Инфо за р. Струма!

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
metoo
разбира нещата
разбира нещата

Re: Инфо за р. Струма!

Мнение от metoo »

Дол мухарите :axe: :lol:
Аватар
bokser
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от bokser »

metoo написа:Дол мухарите :axe: :lol:
Сега на война ли ще си играем?! :lol: :lol: :lol:
Аватар
Veleka
фен клуб-скобар

Мнение от Veleka »

Здравейте колеги риболовци. Обръщам се с конкретно питане към тези с по-голям опит и знания относно река Струма и по-конкретно за риболова на скобар. Утре ми предстои риболовен излет на параклиса до село Пастух. Ще Ви бъда много признателен ако ме ориентирате за някакво място в този район, което евентуално би ме срещнало с тези борбени риби. Не съм много добър в риболова на скобар, но и не искам да бия 100 км. и да хвърлям във
варницата. Благодаря предварително.
45324
Все някога ще науча риболова на скобар!!!
Аватар
FlyFishing
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от FlyFishing »

Колеги днеска на едно място около Благоевград (сами ще се сетите кое е то, доста известно е) пълна скръб и откъм риби и беше адска селяния всеки се провикваше като пълен селянин мина един чичка покрай мене с пълен живарник маломерни мрени и кленчета даже не бяха и педарки - по малки бяха.Агромах замътиха реката ама пак излизаше по некое цире.После се преместих на Бистрака и имаше някакви младежи, които като видяха че преджапвам през едни шафари почнаха да ми хвърлят някакви въжета че ги е било страх да не се удава.И после ги чух да казват
– "Чакай да се махнат тея малчугани и вада мрежата"
Заради такава измет грозна реките и водоемите са ни сосип.

Между другото някои имали наблюдения как е реката зад Кочеринските гиолове за муха.Събота с дедо ще идем да ме види какъв мухар съм станал. :lol: :lol: :lol:

Друг въпрос.Някой ми беше казвал, че каменарките са били в Червената книга и не са били позволени за събиране за стръв за клен.Днеска се пробвах да фана неколко с кепчето и фанах кам 10 ама ги пусках само да вида как се ловат ама гледам че го трошат клено на такава рибка.

Са викам да пробвам да фана некоя щука на мухарката.Направил съм си мухарски попер и стримери.
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

FlyFishing написа:Колеги днеска на едно място около Благоевград (сами ще се сетите кое е то, доста известно е) пълна скръб и откъм риби и беше адска селяния всеки се провикваше като пълен селянин мина един чичка покрай мене с пълен живарник маломерни мрени и кленчета даже не бяха и педарки - по малки бяха.Агромах замътиха реката ама пак излизаше по некое цире.После се преместих на Бистрака и имаше някакви младежи, които като видяха че преджапвам през едни шафари почнаха да ми хвърлят някакви въжета че ги е било страх да не се удава.И после ги чух да казват
– "Чакай да се махнат тея малчугани и вада мрежата"
Заради такава измет грозна реките и водоемите са ни сосип.

Между другото някои имали наблюдения как е реката зад Кочеринските гиолове за муха.Събота с дедо ще идем да ме види какъв мухар съм станал. :lol: :lol: :lol:

Друг въпрос.Някой ми беше казвал, че каменарките са били в Червената книга и не са били позволени за събиране за стръв за клен.Днеска се пробвах да фана неколко с кепчето и фанах кам 10 ама ги пусках само да вида как се ловат ама гледам че го трошат клено на такава рибка.

Са викам да пробвам да фана некоя щука на мухарката.Направил съм си мухарски попер и стримери.

Събота ако се прибирам на дупница ще съм на кочериново до към 9 и после на реката в търсене на кленове.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
Аватар
FlyFishing
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от FlyFishing »

Мите как е реката там за кленове било то на муха или спининг.Ако утре успея да налова виолетки и каменарски и на рибе ще метна една пръчка
Аватар
кирил великий
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от кирил великий »

Друг въпрос.Някой ми беше казвал, че каменарките са били в Червената книга и не са били позволени за събиране за стръв за клен.
В "Червената книга на Р. България" е включена змията каменарка (балканска аспида) Vipera aspis balcanica, а не рибката говедарка (пръскач).
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

Реката не знам как е че от 2 седмици не съм я виждал,а на рибе има големи кленове и на жабка също.Поне никой не копае при нас.

колега Кирил Великий каменарката и пръскача нямат общо и каменарката си е в червената книга,макар и без основание според мен.

Изображение

Аватар
FlyFishing
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от FlyFishing »

Д.Граховски написа:Реката не знам как е че от 2 седмици не съм я виждал,а на рибе има големи кленове и на жабка също.Поне никой не копае при нас.

колега Кирил Великий каменарката и пръскача нямат общо и каменарката си е в червената книга,макар и без основание според мен.
:lol: :lol: Тука по Благоевград никой даже не е чувал за червена книга па камоли каменарката да е забранена.А някой имали впечатления от виолетката (горчифката) като стръв и как си я набавя разбирасе защото аз съм гледал че само с рачило.
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

С рачило е начина и е добра за костури,за клен нямам впечатления.

Изображение

Аватар
кирил великий
разбира нещата
разбира нещата

...
Последно промяна от кирил великий на Пет Авг 02, 2013 9:16 am, променено общо 1 път.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
ciganeto
новобранец
новобранец

Мнение от ciganeto »

Правилното име на така наречената от Вас "каменарка" е струмски гулеш, и на латински Barbatula bureschi- по лесно да ви го намери чичко google. А са прочетете и не се карайтИ.

П.С. А относно "виолетката" и използването и като стръв за клен- много нежна стръв, която е в пъти по- неефикасна от "каменарката" :roll: :roll:
Аватар
кирил великий
разбира нещата
разбира нещата

А, струмски гулеш е наистина в "Червената книга". С Граховски не се караме, а разговаряме. Чак сега научавам, че гулешът имал никнейм кеманарка.
Аватар
кирил великий
разбира нещата
разбира нещата

А, струмски гулеш е наистина в "Червената книга". С Граховски не се караме, а разговаряме. Чак сега научавам, че гулешът имал никнейм кеманарка.
Аватар
ivos
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ivos »

за тази рибка ли говорите
https://www.google.bg/search?q=Noemache ... 4ASX3YHoCw
или за тази която я знам като щипок
Изображение
https://www.google.bg/search?q=Cobitis+ ... 4ATbpoGoCw
а ето и линк от форума за рибите в БГ