Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

ПОПЧЕТА-2012
Модератори: emo vasilev, alekst
- ro666koto
- научил се да хвърля
Re: ПОПЧЕТА-2012
Аз си държа скаридите, мидите в кутиика с едра сол и само допълвам. Ако хвана някоя чучурина и взимам филето и него в солта. След риболов в хладилника.vankatagb написа:Днес пробвах попчето на Илия Бояджиев - слаба работа, много дребосък и само изяжда стръвта(скарида и бял червей). Инъче на кея беше като на манифестация от народ.
Някой да помогне със скаридата, че много бързо ми пада или ми я изяждат - какво неправя правилно?
Благодаря предварителнои наслука
Наслука
RTM Tempo
Няма спасение за скаридата,най-жилавата стръв си остават рапана и калмара,пилешката воденичка също е корава стръв.Още не истинала водата за да почне по-якото кълване,сега капризничи.Рано сутрин и привечер е най-вероятно за слука,тогава големите хапват.
- atanasov1589
- ще става разбирач
vankatagb написа: само изяжда стръвта(скарида и бял червей).
Някой да помогне със скаридата, че много бързо ми пада или ми я изяждат - какво неправя правилно?
Благодаря предварителнои наслука
С един бял червей забит за дупето,след скаридата
нямам такива проблеми
-
- научил се да хвърля
3-4 бели червия на куката и друго не ти трябва.
-
- вече хвърля и на тежко
да попитам кога излизат по големи попчета приготвил съм им сафридчета в едра сол и на волтички смятам да ги дебна в дупките.И за съвет който е хващал повече така имали някаква тайна или всичко е до късмет.Номера на куките 3-4 корда 0.25-0.30 и обикновени дървени плочки с до 7-8 метра корда така ги правя ако има нещо по различно пишете.
Поповете не долюбват рибешкото,виж лихнус може да гепнеш-храната на повечето попчета е дънни организми,миди и поразложени останки.Сафридчетата може да ти докарат някоя сплескана риба ама на по-голямя дистанция.
-
- сериозен играч
Волтите са ти добре,моите куки са №2 и ги хващам от декември до към март месец.Повече кълве на пресносолна цаца,но се и хваща много рак в студеното време.
- Pe6o_Tikvata
- сериозен играч
Днес докато водих малкия към градината ми се приходи за попчета.Кат се прибрах грабнах такъмите минах през Велека зех малко скарида и беж в Поморие на кея.Да ма рибата я нямаше от 09:30 до 16:00 5-6бр. попчета и 7-8бр. барбуни не кълве и некълве.Пробвах и в дупките на тетраподите ама там само лапини.

Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека

-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Скаридата като е хванеш е слагаш на слънце хубаво е подсушаваш и чак след това е зАМРАЗЯВАШ.
- evgeni jordanov
- вече хвърля и на тежко
Вчера (събота 03.11) от външната страна на вълнолома до тетраподите 2 кила кая и лихнуси. Куки 2-ри номер, стръв - бяла мида и осолен сафрид. Олово 60-80 грама, по две куки на месината и хвърлям навътре посока Калиакра. Лихнусите ги извадих измежду камъните.
И много кучета има дае......мама им
И много кучета има дае......мама им

Това, което не ни убива, ни прави по-силни!
-
- ще става разбирач
вчера на дружба 6 попа - 5 татаркаи и 1 дебелоусто кафяво, като 2 по 20 см, другите по дребни. Стръв солен сафрид и чернокоп. Всичко се случи към 21.00. Онзи ден взе много хубаво но вчера нещо не искаше да папа.
Бе покрай основния риболов бях пуснал една за попове,ударих 5 броя ама с надлъгване,туй на дружба.Капризничи още,водата е топла.
-
- научил се да хвърля
Чудех се в коя тема да пусна това, но реших че рибата най-много прилича на попче.
Хванах звездоброец за първи път и едни казват, че двата шипа зад главата му са отровни, други - не.
Също че имал или не орган за генериране на напрежение.
Какво да направя - да отрежа главата и в тигана/тенджерата или на котките?
Хванах звездоброец за първи път и едни казват, че двата шипа зад главата му са отровни, други - не.
Също че имал или не орган за генериране на напрежение.
Какво да направя - да отрежа главата и в тигана/тенджерата или на котките?
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Споко ве-нищо няма да ти се случи.
Подложи си я на обработка и действай.
Подложи си я на обработка и действай.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
-
- научил се да хвърля
мерси. ще я изпържа, обаче ако ми се увеличи половата мощ и си повредя жената бате Киро ще е виновен