Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

ПОПЧЕТА - 2011
Модератори: emo vasilev, alekst
- Божидар Стойков
- ще става разбирач
Re: ПОПЧЕТА - 2011
Нали щеше да се обаждаш бре Акулаamatev1 написа:И аз се разписах с 20 тегави попчета на пристанището в Несебър, от които 7 пуснах, щото бяха колкото кутре. Общо взето засега работата там е та*ак.

-
- вече хвърля и на тежко
То беше много инцидентно и си бях забравил телефона.Божидар Стойков написа:Нали щеше да се обаждаш бре Акулаamatev1 написа:И аз се разписах с 20 тегави попчета на пристанището в Несебър, от които 7 пуснах, щото бяха колкото кутре. Общо взето засега работата там е та*ак.

Ама като идвам по нататъка ще звънна.

"Преплувах залива с труд, хванах пръта и както си бях до гърди напънах, рибата подръпна, аз въодушевен напънах още малко и праааас, Гарболиното на две."
- ben_lyusien
- вече хвърля и на тежко
вчера на Свети Влас от 17 до 19 едни колеги надърпаха 1 кофа попове взимаха само на скарида аз вадех само неква гад като слънчак
мястото е пристанището на Диневите
между другото беше мазело от кефали но пробвах на червеи и не пипаха не че го разбирам морския риболов

между другото беше мазело от кефали но пробвах на червеи и не пипаха не че го разбирам морския риболов

Обърках се 

Последно промяна от Мънцата на Пон Апр 25, 2011 9:10 pm, променено общо 1 път.
- недялко радков
- ще става разбирач
Днес на Чаракманската буна в Каварна хванах 9 килограма на скарида,но не много едра.
http://img857.imageshack.us/i/s8301966.jpg/
http://img853.imageshack.us/i/s8301967.jpg/
Благодаря за съвета
http://img857.imageshack.us/i/s8301966.jpg/
http://img853.imageshack.us/i/s8301967.jpg/
Благодаря за съвета
Последно промяна от недялко радков на Пон Апр 25, 2011 9:31 pm, променено общо 3 пъти.
Ако за 2 седмици спрете алкохола и сте на диета ще разберете,че сте загубили 14 дни!
- Божидар Стойков
- ще става разбирач
На ЛС съм ти обяснил.недялко радков написа:Днес на Чаракманската буна в Каварна хванах 9 килограма на скарида,но не много едра.
Имам снимки,но не знам как да ги кача!
Знаете ли от къде да си набавя скариди от Несебър?

- Angel_d4
- вече хвърля и на тежко
Днес на Балчик буната с панела от обед до към 19:30 около 2-2,5кг попченца стръв бяла мида
-
- вече хвърля и на тежко
Отникъде.Божидар Стойков написа:На ЛС съм ти обяснил.недялко радков написа:Днес на Чаракманската буна в Каварна хванах 9 килограма на скарида,но не много едра.
Имам снимки,но не знам как да ги кача!
Знаете ли от къде да си набавя скариди от Несебър?

Вчера правих сравнение кой колко беше хванал на скарида и бял червей и нещата бяха наравно. Друга алтернативна стръв е цацата, ако ти се занимава да я филетираш. Ама сега няма много смисъл да ходиш на пристанището щото трябва да търсиш постоянно "градинката" дето са събрани поповете и е много досадно.
"Преплувах залива с труд, хванах пръта и както си бях до гърди напънах, рибата подръпна, аз въодушевен напънах още малко и праааас, Гарболиното на две."
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Като ви чета - значи рибата (едрата де ) се е изтеглила вече навътре.
Ами идва нашето време тогава.

Ами идва нашето време тогава.

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Е-не бре адаш.От месец я чакаме да дойде,а сега пък вече се е изтеглила.Това ми прилича -все едно чакаме автобус който минава веднъж в годината.КИРО написа:Като ви чета - значи рибата (едрата де ) се е изтеглила вече навътре.
Ами идва нашето време тогава.![]()

- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Аааа,този лаф ми хареса.kirkata77 написа:Това ми прилича -все едно чакаме автобус който минава веднъж в годината.И сега пак го испуснахме

Но си е самата истина.Даже след месец и нещо,
спира и там да кълве.Говоря за йедрото де.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Друга алтернативна стръв е цацата, ако ти се занимава да я филетираш.
Даже и ми се струва ,че засега когато е студена водата не е само алтернативна стръв а най-добрата стръв ,мое мнение де,на никого не го налагам .Поне докато водата не стане 15-18 градуса на цаца кълве най -добре (незнайно защо)
Лек ден и бързо адаптиране след празниците
.
Даже и ми се струва ,че засега когато е студена водата не е само алтернативна стръв а най-добрата стръв ,мое мнение де,на никого не го налагам .Поне докато водата не стане 15-18 градуса на цаца кълве най -добре (незнайно защо)

-
- научил се да хвърля
Миналата седмица обходих доста места, като започнах от вълнолома Варна и карах в посока 'север' до Каварна. Взимах между 0.5 и 4.5 кг на ден, като колкото по-далеч от варненският залив бях, толкова повече даваше. Въпрос: мрежи ли има много, рибари ли, или просто си е мръсно в залива? Имам и още една теория, касаеща отходните води на многобройните хотелчета, но тя е все още недоказуема. Рибата е пълна с хайвер, може би до 15 дни ще започне да го хвърля. Интересна статистика: на всеки 10 риби 8 бяха женски.
И накрая за ема. Класацията ми е следната:
1. черна мида
2. белена скарида
3. трицона
4. бял червей
Наслука колеги!
И накрая за ема. Класацията ми е следната:
1. черна мида
2. белена скарида
3. трицона
4. бял червей
Наслука колеги!
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Браво, колега! Интересни наблюдения, а и приличен улов - 4.5 за един ден, поне за мен, си е доста добра слука!
Аз днес открих сезона на каята с 4-5 рибки на Траката, между 16:30 и 18:00. Стръв - скарида и бяла мида. Колегите от двете ми страни имаха малко по-дорби резултати. Рибата пипаше плахо.
Аз днес открих сезона на каята с 4-5 рибки на Траката, между 16:30 и 18:00. Стръв - скарида и бяла мида. Колегите от двете ми страни имаха малко по-дорби резултати. Рибата пипаше плахо.
Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
- vanboxer
- вече хвърля и на тежко
Преди два дена на ''Панорама" на стръв бял червей ,от 18 до 21:00 с колегата хванахме 4кг.
За мен белият червей е стръв номер 1.Колегите които ловяха на мида и скарида докато изкарат една риба и докато презаредят стръвта аз вече сам дръпнал 3 рибока.Основното предимство на белия червей е че с едно зареждане можеш да изкараш 4-5 риби,и дори да има празно кълване стръвта ти не пада
.Също така червейте мърдат постоянно ,което допълнително провокира рибата да атакува!
За мен белият червей е стръв номер 1.Колегите които ловяха на мида и скарида докато изкарат една риба и докато презаредят стръвта аз вече сам дръпнал 3 рибока.Основното предимство на белия червей е че с едно зареждане можеш да изкараш 4-5 риби,и дори да има празно кълване стръвта ти не пада

ЖРЕБЧЕВСКИ ВЪЗПИТАНИК