Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

Зарган 2019
Модератори: emo vasilev, alekst
- radoadvokat
- ще става разбирач
Re: Зарган 2019
За последното си прав. Местата за риболов са ограничени с късата въдица, особено за мен. Не се чувствам комфортно върху камъни и тетраподи. Относно въдицата - ако ловиш с 20гр пилкер избора е по голям. Трябва да се пробва с наличното, ако става е добре, ако неstefannankov написа:Ще помогнете ли малко с каква сопа трябва да се води тоя пилкер. По принцип си е микроджиг, обаче воденето му не е като на джиг. Джиговото водене е с рязко движение нагоре, докато руснаците си го показват като туич движението. Имам триколенна спинингова въдица но си е твърда, тия въдици с горна акция 20-21 са обичайно около 2 м, а за морето вероятно ще идва къса на някои места.

- Pe6o_Tikvata
- сериозен играч
Колеги когато ловите с тези пилкери и сте с плетено влакно , направо на него ли закачате пилкера или слагате флуорокарбон между пилкера и плетеняка??
Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека

- radoadvokat
- ще става разбирач
Аз слагам флуорокарбон пред плетеняка.Pe6o_Tikvata написа:Колеги когато ловите с тези пилкери и сте с плетено влакно , направо на него ли закачате пилкера или слагате флуорокарбон между пилкера и плетеняка??
- kikk4o
- ще става разбирач
Вчера почти цял ден бях по морето и ме е яд, че не си взех блесните и пилкерите за проба. Рибата беше активна предимно сутринта, отделно имаше и няколко отхапани куки както и наранена заргана. Комшия на Ной е хванал няколко на бял като слагал по три на куката да пробва. Та тия дни при наличието на много зарган е удачно да се правят експерименти с алтернативна стръв!
-
- ще става разбирач
плетеняка е до началото на бомбардата ,както и в всичко свързано с морският риболов пък и другият вероятно е така ,от там насетне е важно какво ще сложиш ,аз слагам влакно(корда ) навсякъде само и единствено за балканска пъстърваPe6o_Tikvata написа:Колеги когато ловите с тези пилкери и сте с плетено влакно , направо на него ли закачате пилкера или слагате флуорокарбон между пилкера и плетеняка??

моята риба никой не може да я хване ,
въпроса е да мога аз да я хвана
въпроса е да мога аз да я хвана

- tiho_roev
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Остави го на слънце да изсъхне и ще се оправиPe6o_Tikvata написа:Днес страхотен риболов в Черноморец , толкова много кълвеше че ми се налагаше да късам червея на 2-3 парченца за да имам за по дълго време.Рибата взимаше на всякаква дистанция като варираше между средна и дребна от разсъмване до обяд имам 53 риби като не броя изпуснатите![]()
.Единственото което ми развали малко настроението че при събирането на телемача средната снадка се е заклинила и не се прибира , едва събрах пръта в колата.Пробвах го с гореща вода , пробвах с лед не ще и не ще да се прибере сега ще го пробвам с WD-40 и ако пак не стане ще го оставя за няколко дни, че както ми е накипяло току-виж съм го строшил като солета

Човек вижда , колкото знае !Човек е като самураѝски меч , или върши работа ,или е тъп.
Даѝ на умния акъл ,за да ти стане приятел . Даѝ на глупака акъл, за да те намрази .
Даѝ на умния акъл ,за да ти стане приятел . Даѝ на глупака акъл, за да те намрази .
Коя марка са пилкерите, колега? По принцип съм спинингист, но обичам да ловя и зарган. Ако почна и на спининга да го хващам, голям кефrap66 написа:Оказа се че и пилкери по 20 гр. ги хапват кат бонбони. Само дето пръчката за тях вече не е 90 гр. И както казват братушките, пилкера ги хваща, но куката ги довежда до брега

Вчера кълвеше,днеска не ще!
Класически спининг монтаж ли ползваш? Флуро към плетеняка и карабинка?radoadvokat написа:Прав си, така се оказва. Вчера следобяд лових на 20гр пилкери. Много успешно. За час и половина хванах над трийсе риби. Въдицата ми е с горна акция 21гр и се представя добре с тия тежести.rap66 написа:Оказа се че и пилкери по 20 гр. ги хапват кат бонбони. Само дето пръчката за тях вече не е 90 гр. И както казват братушките, пилкера ги хваща, но куката ги довежда до брега
Направи ми впечатление, че рибите са по активни в следобедните часове.
Вчера кълвеше,днеска не ще!
- kikk4o
- ще става разбирач
Днес умишлено не си купих морски червей и лових с бял на потъваща бомбарда. Успях да хвана две заргани и имах още няколко празни удара. Целия риболов трая не повече от час и рибата тотално спря. На вълнолома във Варна явно рядко се завърта. Имаше колеги от тъмно с по десетина бройки, но след 10ч. тотално спира.
- Аматьора Бс
- ще става разбирач
Днес на Тюленово стартирах в 6;45 и със самото начало нямах празно.Нямаше хора,Един колега до мен ловеше с въпросните китайски червеи.Не ги бях виждал доста добре изглеждаха.Стана ми любопитно как ще се представи тая стръв.Еми хващаше си човека.В 8:30 отсече от раз и до 13:00 имах само още 5 или 6 риби.Около 9 си преброихме рибите,за да направя сравнение имаше с 6 по малко от мен,доста приличен резултат според мен.Не е задължително малкото ми предимство да е заради стръвта.Краен резултат за мен 27бр.Дано съм бил полезен.
Интересно ми е дали и на Мартината е било така,там традиционно си имаше хора.
Интересно ми е дали и на Мартината е било така,там традиционно си имаше хора.
Евала приятел, както се казва!Kodjito75 написа:Днес до обяд.
От много коментари, файда никаква
Зарган в изобилие, но малко са просветените да си го уловят!
Заргана иска игра. Бързо,бавно,придърпване.Като цяло е много труден тази година.
Ама който го може ........

- Аматьора Бс
- ще става разбирач
Забравих да добавя че имах и три поредни отхапани куки