Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на кльонк
naRiba.com

Форум

Разкази за сома от Камилската долина
Модератор: bobopeli
Re: Разкази за сома от Камилската долина
Вчера ми хрумна при приказките и днес си намерих един стар надуваем дюшек-платнен. Сега вече ще си регулирам плавателността нагоре...
Зад гърба едната част - да е асъл фотьоил, а другата под гъзъ - надуваем кил. А сега да видим и големите вълни...къде са...
Относно куките и канджата: имам едно оранжево платнище за дъжд, дето в него кука не може да влезе. Та съм го взел да ми пази кълките да не изгорят от слънцето.
.., а като дойде голям сом (Га?..
.) ще го пускам от десният борд, ако има кука извън устата да не ме прецака, та и канжата трудно ще го скъса.

Зад гърба едната част - да е асъл фотьоил, а другата под гъзъ - надуваем кил. А сега да видим и големите вълни...къде са...

Относно куките и канджата: имам едно оранжево платнище за дъжд, дето в него кука не може да влезе. Та съм го взел да ми пази кълките да не изгорят от слънцето.

при зор тука ша е срещата.
..http://www.facebook.com/groups/636519234334902
Адмирал-Краси 112kg, 2,56 m
Вицеадмирал-Милко Георгиев 102.5kg, 2,60 m
Контраадмирал- Николай Гълъбов 91.2kg, 2,51 m

На кой говориш Саше
Пак говориш от тролинг гледна точка
От там с дългите и меки пръчки за тролинг,ще има да го гониш из цялото гьол
Моите са до 1.80 и си го водя седнал до мен да си го погаля по мустачето
Върхи що го даваш за анти пример,нервак е и е играл танц със саби и камшици 
пп Ице,продава се 3м.тримаран 70кг.каран с електричка за 500лв.Вземи си купи една лодка най-сетне

пп Ице,продава се 3м.тримаран 70кг.каран с електричка за 500лв.Вземи си купи една лодка най-сетне

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Говоря на Класиците,които са САМИ в лодката по време на удар на голяма риба,на кльонк!Само не ми е ясно,защо треа некой новобранец на тема кльонк без качествени риби да се прави на много умен и да ми дава акъл от базата на.........
,опит какъвто няма?
Само ако може некой "опитен" да ми обясни за "спокойните" сомове и как аджеба ше дигнеш 100кила живо тегло на кука която издържа 30-50преди да се огъне?
Та не виждам нищо смислено от доста време в кльонкането и съм пас,просто гледам сеира на старите такъми и канджички до каква задънена улица водят!
Та не си играйте да огъвате къси железа и арматури,Троли ще ви подари един 30-годишен Харпун с история/има заковано едно попче на "Германката" преди 20години,но като видях една змия на 10санта от маската и се изстрелях в Космоса,та приключих с харпунджийството и ей го,НА/!
Да не се мъчите дълго!

Студено, студено.....yankosan написа:..........продава се 3м.тримаран 70кг.каран с електричка за 500лв.

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Ако можеше и Диман да ми отговори,дали дъртия сом е умен или глупав?
Защото,ако големите сомове беха тъпи,щехме да им се изредиме всички,всека нощ докато не свършат!
Па ако са толко умни и предпазливи,защо тогава треа да им слагате 200либри у устата или тогава в този момент са тъпи?
И от къде се вадят правилните изводи,от 100риби хванати в някакъв период на свръх-активност или от малко но трудни риби,хванати в слаба активност?
Защото изводите,анализа и сглобяването на истинската картинка не е за всеки и това личи най-вече от резултатите през годините,а не от някоя случайна рибка! 

Тоци и аз мисля, че 6 мм е достатъчно. Щом може кука 1,5 мм да издържи 20 кила и 1 мм тел да издържи 91 кила (на Н.Г.), 'кво да говорим за 6 мм. По-добре наблегни на материала.

Сега ми хрумна и си спомних, че като говорих с Н.Г. за 91-ин кг, как го е дялнал с канджата. Та той използва правена от него-естествено, но вързана, като рибарска кука с въжето. След това ми каза, че я поставял на колче с големина на точилка, колкото да го ковне и го пуска. Казваше така:
- Дори и да се измуши куката от пръчката -вече е вързан. Но дали я сглобява на момента, не мога да си спомня.
Ще го помоля да я снима, че и на мен сега ми стана интересно, щото ми каза - използвам я, като къса и дълга.
- Дори и да се измуши куката от пръчката -вече е вързан. Но дали я сглобява на момента, не мога да си спомня.

Ще го помоля да я снима, че и на мен сега ми стана интересно, щото ми каза - използвам я, като къса и дълга.

Не знам аз, нямам си на представа. Колко либри да му вкарам на оня...113...? Умен е. Лежи си на 33м до довара на някоя къща от потопеното село и си почива. Като му чукна се вдига. Даже си има компания. Само че аз не мога да нацеля фифела.Troli Rapala написа:Ако можеше и Диман да ми отговори,дали дъртия сом е умен или глупав?![]()
Защото,ако големите сомове беха тъпи,щехме да им се изредиме всички,всека нощ докато не свършат!
Па ако са толко умни и предпазливи,защо тогава треа да им слагате 200либри у устата или тогава в този момент са тъпи?
Ти колко либри му вкара на оня хубавец, дето ти отмъкна воблера? Използувайки слаби влакна, времето на вадене работи против теб.
Умна приказка..Diman написа:.... времето на вадене работи против теб.

Н.Г. тъй ми разправяше: - Ако не го извадиш бързо големият сом, той провисва със собственото си тегло.
Ха тогава го извади....

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Я си помислете хубаво,аз ли знам колко трябва да е дебело и яко влакното или вие с вашите кухи предположения?
Има клипчета и с 300килограмови риби на 30-60либри повод МАКСИМУМ иначе рибата няма да вземе никога!
Ама вие НЕ,нали ви инструктира оня дет разказва за "интелигентната игра" без да включва себе си в нея!
Докато не си отговорите:Защо е измислен повода от Флуорокарбон и Защо не се използува за основна линия или Защо никой не слага повод от плетеняк,а от Монофил?-Ще си ходите облъчени и програмирани,като Роботи!
Краси фана една 30-ка на Жребеца миналата година,на кльонк зад гърба ми и не съм сигурен дали му знаете такъма или рецептата за Успех!
Вие какво хванахте,докато мислите на криво,а?
Съгласен съм,че има дни и нощи в които на сома не му пука от нищо и всеки балък може да го гепи,ма ходи го уцели точно този ден преди да изминат 20години!

Продължавате да гледате на криво и да не знаете за какво става въпрос!Да не ви зарина с данни на линии и риби,дет 113кила или пералня от 50 са памук!yco написа:Умна приказка..Diman написа:.... времето на вадене работи против теб.![]()
Н.Г. тъй ми разправяше: - Ако не го извадиш бързо големият сом, той провисва със собственото си тегло.
Ха тогава го извади....100 кила и във водата са си 100 кила.
Пробвайте се ако не вярвате с някоя 50 кила стара пералня.
![]()
![]()

Разказа се казва "Аджамийската...."
От сега си правя списък на нещата в чувала за лодката, че се все се забравят.
1. Въжета- имам, скоро купих още 20 м/5 мм за 30 ст/1 м.
2. Парашут - и той е в торбата, ама ще му променя конфигурацията пускане по-дълбоко само с една бутилка 500 драмя отзад, а ще регулирам с дълбочината...
3. Канджа -имам..ОК
4. Живарник - метален, но ще го сменя с текстилен имам в колата един с чимбери.-ОК..
5. Олово и два повода-и те са в торбата..+ножче-ОК
6. Вода за пиене-3л+5 за баланс на носа..ОК
7. Бял червей и една в_ъдица за стръв -ОК
8. Въдица за сом една и 2-а кльонка-ОК
9. Платнище-Оранжево -ОК
10.Цигари и две запалки, едната с фенерче..ОК.
================================================
11. Храна -Йок...., много сме дебели...
Е това всичко се побира в чувал от захар и няма забравяне...
Някой ако се досети за нещо дето не съм го споменал да казва..
Та така процедирам за сега:
Хващам няколко риби за стръв, слагам ги в живарника.
Свалям лодката с една ръка надута, а с другата чувала.
Закачам всичко подвижно за въжетата отстрани и се пускам.
Това трябва да си го отпечатам, че все нещо забравям...
Та някой, ако ме пита, какъв ти е интереса, че пишеш.
Ще му отговоря-Ей това ми е интереса, като се върна назад по дати, знам какво пише в междуредията...

От сега си правя списък на нещата в чувала за лодката, че се все се забравят.
1. Въжета- имам, скоро купих още 20 м/5 мм за 30 ст/1 м.
2. Парашут - и той е в торбата, ама ще му променя конфигурацията пускане по-дълбоко само с една бутилка 500 драмя отзад, а ще регулирам с дълбочината...

3. Канджа -имам..ОК
4. Живарник - метален, но ще го сменя с текстилен имам в колата един с чимбери.-ОК..
5. Олово и два повода-и те са в торбата..+ножче-ОК
6. Вода за пиене-3л+5 за баланс на носа..ОК
7. Бял червей и една в_ъдица за стръв -ОК
8. Въдица за сом една и 2-а кльонка-ОК
9. Платнище-Оранжево -ОК
10.Цигари и две запалки, едната с фенерче..ОК.
================================================
11. Храна -Йок...., много сме дебели...

Е това всичко се побира в чувал от захар и няма забравяне...
Някой ако се досети за нещо дето не съм го споменал да казва..
Та така процедирам за сега:
Хващам няколко риби за стръв, слагам ги в живарника.
Свалям лодката с една ръка надута, а с другата чувала.
Закачам всичко подвижно за въжетата отстрани и се пускам.
Това трябва да си го отпечатам, че все нещо забравям...

Та някой, ако ме пита, какъв ти е интереса, че пишеш.
Ще му отговоря-Ей това ми е интереса, като се върна назад по дати, знам какво пише в междуредията...

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Горе на скалите в тъмното забрави греблата,Грешнико!
Сега се върни обратно по нанагорнището и нема да ти върви,та го пропусни тая вечер кльонкането а и събале треа да одиш да си купиш и СПАСИТЕЛНА ЖИЛЕТКА,че и нея си я забравил!
Мини направо и през Аптеката,че остаряваш и се нуждаеш от Гинко-Билоба за оросяване на мозъка!

В грешка си Троли, греблата не могат да се забравят, щото не мога да тръгна..
.. Първо ги обръщам на обратно, като щеки за ски, за да се отплесна от баира, дето съм седнал,...иначе няма тръгване..
,само скорбута може да ме премести след 3 месеца ..
, ..Иначе харно си го написал за Гинкото...
, да ти кажа на тъпаци не действа.... 

Гаранция 100 кила риба у водата и то плуваща, са поне 5-6 пъти по-малкоyco написа:Умна приказка..Diman написа:.... времето на вадене работи против теб.![]()
Ха тогава го извади....100 кила и във водата са си 100 кила.
Пробвайте се ако не вярвате с някоя 50 кила стара пералня.
![]()
![]()

А и до колкото си спомням вицеадмирал М.Г. беше споменал, че за 100 кила сом ти стига линия, с която можеш да повдигнеш 6-7 кила на сухо

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Дими,Флуоро 0.35мм-7.6кг издържаха ли 2часа и половина на 40кила сом и то при глътнат воблер=флуорото се е трило близо 3часа без да се скъса?-ДА!-Е,това не е ли доказателство колко треа да е повода?
Къде се скъса и защо?-Скъса се на два метра от възела Сийгуар/най-доброто за връзка Моно към Флуоро/ и то защото линията беше преусукана а пък моите нерви не издържаха,та напъвах зверски да свършвам по-бързо!На полувремето след час и половина той излезна до лодката да ме разгледа,но ми беше една идея малко по-далеч за дългата канджа и се стреснах малко,беше полумрак и се забавих да го Канджосам Сам,иначе по-лесно беше да дам пръчката на жената и да го прасна набързо без проблем!Ма не ми пука,защото имам 10битки,мога да загубя още някоя и друга,човешко е и не съм робот,но въпроса е че съм си направил изводите и ми налитат редовно за да съм в играта!
Това да го праснеш с канджичката га го видиш за секунда-две преди да е изморен и да си го гласиш без страх от скъсване как си искаш щот е вързан кат куче дорде му прекараш въжето през хрилете и баба знае,ма се фащам на бас че никой по света не се е сетил да измисли подобна ГЛУПОСТ в риболова,защото не е спортсменско,не е честно,даже е бракониерско!Тази канджа с ПОМОЩНО въже е БРАКОНИЕРСКА!
КАПИШ!

Последно промяна от Troli Rapala на Съб Фев 15, 2014 5:59 pm, променено общо 1 път.