Джиг спининг и силиконови примамки - въпроси и отговори.

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Публикувай отговор
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Re: Джиг спининг и силиконови примамки - въпроси и отговори.

Мнение от JettroniX »

Тази година "набарвам" ритъма на проводката със силиконови примамки и мога да се похваля с цели 4 уловени рибки на затворен водоем :oops: , но все маломерни, дори и на едри силикони.
100% успеваемост идва на силиконови туистери (тип червейче/grub) :D
На шадовете на Релакс - Копито - 3 см и 8 см нямам чукване. :|
Спазвам паузи, та да може да се "вдигне" опашката, придърпвания с върха и чакалене, но не идва успеха.
Определено новата пръчка, която си купих от изложението в Експо ми даде предимство с бързия си строй, макар и да не е джиговица, а линията ми, е както миналия сезон - 10 лб ППх4. Грамажи на главите, с които борави пръчката са от 3-12 грама.
Изключително интересен риболов на спининг, които иска много въображение в главата на риболовеца!!

Бате Йонко, хубави риби си боднал :supz:
Изображение
Аватар
Sleepwalker_
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Sleepwalker_ »

Чекайте аз да задам един малоумен въпрос, макар и да ловя от едно известно време със силикони и риби да си хващам чат-пат. :lol:
Та, какво, аджеба, обозначава посочената дължина на туистерите в сайтовете - само телцето, телцето плюс опашката в отпуснато състояние или телцето плюс опашката в опънато състояние? Щото гледам по и-нет магазини разни силикони, но не ща да поръчвам, за да не ми дойдат примамки в размери, които няма да ми трябват и затова до сега само в магазина - око да види, ръка да пипне. :)

Ето например тая убавина:

Изображение

По каталог е 8 см., но 8 см. от къде до къде? :)
Аватар
bobo_33333
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bobo_33333 »

Размера се мери от началото ,,главата,, до най дългата част на опашката в нормално(сгънато) състояние-покой

Изображение

Както е замерването при куките

Изображение
Аз там съм пораснал...
Аватар
Sleepwalker_
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Sleepwalker_ »

Благодаря :wink:
ionko topalov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ionko topalov »

Бате Йонко, хубави риби си боднал :supz:[/quote]

Предполагам се кефиш на рибетата от UL :wink: Утре пак съм там!
Две нощувки и 3 дневен риболов. Ако има слука ще пусна снимки.
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от JettroniX »

Да ловиш риби на микроджиг с УЛ си е майсторлък според мен :smt045
Вярно, рибките са малки, но пък също си е кеф да ги излъжеш, а когато нацели някой "тупан" микроджига става шоу!
Първата си рибка на микроджиг не мога да не я постна :lol: - 3 грама глава с 3,5 см Мистър Туистър :

Изображение
Изображение
Аватар
Мунчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Мунчо »

Бравос, бравос - естетска работа! Доволен съм.

п.с. И понеже зададе въпрос как точно се определя дължината на туистерите, ще ти кажа, че няма единен стандарт. Едни мерят с изпъната опашка, други с извита, на трети действителния размер и в двата случая хабер си няма с действителността. Именно по тази причина нерядко при покупка на непознати практически примамки следват изненади - аз исках естетски глист, а то излезе силиконов вибратор...
Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"

http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

На мен лично ми е супер непонятен тоз риболов, за сега от много години опити имам 1 риба, а съм мъчил с часове. Може и техниката ми да е неправилна ама си разпродадох всички силикони.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

JettroniX написа:На шадовете на Релакс - Копито - 3 см и 8 см нямам чукване. :|
Спазвам паузи, та да може да се "вдигне" опашката, придърпвания с върха и чакалене, но не идва успеха.
Аааа, не така Гендо. Шадовете на Релакс са доказала се примамка във времето и си работят много добре. Явно търсиш рибата там де я няма?? или във водоем де я няма?? :(
Инак си мислЪ, че тези примамки нямат добре изразена собствена игра (спрямо други по модерно- скъпи) и в случая си иска малко по отривисто движение или пък два-три оборота с макарата за да може примамката да се вдигне по високо, че има нужда от повече пространство за да демонстрира на рибите играта си...
Днес колкото и да ме мързеше, се напънах и направих една снимка с тел. Силиконя бе Шад Релакс - средния размер, предполагам 8 см.
Изображение
п.п. Знаеш, брато много го кефи да позира с риби или обработва, преработва и пр... :lol: :lol: :lol:
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от JettroniX »

Радвам се, че навлизам в силиконЯ благодарение на мастър брадърс :smt023
Скъсах един на Релакс - Копито, при последния ни джиг риболов, но имам още 4 в кутията си :lol:
За жалост зеления с брокат го скъсахХХ, но хубу, че в магазина имат :D , ма пък не ми пречи тая разцветка хич, те и другите така докЪт не закачат риба :roll:
Поздрави за слуката :supz:
Изображение
Аватар
Sleepwalker_
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Sleepwalker_ »

Мунчо написа:Бравос, бравос - естетска работа! Доволен съм.

п.с. И понеже зададе въпрос как точно се определя дължината на туистерите, ще ти кажа, че няма единен стандарт. Едни мерят с изпъната опашка, други с извита, на трети действителния размер и в двата случая хабер си няма с действителността. Именно по тази причина нерядко при покупка на непознати практически примамки следват изненади - аз исках естетски глист, а то излезе силиконов вибратор...
Е затова и се въздържам да пазарувам тоя тип примамки от нета. :) Тъпото е, че в нашите магазини почти няма качествени дребни силикони. Оня ден направих истински удар, след като в единия магазин случайно си изрових три изостанали бройки малки Орки, а в другия успях да се доредя да взема няколко 5-сантиметрови "Сакура". Последните ги взех на сляпо и макар вчера да ходих до гьола, не разбрах дали ловят, щото скъсах три бройки с 5 хвърляния, реших, че не им е ден и скатах последните две за по-хубави времена. :lol:
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от JettroniX »

....аа дребни качествени силикони си има по магазините, поне тук в София, но иска търсене както при теб :wink:
Тия са от 3 см. шадчетата /на Релакс/ и 3,5 см туистерите /в нормално положение/ :D Има и Орки, Сакури и всякакви други знайни и не знайни силикони до 5 см. .

Изображение

Абе що за чудо е наноджига - мормишки ли слагат ? Въобще има ли такова понятие :roll:
Изображение
Аватар
Стонин МаХенд
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

!

Мнение от Стонин МаХенд »

http://www.youtube.com/watch?v=W5kfemlXKzM" onclick="window.open(this.href);return false;

Много интересно видео. Ловят сом на клатушки, силикони и воблери.
От 19 минута натам пък, може да видите спининг риболов на сом с воблер, но макарата на такъма е мухарска >?
Аватар
Мунчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Мунчо »

JettroniX написа:....аа дребни качествени силикони си има по магазините, поне тук в София, но иска търсене както при теб :wink:
Тия са от 3 см. шадчетата /на Релакс/ и 3,5 см туистерите /в нормално положение/ :D Има и Орки, Сакури и всякакви други знайни и не знайни силикони до 5 см. .

Изображение

Абе що за чудо е наноджига - мормишки ли слагат ? Въобще има ли такова понятие :roll:
Колега, има хубави дребни туистри на "Трапер" и "Граувел". При положение, че се намират дори тук - в Габрово, едва ли ще бъде проблем да ги намериш в София. Има хора, които ползват такива. Много добре са изработени, меки, мазни и в разнообразие от разцветки.
На дребните главички, които си показал, препоръчвам да откъснеш отливите по стъблото, които в случая не спомагат за предотвратяване изхлузването на примамката, защото при този риболов динамичните натоварвания при замятане са минимални. В случая те карат примамката да изглежда неестествено, раздуват я и я прокъсват - все пак говорим за фини силикони. С клещички стисваш този "израстък" и го завърташ около оста на куката, за да го откъснеш от сферичната част, а после смачкваш на две тру срещуположни места, за да се спука оловото и да падне - работа за 20-30 секунди. И си купувай неоцветени глави - по евтини са.
Що се отнася до нанооджига, да - той се практикува с мормишки, мухарски куки с волфрамови глави и мухи, изкуствени вердеваси и прочие. За него обаче трябва съвсем фини въдици, където особени компромиси с цената няма...
Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"

http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от JettroniX »

Мунчо написа:Колега, има хубави дребни туистри на "Трапер" и "Граувел"....
Да и тук ги има :smt045
Мунчо, относно оловните глави си съвсем прав, че раздуват и сцепват малката примамка отпред.
Усещам, че имаш бая опит в микроджига :D
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”