Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Заключено
lusienn
и господ не е толокова добър

Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?

Мнение от lusienn »

Здрасти съдията,. здрасти бандата на форума.Е тука бех в събота,да си измия очите и да палнем семейно свещ за здраве и душевен мир.Изображение Та тоя човек,къде е възтановил параклиса дава курбан всяка година-големи казани с чорба,за хората от местните села и гости от далече.Имал е мъка лична и е построил параклиса, и му тръгват нещата.Но най важното е че има 2 деца и са живи и здрави-така разбрах в последствие,иначе бях тръгнал на събор и риболов.Е тука хората от селата носят хляб на отеца да му прочете евангилето и да го осветиИзображение Изображение Тая вода къде е на масата,е от параклиса-там има изворче,къде пуска определено количество и после водата се отдръпва-тя е да си миеш очите.Като свърши Попа,топи китката,казваш си името и те поръсва,и те благославя.В малки шишенца сипват за в къщи да си наръсиш и пречистиш къщата от лоши неща.Е бях, видях и снимах и за вас.Та енергийно се пречистете и вие.Изображение Като всеки събор имаше и оркестър да весели хората,да им се отпусне душичката.Майка ми една година не беше проронила сълза и се разплака на музиката.Изображение Изображение
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
Аватар
stonetales
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от stonetales »

Сега ми беше тук едно приятелче, та си разговаряхме, отиде да се изкъпе и пак ще дойде за вечеря. Завършил теология, бачка зиме оператор-снима, а лятото спасител на плажа.
Та разказваше - снимал филм на Атон и слушал истории на събраните там хора-монасите де. Сутрин стават в 03.30 и започват службите.
Една от службите е била от 20.00 до 08.00 на другата сутрин. Гръцки, български и руски монаси. Легнал си нашия по някое време, станал към 6 сутринта и ги видял - ония продължават да пеят и по-свежи от на вечерта. Влезли в канал някакъв, енергиен и общата молитва ги носи на ръце буквално.

Та по повод на енергийното прочистване го казвам това - чист ли си отвътре - с каквото и да се занимаваш, аязмото си е вътре в тебе:) Ти си си Аязмо:)
Оттича се по дрехите ни
звезден блясък..........
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

Винаги много съм се радвал, че тази тема си върви накъдето поиска !
Няма определени граници, изисквания и ограничения !
Това си е преход и всеки го разбира различно, та ми се струва, че не бива да спираме никого - всеки да пише и снима това, което го е впечатлило, учудило, изненадало и всичко с което е послужил на себе си.
А и на всички останали !

Иначе се явиха нови стилове :lol: ,
Сега се сетих и за "ника" на един колега от "Подводния" - беше нещо като "4х4 + руска салата" - определено много тежък стил, вече не бих се навил да се пусна по тази дисциплина :lol: !
Ама взеха хубави кулинарни фотоси да се появяват :D !
Ще се върже и подтема в темата!

Годзилата,
Къде е обещания пътепис за приключенията на речния рибар през дебрите на Родината и минералните и морски курорти :D , а ?
Даже и клип обеща !
lusienn

Мнение от lusienn »

Е тука ние сме операторите и се снимаме без пари :D Гледай на другия ден пречистен как съм на язовира.Изображение Престигнах бързо,още преди изгрева е тука чакам да се покаже слънцето,че по същото време го чакаха и бялото братсво на Рила,да ги зареди с енергия.Та тука се показва малко по особенно,защото е скрито зад горатаИзображение Изображение Е това гледах през деня пред мен на хоризонтаИзображение И плувката деИзображение Значи от сутринта към 6 до 9.30 рубриката гол след гол на уклей през секунди.Тактиката беше да го храну с рехава храна пред мен на 5 метра,да седи далеч от брега,щото има слънчева риба и не може да ловиш на бял червей.После с тежки топки ей такиваИзображение Това е половинка кюспе и хляб,падам на дъното за каракуди ей такиваИзображение и такиваИзображение И така докато ти омръзне и стане време за плажИзображение Тука водата става за плаж-около 25 градуса,къпах се 3 пъти.Изображение Един на торен номер 44Изображение Пейзажа в дясно от менИзображение Изображение Днеска няма месарски снимки.

Риболовци.
lusienn

Мнение от lusienn »

Е тука дублирах без да искам,защото сме писали заедно с бате Гошо.Ама е моя сладур на фона на залеза,като икона е излезналаИзображение

Риболовци.
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

G.Petkov написа: Годзилата,
Къде е обещания пътепис за приключенията на речния рибар през дебрите на Родината и минералните и морски курорти :D , а ?
Даже и клип обеща !
Чеки, чеки, малко...да отфърля малко текущи задачи, днес се затрих до обяд в цеха, после на село да пълня басейна, та може би утре... :roll: ...щот знам, че и Ицо дава зор. :lol:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
Ачо ♣
учете се от него
учете се от него

Мнение от Ачо ♣ »

lusienn написа:Е тука ние сме операторите и се снимаме без пари :D..........
Люси,имаш доста качествена"играчка",която при малко"пипане" можеш да правиш чудесни снимки.Фотоапарата с който снимаш има огромни възможности!Ако проявяваш интерес виж тази тема,надявам се,че ще ти е от полза :arrow: http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=34&t=2008
P.S.Само,моля те,не прекалявай,защото Ицето /а и не само той/ направо става като разярен бик на испанска корида,виждайки цели страници със снимки в темата!!! :lol:
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
Аватар
stonetales
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от stonetales »

Лафиме си със собственика на "Кораба" миналата зима, на по чашка, и изведнъж той се сеща как някой го попитал какво прави по цяла зима тук, в "дивотията"?

И двамата, без да сме се наговаряли, в един глас, като близнаци, отговаряме с натъртване на думите:
"Точно Каквото Си Поискаме"!!!

И се засмяхе и си сипахме по още едно:)

ТА, по думите на Георге,темата се развива в тази насока от само себе си, та дори и бат Ицо помага, подтиквайки ни индиректно още повече да си правиме каквото си поискаме:)

НА мен ми паднаха малко туристето, та имам време да се погледна малко. Влизахме с лодка за попчета сутринта, с бате Тони от пицария "Де Вегас", забравихме си котвата, попчетата си отидоха, пуснахме някакви много страшни воблери за паламуд ли, лефер ли беше, ала само един удар - на бавен ход на лодката.

Ала видяхме къде се лови рибка и тия дни пак ще далдисаме.
Комшията , Фюта, разкъсал 3 риби на Резовска, не взел нито една и така.

Днес вятъра е около 2 метра в секунда, вълни няма и след малко, като оправя едно джибренце, ще се пусна под вълните:)
Оттича се по дрехите ни
звезден блясък..........
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

Ето набързо репортажа от воаяжа...

Натоварих жената, децата и кучето:
Изображение

...и дим да ни няма към хотел Дива в Чифлик:
Изображение
Изображение
Изображение
...има какво да се желае от този хотел...учтиво обслужване, но няма асансьор, няма комарници, има мухи, апартаментът ни беше над ресторанта и миришеше на фритюрник, и т.н.

Албена, х-л Гергана - перфектна локация!
Всичко мина под наслова - "Първа линия"

Хотел - първа линия:
Изображение
Изображение
/втората снимка е не баш успешен опит за панорамна такава/

Тераса - първа линия:
Изображение
Изображение
Изображение

Шезлонг - първа линия:
Изображение
Изображение

Ресторанта - първа линия:
Изображение

Не всичко първо обаче беше добро....времето първия ден беше такова:
Изображение

След това обаче се оправи:
Изображение
Изображение

На връщане разделихме пътя в СЗ, посетихме зоопарка:
Изображение
Изображение

Днес лятото продължава покрай басейна, който насвятках до горе с вода: :mrgreen:
Изображение

И те така! :drinkers:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
lusienn

Мнение от lusienn »

Браво Кире,добре изглежда почивката.Риболов няма,ама то и ти не си толкова запален като гледам.Абе е сега се сравнявам по теб по снимките и да те питам колко кила си.Сега купих в кауфланд един кантар електронен-показва че преди вечеря съм тежал 96.9 кила.Значи като се върнем от морето пак ще се тегля-не съм писал ол-инклузив,защото ако има ядене пред мен и шезлонг и плаж,ще мина над 100 кила,със сигурност.Обаче като ти гледам кода при теб ще бъде жълт-към 39 градуса-точно от тоя басейн ще има нужда всеки от Видин :D

Риболовци.
lusienn

Мнение от lusienn »

По моя информация върви сеч на изумруди посока Перник-вярно ли е :?: Бате Гошо да каже,той е бил там последно.

Риболовци.
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

lusienn написа:... Бате Гошо да каже,той е бил там последно.
Той, Бате Гошо, като беше там - хвана една шепа риба и май няма, какво да каже, ама може и да е вярно, но за местата, гъсто населени с рибари и яко захранени :lol: !
Иначе изумрудите си ги е имало винаги, ама трябва често да ходиш и да си наясно къде излизат!
lusienn

Мнение от lusienn »

Ма по 20 кила на човек си е бая месарство 8) Добре че спират към края на месеца да се хранят. :arrow:

Риболовци.
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

GODzillata написа:Ето набързо репортажа от воаяжа...

И те така! :drinkers:
Ама ние набързо и не искаме :D !
А дали ще пуснеш 2 или 20 снимки - няма никакво значение, пак ще те разкритикуват :D , така че по-добре 20 бр. :lol: !
И аз през юни в Албена хванах подобно време /първо жега, после хладно/, та си го отбих на "ол инклузива", даже лекичко прекалих, ама нали служим на себе си :lol: !

А това куче ти е влязло под кожата, повече снимки имаш с него от колкото с децата :D !

Ако си видял - колко е температурата на водата в басейна на "Дива"-та, че си правя една статистика на водите ?
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

Сега, като се загледах - тези дни сме задминали "Смях", ако не пиша в "Световен футбол", до края на седмицата ще го отминем и него, и ако не се случи някакво чудо /дано, обаче да се случи/ и не завали дъжд, ама яко, до края на този, най-много на следващия месец ще сме най-актуалната тема в подфорума!
Много съм доволен :D !
Това - да служиш на себе си, да вървиш по спиралата на прехода, а пък и да си намериш съмишленици - много е добре !
И като гледам - работи си темата :D !
Въри', "Прехода" Камик :lol: , въри' и не спира !!!

Люси,
Това за 20-те кг може да е за сезон, петилетка или за мрежарски успехи - верно в Лобош има много риба, ама чак пък толкова :roll: !
Заключено

Обратно към “Разни”