Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
pasator
сериозен играч
сериозен играч

Re: Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?

Мнение от pasator »

astrata2 написа:
evroto1972 написа:На Аврен ,собсвеника е зарибил и ще го пуска чак септември. Просто за инфо да го знаете, да не се налага като мен вчера ,да бъхта до там напразнo.
На Аврен са пуснати нови 6000 шарана ,и ще бъде пуснат след забраната да работи .
Това е добре колега-бройката,а като калибър какви са?
soulvibe
новобранец
новобранец

Мнение от soulvibe »

todor_197 написа:
astrata2 написа:
evroto1972 написа:На Аврен ,собсвеника е зарибил и ще го пуска чак септември. Просто за инфо да го знаете, да не се налага като мен вчера ,да бъхта до там напразнo.
На Аврен са пуснати нови 6000 шарана ,и ще бъде пуснат след забраната да работи .
Това е добре колега-бройката,а като калибър какви са?
До колкото разбрах - малки, но уж щели да пускат и 2000 между 1-2кг.
astrata2
новобранец
новобранец

Мнение от astrata2 »

Това му е второто зарибяване,мисля че ми казаха че шаранчетата са 250-300 гр немога да си спомня точно за грамажа,за сега таксата щяла да бъде 10 лева 3 пръчки, дано да няма промени.миналата година излизаха шарани към 2 и 3 кила.
Аватар
rap66
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от rap66 »

Днес за пръв път посетих Добротич. Имах работа в района (извинение :D ) и след разговор с пазача в 11.00 бях на язовира. Условията 15 лв. 3 въдици, до 10 кг. риба не се плаща, таранката не се брои, маломерните се връщат. Снощи се излял проливен дъжд, но нали съм решил ... добре че до опашката на язовира пътя е нещо като калдаръм, оттам пеша. Имаше един човек, аз 2-ри. В 11.30 метнах оръжието, в 11.50 извадих това

Изображение

в 12.20 още едно такова, после 2 таранки (как лапат кука 4 с 3-4 зърна сладка царевица не можах да си го обясня) и 4-5 бебета колкото таранките и 12.30 спря. До 15.30 само раци. Амура е изпапал папура и по дъното има едни гадни корени, падне ли кука там вадене няма. Така че повдигача е задължителен.
Последно промяна от rap66 на Вто Май 03, 2011 6:22 pm, променено общо 1 път.
Аватар
rap66
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от rap66 »

astrata2 написа:Това му е второто зарибяване,мисля че ми казаха че шаранчетата са 250-300 гр немога да си спомня точно за грамажа,за сега таксата щяла да бъде 10 лева 3 пръчки, дано да няма промени.миналата година излизаха шарани към 2 и 3 кила.
Извинявай, ти колко шарана си хванал там (на Аврен) последните 2-3 години :? И какво ще ги правим тия 0.2-0.3 кг-мови "шарани"
Аватар
pasator
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pasator »

astrata2 написа:Това му е второто зарибяване,мисля че ми казаха че шаранчетата са 250-300 гр немога да си спомня точно за грамажа,за сега таксата щяла да бъде 10 лева 3 пръчки, дано да няма промени.миналата година излизаха шарани към 2 и 3 кила.
Миналата година собственика на язовира беше Стъка колега,а сега е друг-Митко се казва.Ако говориме за един и същ язовир де-за Паничката
Аватар
rap66
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от rap66 »

А сега де ! Уж за 30 г. пък сега нов собственик. Ама лошо няма, трябва и да се пуска от време на време, не може само да вадим :? Значи след 2-3 г. като поотраснат пак може да ми стане любим.
Аватар
pasator
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pasator »

rap66 написа:А сега де ! Уж за 30 г. пък сега нов собственик. Ама лошо няма, трябва и да се пуска от време на време, не може само да вадим :? Значи след 2-3 г. като поотраснат пак може да ми стане любим.
Ами зависи дали ще има контрол върху улова на риба колега.След 2-3 години може и да няма помен от тези малки шаранчета.Ако се пълнят чували с маломерна риба като на Звънец-Гаранция,че няма да остане и едно шаранче след две години
astrata2
новобранец
новобранец

Мнение от astrata2 »

Стъкито го даде на един свои авер да се грижи за язовира и да го стопанисва, собственика си остава Стъкито, той се занимава с други неща.И миналата година имам наколко шарана хванати там кам 2кг и нещо .Просто имам само един почивен ден в седмица .Неми остава време за риболов.
Аватар
pasator
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pasator »

astrata2 написа:Стъкито го даде на един свои авер да се грижи за язовира и да го стопанисва, собственика си остава Стъкито, той се занимава с други неща.И миналата година имам наколко шарана хванати там кам 2кг и нещо .Просто имам само един почивен ден в седмица .Неми остава време за риболов.
Ами Митко(който го стопанисва сега) има строителна фирма и има намерение да прави навеси,чадъри,че и за бунгала разбрах дори,ама според мен трябва първо път да има до водоема,че който е ходил там знае-завали ли дъжд,три дена с джип неможеш да излезеш,камо ли с обикновен автомобил :D
Аватар
godho
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от godho »

Пичове, някакво инфо за Ген. Колево? Моля само за сигурно инфо или оправдани слухове :D
Аватар
svetlio86
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от svetlio86 »

Годхо миналата година като се засякахме с теб на Колево не ми беше последния риболов там след това ходих пак и видях как собственика(новия) пуска мрежи и вади цялата риба от там!!! Тази пролет пак реших да прескоча до там да видя какво става , но не с цел риболов а просто разузнаване и имаше 2ма колеги (това става в началото на април) като ги питах как е имаха 5-6 маломери таранки и нищо друго!!! Така , че аз откакто Реджи остави този язовир тотално го отписах и бях прав!!!
Най си ми е добре,когато съм сред природата :)....................................................За Риба с бутилка бира
the gers
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от the gers »

mircan написа:За Звънец,събота осем Сулки,две от който по 2,5кг.три по кило и другите
като сафриди.Хванати на дъно,стръв говедарка.Друго не съм търсил,понеже
хвърля хайвера.Неделята една маломерка и две хубави откачени.Ами това
е. :drinkers:
Таксата 10 лв. ли е колега???Или както се чува че ще я правят 15 лв.???
В ръкава дават ли да се лови....???
dimitur70
новобранец
новобранец

Мнение от dimitur70 »

Колеги,някой да знае нещо за Измътец?Нищо не съм чувал скоро за него.
the gers
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от the gers »

mircan написа:
the gers написа: Таксата 10 лв. ли е колега???Или както се чува че ще я правят 15 лв.???
В ръкава дават ли да се лови....???
10лв.такса,,не пускат на ръкава,сигурно защото хвърля хаивера там.
Поразходих се и видях доста шарани над 3-4 кг.да скачат.Явно има доста риба.
Ще се ходи но за там съм забелязал,по късно тръгва да се храни шарко. :drinkers:
Благодаря за инфото колега :drinkers: Някой път може да се засечем там
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”