Зарган 2015

Модератори: emo vasilev, alekst

Публикувай отговор
haivanko
новобранец
новобранец

Re: Зарган 2015

Мнение от haivanko »

А днес на Дружба пълен.........карък! 2 каиша , 5 попа 3 ма души, 6 часа! Но пък утре знае ли човек! :)
Аватар
shturetc
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от shturetc »

Ти на това карък ли му викаш?
Днес се изсипах към 9ч. на Моста в Бургас.Плувки-3 бр. Чепаре с голи куки нр.11--0.12/0.12 ф.к. За нула време взех дузина атеринки с големина 2/3 от кутре на дете.Рекох си:"днес ще се подобряват рекорди".....Тц.
До 17ч (повече от един работен ден) -- една писалка :shock:

Тази вечер смятам да се самоубия...с ракия :drinkers:

Преядоха ли тези заргани?'чезнАха ли и те,като сафрида и чернокопа??? Като изтрезнея ще продължа с размиШленията :roll:
Trol
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Re: Зарган 2015у

Мнение от Trol »

Слабо на буните днес, двайсетина рибки....http://media.snimka.bg/s1/4981/036206742.jpg?r=0" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
Последно промяна от Trol на Сря Окт 28, 2015 7:07 am, променено общо 2 пъти.
ianimar
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ianimar »

shturetc написа:Ти на това карък ли му викаш?
Днес се изсипах към 9ч. на Моста в Бургас.Плувки-3 бр. Чепаре с голи куки нр.11--0.12/0.12 ф.к. За нула време взех дузина атеринки с големина 2/3 от кутре на дете.Рекох си:"днес ще се подобряват рекорди".....Тц.
До 17ч (повече от един работен ден) -- една писалка :shock:

Тази вечер смятам да се самоубия...с ракия :drinkers:

Преядоха ли тези заргани?'чезнАха ли и те,като сафрида и чернокопа??? Като изтрезнея ще продължа с размиШленията :roll:
брат нищо лично,но защо се занимаваш с тези атерини,око ловиш на застой/демек на плувка/защо не ползваш скарида за стръв,навремето като нямаше бомбарди и дистрибутори на червеи,работихме на тапи с стръв скарида и взимахме риба,е не както сега с бомбарда и червей/сигорен съм че го знайш това,но аз да кажа/ :drinkers:
haivanko
новобранец
новобранец

Re: Зарган 2015у

Мнение от haivanko »

Trol написа:Слабо на буните днес, двайсетина рибки....http://media.snimka.bg/s1/4981/036206742.jpg?r=0" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow

Поздравления! Като е "силно" на буните по колко дърпаш?! :)
Аватар
shturetc
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от shturetc »

ianimar написа: брат нищо лично,но защо се занимаваш с тези атерини,око ловиш на застой/демек на плувка/защо не ползваш скарида за стръв,навремето като нямаше бомбарди и дистрибутори на червеи,работихме на тапи с стръв скарида и взимахме риба,е не както сега с бомбарда и червей/сигорен съм че го знайш това,но аз да кажа/ :drinkers:
Когато аз или колегите не можем да уловим живи,дребни атеринки "играем" с добрата,стара,белена скарида на куките(или си мятаме бомбардите).Обаче,вече 10 + годишни наблюдения сочат,че съотношението на ударите е в пъти в повече в полза на живата атерина(говоря само за бургаския мост).Много колеги,невярващи на това,което съм им разказвал и идващи за сефте да виидят този риболов,са оставали изненадани как в дни,в които зарганите се въртят около моста,на жива атерина се взимат 15-ина заргана(на човек),а на блатен (на бомбарда) и на белена скарида(на тапа)--едва по 2-3 !??
...И силният месец за риболова на зарган на жив ем предстои--от една страна захладняващата вода му подсказва,че трябва да хапва повече и по-калорична храна :wink: ,а от друга чернокопите все по-рядко го притесняват и заргана започва да се чувства цар в плитките,крайбрежни води.
Аватар
stanevJR
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от stanevJR »

За морето и рибите има една стара приказка. Всяка по-голяма риба изяжда всяка по-малка от нея. Един ден хвърляйки за зарган, хванах една атерина на бомбардата и я закачих на куката за чернокоп. Не след дълго имах удар и след като извадих въдицата, главата я нямаше. Куката му дойде голяма на заргана и нормално, очаквайки чернокопска атака на нея. :drinkers:
"Над нещата."
http://www.nariba.com/forum/viewtopic.php?f=135&t=89200" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
miroki
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от miroki »

Днес рибата спря. Писахме и отсъствие на север от Варна също и във Варна.
Ако излезе след обяд някой да пише.
Изработка на сайт: http://www.sitemiroki.net
Аватар
Kodjito75
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Kodjito75 »

Излезе и то добре по една кофа илария и над дваисет заргани.
Аватар
shturetc
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от shturetc »

stanevJR написа:Един ден хвърляйки за зарган, хванах една атерина на бомбардата и я закачих на куката за чернокоп. Не след дълго имах удар и след като извадих въдицата, главата я нямаше. Куката му дойде голяма на заргана и нормално, очаквайки чернокопска атака на нея. :drinkers:
За себе си съм убеден,че атаката не е била на зарган,а именно на чернокоп!
Заргани са ми мъкнали атерината(и тапата) по 30-40 метра и....са се отказвали от нагълтване на стръвта.Атерината е мъртва или с последни признаци на живот,силно ожулена,понякога със свалени хрилни капаци,но никога не липсва каквато и да е част от нея.Да отнесе главата го може само зъбатия ни любимец-чернокопа.

Днес минах само на разходка към Моста.Зарганите все още ги няма.Една приятелка е взела 3 сутринта на бомбарда и туй -то :?
Утре може пак да сторя "един работен ден" с тапите :roll:
Аватар
kocetobs
новобранец
новобранец

Мнение от kocetobs »

Здравейте колеги!Днес около Созопол се зайграхме с човките!До 9 часа хванах около 20-тина сравнително едри заргана и след това поспря за около час и тъкмо реших да си ходя и на последното хвърляне боднах още един хубавец!Пак хвърлих и веднага втори.И така на майтап останах почти до тъмно!Резултата е 137 броя :) Има и риби,които отиват над 60 см.!Ето една снемка от мен !
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Аватар
vankony
новобранец
новобранец

Мнение от vankony »

Браво колега,направо ги преби
Аватар
miroki
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от miroki »

Kodjito75 написа:Излезе и то добре по една кофа илария и над дваисет заргани.
Браво колега. Моето време бе само до обяд. Когато нямаше. Поне да знам, че не е офейкал.
Изработка на сайт: http://www.sitemiroki.net
Аватар
vankony
новобранец
новобранец

Мнение от vankony »

Рибката тръгна,ама тоя дето духа все трябва по неговата да играем,вчера имам 15 броя за 3-4 часа.Трябва :fishing11: си ходене,хубава стръв и ще има резултати
Аватар
batbubi
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от batbubi »

Днес, от 6.15 до смрачаване, на външните плочи на Рубин - 26 заргана, от които само няколко средни....другите качествени, а колегата ми около 23 бр. Ако се ловуваше по-усърдно, може би ще се стигне бройка от около 32-35 риби, но човек трябва да е робот в случая. Като цяло рибата отново пръсната и въпреки, че около обяд обърна чист изток и то съвсем приличен ветрец, рибата така и така не се групира......остана си със същите темпове на откъслечни завъртания. Повръщаше ува , коремите пълни, но при ударите не се "назлъндисваше".....все пак рядка.......ама иначе едра........ама пък рядка.....
П.С. Ако някой напише, "...да добре тръгна на север от Варна по еди си кое време..." , това ще доведе ли до това всеки, който се интересува от статистика, да си направи някакъв коректен извод за себе си - най-вероятно Не в предвид разтегливото понятие " на север от Варна" . Все пак, нямам за цел това да звучи, като заяждане и уважавам мнението и поста на всеки , защото реално има места "на север от Варна", където дава пред определени стационарни позиции, които допълнително и предоставят удобство при по-продължителен риболов и много колеги се въздържат от цитиране на точно дащно място.....причината е че има друг вид хора, които нямат елементарна култура на риболов и уважение, към тези които повече могат и разбират и са вложили и повече време в дадения ден за риболов,т.е. по-малко спане.....нормално е, да се крие мястото....но като цяло се обезсмисля попълването на информация.......както и да е ...по тези теми има дъвкано доста, така, че не обръщайте внимание на втората част от поста ми , защото всеки има право да пише това, което той сметне за необходимо, и стига да не е обвързано с просташко поведение, който може ще си направи необходимите му изводи.
Като цяло, явно температурата на водата трябва да падне още, за да се групира рибата, защото в момента според мен е още топло.
0885022272 / 0885897615
Публикувай отговор

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”