МАРИЦА-всичко за и по реката

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
danev69
сериозен играч
сериозен играч

Re: МАРИЦА-всичко за и по реката

Мнение от danev69 »

:smt023 Браво на Павката за добрата риба. :smt023
:roll: Около Пловдив даже и комарите не са активни. :D
Дано скоро свърши дъждовния период,че с тия гръмотевици и карбон в ръката...
си играем на руска ролетка по реката.
човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
Аватар
danev69
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от danev69 »

При днешния излет в района след Пловдив,Расперите бяха невероятно активни от 11ч.-до към 15,00ч. През 10-15мин. се виждаха яки подгонвания на типично Расперски места. Голям кеф е да гледаш риби по 70-80см. как гонят дребосъка на две педи вода. Успях да излъжа един около 3-4кг. да удари. Държах го около 15-20сек.,ама рибата се разбесня много и успя да избяга. Удари на клатушка 24гр.. http://www.panthermartin-fishing.bg/100 ... perca.html Най-вероятно си разпори устата понеже бях със сомския спининг,а той си е бая твърда въдица за тия риби.
Сутринта беше облачно и чак към 11ч. слънцето напече здраво. Малко след това Расперите се разбесняха.
човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
Аватар
guspata
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от guspata »

danev69 написа:При днешния излет в района след Пловдив,Расперите бяха невероятно активни от 11ч.-до към 15,00ч. През 10-15мин. се виждаха яки подгонвания на типично Расперски места. Голям кеф е да гледаш риби по 70-80см. как гонят дребосъка на две педи вода. Успях да излъжа един около 3-4кг. да удари. Държах го около 15-20сек.,ама рибата се разбесня много и успя да избяга. Удари на клатушка 24гр.. http://www.panthermartin-fishing.bg/100 ... perca.html Най-вероятно си разпори устата понеже бях със сомския спининг,а той си е бая твърда въдица за тия риби.
Сутринта беше облачно и чак към 11ч. слънцето напече здраво. Малко след това Расперите се разбесняха.
И аз видях распери да гонят но беше супер плитко там чакълесто дъно пробвах с една голяма въртелешка но не можах да излъжа някоя риба. Направи ми впечатление колко много усещат като отидох до мястото където гонеха се преместиха по - надолу след това се махнах и пак се върнаха :)
Аватар
kesh
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kesh »

Днес на Марица се получи много приятен и интензивен риболов на кефал на спининг. За 2 часа от 18:40 до 20:40 успях да излъжа 10 кефала, всичките на едно и също място. Първо мятах на Mepps XD №2, хванах 3 и след доста празни замятания сложих един доказан кефалски боец - Goldy vibromax 3.4cm 3.6гр. плаващ. Всички риби бяха над 30 см и си плуват обратно в реката! Малко снимков материал, че много се накефих :)
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Поздрави на всички! :)
Когато човек е на лов или риболов, Господ не му брои дните!
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Явно времето и реката като за средата на юни започва да се нормализира и за в бъдеще ще имаме повод са се похвалим с класни рибки :lol:
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
guspata
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от guspata »

Vid написа:Явно времето и реката като за средата на юни започва да се нормализира и за в бъдеще ще имаме повод са се похвалим с класни рибки :lol:
В момента нивото се е дигнало и водата се е замътила
аксел
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от аксел »

толкова обезрибена Марица никога не съм я виждал,явно бракониерите са обрали последните класни риби,иначе народ много,ама много..........не,че не се разписах....и на дъно и на спининг,ама определено такава липса на риба по реката не съм виждал в близките 30 години.Мисля,че занапред има два варианта:-или да престанем да ходим за риба на реката,или да я зарибим и най-вече да си я пазим,че тя ни остана последната дестинация,на която можеш да ловиш,само с риболовен билет.
валатът не най-лошото нещо на света
Аватар
guspata
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от guspata »

аксел написа:толкова обезрибена Марица никога не съм я виждал,явно бракониерите са обрали последните класни риби,иначе народ много,ама много..........не,че не се разписах....и на дъно и на спининг,ама определено такава липса на риба по реката не съм виждал в близките 30 години.Мисля,че занапред има два варианта:-или да престанем да ходим за риба на реката,или да я зарибим и най-вече да си я пазим,че тя ни остана последната дестинация,на която можеш да ловиш,само с риболовен билет.
Много лошо впечатление ми прави,че голяма част от рибарите като хванат сомче 50см и си го вземат и не им дават шанс да пораснат. Почти всеки път засичам такива образи :evil:
Аватар
М. Сталев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от М. Сталев »

май само спинигистите имат някакви успехи по реката
Lestat
новобранец
новобранец

Мнение от Lestat »

guspata написа:
аксел написа:толкова обезрибена Марица никога не съм я виждал,явно бракониерите са обрали последните класни риби,иначе народ много,ама много..........не,че не се разписах....и на дъно и на спининг,ама определено такава липса на риба по реката не съм виждал в близките 30 години.Мисля,че занапред има два варианта:-или да престанем да ходим за риба на реката,или да я зарибим и най-вече да си я пазим,че тя ни остана последната дестинация,на която можеш да ловиш,само с риболовен билет.
Много лошо впечатление ми прави,че голяма част от рибарите като хванат сомче 50см и си го вземат и не им дават шанс да пораснат. Почти всеки път засичам такива образи :evil:
Добре де, не трябва ли ИАРА да се грижат за това?! За какво даваме пари за билети???
Аватар
guspata
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от guspata »

PikeM написа:май само спинигистите имат някакви успехи по реката
Като гледам за в момента много слаба работа може би заради променливото време
Аватар
kendo
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kendo »

Тази е от вчера - удари на китайска блесна, все повече почват да се доказват като уловисти примамки ментаците.
Изображение
И тази - полакоми се по уклея. :wink:
Изображение
Риба има, но е доста наплашена по знайни причини... А и малката вода в момента улеснява беладжиите. :evil:
Fishh
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Fishh »

Красиви риби колега,откога искам и аз да ковна една такава :smt117
Fishh
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Fishh »

Къде са тия по-големите стига с тия мушмороци вече :lol: