Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

САФРИД 2011
Модератори: emo vasilev, alekst
Re: САФРИД 2011
За съжаление...така стоят нещатаbukiiaz написа:Лошото е ,че ако сега кажеш на някой ,че не може да хвърля ,или да внимава като замята ,може да се стигне и до БОЙ.Кво ли не ми е минавало през главата.

Приятелю ако ходиш ВСЕКИ ДЕНза риба от брега сам ще стигнеш до тоя извод пък ако не стигнеш (тогава сменяй хобито)Motorski написа:И к'во значи - ако пръчката ми е 15 кинта, а макарата 10 - да не ходя да се пробвам изобщо? Да не би да заема мястото на някой със shimano или подобно... Моите уважения, ама по-малоумно изказване не бях чел. Ако държите толкова на елегантността ходете на балет
само да споделя че плетеното ми е по скъпо и от пръчката че дори и от макарата
Ванката много точно го е казал че го е правил(тренировките на плажа) аз и сега ги съветвам по буната да отидат на плажа да си постелят хавлииката и да направят 100 крачки и да почнат да я целят,пък ако не стигнат до нея да тръгнат към рибарския магазин

малко е грубо изказването ама да си на буната и питаш непознатия до теб накъде е хвърлил за да не го оплетеш и да чуеш отговора АМИ НЕЗНАМ В МОРЕТО това мисля че е по грубо
мисля трябва сам да се убедиш дали има,тук никой няма да ти кажеstr.hadjiev написа:Пък аз очаквах да разбера дали все още ловите сафриди....

според мен все още си има но се иска само 1 нещо ПОСТОЯННО ходене,а не днес не хванах значи сафрида си е тръгнал
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!

Имам една случка от далечната 89-та. Аз - тинейджър. Ловим на блесни на пристанището. Аз с една мераклийска блесна направена от лъжиците на баба ми (доста бой съм изял за това) и една гедерейска пръчка от 5 лева със стандартния мичел, а до мен един отворко с едно чекмедже вносни блесни като слънце и едни японски телескопи и машинки. Три пъти вадих лефери от по 700-800 гр. а онзи само зяпа и нищо не дърпа. По едно време позеленя и взе да ме гони щото съм плашил рибата с " лъжиците" си. След два три шута ме отказа и аз напуснах полесражението за да отида и да се оплача на вуйчо ми - Бригадир докер на същото корабно място. Предполагам се сещате как бригадата на вуйчо ми нахраниха онзи гъзар. Замина си без телескоп и блесни и леко мокър. Бъдете толерантни.
Ъъъъъъъъ........темата кава беше....
кой с какво лови ,кой как лови или като бил малък с какво колело маал гащи по улиците или нещо такова...........

Ми значи толкова много сафрид има , че ни писна да си пишем за него 

- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Тука съм съгласен с теб,едно чекмедже на фризера съм го напълнил вече.lefera1 написа:Ми значи толкова много сафрид има , че ни писна да си пишем за него

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Бачо Киро, и твойта не е лесна щото сега и за бирата требе да мислиш , че и каде да я охлаждаш.... мъки 

Коро твоита е лесна аз като имам 3 фризера +едно малко фризерче,ама не се оплаквамКИРО написа:Тука съм съгласен с теб,едно чекмедже на фризера съм го напълнил вече.lefera1 написа:Ми значи толкова много сафрид има , че ни писна да си пишем за него

п.п.и мини някой ден през работата да ти дам едно пликче с пера от бърне

- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Ам ще мина ве,то вече на мода излезе друго,
ама бърнето няма да ти го откажа.
Вече трябва 8-ци да приготвяме.
А за сафрида - имам колкото ми трябва.
Повече не ща,на есен вече ще е друга бира.
ама бърнето няма да ти го откажа.

Вече трябва 8-ци да приготвяме.
А за сафрида - имам колкото ми трябва.
Повече не ща,на есен вече ще е друга бира.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
evgeni jordanov написа: В момента даже ловя с въдица 1,80 (самоделка) от две други счупени
Ще е много интересна гледка с тез 1,80 ко праиш чепаре ли мяташ от буната или го клатиш на морска гара?
ако е от буната ще е голям сеир да се види

пък ако е на морка гара не се ли питаш:тез с дългите пръти щом нищо не вадят,аз къв ли шанс имам???

1.8 става ако е от лодка. На плувка вечер на Морска гара също може да е добре. Като ходех на плочата с 1.8 хващах по вече с нея от колкото с 6м. Като се забие грацата в камъка - с дългата сопа ходиш напред назад само.
Явно не става да гониш дистанция, но понякога дългата сопа идва в повече.
Явно не става да гониш дистанция, но понякога дългата сопа идва в повече.
- evgeni jordanov
- вече хвърля и на тежко
Ами не, колега, не замятам с чепарето, а си моря попчетатаdobria1 написа:Ще е много интересна гледка с тез 1,80 ко праиш чепаре ли мяташ от буната или го клатиш на морска гара?
ако е от буната ще е голям сеир да се види![]()
пък ако е на морка гара не се ли питаш:тез с дългите пръти щом нищо не вадят,аз къв ли шанс имам???

На тази въдица слагам чепаре само тогава, когато ловя от лодката.
А от брега с чепаре ловя само и единствено с телескопа.
Така че не се питам "какви са ми шансовете" с малката въдица.
А за замятането - не знам дали "ще е голям сеир да се види", защото си замятам доста добре с нея, нищо, че е малка

Така че Наслука

Това, което не ни убива, ни прави по-силни!
- miroslavpetkov
- научил се да хвърля
За жалост този вятър май ще изгони и малко останалата риба 

- Borkata
- сериозен играч
- Обратна връзка:
той май вече я изгони.вчера бях на японското за 30 мин. в най-големия духалник,поклатих 30 мин и след като не взех нишо си събрах чукалата.предните 2 дни от 18.30 до 20.00ч. се прибирах с по 15-20 рибки
Качествени чепарета Borkata

Пръчка 1.80 м. за сафрид от лодка ...
не идва ли къса.. Чепаретата за лодка обикновенно са с повече куки 12- 15 бр. , а това означава над 2 м.- 2.20 м. чепаре.Става доста неудобно с къса пръчка при вадене, особено ако такъма е по-дълъг от пръчката . Ако пък чепарето ви е с 10 куки и е около 1.80 м. и пръчката е 1.80 м. сподед мен не е удобно за клатене. Често в морето има подводни течения, които ти забиват чепарето точно под лодката. Тогава късата пръчка не може да движи добре чепарето (не играе добре) и става доста неприятно . Аз ловя с 2.70 и най ми пасва, но разбира се кой както е свикнал... 1.80 м. е ОК за кая, лихнус,калкан, влачене на воблер , това е мое мнение де .. незнам при др. колеги как е ... А по темата за сафрида след лошо време идва хубаво така, че скоро ще се появи