Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Искър - всичко за и по реката
Модератор: Paublo_Eskobar
-
- фен клуб-скобар
Re: Искър - всичко за и по реката
На Гиген морунажа тръгна яко, преди седмица преди дъжда пак вървеше но беше слабо активен но от няколко дена се е активизирал много. Най вече под моста(Гигенския) на фидер на плувка е почти невъзможно понеже е високо нивото но има места които стават а и го дават да спада.
Аз благодаря за тази информация . През седмицата , надявам се да си сбъдна една от многото ми риболовни мечти - улов на дунавски морунаж в Искър. Стръвта предполагам си остава универсалния "кокален" (4 години имах връзка с гулянчанка
).
Дано има повече съвестни риболовци по реката
.

Дано има повече съвестни риболовци по реката

-
- фен клуб-скобар
Ами добре е и торен да си набавиш, иначе се лови и на бял. Обаче риболова е на близко не повече от 10/15м 

Това за торния може само да ме кара да се усмихвам... щото ми е любима стръв (имам си торище)
. За сега срядата съм си я заплюл. Дано да не ми е последното мнение в тази тема в обозримото бъдеще
.

-
- фен клуб-скобар
После пиши ако желаеш какво си направил 

Хора, на какво се дължи това затишие, никой ли не поглежда в темата вече? 3-4 човека само сме писали от Февруари насам, което е нищо в сравнение с предните години по това време на годината. Аз знам за няколко човека които зачеркнаха р.Искър заради токаджийте и ходят по другите притоци на р.Дунав за дунавските морунажи, ама все пак?
На Искъра несъм ходил от миналата година есента,за цялата година нямам един риболов като хората,измъчена работа.От пасажите морунаж през пролета,скобарите през лятото и белите мрени есента няма и помен,реката няма нищо общо с предните години,сега само дасе чуе че някъде се лови по някое рибе се започва кампания по обезрибяване на даденото място от реката ,лично мое мнение.
Няма и да имаме риболови като хората, още пролетта са избили морунажите с тока, а и да е останал някой, да не са луди да стоят там.
Смятай как съвсем ще се развихрят като дойде забраната и няма риболовци по реката които да им пречат, с всяка година токаджийте са все повече и все по-смели.
Ходих вчера...
Най-сериозния улов си беше слънчевата баня
Иначе капото утрепах с едно попче на телескопа:

После последва една платичка на телескопа (по-голямата от долната снимка) и си рекох "почнах ги"...но почнах да ги чакам... след 1 час горе долу , пак на телескопа - едно скобарче. Пак сериозна пауза и дънната въдица най накрая отчете баш си кълване. В предвид 100те грама и отгоре олово... платичката въобще не я усетих при ваденето. Пак чакане... някъде в далечината се чу глас "айде кълви бе , майка ти ... " , след не малко чакане дънната въдица взе че пак се отбеляза , морунажче 100те грама , от местните...но поради стекли се обстоятелства , не участва в снимката - откачи се след моя глупост. А имах и един уклей на телескопа , изваден от дълбините в затишието в дясно от мен... а имаше периодично преминаващи уклеи - нищо , хем ги "подгоних" . Уклея също го няма в снимката - беше открил слабо място в шаранския ми живарник
. Дънната въдица финализира с второ морунажче , успешно извадено... после от 16:00 до 18:00 - нищо , дори кълване не отчитах.

А иначе за реката - през целия ден спадаше , накрая едвам си загребвах вода - къси ми ръцете
. На другия бряг , 200м по-надолу имаше 2ма човека , видях ги 2 пъти да ползват кепа , вадеха сребристи риби около половинката
. но и при тях след 14:00 - нищо . Бяха и те с дънни въдици с хранилки (не съм любител на чуждиците
) .
И бях точно под гигенския мост:

Изглежда и тази година ще ми се изплъзне дунавския морунаж , 360те километра (отиване-връщане) ще натежат повече при следващите ми колебания "дали-или" .
Остава ми да гледам снимки в темата , които нещо липсват последно време...
Най-сериозния улов си беше слънчевата баня

Иначе капото утрепах с едно попче на телескопа:

После последва една платичка на телескопа (по-голямата от долната снимка) и си рекох "почнах ги"...но почнах да ги чакам... след 1 час горе долу , пак на телескопа - едно скобарче. Пак сериозна пауза и дънната въдица най накрая отчете баш си кълване. В предвид 100те грама и отгоре олово... платичката въобще не я усетих при ваденето. Пак чакане... някъде в далечината се чу глас "айде кълви бе , майка ти ... " , след не малко чакане дънната въдица взе че пак се отбеляза , морунажче 100те грама , от местните...но поради стекли се обстоятелства , не участва в снимката - откачи се след моя глупост. А имах и един уклей на телескопа , изваден от дълбините в затишието в дясно от мен... а имаше периодично преминаващи уклеи - нищо , хем ги "подгоних" . Уклея също го няма в снимката - беше открил слабо място в шаранския ми живарник

А иначе за реката - през целия ден спадаше , накрая едвам си загребвах вода - къси ми ръцете

И бях точно под гигенския мост:

Изглежда и тази година ще ми се изплъзне дунавския морунаж , 360те километра (отиване-връщане) ще натежат повече при следващите ми колебания "дали-или" .
Остава ми да гледам снимки в темата , които нещо липсват последно време...
-
- фен клуб-скобар
Колега kozbi, риболова е труден същия ден бях на реката и аз, на 500м под теб едни момчета хванаха и сомче даже, имаха и около 10морунажа на човек, бяха трима. Местата обаче започват от тях надолу, тези момчета ловеха а нагоре от тях много слабо ние бяхме отсреща, след това се преместихме километър надолу и нещата се случиха бяхме трима на едно място двамата които бяха с мен ловеха доволно имаха по 10/15 риби аз имам 3 и съм откачил 10, риболова е наистина тегав и труден. Междо другото докато обикаляхме за места мисля ,че се видяхме с теб понеже спирах на моста и говорих с един човек не знам дали си бил ти, аз бях с едно червено сузуки 

Сега е студена водата за риболов,
Все още снежна.
В тоя участък като се затопли до късна
Есен,когато пада нивото за морунаж.
Те и от днес от Самоков нивото на реката.
Риболовци няма рано е.
Все още снежна.
В тоя участък като се затопли до късна
Есен,когато пада нивото за морунаж.
Те и от днес от Самоков нивото на реката.
Риболовци няма рано е.

Риболовци.
Единствено съм говорил с този дето "наруга" некълването , но той беше с майка си ... бил и на гости за няколко дни и я взел с него да си лафят , каза че е от Загражден , пък ти си споменавал в друга тема , че не си от там
. Срещу мен имаше групичка от трима пенсионера велосипедисти , си направиха густото на жарта , не бяха риболовци . Аз бях със синия еспейс паркиран баш под моста , само че на левия бряг по протежението на реката.
Усетих аз , че ми е куцо мястото , ама се водех от максимата , че рибата къща няма
. Живи и здрави , щракай по някоя снимка
.

Усетих аз , че ми е куцо мястото , ама се водех от максимата , че рибата къща няма

-
- фен клуб-скобар
Явно не съм говорил с теб колега, нищо има време може и да се засечем някога. И си прави ,че рибата къща няма, но в случая ситуацията е много сложна от моста надолу сигурно има 300места от двете страни, интересното е ,че дава само на 20места примерно, рибата се лови трудно и не навсякъде, за това ми се наложи и на мен да се местя. Снимки не съм правил, бях меко казано нервен понеже нали ти казах имах 10откачени риби една след друга. Ако има по-силен риболов ще ти кажа и ще видим тогава както казваш ти - - "Или-Или"
Наслука 

И днес същата ситуация/Не ще и не ще/.Поне на тръгване си набрах млада копривка за ракийката