Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Къца- кълве воблери BG
Модератори: Павел Иванов, sestrata
-
- вече хвърля и на тежко
Re: Къца- кълве воблери BG
Така,воблерите са уловисти,спор няма.Аз ти казах какво им куца,поне за мен.А може и малко нов асортимент като модели да добавиш.
Интересно ми е тези,които яростно критикуват,без даже да знаят за какво става дума /демек не са ги пробвали-какво тогава критикуват,не знам и защо се запъват да ги пробват,пак не знам /,защо въобще се изхвърлят тук?
Интересно ми е тези,които яростно критикуват,без даже да знаят за какво става дума /демек не са ги пробвали-какво тогава критикуват,не знам и защо се запъват да ги пробват,пак не знам /,защо въобще се изхвърлят тук?
-
- научил се да хвърля

vdo написа:Така,воблерите са уловисти,спор няма.Аз ти казах какво им куца,поне за мен.А може и малко нов асортимент като модели да добавиш.
На риба като на война.
-
- вече хвърля и на тежко
Той всъщност и производителя не знае за какво става дума -по негови думи според необясними причини едни газят повече ,други по малко. Оставяме настрана и факта ,че минаха 15 страници докато ни осветли с техническите характеристики които са меко казано изсмукани от пръстите.Оказва се че за да постигна обявената от производителя дълбочина на газене трябва:vdo написа:Така,воблерите са уловисти,спор няма.Аз ти казах какво им куца,поне за мен.А може и малко нов асортимент като модели да добавиш.
1 Да намеря вир 35-40 м
2 Да се опитам с воблер 4.4 гр да заметна на тази дистанция
3 След като се убедя ,че ми е трудно да прибягам до някой магазин и да си купя качествана въдица и тънко плетено влакно.
4 Изпълнил първите три условия започвам да се кръстя и да се моля да не съм уцелил воблер който не постига зададените му параметри.
5 Ако въпреки всичко нещата не се получават виновен съм единствено аз ,защото според производителя на крив.......му пречи или задвъдичното устроиство не е читаво.
Оттук нататък сам по себе си се налага и факта ,че трябва да си купя по няколко от вид с надеждата ,че някой от тях става.След което пък мойта сметка не излиза-предпочитам да си купя един доказано работещ воблер ,отколкото да си купя няколко с качества "тука има -тука няма" и да ги разхождам.Друг е и въпроса ,че на опаковката трябва да има данни за производителя,информация за потребителя и т.н.Доколкото съм запознат такава липства.С доставката трябва да има и касов бон ...........като преди това са регистрации на фирми ,разрешително за ползване на "цеха" и още куп други простотии .Не знам кой път ще хване Къца - Кълве ако го налазят....и каква би била цената на воблерите след като си плати всичките мастрафи.....Оттук нататък следва и извода ,че купувайки такива воблери аз всъщност наливам кинти не в БЪЛГАРСКОТО ,а в сивата икономика и гаражното производство и докато го правим ще се чудим защо сме гладни , с мизерни заплати и пенсии.Та всъщност въпроса е какво НЕ им куца...
Думата има производителя ,защото ако не съм прав държа да му се извиня.
- къца - кълве
- сериозен играч
ЗАВИСТТА !
- Vid
- кандидат преподавател
Е, те тука не си прав, българското все си е в сивата икономика от 20 г. насам, и по добре е да се наливат пари в тази икономика-гаражнота производство (не в Кауфланд, Метро, ЕВН, ЧЕЗ, банките и пр.) защото последните си остават в страната, а не заминават навън...Monev67 написа: С доставката трябва да има и касов бон ...........като преди това са регистрации на фирми ,разрешително за ползване на "цеха" и още куп други простотии .Не знам кой път ще хване Къца - Кълве ако го налазят....и каква би била цената на воблерите след като си плати всичките мастрафи.....Оттук нататък следва и извода ,че купувайки такива воблери аз всъщност наливам кинти не в БЪЛГАРСКОТО ,а в сивата икономика и гаражното производство и докато го правим ще се чудим защо сме гладни , с мизерни заплати и пенсии.Та всъщност въпроса е какво НЕ им куца...
Всички фирми в страната работят малко или много в сивата икономика, това въобще не значи, че продукцията им не е читава, но просто ситуацията в тъпата ни държава е такава....
И Я се мъча и искам да изляза с бизнеса на светло, но май че през последните години все повече потъвам на тъмно, избора се свежда най просто до следното - работиш, потъваш, фалираш или просто се оказваш.... А, най големия абсурд е, че в настоящата ситуация в Б-я даже да работиш изцяло в сивия сектор, пак потъваш... Бах мааму, таквоз нещо поне едно време нямаше.....
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
-
- вече хвърля и на тежко
За какво колега да ти завиждам-за калпавите и смешни клипове за боксерките или за манталитета с корита,легени и т.н.Продажбите ти пък не ме интересуват въобще. Клиента има право да бъде информиран, а ако го хванат без касов бон го грози глоба, ако не знаеш.Недай си боже някое малко дете да глътне воблера ,докато си играе .......тогава "кво прайм" , ами рекламациите....или теб тази част не те интересува .Щото и тате като се нарани може да иска да те осъди ,защото не си го предупредил ,че куките са остри...Веднъж ти писах малко да прочетеш.....щом си се хванал на хорото трябва да знаеш ,че математиката не е само на ++++Всички тези ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ от страна на законодателството стъпки са свързани с --------къца - кълве написа:ЗАВИСТТА !
Когато минеш трънливата пътека и изкочиш с доста кинти от джоба тогава ми ги хвали колко са евтини воблерите ти и тогава пиши ПРОИЗВОДИТЕЛ -другото се нарича нелоялна конкуренция и заблуда на клиента.Сега сме 2012 и правилата са различни....не ,че на мен ми харесва,но мисля ти си закъснял с доста годинки.Ако си съгласен бизнеса ти да съществува до момента в който някой бирник почука на врата ти -а те са безброй и продължават да се множат като вид и род то това си е твой проблем.И С ръка на сърце заявявам ,че просто няма за какво да ти завиждам...-по скоро чувствата са други ако се досещаш..... Чудя се защо не отговори на въпросите ми- неудобни са или........не ги разбра.Ако трябва ще ги задам с по-голяма конкретика.Все пак твърдиш ,че си човек на честта......
-
- вече хвърля и на тежко
Тук-там срещам да се споменават едни български блесни от преди време-Бай Боре,ще ми се да имам от тях,защото вярвам на отзивите.Били много уловисти,но вече не се намират и произвеждат.Дано не стане така и в случая един ден,след дъжд качулка....
-
- научил се да хвърля
Ще ти снимам 1-2 блесни да видиш дали са същитеvdo написа:Тук-там срещам да се споменават едни български блесни от преди време-Бай Боре,ще ми се да имам от тях,защото вярвам на отзивите.Били много уловисти,но вече не се намират и произвеждат.Дано не стане така и в случая един ден,след дъжд качулка....

На риба като на война.
-
- вече хвърля и на тежко
И в момента май има тяхно производство,но не е със същите качества,доколкото знам.geleznia написа:Ще ти снимам 1-2 блесни да видиш дали са същите
- кирил великий
- разбира нещата
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=135&t=65424 Виж в тази моя тема снимки на блесни бай Боре!
-
- вече хвърля и на тежко
Темата е страшна,браво!кирил великий написа:http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=135&t=65424 Виж в тази моя тема снимки на блесни бай Боре!

Колега, ако се съгласиш с мен, самата презентация на продукта на Къца в началото на темата е доста обидна спрямо нас риболовците и това буди само негативни постове в тематаvdo написа:Интересно ми е тези,които яростно критикуват,без даже да знаят за какво става дума /демек не са ги пробвали-какво тогава критикуват,не знам и защо се запъват да ги пробват,пак не знам /,защо въобще се изхвърлят тук?

-
- вече хвърля и на тежко
Съгласен съм,JettroniX.Мисълта ми беше за самите воблери,защото те вършат работа.Аз също писах за сезалите какво мисля,но дай някой да пусне нанизани така кленове ,хванати на бял червей,тогава да заклеймиме червея като примамка ли?В случая воблерите си ловят,и едното/грозните снимки/ за мен няма връзка с другото/качествата на примамката Къца/.
Наслука и по-малко нерви на всички!
Наслука и по-малко нерви на всички!

- къца - кълве
- сериозен играч
За какво колега да ти завиждам-за калпавите
Това не беше адресирано към конкретен човек.Сега искам да знам! Има ли "хейтъри"?
Това не беше адресирано към конкретен човек.Сега искам да знам! Има ли "хейтъри"?
-
- вече хвърля и на тежко
Така бе поставено началото.........преди 5-6 месеца. След което високомерното и обидно отношение премина през много фази.......къца - кълве написа:Когато някой не може да лови на воблер има поне три причини.
1. Воблера.
2. Водоема.
3.Човека.
Когато воблера е къца-кълве поне аз го изключвам като възможна причина.
Колега Къца -Кълве аз всъщност все още чакам да отговориш на поставените от мен въпроси.Ако не са ясни ще ги задам по-точно.Те са точно по темата и в тях няма обида или заяждане - просто изясняване на ситуацията.Така и така я изтърпяхме тази тема поне да я довършим.