Къде около Шумен?

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

Публикувай отговор
delio-haidutin
разбира нещата
разбира нещата

Re: Къде около Шумен?

Мнение от delio-haidutin »

Sleepwalker_ написа:Градски, а знаеш ли дали са пускали и сулки в язовира, както им пише в рекламата или това е само за парлама? :roll:
.
нямам си на идея,садките за жива риба са две ,в едната има шарани ,но в другата не знам какво има.по време на италианеца ,имаше случаи на хващане на сулки и щуки,но те бяха саморазвъдили се и не се знае дали не са изловени с мрежите.
ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
Аватар
Sleepwalker_
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Sleepwalker_ »

delio-haidutin написа:
Sleepwalker_ написа:Градски, а знаеш ли дали са пускали и сулки в язовира, както им пише в рекламата или това е само за парлама? :roll:
.
нямам си на идея,садките за жива риба са две ,в едната има шарани ,но в другата не знам какво има.по време на италианеца ,имаше случаи на хващане на сулки и щуки,но те бяха саморазвъдили се и не се знае дали не са изловени с мрежите.
Значи трябва да прежаля 6 левчета и да проверя. :D
Благодаря за отговора! ;)
Todorin
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Todorin »

някой да каже каква е РАЗЛИКАТА в пружина (спирала ) и кошничка(в смисъла на начина на внасяне на захранката),и двете бумкат еднакво.и за уточнение ,не говорим за вързани няколко куки по самата спирала :!:

Абе аз съм сигурен, че ти може да не гледаш по колко са куките на пружината, ама аз гледам :wink: . Айде със здраве. Собствениците да му мислят. Пък ние ще помагаме с квото можем :drinkers: :wink: .
Аватар
rikitikitavi
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от rikitikitavi »

Todorin написа:някой да каже каква е РАЗЛИКАТА в пружина (спирала ) и кошничка(в смисъла на начина на внасяне на захранката),и двете бумкат еднакво.и за уточнение ,не говорим за вързани няколко куки по самата спирала :!:

..................: .
Със спиралата хвърляш повече захранка накуп от кошничката и понякога това отблъсква плашливата риба.
Е-книгата "Черноморски риболов"
http://knigite.bg/book.php?pid=268" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
delio-haidutin
разбира нещата
разбира нещата

rikitikitavi написа:Със спиралата хвърляш повече захранка накуп от кошничката и понякога това отблъсква плашливата риба.
това може да е и така ,но в много редки случаи.в повечето случай е предимство,можеш към захранката да добавиш и различни зърна ,и така образува по-мащабно петно,особено ако си с едни ,която телта не е навита ,а е по дължина,и по-лесно пада всичко.
а и смисъла на въпроса ми бе свързан с репликите от сорта -"а там имаше едни с пружини"....
ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
Аватар
IVKOPIVKO
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от IVKOPIVKO »

Виждам, че тук се събра солидна група против риболова на спирали. Базирайки се на дългогодишния си опит с риболов на спирали и фидер смея да твърдя, че има дни когато спиралата си е по резултатна и такива когато фидера си е по-резултатен. Последните 4 излета които проведох на язовир Жребчево на боклуците литровите каракуди си вземаха само на спирала. Използвах монтаж с 4 куки поради нуждата от различна по вид стръв, а именно две куки на стиропор, една настиропор и бял червей и една на торен. Покрай мен имаше доста фидеристи и те ловяха но каракудите над килограм вземаха главно на малка спиралка със стиропорени топченца. Много добри резултати съм постигал на спиралка само със стиропорени топченца. На голяма спирала със едри топчета съм ловил успешно Толстолопи на яз. Овчарица. АКо сте гледали последните няколко предавания на МАрчо по Хоби ТВ на язовир Стамболиййски и язовир Копринка то той като абсолютен експерт в риболова се изказа именно ЗА спиралите и го доказа нагледно. Не винаги голямото количество захранка дава отрицателен ефект. Според мен спиралата е доказал се стар класически метод на риболов на мирни риби който няма да изчезне скоро!
Todorin
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Todorin »

Колеги, ще се разрешава ли риболова на яз. Дибич по време на забраната? Моля за телефон ако може да проверя, че да не бия път от Варна и да отнеса някой акт. :D И ако пък някой даде актуално инфо за активността на рибите в момента ще съм много задължен :wink: . Благодаря предварително и весели празници :drinkers: .
Аватар
Sleepwalker_
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Sleepwalker_ »

Fishing_Fan написа:Прилагам малко банери за яз. Дибич и яз. Царев Брод,искам да ви предупредя че не правя реклама на никой,а просто давам информация

Изображение

Изображение
Колега Тодорин, на обявата за язовира има посочен телефон. ;) Наслука! ;)

П.С. Ако имам време в следващите дни, може да се разходя до там и ще пиша какво съм видял и чул. Стига да не ти е късно де, че не знам кога планираш да идеш :)
delio-haidutin
разбира нещата
разбира нещата

клега тодорин ,какъв акт те претиснява :lol: ,това си е арендован водоем,човека по всяко време,ако реши ще си пуска мрежи и ще си вади риба.закона за любителския ,отдавна трябваше да бъде променен и да важи само за свободните (държавни) водоеми :idea: .ама на "избранниците ни ",не им се занимава с наще "глупости",пък сега в момента са много заети ,че трябва да измислят обещания.
Todorin
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Todorin »

закона за любителския ,отдавна трябваше да бъде променен и да важи само за свободните (държавни) водоеми.

:lol: Ей за това говоря и аз. Благодаря ви колеги за бързите и точни отговори. Наслука и весели празници.
Аватар
IVKOPIVKO
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от IVKOPIVKO »

Според сегашния закон, ако собственика има намерение да пуска риболовци да ловят през забраната Е ДЛЪЖЕН ДА ВНЕСЕ ТАКСА В ИАРА и да му бъде издадено специално разрешително за това. Иначе аз мисля да съм на Дибич в неделя, а събота ще мина да видя само как е. В събота пък мисля да погледам състезанието на Шуменското езеро освен ако не се лее проливен дъжд.
genadi49
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от genadi49 »

Използвах монтаж с 4 куки поради нуждата от различна по вид стръв, а именно две куки на стиропор, една настиропор и бял червей и една на торен

Не са ли много куките? :mrgreen:
Аватар
IVKOPIVKO
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от IVKOPIVKO »

Много са, но така кълве. Другия път използвай бутона за цитат!
genadi49
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от genadi49 »

IVKOPIVKO написа:Много са, но така кълве. Другия път използвай бутона за цитат!

Така кълве,ама е браконерство, не мислиш ли? :?:
Аватар
IVKOPIVKO
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от IVKOPIVKO »

Човек това е много стара тема и е много писано по въпроса и няма смисъл да я дъвчим пак. Бракониерство е и да се прибират тонове бели риби под претекст че влачат за сом и да ми плават с лодките по въдиците отгоре и хилядите парашути са бракониерство, за мрежарите пък няма да пиша. Не знам аз колко съм нарушил закона с две куки повече, но недей да спамиш темата заради това. Наистина с две куки имах много по-малко удари отколкото хората ловящи с 4. Не знам защо е така тази пролет явно когато топченцата са повече на брой привличат рибата повече. 90% от рибарите покрай мене също ловяха с 4 куки иди кажи и на тях. Ако си дошъл да се заяждаш с мен повече няма да ти отговарям! И директно на въпроса ти отговарям - НЕ МИСЛЯ, ЧЕ Е БРАКОНИЕРСТВО, А ПО-СКОРО НЕДОМИСЛИЦА В ЗАКОНА. Мое си мнение. Моля те отново да не спамиш по темата. Убеден съм, че и ти си нарушавал закона някога! От 2007г. съм в този форум както виждаш. Изчел съм хиляди мнения по този точно въпрос. НЕ ЖЕЛАЯ ДА ЗАПОЧВАМ ТАЗИ ТЕМА ОТНОВО ПИСАЛ СЪМ ПО НЕЯ ВЕЧЕ ДОСТА ПЪТИ. Ако имаш възражения пусни отделна тема или ми пиши на лични защото така нарушаваш правилника на форума. Повече няма да отговарям по този въпрос тук!!!
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”