Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?
Модератор: sapuna
Re: Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?
Ами няма опасност да се обезриби водеома колага!Собствениците са двама братя от Шумен и всеки месец зарибяват с доста едри екземпляри от Дунава.А и момчетата са закупили мястото около водоема,а самият водоем са го взели под аренда за 15+15 години.При това положение смяташ ли че ще допуснат водоема да се обезриби и да го държат още 29 години без да има кой да ходи на него-т.е. без приходиsvilen_sa6kov написа:Доста похвали прочетох за Кюлевча, но според мен силно се преувеличава. С тая посещаемост и с тези темпове на прибиране на шарани, аз тоя водоем вече съм го отписал от тези, които ще посетя отново. Правете си сметка сами - 40 човека с по две взети шарана, това са 80 риби днес напуснали водата, а в това малко басейнче колко ли са рибите???
ПП.Кога ще проумее бългърския риболовец, че само пускането обратно на уловената риба ще направи така,че да има риба в язовирите ни. Това важи и за платените - проумейте го.

- svilen_sa6kov
- разбира нещата
На път за Кюлевча минахме през:
- рибарниците на село Овчага - беше затворено и имаше табела "Риболова забранен",
-"Болярската шатра" в мачалото на Блъсково, също не работи. Единия гьол имало само таранка, а другия басейн бил зарибен с малки шаранчета. Пазача не знае дали ще се пуска за риболов и кога.
-Овчарово - отворен.Такса 20 лв и е разрешено нощуването за колегите шаранджии,но какво се лови не мога да кажа.
- рибарниците на село Овчага - беше затворено и имаше табела "Риболова забранен",
-"Болярската шатра" в мачалото на Блъсково, също не работи. Единия гьол имало само таранка, а другия басейн бил зарибен с малки шаранчета. Пазача не знае дали ще се пуска за риболов и кога.
-Овчарово - отворен.Такса 20 лв и е разрешено нощуването за колегите шаранджии,но какво се лови не мога да кажа.
По- добре детето с въдица в ръката
, отколкото пред видеоиграта
.

- Fishing_Fan
- разбира нещата
днес ловях там,бях от Шуменската страна,ловях на фидера и на дънните,като цяло слаб и отчайващ риболов,рибата се държи доста навътре,хващаха се инцидентно някоя дребна червеноперка и костур,няма помен от каракудата,излизат и слънчаци ,никой не извади класни риби като Шаран,Толстолоб,Амур,Сом и Сулка.svetlin_81 написа:Здравейте колеги
днес минавах покрай язовира на с.Дибич на 5 км от Шумен и понеже имаше доста хора спрях да видя какви са условията-10лв. 3 пръчки маломерната риба естествено се връща!пазача каза че имало шаран,толостолоб,сулка,костур,червеноперка и каракуда.
някой посещавал ли е водоема защото нямях време да слизам да разпитвам колегите
- Fishing_Fan
- разбира нещата
Канехме се да ходим на Овчарово днес,но като стигнахме черния окалян и кофти път за язовира се отказахме и се върнахме в селото да питаме за друг път,но отговора бе че това е единствения път към язовира,така че който ще ходи на яз. Овчарово да ходи с високопроходима машина,ние се върнахме на яз. Дибичsvilen_sa6kov написа:На път за Кюлевча минахме през:
Колега никой не те карал да ходиш на сила на язовира,никой неси е опулил очите за пуснатата от вас риба, защото това е политика на арендатора.Рибата се пуска в живарника и хора отиват и си копуват,ако искаш и ти.На този водоем рибата няма да свърши скоро,защото всеки месец се зарибява и риби се пускат във водата,които пазачите или собственика каже,аз лично съм връщал риби м/у 6 и8кг.А за рибарите със спирали това е от политиката на арендатора,като отворят Трастиково ще видим дали ще има такива нещаNikiStoianov написа:Сега се връщам от Кюлевча. Резултат от 9,30-13,30 - един шаран към 700гр и две таранки като шамар. На торен с царевичка.
Като цяло излета ми беше неприятен. Имаше около 50 човека - поне толкова преброих, после дойдаха още, а язовира е много малък. Масово хората ловят с пружини, с пръчки с акция 100-200 и такива работи като аванс да си ги нямаме. Всеки пльоска с огромни топки на пружините и рибата е страшно наплашена. Риба никой не връща обратно, всеки прибира. Двама от селото като им казах, че съм пуснал обратно улова - очите им щяха да излязат от орбитите си.
Много не съм гледал кой какво вади, но повечето хора бяха разочаровани. Следобед какво ще става - не знам, ние на обяд си тръгнахме. Просто аз не обичам да риболовствам в такива условия.
За язовира съм със смесени чувства. Малък е, с много закачки, прекалено много хора ходят, голяма мръсотия (тва рибарите са големи прасета - аз се старая да си почиствам след себе си). Риба има в прилично количество, но не и колкото се раздува. Може преди месец да е имало много, но само днес ще се вземат към 60-70 шарана - и това е в слаб ден. До два месеца ще го обезрибят колегите.
Въобще доста ще се замисля преди да отида пак. Не за друго ами ми е далече и не си струва пътя ако не се насладя на излета!
Колеги не се карайте на кой му е по - дълга пръчката
, ами дайте малко скорощна информация за Доброплодно , ако някой е ходил скоро моля да драсне 2 реда.

-
- ще става разбирач
Ами то всеки ден вали дъжд колега и едва ли някой е ходил там,освен ако някой не е ходил с трактор примерноKOllety написа:Колеги не се карайте на кой му е по - дълга пръчката![]()
, ами дайте малко скорощна информация за Доброплодно , ако някой е ходил скоро моля да драсне 2 реда.

-
- вече хвърля и на тежко
вчера посетих така хваления язовир до алуминиевия завод в Шумен. Останах много очарован рибата кълвеше добре мястото е супер цените в заведението са нормални , не са завишени . За рибата : пристигнах в 9:30 разпънах такъмите след кратък разговор с собственика и в 10 и 15 изкарах първата риба. За целия ден имах 14 удара и 9 изкарани риби ( имах и две късания). Шарковците бяха един калибър ( 1.900 - 2.100 ) като имаше и риба изкарана от колега която беше с приличните 4.200
. Наслука на всички и наздраве
пп. : от собственика разбрах че по успешния риболов е на плувка до брега с захранка царевица или червей . Аз заложих на пружини и фидери и пак беше резултатно

пп. : от собственика разбрах че по успешния риболов е на плувка до брега с захранка царевица или червей . Аз заложих на пружини и фидери и пак беше резултатно

- peturnikolov
- ще става разбирач
къде точно се намира тоя язовир , ако може със снимка от някой сателит
Колега, ако пътуваш от Варна, като слезеш от магистралата, хващаш първото излизане в дясно за Карнобат, след около километър-километър и половина в дясно има отбивка с табела "ШУМЕН-1км." - тръгваш в посока Шумен. След около 50 метра правиш обратен завоѝ и караш в посока Варна. Караш само по този път без да се отклоняваш, стягаш такъмите докато караш, и като стигнеш язовира, замяташ още в движение!!! НАСЛУКА !!! 

-
- разбира нещата
давам малко инфо за ,,язовира ,, да не остане някои разочарован че е бил толкова км. водоема по скоро прилича на голям аквариум от колкото на язовир.има триъгална форма и страни по 20-на м,ако има 15-на души оплитанията са мн. възможни.по скоро този водоем е идеален за начинаещи риболовци или такива които не са хваща ли голяма риба на др. язовириpeturnikolov написа:къде точно се намира тоя язовир , ако може със снимка от някой сателит

ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
- peturnikolov
- ще става разбирач
това ли е
- Прикачени файлове
-
- untitled.JPG (65.98 KiB) Преглеждано 1026 пъти
- Fishing_Fan
- разбира нещата
- svilen_sa6kov
- разбира нещата
Колеги някой може ли да даде информация за Здравец. Напълнен е и уж от миналата година насам се зарибява, но дали е зарибен и работи ли???
Мерси.
Мерси.
По- добре детето с въдица в ръката
, отколкото пред видеоиграта
.

някой може ли да ми каже водоем край варна кадето да удря шаран кустур или сулка и ако може да ми кажете каде се намират :}