ЗАРГАН - 2010

Модератори: emo vasilev, alekst

Заключено
MARLIN
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: ЗАРГАН - 2010

Мнение от MARLIN »

Много е топла водата на места по черноморието достига 30 градуса :rolleyes: . За повече успехи рано сутрин . Миналата седмица на болата рано 9 броя и това беше после яко напече и рибите и рибарите избегаха :D
Аватар
Mi7chell
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Mi7chell »

MARLIN написа:Много е топла водата на места по черноморието достига 30 градуса :rolleyes: . За повече успехи рано сутрин . Миналата седмица на болата рано 9 броя и това беше после яко напече и рибите и рибарите избегаха :D
Да определено за сега сутрин трябва да се търси!
Зарганолог
bulivif
новобранец
новобранец

Мнение от bulivif »

Мисисипския зарган е най огромния представител на семейство Заргани. Той живее в река Мисисипи, САЩ и нейните притоци. Възрастни екземпляри достигат дължина 3,1 метра и тегло над 100 кг. Най големият уловен екземпляр е тежал 167 кг. и е уловен от рибари - индианци с примитивен харпун.
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A4%D0% ... or_gar.jpg
Хм,явно Великия дух е помогнал.представям си ако имаха бомбарди и морски червей,какво щяха да извадят :lol:
amatev1
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от amatev1 »

bulivif написа:Мисисипския зарган е най огромния представител на семейство Заргани. Той живее в река Мисисипи, САЩ и нейните притоци. Възрастни екземпляри достигат дължина 3,1 метра и тегло над 100 кг. Най големият уловен екземпляр е тежал 167 кг. и е уловен от рибари - индианци с примитивен харпун.
Хм,явно Великия дух е помогнал.представям си ако имаха бомбарди и морски червей,какво щяха да извадят :lol:
Щяха да извадят едно голяяяямо нищо. Мисисипският зарган няма нищо общо с този, който ние ловим. Ние го хващаме на блатен червей, те го хващат на два килограмово Буфало. Едва ли подобна риба ще гони морски червей и ще се хване с бомбарда. Лови се на тапа с дебела корда, голяма кука и мнооооого здрава пръчка с мултипликатор. Общо взето само името е еднакво.
"Преплувах залива с труд, хванах пръта и както си бях до гърди напънах, рибата подръпна, аз въодушевен напънах още малко и праааас, Гарболиното на две."
Аватар
rikitikitavi
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от rikitikitavi »

bulivif написа:Мисисипския зарган е най огромния представител на семейство Заргани. Той живее в река Мисисипи, САЩ и нейните притоци. Възрастни екземпляри достигат дължина 3,1 метра и тегло над 100 кг. Най големият уловен екземпляр е тежал 167 кг. и е уловен от рибари - индианци с примитивен харпун.
и няма нищо общо с темата- извинявам се ама не издържах
Е-книгата "Черноморски риболов"
http://knigite.bg/book.php?pid=268" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
vankata88
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от vankata88 »

Къде са зарганките?
amatev1
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от amatev1 »

vankata88 написа:Къде са зарганките?
В морето .... :D
"Преплувах залива с труд, хванах пръта и както си бях до гърди напънах, рибата подръпна, аз въодушевен напънах още малко и праааас, Гарболиното на две."
Javor

Мнение от Javor »

несъм провал скоро да ги ловя
но днес надвечер имаше много пред галата
скачаха си
tanosliven
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от tanosliven »

нашия зарган е същия като на крит мои приятел е хващал 1.2 м дълъг а има царски зарган много по голям-друг модел-марка :wink:
veliko69
новобранец
новобранец

Мнение от veliko69 »

Днес сутринта на Ной завря от зарган.Беше много дребен и не пипваше червея.
galin don4ev
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от galin don4ev »

Днес на Тюленово от 5 до 9 ,14бр . среден размер според мен .Все пак това ми е третия такъв риболов :D около 35см.Като рибата започна да взема от 7 до 8.30,нямаше празно хвърляне на всяко имаше удар даже и по два три но все се откачаха.Направи ми впечетление че беше като на панаир там а никои нищо не казва тук.После минах брез Болата да го видя къде се намира и малко на плаж но там няха нищо извадено.И на двете места имаше по 3-4 лодки но но незнам как е било при тях, тез на Тюленово клатеха но не се виждаше да вадят нещо поне докато бях там де :wink: .Ще ми се да направя един риболов на сафрид с някои разбиращ колега щото аз само си мятакам,та да се науча малко и аз да го ловя.Ще съм благодарен ако някои сподели опит смен :smt023 транспорта и бирата от мен .Наслука на всички .
Боцмана
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Боцмана »

На шофьорския плаж след Дюни в неделя сутрин един едър зарган и една платерина на плаваща бомбарда. Платерините бяха на голям пасаж навътре, а заргани ми се струва, че има доста. Бързо свършиха червеите, а и рано започват жегите, та повечето време прекарахме във водата с маски за подводно разглеждане. Видях и барбуни, но на малки групички от 5-6 риби.Бяхме посредата на плажа, където има забито едно право дърво,наподобяващо фалос :oops:
Javor

Мнение от Javor »

Днес реших да сефтосам една нова въдичка Catana 270MH по моите места в Аспарухово
За 1 час преди стъмване изкарах 4 зарганки,
като мръкна няколко платерини решиха да вдигнат адреналина, изкарах една над полвин кило, 2 се откачиха и една замина директно с куката
Аватар
dobria1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobria1 »

Какво става с наща риба де се губи като си гледкам снимките миналата година по това време си дърпахме по 10-15 риби и сутрин и вечер :( :( :(
Изображение
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!
Изображение
Аватар
Mi7chell
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Mi7chell »

dobria1 написа:Какво става с наща риба де се губи като си гледкам снимките миналата година по това време си дърпахме по 10-15 риби и сутрин и вечер :( :( :(
Изображение
Водата е 30 градуса...
Зарганолог
Заключено

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”