Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Има ли гъбари?
Модератор: dantho.mihov
-
- кандидат преподавател
Re: Има ли гъбари?
И млечниците,и пачият крак -по-късно тази година,и то ако има достатъчно влага в почвата,а след това и продължителни топли дни,ама не по-рано от средата на юни.До тогава -най-много челадинки по ливадите 

Тука при мен в парка исъхна от тия жеги-няма никаква гъба,преди берях челадинки на 200 метра от нас.Тоя уйкенд палим на трънско при овцете и агнетата,ако има ще докладвам.Тамън и проверка на Ярловския 

Риболовци.
Пачи крак по това време до сега не съм брал никога.Може някъде в по южните ни съседки Македония или Гърция да тръгва по рано .Тука се надяваме да паднат повечко валежи и нещата ще потръгнат.Засега е много сухо и гъби практически няма.Дано другата седмица да превали та да има смисъл да се ходи за гъби.
Тука колегата вчера набра някакви странни гъи незнам дали са ядливи.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
-
- научил се да хвърля
Ехо, гъбарите!Суровата зима съвсем ви е разконцетрирала, стегнете се малко!
По това време пачи крак и в южните ни съседки няма.Снимките на същата гъба са в пост на чпс на стр.82 от 5.07.2010г.
Снимките са интересни, но mupko още в първото си посещение във форума е показал отношението си към гъбите(поне така го разбирам аз):

По това време пачи крак и в южните ни съседки няма.Снимките на същата гъба са в пост на чпс на стр.82 от 5.07.2010г.
Снимките са интересни, но mupko още в първото си посещение във форума е показал отношението си към гъбите(поне така го разбирам аз):
Добре дошъл, mupko!mupko написа:ТОВА СЕ КАЗВА КРАСОТА.ДОСКА ЧЕСТО ДАЖЕ ОТ МЕРАК ГИ СЪНУВАМ ТЕЗИ КРАСИВИ НЕЩА...))
Така като ги гледам това са "ДИПЛЕНКИ".alenov77 написа:Тука колегата вчера набра някакви странни гъби незнам дали са ядливи.
В сурово състояние е отровна. Съдържа отровата "гиромитрин", но тя се изпарява при изсушаване и стават ядливи след изсушаване.
В много краища на България има традиция да се изварява в 3-4 води (водата се изхвърля) и така отново стават ядливи.
Около такива гъби ще намерите смръчкули и напръстник( верпа)
- Local
- учете се от него
Колеги днес обикалях близо до една река и срещах ей този гъбок
Смръчкула ли е?

Смръчкула ли е?

Клавиатура риба не лови!!!
- tamihal
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Краси...винаги съм бил сигурен в това, че познавам най-разпространените ядливи гъби, като печурка, манатарка, сърнела и пачи крак, докато преди 5-6 месеца(миналата есен), не ударих греда с една ''сигурна печурка'', която се оказа карболова такава...няма да казвам до какво състояние на духа ме докара тази гъба и за каква кошмарна нощ става въпрос... никога няма да я забравя. Та специално този вид, който си показал не ми е познат, но ако не си сигурен, просто не я бери или консумирай...Local написа:Колеги днес обикалях близо до една река и срещах ей този гъбок
Смръчкула ли е?

- Local
- учете се от него
Аз си я оставих в гората, просто питам каква е, като незнам си ги оставям да си стоят там 

Клавиатура риба не лови!!!
Смръчкула е. Даже няма двойник. "Пчелна пита" набучена на дръжка. Гъбата като я разчупиш е като куха. Стеблото е с цвят слонова кост
- tamihal
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Local написа:Аз си я оставих в гората, просто питам каква е, като незнам си ги оставям да си стоят там

Е тая снимка си е истинска,лично я направихgygytka21 написа:Ехо, гъбарите!Суровата зима съвсем ви е разконцетрирала, стегнете се малко!![]()
Снимките са интересни, но mupko още в първото си посещение във форума е показал отношението си към гъбите(поне така го разбирам аз):Добре дошъл, mupko!mupko написа:ТОВА СЕ КАЗВА КРАСОТА.ДОСКА ЧЕСТО ДАЖЕ ОТ МЕРАК ГИ СЪНУВАМ ТЕЗИ КРАСИВИ НЕЩА...))

Риболовци.
Здравейте,докато се ровех из компютъра попаднах на една снимка от миналата година та се чудех каква ли е таз гъбка?Спомням си че имаше доста силен гъбен аромат.Нека по-разбиращите да искажат мнение,за което благодаря!!!

-
- ще става разбирач
Супер си е магареткатаЕ тая снимка си е истинска,лично я направих![]()
Това магаре пасе на 1000м надморска височина,гъби нямаше само това магаре и борова гора
![]()

Аре бе хораааа, няма ли да тръгнете за гъби?

- borislav58
- сериозен играч

Ето тези манатарки днес набрах за двадесетина минути .
Започвам да ги приготвям за мезе на ракийката.

Всичко заебавам и за риба заминавам!