Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Язовири около Хасково
Модератор: sapuna
- Chromeo
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Re: Язовири около Хасково
Някой има ли информация за Харманлийска река, където се влива в Марица ? Миналата година вадехме морунажи, скобари на плувка - беше доволно. Тази година не съм ходил на там и мисля тези дни да се разходя 

catch a fish or die trying !!!
-
- новобранец
Юнаците бяха се закотвили с лодка между кулата и големия залив и по помпането се разбра че чешат или на цикади или на силикони.
Тя темата е за язовири, ма както и да е... Питай колегата tamihal Той ще ти помогне многоChromeo написа:Някой има ли информация за Харманлийска река, където се влива в Марица ? Миналата година вадехме морунажи, скобари на плувка - беше доволно. Тази година не съм ходил на там и мисля тези дни да се разходя

Освободили са язовира до с. Конуш - вече не е под аренда
. Днес като минавах през селото видях, че имаше 10-тина риболовци. Мой приятел ми каза, че излизали дребни каракуди, а като завещание арендатора е метнал бодливи и обикновени телове в язовира 

- Vid
- кандидат преподавател
Там е НАШЕСТВИЕ от рибари... Въпросния преди селото миналото лято беше пресъхнал почти изцяло и сега чак се чудя кВо ловят. Предполагам каракудки по 10-на см. оцеляли в тинята?JettroniX написа:Освободили са язовира до с. Конуш - вече не е под аренда. Днес като минавах през селото видях, че имаше 10-тина риболовци. Мой приятел ми каза, че излизали дребни каракуди, а като завещание арендатора е метнал бодливи и обикновени телове в язовира
Сигурно ги ловят... и сигурно и опъват мрежи, а ИАРА нехаеГорско чудо написа:Юнаците бяха се закотвили с лодка между кулата и големия залив и по помпането се разбра че чешат или на цикади или на силикони.

Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- Petar Nedev
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Здравейте колеги. Този уикенд мислим да откриваме на Тракиец. Бихте ли споделили някаква полезна информация. Мисля си за така наречената Хасковска страна. Под баластриерната на Караманци. Дали е избила риба вече там и по важното- ще мога ли да стигна,как е пътя? Благодаря .
Все още касаплъка на каракудите не е насатанал. Хващат се по някои епизодични риби и до там, нищо интересно. За пътя, като че ли, най-удобно ще ти е да си караш по асфалта до самото устие (до старата баластерна дето се стига), а не да се отбиваш по черния път покрай гората дето е, че тия дни беше дъждовно и сигурно няма да е много читав. Вчера като минавах покрай с. Николово видях, че нивото на язовира е екстра (съдейки по малката Чука
) и водата му най-вероятно е влезнала навътре в реката и е заляла храстите и върбите наоколо
С днешния бурен вятър едва ли ще става за риболов на устието, тъй като вятъра, според мен ще е набутал рибите в дълбокото 

Последно промяна от JettroniX на Пет Мар 22, 2013 8:29 pm, променено общо 1 път.

- Chromeo
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Бях преди седмица на Тракиец именно на устието. Времето беше прекрасно, но нивото на водоема за разлика от други години още е ниско, имаше около 20-на рибари, но всички останахме без една риба. Въпросните върби не са заляти, нито язовирът е навлязъл към реката. Трябва още вода и постоянно високи температури за да се раздвижи рибата там.
catch a fish or die trying !!!
- М. Сталев
- разбира нещата
Със Гарваново как в положението ,чух ,че таксата била увеличена на 20 лв ,дали е вярно ?
- Vid
- кандидат преподавател
Такова не съм чул. Таксата за хищник - 10лв. = 3 риби, за шаран 15 лв., до 3 кг., плюс 5 лв. на кило над това, за плевелни риби (червеноперка, каракуда, костур) - 5 лв. без ограничение...PikeM написа:Със Гарваново как в положението ,чух ,че таксата била увеличена на 20 лв ,дали е вярно ?
Това е последното, което зная от преди 10 дена.
Бялата риба я няма никаква, за шарана- не зная, но плевелните се ловят много добре в близост до нулата....
Сенека
Сенека
-
- новобранец
Червеноперка колко щеш,дребен костур до изнервяне и шаран да се накефиш бяла за момента НЕ.Таксите са както казва колегата само че вече я няма тази от 5лв(миналия ден казаха че щте е за последно защото вече се лови шаран и на стената).Резултата от последния излет(преди 2 дни) бе 5.5кг червеноперка и 7бр шарковци като един 4.3 един3.5 и останалите бяха в порядака на 1-1.5кг.НАСЛУКА.
-
- новобранец
Колеги, знае ли някой статуса на яз. "Тракиец"??? Докъде е разрешен за риболовци? Поставих този въпрос пред ИАРА Хасково---отговора бе, че на километър от стената е забранено за нашего брата. А в държавен вестник пише, че целия язовир се предоставя на риболовци. Та питам, къде е истината, за да не сме в нарушение ние рибарите от Хасково???
- Vid
- кандидат преподавател
Язовира е държавен и разрешен за любителски риболов срещу валиден билет, точка.stoimenoww100 написа:Колеги, знае ли някой статуса на яз. "Тракиец"??? Докъде е разрешен за риболовци? Поставих този въпрос пред ИАРА Хасково---отговора бе, че на километър от стената е забранено за нашего брата. А в държавен вестник пише, че целия язовир се предоставя на риболовци. Та питам, къде е истината, за да не сме в нарушение ние рибарите от Хасково???
Има много спорове за тази зона от 1-н километър от стената? То, щото от години язовира не е вододайна зона. Би ли цитирал текста от ДВ, къде пише, че тази едно-километрова зона е разрешена??
Сенека
Сенека
http://haskovo.info/index.php?option=co ... 8&Itemid=2" onclick="window.open(this.href);return false;