КЕФАЛОВИ ( илария, платерина, кефал ) - 2010

Модератори: emo vasilev, alekst

Заключено
Аватар
Encho-master
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: КЕФАЛОВИ ( илария, платерина, кефал ) - 2010

Мнение от Encho-master »

Вчера на Кранево рано сутринта два сафрида и един дракон.Първия на бомбарда втория и дракона на чепаре.Обаче след обяд :D 30бр.иларии едно кефалче около 300гр. и един чернокоп около 250гр.изяде ми кучето първата кука ама аз съм със две :D .Така и тук открих сезона. Всичко на бомбарда полупотъваща.
Аватар
Mi7chell
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Mi7chell »

Добри вести,почнала е да яде на бомбарда и на север значи.
Зарганолог
Аватар
ribarshe
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ribarshe »

Колеги , днес следобяд смятам да посетя Първа буна заради добрите отзиви ,които чух вчера за там/ по 15-20 иларии на плувка / .Знам , че доста колеги от форума ходят там , затова ще се радвам да се видим . После ще има инфо за риболова :D
Аватар
1000n
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от 1000n »

grizmin написа:Сопата почти вертикално,плоско ръбесто тежко олово и натегнат(напрегнат) такъм(върхът да е наведен) Първо разтрисане на върха-хващаш въдицата,без да я мърдаш и чакаш! Второ разтрисане-засечка,но без да и късаш главата със джелатски замах.Навиването на влакното-с равно темпо без да и даваш да бесува,защото се откача. :D
дано съм бил полезен а не повод за полемика и разправия. :drinkers:
О, човек, големи благодарности! :D Мисля, че се светнах вече! :wink: Сега ще процедирам, както казваш, пък дано да успявам да ги хващам тия пущини занапред! :D Както казах, нямам особено голям опит с кефаловите на дъно(или ако имам такъв, то той е основно негативен :lol: ) и затова съм ти много благодарен за съвета! :D Желая наслука, както на теб конкретно, така и на останалите колеги във форума! :D
Аватар
dobria1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobria1 »

да доложа
който иска да хваща гурливки(илария)да мръдне малко по на север от Варна резултатите от вчера са умопомрачителни
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!
Изображение
mi7aka_gt
новобранец
новобранец

Мнение от mi7aka_gt »

кажете ми за риболов с бомбарда колко дълъг повод,какъв номер кука и влакно ? :D
а и 100n първо когато ти удари я чакаш после 2-рия път засичаш и то вече се усеща дали е закачена.. :D
Риболова е като футбола,не всеки удар е гол и не всеки улов стига до тигана
Аватар
rap66
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от rap66 »

Изображение

Имах едни червеи от предния четвъртък, вчера се сетих за тях. Да ги изхвърля си викам докато жената не ги е подушила, пък те мърдат милите. Сутринта ще пробвам зарганите дали са пристигнали значи
И ... направих сефтето. 28 бр. иларийки, от 7.30 до 9.30 на плуваща бомбарда. И още толкова се отърваха или се скриха из камънака по брега.
grizmin
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от grizmin »

Днес на Фичоза само барбун,2 каи и колегата до мен взе един дракон и една иларийка.НО СУТРИНТА започна подобаващо.
Един колега доста едър на корем и г.. влезе гол по фанелка във водата,разтвори бузи с ръце и .... се обърнах ,не знам какво направи,"захрани" ли ,"газира" ли,пика ли? Чудно, си казах направо върха.После едни колеги с лодка влязоха много внимателно,без да се намокрят,и след 10-ина загребвания едното гребло се разглоби на две-и започна да се клатушка като плувка над водата(метално гребло ще взема в лодка ама друг път) аха да го хванат след гребане с другото гребло и с ръце и то....потъна.Човека с гащеризона влезе във водата от лодката и го забърса с крак,но точно в този момент лека вълничка му напълни гащите с вода.Смея се ама ми е тъжно дето казва поета.Както и да е след псувни и разправии се качи в лодката(надуваема) и започнаха да палят двигатела.Около 15 минути,пър,мър....хеле запалиха.После други трима с една лодка само дето не минаха с пълна газ отгоре въдиците,ей така да видят кво става.Почнах се нервя,минаха две пишлемета и едното пита: -
Има ли риба?-
Не викам, няма.
-Ми как ши има кат хвърляш в брега?
Е как да не му завъртиш сопола около врата,и да не му напълниш гъза с пясък?
Накрая отидох на плажа на Аспарухово да си Хвана една илария,да мирясам и да се прибера.
П.С.
От 10 човека на плажа,само аз ли да пиша?На Аспарухово имаше поне 20 човека със сопи в ръка,и по някоя риба даже.И какво -никой, нищо.Тъжно е колеги,пишете нема се свърши рибата,или пишете че няма поне, да не горят бензин и нерви тези ,които искат после да споделят с вас.
Наздраве на всички пишещи.С айран. :drinkers: Рано е за мастиката.
Какво му трябва на човек-1000 долара на месец,коричка черен хляб за черния хайвер,
и малко дизел за яхтата. Всичко останало е компромис.
dim
новобранец
новобранец

Мнение от dim »

Колеги, от утре съм на море и вероятно ще съм на Иракли. Понеже съм доста назад с морския риболов, някакви препоръки да ми дадете за въпросното място? Дали на дъно с кефалски такъм да я гоня, или на бомбарда? Също така ако я ловя на бомбарда, дали трябва да я търся по към скалите? И друг въпрос - в Обзор има ли откъде да се набави морски червей? И дали става и на торен? :)
Много въпроси станаха май.
Аватар
batbubi
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от batbubi »

Днес сутринта, южно от Варна, двамата с един колега, от 08.00 до 10.30 - 18 иларий, една "кандидат" платерина, 3 дракона ,4 гюмюша, 7 каи и 4 едри барбуни, две от които бяха грамадни, ....успех на втора смяна утре, ако времето даде!
0885022272 / 0885897615
...IaNIs
новобранец
новобранец

Мнение от ...IaNIs »

rap66 написа:Изображение

Имах едни червеи от предния четвъртък, вчера се сетих за тях. Да ги изхвърля си викам докато жената не ги е подушила, пък те мърдат милите. Сутринта ще пробвам зарганите дали са пристигнали значи
И ... направих сефтето. 28 бр. иларийки, от 7.30 до 9.30 на плуваща бомбарда. И още толкова се отърваха или се скриха из камънака по брега.
Това къде ,ако не е тайна ? :) :D
Аватар
Тошето
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Тошето »

Наи вероятна дестинация Бяла,плажа под станцията на прокуратурата :D едрата риба изглежда е минала и заминала през седмицата/вземали са доста/
днес само илария и изключително едър барбун

Изображение
За да поискаш, трябва да дадеш
Аватар
Encho-master
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Encho-master »

Това от вчера с баща ми.И първата заргана писалка ама първа :D

Изображение
Аватар
1000n
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от 1000n »

mi7aka_gt написа:кажете ми за риболов с бомбарда колко дълъг повод,какъв номер кука и влакно ? :D
а и 100n първо когато ти удари я чакаш после 2-рия път засичаш и то вече се усеща дали е закачена.. :D
Мерси, колега, за съвета! :D Той и grizmin вече ми даде подобни напътствия, така че щом от две места чувам за една и съща информация, това за мене означава, че мога с много по-голяма сигурност и основание да й(пиша "й", защото не знам как да напиша "и" с ударение :wink: ) се доверя! :D
Що се отнася до риболова на бомбарда, и там съм нов и нямам много голям опит, но поне хващам по някоя друга риба! :D Поводът при риболов на бомбарда го правя дълъг около 1,5м. От други колеги във форума съм чувал, че от куките, най-добър резултат давал синият MUSTAD(май номер 12, ама не съм 100% сигурен), мнението ми е че и с почти всякакви куки можеш да ловиш, но с някои от тях почти нямаш изтървана риба, докато с други, може и на десетина риби да ти бяга по някоя, също така сигурно е по-добре куката да не е сребриста и да не блести, защото се предполага, че рибата се плаши, ама аз не съм напълно убеден в това, защото аз си ловя със куки, които блестят, точно както и морските, но в повечето случаи хващах риба, колкото и колегите ловящи около мене! :roll: Влакното на шпулата на макарата е добре да бъде колкото се може по-тънко, за да можеш да хвърляш по-навътре, но разбира се трябва да е и достатъчно дебело, за да не се къса във въздуха, когато замяташ навътре бомбардата! :wink: Влакното на повода трябва да е по-тънко от това на шпулата, защото ако закачиш някой камък за дъното, да си скъсаш само куката, а не и бомбардата, както се е случвало с мене :lol: (въпреки, че влакното на шпулата беше малко по-дебело явно се беше протрило и се разделих с бомбардата), т.е. влакното за повод трябва да е най-тънкото влакно, което да издържа размера риби, които се хващат в момента(не искам да казвам дебелина на влакно, защото и рибите, които се хващат са различни по размер, така, че процедирай според ситуацията - ако рибите са по-малки можеш примерно да ги ловиш и с 0.12, ако са платерини и кефали, може и 0.18 в един момент да се окаже тънко - знам ли :roll: )! Разбира се колкото е по-незабележимо влакното във водата, толкова по-добре, т.е. ако имаш хубаво флуорокарбоново влакно тогава използвай такова! :D Но тук във форума, на няколко пъти е ставало дума, че има значение как се води бомбардата и стръвта във водата и колеги бяха споменали, че ако не само се обира влакното на шпулата, а и леко се придърпва от време на време това дава много по-добри резултати отколкото ако само обираш влакното като въртиш дръжката на макарата без да движиш върха на пръчката! :!: И ПРОБВАХ ПОСЛЕДНОТО И МОГА ДА ПОТВЪРДЯ, ЧЕ НАИСТИНА РЕЗУЛТАТИТЕ СА ДОСТА ПО-ДОБРИ! :D И все пак, колега mi7aka_gt, има теми ориентирани конкретно към риболова на бомбарда - прегледай ги, мисля че няма да сгрешиш! :D Наслука! :D
Последно промяна от 1000n на Нед Юни 06, 2010 1:16 pm, променено общо 1 път.
vankata88
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от vankata88 »

Колега писалката на Кранево ли я ударихте?
Заключено

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”