Спининг риболов - какво , с какво , как и кой ?

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Публикувай отговор
Аватар
eroucma
разбира нещата
разбира нещата

Re: Спининг риболов - какво , с какво , как и кой ?

Мнение от eroucma »

А това че е 5.5 -1 оборота няма ли да е проблем, защото мене това ме притеснява?
Изображение Изображение
Първата щука и първата кака винаги се помнят, независимо колко са големи и какви зъби имат
Аватар
brandon76
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от brandon76 »

Оборотите са си добре колега!За спининг не ти трябва много бърза макара :arrow: изключение е морския :smt023
P.S.Хвърли едно око на тази-за парите си е една от най-добрите!Поздрави!
http://fishing-market.com/shop/product/ ... 00-vi.html
Аватар
eroucma
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от eroucma »

brandon76 написа:Оборотите са си добре колега!За спининг не ти трябва много бърза макара :arrow: изключение е морския :smt023
Ами аз точно това имах предвид че тя е 5.5 оборота дали не са малко много?
Изображение Изображение
Първата щука и първата кака винаги се помнят, независимо колко са големи и какви зъби имат
Аватар
koda33
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от koda33 »

Малко големичка ми се струва тая макара.
Георги Стефанов
спининг клуб "Стари Видри"
"Джуджетата тичаха и се смееха, защото тревата ги гъделичкаше по ташаците"
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

eroucma написа:
brandon76 написа:Оборотите са си добре колега!За спининг не ти трябва много бърза макара :arrow: изключение е морския :smt023
Макарата не е тежка. 5,1 оборота за спининг са си таман. Перфектна за парите си. Експлоатирам я здраво, като сега съм я сложил на Сертчето 2-7 гр. и съм и навил ПП 0,10 мм. Има добър аванс, навива много добре и досега не съм имал оплитане, бради и др. подобни с тази макара. Ако ще я ползваш за щука препоръчвам по големия размер 3000.
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
eroucma
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от eroucma »

Vid написа:
eroucma написа:
Макарата не е тежка. 5,1 оборота за спининг са си таман. Перфектна за парите си. Експлоатирам я здраво, като сега съм я сложил на Сертчето 2-7 гр. и съм и навил ПП 0,10 мм. Има добър аванс, навива много добре и досега не съм имал оплитане, бради и др. подобни с тази макара. Ако ще я ползваш за щука препоръчвам по големия размер 3000.
Колега за риобито ли говориш или за Вивата, защото аз за вивата питам 5.5-1 не са ли много.
Изображение Изображение
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Уточни и ти за какво питаш? На мен Вива ми звучи като Тебен... Без коментар... Говоря за Риобито.
Сенека
Аватар
eroucma
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от eroucma »

И пак не разбрах, като изключим че е малко тежичка става ли тази макара ( Вивата) за спининг, и тези обороти 5.5- 1 няма ли да са и много. Дали като цяло е издръжлива и някой имали по близки наблюдения върху нея.
Изображение Изображение
Аватар
franky
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от franky »

eroucma написа:И пак не разбрах, като изключим че е малко тежичка става ли тази макара ( Вивата) за спининг, и тези обороти 5.5- 1 няма ли да са и много. Дали като цяло е издръжлива и някой имали по близки наблюдения върху нея.
По принцип се води, че са малко високи тези обороти за спининг. Аз лично не бих заложил на тази макара, нито като марка, нито като обороти. А и е доста тежка.
Иначе в някои случаи високите обороти може да са ти от полза - при водене по течението, водене над водорасли. Но като цяло, от по-високите обороти се губи мощност.
По-добре заложи на Риобито, експериментите с недоказани продукти излизат по-скъпо.
Щастието се гради от малки радости, а не от хазартни попадения.
stradik
новобранец
новобранец

Мнение от stradik »

Колегата (франки) е прав и на твое място щях да го послушам експериментите най-често излизат по-скъпи,говоря от личен опит :mrgreen:
Защо винаги когато съм на кеф ще се намери някой тапанар да ми развали настроението
Аватар
buntasever
новобранец
новобранец

Мнение от buntasever »

Не знам дали въпросът ми е за тук, но понеже съм начинаещ, а нямам познати спинингисти с които да се консултирам, реших да попитам тук. На скоро ми подариха спининг BALZER Magna Double Strike Spin 40-70. Още на първия риболов, с по лекия връх, 10-40, изхвърляйки клатушка 8 гр. втората част на спининга се счупи малко над снадката :cry: . Както и да е занесах го на майстор и той го измайстори без да го скъсява. Въпросът ми е от какво се е получило счупването, в магазина в който ми го отремонтираха казаха че може и да се е счупил щото съм ловил с твърде лека примамка или щото е имало вятър.Искам да попитам също с акция 40-70 с какви примамки да ловя, над 40 гр, или просто мога да ловя с леки но няма да е толкова чувствителен самият спининг. Извинявам се ако пища глупости просто съм твърде зелен, а се запалих по типа риболов, Благодаря предварително.
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Според мен е дефект на въдицата. Смешно е да се твърди, че може да се счупи от вятър или леки примамки. Не съм ползвал тази марка, но този тестови диапазон трябва да можеш да изхвърляш примамки тежащи в рамките му, като златната среда е.. по средата. (ползвам въдица с акция 15-35 и 20 гр. примамки летят на 70 м.)
С тази акция, това е типично сомска въдица, но няма проблем да ползваш и по леки примамки, под долната граница и да си ловкаш всякакви рибки, само дето ще ти се губи далечина на замятане, затова и сложи плетеняк около 0,15- 0,17.
Мисля, че всеки начинаещ спинингист трябва да започне с въдица с по висока акция и здраво влакно. Поради по малката опитност от твоя страна, при твърдата пръчка рибите ще се самозасичат и на второ място, ще губиш по малко примамки... Важното е да ловиш нещо, иначе ще ти писне само да въртиш макари... и да се набутваш с примамки...
Като задобрееш, ще започнеш да слизаш надолу с акциите на въдиците до лекия спининг за да усетиш истинската тръпка от този риболов.
И помни, истинския спинингист пуска 80% от улова си. Успех и наслука...
Сенека
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Явно си е някакъв дефект на модела . Преди време си бях взел подобна , само че с по-висок тест , с цел да я ползвам за редките ми захождания с тежки примамки буквално и се "разбрида" коляното :? Това което са ти го казали поправячите са глюпости на търкалета .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
buntasever
новобранец
новобранец

Мнение от buntasever »

Означава ли това че мога да си ловя с 10-20 гр. примамки с по-тежката акция без да се притеснявам от подобни счупвания. Или да продавам и да взимам спининг с по-лека акция, което рано или късно ще стане. Насочил съм се към риболов по Марица, Оризари и сякви язовирчета и канали в околността, като смятам да ловя рибидо 3-4 кг. не че не се надявам на по-големи. С хвани-пусни сме на ТИ, колега! 8)
Поздрави и благодаря за бързите отговори.
Само Ботев Пловдив
vizantieco
фен клуб-скобар

Мнение от vizantieco »

Vid написа:Според мен е дефект на въдицата. Смешно е да се твърди, че може да се счупи от вятър или леки примамки.
Лошото на пазара е ,че има мноооого дефектна стока.Имал съм и пръчка,която се чупи от вятъра(3-15)имал съм и пръчка,която изхвърля в пъти написаното тест 0.9-5 изхвърля 15-20гр.:roll:
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”