Риболова около Русе

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Mitko84
новобранец
новобранец

Re: Риболова около Русе

Мнение от Mitko84 »

Днеска поредното капо на Дунав под маята.Само някой друг дребосък се обаждаше.Утре може да пробвам на топлата ,чух че вадели морунаж там.
...and justice for all
Аватар
ShakE
новобранец
новобранец

Мнение от ShakE »

Здравейте колеги.
Относно това ...
MiTKo_Fisher написа:Днес говорих с един познат .Ходил е в неделя на яз.Баниска. За цял ден има 2 риби по 1-1,5кг.Каза ,че рибата не се е раздвижила.Той е бил на опашката на язовира където е доста плитко.Ловил е на мач,стръв бял.
интерсува ме какво е положението с Баниска. За съжаление никога не съм го посещавал този водоем, но само хубави неща съм чувал за него (още от едно време). Имам голямо желание да го посетя и евентуално да понадърпам некоя рибка, но доколкото разбрах водоема не е отворен за любителски риболов.
Та Митак...този твоя човек с някаква "връзка" ли лови там? плаща ли се? каква е таксата?
Ако все пак е за стопански риболов, възможно ли е с договорка да се измисли нещо?
Благодаря предварително за информацията.

Между другото днес ще откривам на текето...стискайте палци! :)

Успех на всички колеги и много риби през уикенда :smt023
snop
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от snop »

колега какво стана хвана ли нещо на текето? и на каква стръв благодаря предварително :D
Николай-Русе
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Николай-Русе »

И да ве, Шейики , Митак я разкажете какво направихте днеска?
Давай на душата каквото иска,че ще дойде време нищо да не ще!!
Аватар
lfc_boy
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от lfc_boy »

ShakE написа: интерсува ме какво е положението с Баниска.

20 кинта дневна такса.Таранката и др. плевели без пари,шарана и др. подобни се плащат отделно.Какво стана на текето колега?Облеза тръгнал ли е?
Above us only sky
famee
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от famee »

lfc_boy написа:
ShakE написа: интерсува ме какво е положението с Баниска.

20 кинта дневна такса.Таранката и др. плевели без пари,шарана и др. подобни се плащат отделно.Какво стана на текето колега?Облеза тръгнал ли е?
Облез на текето започна полека лека да дава и бяла риба на опашка от облез но не е много едра въпреки това сички я прибират..... Насклука!
Хвани и пусни !
ribarq92
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ribarq92 »

Някой не е ли пробвал каракудката на Текето след тея хубави топли дни :?: :?: :?:
Аватар
MiTKo_Fisher
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от MiTKo_Fisher »

Привет колега ShakE .Вечера ходих да видя как е водоема.Все още го точат. Арендатора коаза ,че не лови на въдици и не знае дали рибата се е размърдала . Таксата е 20лв.Ако тръгнеш да ловиш таранка и 20 кг можиш да направиш за ден с 1 въдица. Още се чудя ама за Влик Ден може да си спретна излет да видя шарковците дали са се поразмърдали :)
Не тръгвай с голяма кошница за гъби
mmirchev71
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от mmirchev71 »

Здравейте сега се върнах от Щтръклево пълно капо...Имаше около 15 човека и те капо, трагична работа :(
Аватар
ShakE
новобранец
новобранец

Мнение от ShakE »

Здравейте колеги.
Благодаря за изчерпателната информация относно Баниска.

Относно моето посещение на Текето...отново оставам разочарован от този водоем. Като цяло имаше вятър и още с пристигането изгубих големите надежди.
Но то се оказа по-лошо...даже и не бутна нито веднъж. Търсих таранки, шарани, амури...абе каквото дойде в общи линии. Пуснах 2 дънни, торен червей едната и другата царевица+захранка. Отделно пробвах на плувка бял/пинки пак без резултат. Бяхме по към трастиките. Иначе съм доволен че намокрих въдиците де...пък и посъбрах малко слънце ;)

Днес, след посещението на градския стадион (Дунав - Спартак - 3:0 ОЛЕ!) реших да се пробвам на р. Лом (Иваново). Отидохме с двама колеги...сравнително късно следобед да поседим 3-4 часа. За съжаление отново КАПО. Имаше много силно течение и много боклуци по реката. А и оставихме по едно улово данък на реката...много потопени дървета имаше наоколо :)

А на Баниска не се шегуват а...20лв. :cry:
Е със сигурност ще го посетя поне един път...може пък и да хвана първата си риба за тази година.
Може би и аз към великден а може би съвсем скоро. Митак да взема да ида преди тебе...че да има риба и за мене :P

Благодаря ви отново за информацията. Пожелавам на всички Ви НАСЛУКА :D

Възможна следваща дестинация: Баниска, Ал. Стамболийски, Бели лом, Янтра...все още го обмислям. На стамболийски също не съм ходил все още...
ribarq92
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ribarq92 »

колега ShakE шегуваш ли се да търсиш шаран,амур на Текето по това врееме :lol: :lol: :lol: Все още е рано и водата е доста студена :wink:
ORadev
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ORadev »

В сьбота бях на ферибота от 12 часа до 15 часа 2 облеза много захранка бели и пинки .Сьбрах детската градина на облеза но мама итати ги нямаше.Линия 0.10 18 номер кука мустад.Наслука.Хубавите места бяха заети но и там ловяха епизодично облез с размери до 10 см.даже и по малки. :smt017 :smt017 :smt017
Николай-Русе
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Николай-Русе »

Чифлика е изпразнен, трябва да има търг тези дни за него, така че поне този сезон го отпишете :evil:
Аватар
ShakE
новобранец
новобранец

Мнение от ShakE »

nick71 написа:Чифлика е изпразнен, трябва да има търг тези дни за него, така че поне този сезон го отпишете :evil:
Ники незнам откъде ти е информацията, но аз преди седмица ходих да го проверявам и човека там (може би собственика) каза че са го изпразнили и ще го пълнят с големи шарани от баниска точно. Малката таранка е извадена и вместо нея щяло да има едра таранка. Каза, че щели да отворят Април месец по някое време, а сега ако искаме може да ловим без пари...тъй като риба няма :o

Иначе беше забавно на чифлика...дайте да го вземем под аренда Ние рибарите да си го зарибим, каква ли му е цената на година :)
Николай-Русе
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Николай-Русе »

ShakE написа: каза че са го изпразнили и ще го пълнят с големи шарани от баниска точно.
Трябва ли да го изпразват за да го напълнят с големи шарани :D
Миналата година имаше много шарнчета 500-600гр, къдеса те? :idea:
Изпразнил го е за да си убере рибата.
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”