КАК ДА ЛОВИМ СКОБАРА(АЛАЯ) И КОГА???

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
bayatov
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Re: КАК ДА ЛОВИМ СКОБАРА(АЛАЯ) И КОГА???

Мнение от bayatov »

Аз пък искам да позавъртим малко темата за местата които харесва тази риба ... вирове ли ... бързей ... непосредствено преди бързея ... каменисто дъно ли ...дълбока вода-плитка вода.. ей такива работи...
MILF - Man, I love fishing !
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

То да завъртим,ама...навсякъде е различно.Аз мога да кажа това- онова само за Арда и Върбица,и то за сравнително едри скобари като за Родопите -от 600г до 1,5 кг.В никакви вирове не можеш да хванеш такава тупалка.Само в средни бързеи,задължително каменисти дъна,смешни дълбочини -от 40 см до около 1 м .
bayatov
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от bayatov »

Днес отивам на място където миналата година изкарах 12 парцала м/у 500-1кг. , но беше август .... дано имам късмет и сега да ги има въпреки големите дъждове...Неделя като се върна ще разказвам :) ...ако има какво да разказвам :Д
MILF - Man, I love fishing !
Аватар
xru100
новобранец
новобранец

Мнение от xru100 »

в нашия район ловим скобара на бял червей без никаква захранка и дава добри резултати
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Не посочваш кой е вашия район,но това,което си написал,не е някакво рядко изключение.Има си места и периоди,в които наистина се лови без захранка и на бял червей /пък и оцветен бял /.Добрите резултати са нещо относително - може и да са два скобара,ама да са по кило всеки,може и да са 30-40 миниатюри по 300-500 грама.
dodo16
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от dodo16 »

По Дунава пък излиза на стеропор! :shock:
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Гледам отдавна не е писано. Позволете ми да се намеся и аз, основно с питане :? . Може ли някой да пусне инфо, какво е дережето за района на р. Сютлиика от Момчилград до Кърджали, тези месеци. Има ли смисъл да ходи човек ако пренебрегне самата разходка?
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

antivik,много ми се щеше да ти отговоря на питането,ама към посочения от теб район изобщо не съм ходил.На изток от Кърджали има достатъчно големи и многобройни скобари,та нашите мишкувания по този въпрос стигат до района на Ардино-Дяволския мост на р.Арда,изоставеното село Лисичек в района на община Баните-пак р.Арда и р.Арда в отсечката преди вливането в яз."Кърджали"-в местностите "Хладилника"и "Чам дере".На мен лично почна да ми писва от целенасочения скобарски риболов-след като му хванеш цаката,протича много еднообразно.И което е най-лошо,наоколо обикновено е пълно с колеги-месари-които,ако кълве,хващат по 10-20 кг скобар и си го отнасят,за да правят консерви в домашна обстановка от него.Не,че са умрели от глад и няма какво да ядят семействата им-просто от елементарна алчност и използвачество.
Аватар
ilkonick
новобранец
новобранец

Re:

Мнение от ilkonick »

Бат Мирче-5кила написа:не видех некой да каже нещо смислено по вьпроса или пьк поне малко да разбира....освен може би циганина дето дьвчел хляба :lol: :lol: :lol:
Колега аз ловя скобар по Р.Дунав,използвам мамка с хляб, трици и царивичен чипс.За стръв троха или бял червей, на белия излизат и други риби включително и бяла мряна.
За мамката, може на топки когато си с директен телескоп или мач или в мрежичка с бочка.Излизат прилични екземпляри покрай килограм.
http://www.duloknives.com" onclick="window.open(this.href);return false;
materhorn
новобранец
новобранец

Re: Re:

Мнение от materhorn »

Добра вечер. Пак падна голямо четене, но нали съм си шамандура, остана си писаното във форума ( да четат и други новобранци). По същество. Последните 2-3 седмици с един приятел ходим на р. Росица - мястото като име не го знам, но като влизате в Севлиево от към Габрово, веднага в дясно до бензиностанция Шопов има бент, там си прекарваме времето. Ловихме на бял червей, а захранвахме с малко хляб, което, четейки някои от разбирачите тук е явно грешка. Утре ще се подготвя със захранка изградена на хлебна основа и в неделя пак ще щурмуваме там. Питането ми е - има ли някой форумист, който да е ловил там, за да даде някой и друг ценен съвет. Не разполагам с вашите скъпи такъми, но пък както и вие си пускам рибата обратно, а това за мен значи повече! Наслука на всички!
Аватар
begleca_sv
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от begleca_sv »

скобара е целогодишна риба но просто трябва да я оцелиш има купешки захранки ннаи простите са с хлчб и качамак може на топки хляб и глина с камак в топката с гаца е наи добре но по това време трудно се постая
Обичам природата, но не само на картинка !!!
jultopepi
фен клуб-скобар

Мнение от jultopepi »

Кое е по правилно оливетка или синджирче
Има недохранени риби и жадни рибари
фен клуб скобар
Аватар
Кърцата
фен клуб-скобар

Мнение от Кърцата »

jultopepi написа:Кое е по правилно оливетка или синджирче
Аз лично никога не слагам оливетка на река.
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!

http://standartparket.com/
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Е де!Аз примерно в момента ловя само с оливети - мънисто,течение и бързо пропадане! ;)
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
mimi750830
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от mimi750830 »

sapuna написа:Е де!Аз примерно в момента ловя само с оливети - мънисто,течение и бързо пропадане! ;)
И скобара ли с манисто... :roll:
На къса плувка,в репея...
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мирни риби”