Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?
Модератор: sapuna
Re: Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?
Това е добре колега-бройката,а като калибър какви са?astrata2 написа:На Аврен са пуснати нови 6000 шарана ,и ще бъде пуснат след забраната да работи .evroto1972 написа:На Аврен ,собсвеника е зарибил и ще го пуска чак септември. Просто за инфо да го знаете, да не се налага като мен вчера ,да бъхта до там напразнo.
До колкото разбрах - малки, но уж щели да пускат и 2000 между 1-2кг.todor_197 написа:Това е добре колега-бройката,а като калибър какви са?astrata2 написа:На Аврен са пуснати нови 6000 шарана ,и ще бъде пуснат след забраната да работи .evroto1972 написа:На Аврен ,собсвеника е зарибил и ще го пуска чак септември. Просто за инфо да го знаете, да не се налага като мен вчера ,да бъхта до там напразнo.
Това му е второто зарибяване,мисля че ми казаха че шаранчетата са 250-300 гр немога да си спомня точно за грамажа,за сега таксата щяла да бъде 10 лева 3 пръчки, дано да няма промени.миналата година излизаха шарани към 2 и 3 кила.
Днес за пръв път посетих Добротич. Имах работа в района (извинение
) и след разговор с пазача в 11.00 бях на язовира. Условията 15 лв. 3 въдици, до 10 кг. риба не се плаща, таранката не се брои, маломерните се връщат. Снощи се излял проливен дъжд, но нали съм решил ... добре че до опашката на язовира пътя е нещо като калдаръм, оттам пеша. Имаше един човек, аз 2-ри. В 11.30 метнах оръжието, в 11.50 извадих това

в 12.20 още едно такова, после 2 таранки (как лапат кука 4 с 3-4 зърна сладка царевица не можах да си го обясня) и 4-5 бебета колкото таранките и 12.30 спря. До 15.30 само раци. Амура е изпапал папура и по дъното има едни гадни корени, падне ли кука там вадене няма. Така че повдигача е задължителен.

в 12.20 още едно такова, после 2 таранки (как лапат кука 4 с 3-4 зърна сладка царевица не можах да си го обясня) и 4-5 бебета колкото таранките и 12.30 спря. До 15.30 само раци. Амура е изпапал папура и по дъното има едни гадни корени, падне ли кука там вадене няма. Така че повдигача е задължителен.
Последно промяна от rap66 на Вто Май 03, 2011 6:22 pm, променено общо 1 път.
Извинявай, ти колко шарана си хванал там (на Аврен) последните 2-3 годиниastrata2 написа:Това му е второто зарибяване,мисля че ми казаха че шаранчетата са 250-300 гр немога да си спомня точно за грамажа,за сега таксата щяла да бъде 10 лева 3 пръчки, дано да няма промени.миналата година излизаха шарани към 2 и 3 кила.

Миналата година собственика на язовира беше Стъка колега,а сега е друг-Митко се казва.Ако говориме за един и същ язовир де-за Паничкатаastrata2 написа:Това му е второто зарибяване,мисля че ми казаха че шаранчетата са 250-300 гр немога да си спомня точно за грамажа,за сега таксата щяла да бъде 10 лева 3 пръчки, дано да няма промени.миналата година излизаха шарани към 2 и 3 кила.
А сега де ! Уж за 30 г. пък сега нов собственик. Ама лошо няма, трябва и да се пуска от време на време, не може само да вадим
Значи след 2-3 г. като поотраснат пак може да ми стане любим.

Ами зависи дали ще има контрол върху улова на риба колега.След 2-3 години може и да няма помен от тези малки шаранчета.Ако се пълнят чували с маломерна риба като на Звънец-Гаранция,че няма да остане и едно шаранче след две годиниrap66 написа:А сега де ! Уж за 30 г. пък сега нов собственик. Ама лошо няма, трябва и да се пуска от време на време, не може само да вадимЗначи след 2-3 г. като поотраснат пак може да ми стане любим.
Стъкито го даде на един свои авер да се грижи за язовира и да го стопанисва, собственика си остава Стъкито, той се занимава с други неща.И миналата година имам наколко шарана хванати там кам 2кг и нещо .Просто имам само един почивен ден в седмица .Неми остава време за риболов.
Ами Митко(който го стопанисва сега) има строителна фирма и има намерение да прави навеси,чадъри,че и за бунгала разбрах дори,ама според мен трябва първо път да има до водоема,че който е ходил там знае-завали ли дъжд,три дена с джип неможеш да излезеш,камо ли с обикновен автомобилastrata2 написа:Стъкито го даде на един свои авер да се грижи за язовира и да го стопанисва, собственика си остава Стъкито, той се занимава с други неща.И миналата година имам наколко шарана хванати там кам 2кг и нещо .Просто имам само един почивен ден в седмица .Неми остава време за риболов.

Пичове, някакво инфо за Ген. Колево? Моля само за сигурно инфо или оправдани слухове 

- svetlio86
- ще става разбирач
Годхо миналата година като се засякахме с теб на Колево не ми беше последния риболов там след това ходих пак и видях как собственика(новия) пуска мрежи и вади цялата риба от там!!! Тази пролет пак реших да прескоча до там да видя какво става , но не с цел риболов а просто разузнаване и имаше 2ма колеги (това става в началото на април) като ги питах как е имаха 5-6 маломери таранки и нищо друго!!! Така , че аз откакто Реджи остави този язовир тотално го отписах и бях прав!!!
Най си ми е добре,когато съм сред природата
....................................................За Риба с бутилка бира

-
- научил се да хвърля
Таксата 10 лв. ли е колега???Или както се чува че ще я правят 15 лв.???mircan написа:За Звънец,събота осем Сулки,две от който по 2,5кг.три по кило и другите
като сафриди.Хванати на дъно,стръв говедарка.Друго не съм търсил,понеже
хвърля хайвера.Неделята една маломерка и две хубави откачени.Ами това
е.
В ръкава дават ли да се лови....???
Колеги,някой да знае нещо за Измътец?Нищо не съм чувал скоро за него.
-
- научил се да хвърля
Благодаря за инфото колегаmircan написа:10лв.такса,,не пускат на ръкава,сигурно защото хвърля хаивера там.the gers написа: Таксата 10 лв. ли е колега???Или както се чува че ще я правят 15 лв.???
В ръкава дават ли да се лови....???
Поразходих се и видях доста шарани над 3-4 кг.да скачат.Явно има доста риба.
Ще се ходи но за там съм забелязал,по късно тръгва да се храни шарко.