Дунав-всичко за и по реката

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
martineti
сериозен играч
сериозен играч

Re: Дунав-всичко за и по реката

Мнение от martineti »

io6kata написа:От старите рибари по Дунава съм чувал , че Август си е ялов месец !
Според зависи! Аз през Август имам доста добри попадения.
Маска за лице с краставица: Oбелва се и се нарязва.Добавя се олио и оцет.Изяжда се с ракия.Лицето се разтяга в блажена усмивка и поруменява.
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър

Мнение от GODzillata »

Аз пък най-много си харесвам септември, няма вече яки жеги, рибата се размърдва като за последно и т.н.
Сега при нас има много водорасли, миналата седмица от висене 4 дни - резултат 0.
Иди обяснявай на някой, който не познава реката, че не е до умение, а до късмет.
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
cronos39
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от cronos39 »

Така е колега ,даже по някой път есентта е по добра от пролетта :drinkers:
Младенов_78
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Младенов_78 »

Всички местни рибари които съм срещал по реката от 4/5 години насам казват че септември и октомври са най добри за риболов.С въдица естествено.А и комарите са доста по малко :D
Колекционирам лампови радиоприемници
lusienn

Мнение от lusienn »

[quote="Младенов_78"]Всички местни рибари които съм срещал по реката от 4/5 години насам казват че септември и октомври са най добри за риболов.С въдица естествено.А и комарите са доста по малко :D И на мен така ми разправят местните.Ако ме поканят пак на захранено от 1 месец място-отивам за 2 дена.Я покажи ти ако имаш последните години трофейни риби без захранено място.
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
Младенов_78
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Младенов_78 »

lusienn написа:
Младенов_78 написа:Всички местни рибари които съм срещал по реката от 4/5 години насам казват че септември и октомври са най добри за риболов.С въдица естествено.А и комарите са доста по малко :D И на мен така ми разправят местните.Ако ме поканят пак на захранено от 1 месец място-отивам за 2 дена.Я покажи ти ако имаш последните години трофейни риби без захранено място.
С трофей изобщо не мога да се похваля и то сигурно защото не ползвам предварително захранени места.Обикновенно сам си захранвам 6/7 -10литровки накисната царевица за 3/4 нощувки.
НО постоянно хранено място не е 100% гаранция за успех.Тази година имах излет и така се случи че застанах точно под един познат който от откриването е на реката.Почти 2 месеца неуморно и постоянно подаване на царевица на мястото са му носели по една риба на седмица горе долу.А аз докато бях за 4 дена нямахме и пипване.
Миналата година това място е давало по една риба на ден и то хубава риба.
Колекционирам лампови радиоприемници
cronos39
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от cronos39 »

Здравейте колеги,искам да попитам някой от вас пробвал ли е местата между 2 и 3 буна на село Сланотрън.Някога това бяха много добри места.
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

cronos39 написа:Здравейте колеги,искам да попитам някой от вас пробвал ли е местата между 2 и 3 буна на село Сланотрън.Някога това бяха много добри места.
Все още са, но сега има мнооооого водорасли.
За съжаление, човекът, който няколко години поред държеше мястото между 3-та и 4-та буна почина наскоро....диагноза - видинската болница! :evil: :axe:
R.I.P.! :(
cronos39
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от cronos39 »

Човекът да не е Бродягата от Сланотрън.До колкото имам информация ,бил паднал с колело.
Mirotg1
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Mirotg1 »

Въпрос за накисната царевица - накиснах една кофа за по-дълго и тя така замириса и част от нея покълна че ми казаха да изхърля това че и става лошо :lol: Та въпроса ми е удачно ли е да ходя на риба с това на Дунав а и където и да е :roll:

Мирише на синьо сирене :lol:
martineti
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от martineti »

Колкото по-миризлива царевицата толкова по-добре. Ако не шаран и амур то поне мряна ще се завърти на захраненото петно :D
Маска за лице с краставица: Oбелва се и се нарязва.Добавя се олио и оцет.Изяжда се с ракия.Лицето се разтяга в блажена усмивка и поруменява.
Аватар
stan4o__vd
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от stan4o__vd »

Щом мерише на синьо сирене значи сметай ще събереш все отбрани рибоци :lol: :lol: :lol: или другия варянт е да изчакаш за дръпне малко и да изкласи и зимата ще береш млечна царевица :lol: :lol: :lol: ШЕГУВАМ СЕ, аз бих я хвърлил ама във водата! Щом рибата я обича прокисната, едвали ще я отблъсне :) Успех!
Риболова не е наслука- РИБОЛОВА Е НАУКА!!!
Mirotg1
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Mirotg1 »

Благодаря за отговорите!Сега трябва да измисля как да го откарам до водата без да припадна :lol:

Пробвал съм с подобна царевица само че по малко миризлива и не искаше на нея като че ли ги гони :roll:
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

cronos39 написа:Човекът да не е Бродягата от Сланотрън.До колкото имам информация ,бил паднал с колело.

Цъ.
Валентин от Капитановци, много точен колега, баща на мой приятел.
cronos39
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от cronos39 »

Не мога да се сета,Аз някога много го работех този участък,лодката си е държех на вишката на граничните.Много амур ,и сом на бучка ловех ,ама преди 15 години.Сега може и да се е изменило.
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”