викам докато жената не ги е подушила, пък те мърдат милите. Сутринта ще пробвам зарганите дали са пристигнали значи
И ... направих сефтето. 28 бр. иларийки, от 7.30 до 9.30 на плуваща бомбарда. И още толкова се отърваха или се скриха из камънака по брега.
-
- ще става разбирач
Днес на Фичоза само барбун,2 каи и колегата до мен взе един дракон и една иларийка.НО СУТРИНТА започна подобаващо.
Един колега доста едър на корем и г.. влезе гол по фанелка във водата,разтвори бузи с ръце и .... се обърнах ,не знам какво направи,"захрани" ли ,"газира" ли,пика ли? Чудно, си казах направо върха.После едни колеги с лодка влязоха много внимателно,без да се намокрят,и след 10-ина загребвания едното гребло се разглоби на две-и започна да се клатушка като плувка над водата(метално гребло ще взема в лодка ама друг път) аха да го хванат след гребане с другото гребло и с ръце и то....потъна.Човека с гащеризона влезе във водата от лодката и го забърса с крак,но точно в този момент лека вълничка му напълни гащите с вода.Смея се ама ми е тъжно дето казва поета.Както и да е след псувни и разправии се качи в лодката(надуваема) и започнаха да палят двигатела.Около 15 минути,пър,мър....хеле запалиха.После други трима с една лодка само дето не минаха с пълна газ отгоре въдиците,ей така да видят кво става.Почнах се нервя,минаха две пишлемета и едното пита: -
Има ли риба?-
Не викам, няма.
-Ми как ши има кат хвърляш в брега?
Е как да не му завъртиш сопола около врата,и да не му напълниш гъза с пясък?
Накрая отидох на плажа на Аспарухово да си Хвана една илария,да мирясам и да се прибера.
П.С.
От 10 човека на плажа,само аз ли да пиша?На Аспарухово имаше поне 20 човека със сопи в ръка,и по някоя риба даже.И какво -никой, нищо.Тъжно е колеги,пишете нема се свърши рибата,или пишете че няма поне, да не горят бензин и нерви тези ,които искат после да споделят с вас.
Наздраве на всички пишещи.С айран.
Рано е за мастиката.
Един колега доста едър на корем и г.. влезе гол по фанелка във водата,разтвори бузи с ръце и .... се обърнах ,не знам какво направи,"захрани" ли ,"газира" ли,пика ли? Чудно, си казах направо върха.После едни колеги с лодка влязоха много внимателно,без да се намокрят,и след 10-ина загребвания едното гребло се разглоби на две-и започна да се клатушка като плувка над водата(метално гребло ще взема в лодка ама друг път) аха да го хванат след гребане с другото гребло и с ръце и то....потъна.Човека с гащеризона влезе във водата от лодката и го забърса с крак,но точно в този момент лека вълничка му напълни гащите с вода.Смея се ама ми е тъжно дето казва поета.Както и да е след псувни и разправии се качи в лодката(надуваема) и започнаха да палят двигатела.Около 15 минути,пър,мър....хеле запалиха.После други трима с една лодка само дето не минаха с пълна газ отгоре въдиците,ей така да видят кво става.Почнах се нервя,минаха две пишлемета и едното пита: -
Има ли риба?-
Не викам, няма.
-Ми как ши има кат хвърляш в брега?
Е как да не му завъртиш сопола около врата,и да не му напълниш гъза с пясък?
Накрая отидох на плажа на Аспарухово да си Хвана една илария,да мирясам и да се прибера.
П.С.
От 10 човека на плажа,само аз ли да пиша?На Аспарухово имаше поне 20 човека със сопи в ръка,и по някоя риба даже.И какво -никой, нищо.Тъжно е колеги,пишете нема се свърши рибата,или пишете че няма поне, да не горят бензин и нерви тези ,които искат после да споделят с вас.
Наздраве на всички пишещи.С айран.

Какво му трябва на човек-1000 долара на месец,коричка черен хляб за черния хайвер,
и малко дизел за яхтата. Всичко останало е компромис.
и малко дизел за яхтата. Всичко останало е компромис.
Колеги, от утре съм на море и вероятно ще съм на Иракли. Понеже съм доста назад с морския риболов, някакви препоръки да ми дадете за въпросното място? Дали на дъно с кефалски такъм да я гоня, или на бомбарда? Също така ако я ловя на бомбарда, дали трябва да я търся по към скалите? И друг въпрос - в Обзор има ли откъде да се набави морски червей? И дали става и на торен? 
Много въпроси станаха май.

Много въпроси станаха май.
Днес сутринта, южно от Варна, двамата с един колега, от 08.00 до 10.30 - 18 иларий, една "кандидат" платерина, 3 дракона ,4 гюмюша, 7 каи и 4 едри барбуни, две от които бяха грамадни, ....успех на втора смяна утре, ако времето даде!
0885022272 / 0885897615
Това къде ,ако не е тайна ?rap66 написа:
Имах едни червеи от предния четвъртък, вчера се сетих за тях. Да ги изхвърля си викам докато жената не ги е подушила, пък те мърдат милите. Сутринта ще пробвам зарганите дали са пристигнали значи
И ... направих сефтето. 28 бр. иларийки, от 7.30 до 9.30 на плуваща бомбарда. И още толкова се отърваха или се скриха из камънака по брега.

Наи вероятна дестинация Бяла,плажа под станцията на прокуратурата
едрата риба изглежда е минала и заминала през седмицата/вземали са доста/
днес само илария и изключително едър барбун

днес само илария и изключително едър барбун

За да поискаш, трябва да дадеш
- Encho-master
- вече хвърля и на тежко
Това от вчера с баща ми.И първата заргана писалка ама първа 

- 1000n
- разбира нещата
Мерси, колега, за съвета!mi7aka_gt написа:кажете ми за риболов с бомбарда колко дълъг повод,какъв номер кука и влакно ?![]()

Що се отнася до риболова на бомбарда, и там съм нов и нямам много голям опит, но поне хващам по някоя друга риба!

Последно промяна от 1000n на Нед Юни 06, 2010 1:16 pm, променено общо 1 път.
Колега писалката на Кранево ли я ударихте?