Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Питане за язовир Горна Диканя-статут след януари 2011 г.?
Модератор: sapuna
-
- научил се да хвърля
Re: Питане за язовир Горна Диканя-статут след януари 2011 г.
Никой ли не е ходиЛ?
В момента рибата е точно на другия край на язовира, за да си хвърли хайвера и заради по топлата вода.А е разрешено да се лови само около стената,така че надали има някакъв приличен риболов в момента.

Привет момчета.
ТЪЖНА ВЕСТ!
Днес, 26.06.2014 г. язовирът беше измрежен в залива на устието!!!
Синята лодка на охраната, заедно с 6 (шест) момчета си заградиха едно значително пространство от залива от 12.30 ч. до 14.30 ч. (по пладне). Мрежат си момчетата и не се притесняват от нищо. Мрежат си. Поредното мрежене.
А балъците на стената да си плащат по 10 лева. И нека да си мислят, че се зарибява.
Ами това е. А мреженето не е спирало.
Какъв е статута на язовира - нека да отговорят ИАРА!!!
Защото водоем, отдаден под аренда, но със статут напояване, за спортен и за любителски риболов НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ КОНСУМИРАН С МРЕЖИ!!!
За незнаещите: Водоемът е отдаден за 30 години!!!
Е, това е.
Едни са строили, на други земите им са дъното на язовира, държавата е давала парите за строежа, а някои си папкат, папкат на готово и си го имат за бащиния.
Е, те това е "под ареднда по БЪЛГАРСКИ'. Поредната аренда за 25 години. А сега о за още 30 години напред.
Да ви е честито.
А на който му харесва - да плаща за нещо, което го няма и да вярва на приказки. Красиви приказки за ЕДРИ шарани, за зарибявания, за СОМОВЕ, за БЕЛИ РИБИ, за ............. риби.
Много ми се искаше, този арендатор да бъде европеец. Много ми се искаше, сигналите, които даде в началото преди две години да бяха се оказали верни. Да, ама не. Поредната доза бащиния и лакомия.
Това е.
И запомнете:
Всичко, което е останало в този язовир като риби мъченици от 25 години до днес е останало от човека, който поддържаше по Татово време язовира - Орлин.
Повече от 25 години в този язовир не е пускана нито една рибка за зарибяване от нито един арендатор!!! Всичко, което го има днес, въпреки мрежаренето, жестокото мрежарене е от майката природа. Всичко, което е останало е само и единствено от малкото оцелели рибки, които са имали щастието да оцелеят и да дадат потомство и от напъните на някои риболовци любители, които са дали малко рамо на язовира през годините, заради любимото хоби.
Всичко!
Другото е само реклама за балъци!
Аз балък не съм.
Хайде, останете си със здраве.
Жалко за язовира.
ТЪЖНА ВЕСТ!
Днес, 26.06.2014 г. язовирът беше измрежен в залива на устието!!!
Синята лодка на охраната, заедно с 6 (шест) момчета си заградиха едно значително пространство от залива от 12.30 ч. до 14.30 ч. (по пладне). Мрежат си момчетата и не се притесняват от нищо. Мрежат си. Поредното мрежене.
А балъците на стената да си плащат по 10 лева. И нека да си мислят, че се зарибява.
Ами това е. А мреженето не е спирало.
Какъв е статута на язовира - нека да отговорят ИАРА!!!
Защото водоем, отдаден под аренда, но със статут напояване, за спортен и за любителски риболов НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ КОНСУМИРАН С МРЕЖИ!!!
За незнаещите: Водоемът е отдаден за 30 години!!!
Е, това е.
Едни са строили, на други земите им са дъното на язовира, държавата е давала парите за строежа, а някои си папкат, папкат на готово и си го имат за бащиния.
Е, те това е "под ареднда по БЪЛГАРСКИ'. Поредната аренда за 25 години. А сега о за още 30 години напред.
Да ви е честито.
А на който му харесва - да плаща за нещо, което го няма и да вярва на приказки. Красиви приказки за ЕДРИ шарани, за зарибявания, за СОМОВЕ, за БЕЛИ РИБИ, за ............. риби.
Много ми се искаше, този арендатор да бъде европеец. Много ми се искаше, сигналите, които даде в началото преди две години да бяха се оказали верни. Да, ама не. Поредната доза бащиния и лакомия.
Това е.
И запомнете:
Всичко, което е останало в този язовир като риби мъченици от 25 години до днес е останало от човека, който поддържаше по Татово време язовира - Орлин.
Повече от 25 години в този язовир не е пускана нито една рибка за зарибяване от нито един арендатор!!! Всичко, което го има днес, въпреки мрежаренето, жестокото мрежарене е от майката природа. Всичко, което е останало е само и единствено от малкото оцелели рибки, които са имали щастието да оцелеят и да дадат потомство и от напъните на някои риболовци любители, които са дали малко рамо на язовира през годините, заради любимото хоби.
Всичко!
Другото е само реклама за балъци!
Аз балък не съм.
Хайде, останете си със здраве.
Жалко за язовира.
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
Е па, нема да се оди там и като го измрежат още един два пъти да си го гледат. Ще се поизлъже човек, ще даде 10 лв и нема да стъпи....
Преди няколко часа пуснах горния пост, но сега попаднах на една статия за язовира от 24.06.2014 г. за арендатора и намеренията му:
"Шефът на „Петрол“ ще развъжда диетичен рак в язовир „Долна Диканя“
24.06.2014, 8:38"
Цялата статия Тук:http://mirogled.com/2014/06/24/%D1%88%D ... %B8%D1%87/
Смях и сълзи. Да се смее ли човек или да реве.
Ами този язовир е известен с Диканските Омари от десетилетия. Бъкано е от тях. За какви 100 броя на декар става дума да се пускат за развъждане??? Ами че са си на дъното и сега. Навсякъде. Из целия язовир. Какво развъждане
на раци???
А ми че и щуката се развъжда сама от преди 15 години, когато я пуснахме . Стига да не играят мрежите - ще има достатъчно. Ама мрежите си играят. И не само че играят - не подбират.
Иначе, устието е естествения развъдник - там, във върбалака. За една година спокойствие животинките ще живнат и ще се отблагодарят. Ама мрежичките, мрежичките.....
Прочетете статията от линка момчета и се посмейте (който познава язовира - ще разбере за какво говоря)
Хайде да ви е на платено. 25 години явно не стигат.
Поздрави.
"Шефът на „Петрол“ ще развъжда диетичен рак в язовир „Долна Диканя“
24.06.2014, 8:38"
Цялата статия Тук:http://mirogled.com/2014/06/24/%D1%88%D ... %B8%D1%87/
Смях и сълзи. Да се смее ли човек или да реве.
Ами този язовир е известен с Диканските Омари от десетилетия. Бъкано е от тях. За какви 100 броя на декар става дума да се пускат за развъждане??? Ами че са си на дъното и сега. Навсякъде. Из целия язовир. Какво развъждане

А ми че и щуката се развъжда сама от преди 15 години, когато я пуснахме . Стига да не играят мрежите - ще има достатъчно. Ама мрежите си играят. И не само че играят - не подбират.
Иначе, устието е естествения развъдник - там, във върбалака. За една година спокойствие животинките ще живнат и ще се отблагодарят. Ама мрежичките, мрежичките.....
Прочетете статията от линка момчета и се посмейте (който познава язовира - ще разбере за какво говоря)
Хайде да ви е на платено. 25 години явно не стигат.
Поздрави.
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
Пълна лъжа и измама както винаги и с тоя хубав язовир.
Просто не ходете там, няма смисъл да си давате парите.
Жалка работа, мрежи, мрежи, мрежи.
Просто не ходете там, няма смисъл да си давате парите.
Жалка работа, мрежи, мрежи, мрежи.
-
- новобранец

- kostura_24
- ще става разбирач
Колега за къпането нищо няма да ти кажат аз и приятели ходим през ден да се къпем и си скачаме от кейчето и нищо никой не ни казва.А риболова е разрешен само до понтона и ако си поредния балък да дадеш 10 лв давай. 

"Докато ми плащат колкото да не умрем, ще работим колкото да не заспим'' 

-
- разбира нещата
Хрумка и прищевка е, язовира е отдаден под аренда за напояване, не че напояват с водите му. Няма законово основание за ... но от ИАРА Перник отговориха :
"Яз. Д. Диканя е нает за ползване с договор №Д-53-1 от 10.01.2013г. , сключен с Напоителни системи ЕАД.
Възможно е наемателят да събира такси за любителски риболов..."
И тъй....
"Яз. Д. Диканя е нает за ползване с договор №Д-53-1 от 10.01.2013г. , сключен с Напоителни системи ЕАД.
Възможно е наемателят да събира такси за любителски риболов..."
И тъй....
Факт !
LynyrdSkynyrd написа:...Това ,че ние ползваме качествени такъми не значи ,че сме по-добри риболовци от доста други...
Vid написа:Днес в един магазин пипнах пръчка с неизвестната марка .... и по всички видими и осезателни показатели според мен беше също като Авида???
ВСЕКИ ДЕН СИ МЯТКАТ МРЕЖИТЕ ТИЯ, ДАЖЕ И РАЦИ НЯМА ДА ОСТАНАТ СПОРЕД МЕН СКОРО.
А КОЙТО ИСКА ДА СИ ДАВА ПАРИТЕ УЖ ЗА РИБОЛОВ - ТОЯ ЩЕ СЪСИПЕ ВСИЧКО ГАРАНТИРАНО Е ТОЗИ ПЪТ С ТОЯ ЯЗОВИР.
ДА НЕ ГОВОРЯ И ЗА СПУКАНИТЕ ГУМИ НА НЯКОИ КОЛЕГИ, АБЕ Е...ЛО СИ Е М...ТА ИЗОБЩО.
А КОЙТО ИСКА ДА СИ ДАВА ПАРИТЕ УЖ ЗА РИБОЛОВ - ТОЯ ЩЕ СЪСИПЕ ВСИЧКО ГАРАНТИРАНО Е ТОЗИ ПЪТ С ТОЯ ЯЗОВИР.
ДА НЕ ГОВОРЯ И ЗА СПУКАНИТЕ ГУМИ НА НЯКОИ КОЛЕГИ, АБЕ Е...ЛО СИ Е М...ТА ИЗОБЩО.
- kostura_24
- ще става разбирач
тоя язовир добро не е видял и няма да види ....
"Докато ми плащат колкото да не умрем, ще работим колкото да не заспим'' 

Понеже има колеги, които се интересуват от язовира и ме питат какво е състоянието, давам малко инфо:
Забравете!
Човек веднъж се лъже.
Втори път - за това, което предлагат,
И това, по последни данни (от охраната на язовира) е за 12 години напред!!!
Иначе:
Плащаш на касата на стената (заведението). Издават ти това (за 1 въдица):

После, "шефа" на охраната ти обеснява, че на едно разстояние от 100 метра (пред заведението) можеш да си избереш место - където ти си искаш, но само в този участък!!!
Няма значение на какво ще ловиш - на фидер, на дъно, на щека, на спининг или на мухарка.
А този участък представлява следното:
- В ляво, на 20-30 метра, патки и гъски плуват и пляскат.
- До тях е понтона, от който скачат деца да се къпят. (останаха ти свободни около 50 метра!!!)
- От дясно - където започва стената е 20-50 см. На стената можеш да седнеш точно там и нито крачка повече!!!
- Остават ти около 10-15 метра да нагазиш директно напред. Е, те точно в тези 15 метра имаш право да си избереш къде да ловиш. Нооо, но, само, ако си си платил 10 лева такса / на 1 въдица!!!
Ти избираш, ти решаваш, ти си знаеш.
Накрая разбираш, че само ти си си платил, а тези, които са наоколо, но забележете - всички те си ловят извън тази зона, в която ти имаш право да ловиш, всички те НЕ СА ПЛАТИЛИ!!! Не са платили, защото или са охрана, или са близки и познати, или са приятелчета, или са БОЖЕСТВА, избрани от Главния Бог - арендатора, или от Негово Величество - Главния Шеф на Охраната. А Те, те си ловят и на устието, и на шаранджийския залив, и от лодка. И не с една, а с колкото си искат въдици. Естествено - няма никой друг, освен теб, който си платил в тази 100 метрова зона. Всички те са извън нея!!!
Ами - бащиния.
Вие си решавате. Вие избирате, дали да пробвате някакъв риболов с опънати до край нерви.
А на въпросът:
"Защо аз, който си плащам, не мога да ловя там, където сам си избера?" "Тези защо ловят където искат, а аз само тук?"
Отговорът беше:
"На тях им е позволено". (изказано с неохота, мрънкане и с явно изразен гняв на лицето заради зададения въпрос).
Другият отговор беше:
"На арендатора изобщо не му се занимава с риба. Той строи в момента цех за преработка на продукция и не му се занимава с риба".
Имаше и още много въпроси и отговори, но не си заслужава повече писане.
Всичко е било на този язовир, всичко е видял - и мрежи, и източване, и бракониерство, но такова чудо - НЕ Е БИЛО!!! Бащиния за жълти стотинки.
Кой е луд?
Ами - НИЕ.
Хайде, бъди жив и здрав.
Вие си решавате...
Забравете!
Човек веднъж се лъже.

Втори път - за това, което предлагат,

И това, по последни данни (от охраната на язовира) е за 12 години напред!!!
Иначе:
Плащаш на касата на стената (заведението). Издават ти това (за 1 въдица):
После, "шефа" на охраната ти обеснява, че на едно разстояние от 100 метра (пред заведението) можеш да си избереш место - където ти си искаш, но само в този участък!!!
Няма значение на какво ще ловиш - на фидер, на дъно, на щека, на спининг или на мухарка.
А този участък представлява следното:
- В ляво, на 20-30 метра, патки и гъски плуват и пляскат.
- До тях е понтона, от който скачат деца да се къпят. (останаха ти свободни около 50 метра!!!)
- От дясно - където започва стената е 20-50 см. На стената можеш да седнеш точно там и нито крачка повече!!!
- Остават ти около 10-15 метра да нагазиш директно напред. Е, те точно в тези 15 метра имаш право да си избереш къде да ловиш. Нооо, но, само, ако си си платил 10 лева такса / на 1 въдица!!!
Ти избираш, ти решаваш, ти си знаеш.
Накрая разбираш, че само ти си си платил, а тези, които са наоколо, но забележете - всички те си ловят извън тази зона, в която ти имаш право да ловиш, всички те НЕ СА ПЛАТИЛИ!!! Не са платили, защото или са охрана, или са близки и познати, или са приятелчета, или са БОЖЕСТВА, избрани от Главния Бог - арендатора, или от Негово Величество - Главния Шеф на Охраната. А Те, те си ловят и на устието, и на шаранджийския залив, и от лодка. И не с една, а с колкото си искат въдици. Естествено - няма никой друг, освен теб, който си платил в тази 100 метрова зона. Всички те са извън нея!!!
Ами - бащиния.
Вие си решавате. Вие избирате, дали да пробвате някакъв риболов с опънати до край нерви.
А на въпросът:
"Защо аз, който си плащам, не мога да ловя там, където сам си избера?" "Тези защо ловят където искат, а аз само тук?"
Отговорът беше:
"На тях им е позволено". (изказано с неохота, мрънкане и с явно изразен гняв на лицето заради зададения въпрос).
Другият отговор беше:
"На арендатора изобщо не му се занимава с риба. Той строи в момента цех за преработка на продукция и не му се занимава с риба".
Имаше и още много въпроси и отговори, но не си заслужава повече писане.
Всичко е било на този язовир, всичко е видял - и мрежи, и източване, и бракониерство, но такова чудо - НЕ Е БИЛО!!! Бащиния за жълти стотинки.
Кой е луд?
Ами - НИЕ.
Хайде, бъди жив и здрав.
Вие си решавате...
Аз затова го отписах този хубав язовир и си ближа раните сега , и само спомени ми останаха. Получих покана да ходя да ловя но ....не мерси . Не и при такива условия.
Открих си щастието на Богров . На мен малко ми трябва.
Наслука на Колегите.
Открих си щастието на Богров . На мен малко ми трябва.

Наслука на Колегите.
Опазвайте Рибата , за да има какво да се лови !!!
Няма абсолютно никакъв смисъл там да се ходи - просто думи нямам. Започнаха и гриповете да играят вече там и то сериозни грипове. Заграждат цели заливи и събират, ама събират всичко.
Жалка работа, нямам думи просто.
Сигурно и раци няма да оставят там.
Жалка работа, нямам думи просто.
Сигурно и раци няма да оставят там.
Re: Питане за язовир Горна Диканя-статут след януари 2011 г.?
Какво става с Диканите, не ходите вече там , а е пуснат целия . Ходете барем мрежите да хванете нощем и метайте по навътре.
умря язовира тотално - то и за това го пуснаха целия, защото няма какво да се лови. Продължавайте да си давате парите хихихи за въздух и слънце.
умря язовира тотално - то и за това го пуснаха целия, защото няма какво да се лови. Продължавайте да си давате парите хихихи за въздух и слънце.