Къде се намирам:
Кулинария
Риболовна кухня
naRiba.com

Форум


Вкусотии в чинии
Модератор: sapuna
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 16393
- Регистриран на: Сря Сеп 13, 2006 11:12 am
- Местоположение: Outta space
Re: Вкусотии в чинии
Са да ви рЕдим за чурбътъ....начи, земата те тва - разна дунафска рипка и тва-онова:
След тва сичко го прекарваме през огин - да си пусне сочец и харомат:
Варим у тенджара пуд налягане за 20 минути, след тфа обезкостяваме и варима йош малко, след тва тургаме у една купа жежка чурбъ, студена бира и огин чушка Тринидад моруга скорпион, де пали тртката
и те така!
След тва сичко го прекарваме през огин - да си пусне сочец и харомат:
Варим у тенджара пуд налягане за 20 минути, след тфа обезкостяваме и варима йош малко, след тва тургаме у една купа жежка чурбъ, студена бира и огин чушка Тринидад моруга скорпион, де пали тртката



Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Re: Вкусотии в чинии
Кире,няма как да стане Рибена чорба в тенджера под налягане,
Козата си сака коч-Не се прави така.
Хубавите работи стават Бавно-запомни го-веднъж за Винаги.
Козата си сака коч-Не се прави така.
Хубавите работи стават Бавно-запомни го-веднъж за Винаги.

Риболовци.
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 16393
- Регистриран на: Сря Сеп 13, 2006 11:12 am
- Местоположение: Outta space
Re: Вкусотии в чинии
Ти на шев Петров нема даваш акъл. Става и йош къ!lusienn написа:...Не се прави така....

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Re: Вкусотии в чинии
Абсурдна ти е чорбата-Никой не готви така.
Дори по филмите по Руските канали,
къде готвят на огън,казана ври на триножник,отворен отгоре
Хората си седят край огъня,чорбата къкри бавно,
пяната се отпенва,и изхвърля.
При Бавен огън месото остава на Едри парчета,не разпокъсано на нишки,
и бульона е по-бистър,което познавачите ценят.
Чорбата се пробва,и се добавя до краен резултат,
каквото трябва по нея,може да изпечеш нещо на скарата предварително,
лук ,чушка,парче риба и да добавиш.
Гъби може да не слагаш,не е нужно да прекаляваш с продуктите,това не е тюрлю-гювеч,
Не си мисли че повече продукти ще я направят по-вкусна,
Ползвай основно-Парчета Риба,Лук,Морков,Чушка Червена и
Основната подправка е тази
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0 ... 0%B8%D0%BB
Може да сложиш,сушени зеленчуци микс -продават се на всеки пазар.
Черен пипер зърна,и нещо не много силно,да не бие основната подправка-Девисил.
Успех-и само напред и Нагоре,все още си далеч от Истината.
Дори по филмите по Руските канали,
къде готвят на огън,казана ври на триножник,отворен отгоре
Хората си седят край огъня,чорбата къкри бавно,
пяната се отпенва,и изхвърля.
При Бавен огън месото остава на Едри парчета,не разпокъсано на нишки,
и бульона е по-бистър,което познавачите ценят.
Чорбата се пробва,и се добавя до краен резултат,
каквото трябва по нея,може да изпечеш нещо на скарата предварително,
лук ,чушка,парче риба и да добавиш.
Гъби може да не слагаш,не е нужно да прекаляваш с продуктите,това не е тюрлю-гювеч,
Не си мисли че повече продукти ще я направят по-вкусна,
Ползвай основно-Парчета Риба,Лук,Морков,Чушка Червена и
Основната подправка е тази

Може да сложиш,сушени зеленчуци микс -продават се на всеки пазар.
Черен пипер зърна,и нещо не много силно,да не бие основната подправка-Девисил.
Успех-и само напред и Нагоре,все още си далеч от Истината.

Риболовци.
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 16393
- Регистриран на: Сря Сеп 13, 2006 11:12 am
- Местоположение: Outta space
Re: Вкусотии в чинии
К'во знаеш ТИ за особеностите на влашката саламура?lusienn написа:...все още си далеч от Истината.

Т'ва, че са те фанали за канарче да им готвиш чорби...






На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Re: Вкусотии в чинии
Готвили са ми и на мен,
Всеки прави на бивака нещо,
В което е добър,примерно
Боб.
Саламура се прави на открито,
На огън,и се слагат домати печени
И чушки и лук,и много чесън и люти чушки.
По вътрешността на страната,се прави
От дребна пържена риба,и пържената
Риба се изсипва с олиото в което е пържена,в саламурата.
Казва се Прясол,ял съм преди 20 и повече
Години такава.
Запомни основното,да готвиш не в
Херметическа тенджера,а на слаб огън.
Не ме е страх от състезание по рибена
Чорба,ако си навит заповядай да премериме чорбите.
Всеки прави на бивака нещо,
В което е добър,примерно
Боб.
Саламура се прави на открито,
На огън,и се слагат домати печени
И чушки и лук,и много чесън и люти чушки.
По вътрешността на страната,се прави
От дребна пържена риба,и пържената
Риба се изсипва с олиото в което е пържена,в саламурата.
Казва се Прясол,ял съм преди 20 и повече
Години такава.
Запомни основното,да готвиш не в
Херметическа тенджера,а на слаб огън.
Не ме е страх от състезание по рибена
Чорба,ако си навит заповядай да премериме чорбите.

Риболовци.
Re: Вкусотии в чинии
Люси, нема смисъл... още с нарезаните пичурки "по стара влашка рецепта" всичко става ясно, преди тенджерата под налягане... а па хиперлютата чушка, с която, каквото и да ядеш, придобива еднакъв вкус (в смисъл губи всякакъв), напрао кърти!
Язък за похабената дунавска риба.

- GODzillata
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 16393
- Регистриран на: Сря Сеп 13, 2006 11:12 am
- Местоположение: Outta space
Re: Вкусотии в чинии
lusienn написа:Не ме е страх от състезание по рибена
Чорба,ако си навит заповядай да премериме чорбите.
Те тва вече е машка приказка!


На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Re: Вкусотии в чинии
Значи,победителя ще се оценява
От другите участници,в сбирката.
Така няма само Аз,и Павел Сестрата
Да готвиме като както се изрази-
Канарчета.
Сбирката ще е на Панега,може и
Други майстори да се включат.
От другите участници,в сбирката.
Така няма само Аз,и Павел Сестрата
Да готвиме като както се изрази-
Канарчета.
Сбирката ще е на Панега,може и
Други майстори да се включат.

Риболовци.
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 16393
- Регистриран на: Сря Сеп 13, 2006 11:12 am
- Местоположение: Outta space
Re: Вкусотии в чинии
Жури ще оценява купички с номера.lusienn написа:Значи,победителя ще се оценява
От другите участници...
На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Re: Вкусотии в чинии
Значи откриването на Пъстървата,
Ще стане и Фест на Рибената чорба,
Ай харлия да е!
Победителя ще е само 1,
И ще носи титлата до следващата
Година,пак там.
Майстор на рибената чорба,ми звучи
Много престижно.
Остава да уточним къде ще се готви,
На място на газов котлон или всеки
Ще носи предварително чорбата
Която е сготвил,като заснеме процеса
Дигитално с телефон или фото.
Ще стане и Фест на Рибената чорба,
Ай харлия да е!
Победителя ще е само 1,
И ще носи титлата до следващата
Година,пак там.
Майстор на рибената чорба,ми звучи
Много престижно.
Остава да уточним къде ще се готви,
На място на газов котлон или всеки
Ще носи предварително чорбата
Която е сготвил,като заснеме процеса
Дигитално с телефон или фото.
Последно промяна от lusienn на Пет Дек 08, 2017 7:33 pm, променено общо 1 път.

Риболовци.
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 16393
- Регистриран на: Сря Сеп 13, 2006 11:12 am
- Местоположение: Outta space
Re: Вкусотии в чинии
Я, дегустаторите да съберат награден фонд до тогава. 

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Re: Вкусотии в чинии
Те дегустаторите,правят друго,
Едни воблери,други домашни вина,
Ракия,сирене,суджуци,питки
Има армагани достатъчно.
Едни воблери,други домашни вина,
Ракия,сирене,суджуци,питки
Има армагани достатъчно.

Риболовци.
-
- Модератор
- Мнения: 3727
- Регистриран на: Съб Апр 21, 2012 11:22 am
- Местоположение: Наше село
Re: Вкусотии в чинии
Аууу, я и аз ще дойда на Панега.
Да има оценка и от публиката.
Да има оценка и от публиката.

Re: Вкусотии в чинии
Та Кире,положението става сериозно.
Ти си лесен,имаш Дунав а аз
Нямам чиста риба,освен морската в наличност,
Минах по магазините за риба,
Положението е трагично.
Взех какво има,и ще направя нещо
По твой вкус,но по-късно късно.
Ти си лесен,имаш Дунав а аз
Нямам чиста риба,освен морската в наличност,
Минах по магазините за риба,
Положението е трагично.
Взех какво има,и ще направя нещо
По твой вкус,но по-късно късно.

Риболовци.