Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

Чернокоп и лефер 2012
Модератори: emo vasilev, alekst
Re: Чернокоп и лефер 2012
Абе лев,ако върши работа се дава,обаче аз идвам от София и НЕ ЗНАМ за каква краставица става въпрос,това само вие по вашия край го знаете-Софиянци и от други градове не може да знаят,така че питането си остава.От тоя форум не съм взимал пари нито лев,нито съм изкарал нещо далавера покрай него-та така.Айде казвайте къде да си купя дсветещи шлаухчета на място в магазин,не по нета.И да ми е по път ако може,че да не си губя времето за риболов и снимки за спомен от ексурзиятаgogata1 написа:Колега светещите шлаухчета ги има в първия магазин на краставицата -оня на ъгъла 1лв струват ама са дебелички . Аз също ги ползвам ( не казвам името на магазина за да не звучи като реклама )

Риболовци.
-
- научил се да хвърля
Здравейте
Виждам,че нямя да дойдете към нашият край затова на юг в кой магазин има не знам само да споделя как аз направих така ,че чернокопът да не прегризва повода.Използвах черен термо-шлаух който купих от рибарски магазин в моя град(Добрич).След като вързах кукичката с повода и сложих термо-шлауха около 3 см. ги потопих в почти вряла вода и така шлауха стегна и възелът на куката.
Не знам дали е правилно но в събота хванах достатъчно чернокопчета на такъв повод.
Всичките ми такъми стоят в колата за това не мога да покажа снимки в момента.
Виждам,че нямя да дойдете към нашият край затова на юг в кой магазин има не знам само да споделя как аз направих така ,че чернокопът да не прегризва повода.Използвах черен термо-шлаух който купих от рибарски магазин в моя град(Добрич).След като вързах кукичката с повода и сложих термо-шлауха около 3 см. ги потопих в почти вряла вода и така шлауха стегна и възелът на куката.
Не знам дали е правилно но в събота хванах достатъчно чернокопчета на такъв повод.
Всичките ми такъми стоят в колата за това не мога да покажа снимки в момента.
ЖЕЛАЯ ВИ БЕЗСМЪРТИЕ
- vanboxer
- вече хвърля и на тежко
Във всеки средностатистически рибарски магазин тука ги има тези неща,трябва да попаднеш на някой много куц магазин ,за да не ги намеришlusienn написа:Абе лев,ако върши работа се дава,обаче аз идвам от София и НЕ ЗНАМ за каква краставица става въпрос,това само вие по вашия край го знаете-Софиянци и от други градове не може да знаят,така че питането си остава.От тоя форум не съм взимал пари нито лев,нито съм изкарал нещо далавера покрай него-та така.Айде казвайте къде да си купя дсветещи шлаухчета на място в магазин,не по нета.И да ми е по път ако може,че да не си губя времето за риболов и снимки за спомен от ексурзиятаgogata1 написа:Колега светещите шлаухчета ги има в първия магазин на краставицата -оня на ъгъла 1лв струват ама са дебелички . Аз също ги ползвам ( не казвам името на магазина за да не звучи като реклама )

ЖРЕБЧЕВСКИ ВЪЗПИТАНИК
Търсенето продължава,за Тези светещи щлаухчета,монтирани на това китайско чепаре с 6 куки и гирлянди от елхата
Пояснявам не съм напреднал със морските пинизи,но се опитвам да съм в час,и обичам да пробвам нещо ново за мен.Това ми е улова за 1 час преди месец от лодка,на 7ми номер чепаре без шлаух-флорокарбон.При интензивен риболов,бидемите се късат от зъбите на тая риба.Сега си навих ново влакно на старата шаранска сърф макара,да хвърлям на поне 80-100 метра от брега
Събра 300 метра 0.25 и не се запълни шпулата.Такъв и е късмета.То и без това за шаран не съм ходил от 10 години.
Толко беше голям масовия чернокоп преди месец.Най големите бяха по 100гр.,и се ловяха до 10-15бр.на човек на ден,на маслен нос-инфо от преди месец-бях 6 пъти там.

Риболовци.
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Косьо,аз нямам време да ги потапям - ама наистина си пазят
влакното тези шлаухи.
Абе поне цял ден изкарвам с едно чепаре 8 куки.
Люси - зависи от куката,но ползвам 0.7мм - 08мм шлаух.Обикновен,бял,безцветен,
все тая.
След като вържа елхата по куките,я нанизвам да закрие възела,
и поне 4-5мм над куката.
Малко стегнато влиза,еле като бидема е 0.25,
ама с плюнки и мамата се получава.
Да де,от скоро почнах с бидеми 0.25 да вързвам,че доста
квалитетни риПки ми бягат в последния момент.
Четвъртък - пробииииии.
влакното тези шлаухи.
Абе поне цял ден изкарвам с едно чепаре 8 куки.
Люси - зависи от куката,но ползвам 0.7мм - 08мм шлаух.Обикновен,бял,безцветен,
все тая.
След като вържа елхата по куките,я нанизвам да закрие възела,
и поне 4-5мм над куката.
Малко стегнато влиза,еле като бидема е 0.25,
ама с плюнки и мамата се получава.
Да де,от скоро почнах с бидеми 0.25 да вързвам,че доста
квалитетни риПки ми бягат в последния момент.

Четвъртък - пробииииии.

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Колеги в София има към 100 магазина,и немога да знам в точно кой ги продават,а и през деня си имам друга работа,никой не се занимава да обикаля.Влиза в първия и купува стръв и отива за риба.В повечето от Софийските не се интересуват от новостите по морските такъми и не знаят за какво става дума.

Риболовци.
-
- ще става разбирач

Последно промяна от onzinasi на Вто Окт 09, 2012 9:14 pm, променено общо 1 път.

-
- ще става разбирач
Колега lusienn,термошлаух продават във всеки магазин за електронни компонени на цена 30 ст/метъра за ф1мм-след потапяне във вряла вода става 0,5 мм.
Района около буната на Перла го грибосват по три пъти на ден и там риболов няма-по-добре на Маслен нос или по заливчетата по пътя.
Района около буната на Перла го грибосват по три пъти на ден и там риболов няма-по-добре на Маслен нос или по заливчетата по пътя.

Мерси и на теб колега.Но на мен ми трябва светещ термошлаух не чурен .Този на китайското чепаре,като го нагрея на лампата и вляза в банята на зяагъсена лампа свети-това ми трябва на мен,да става и за нощен риболов да свети под водата.

Риболовци.
- КИРО
- Обратна връзка:

И за какво ти е това?
Не върши добра работа де.

Еда де нали затова питам.Тия Китайци защо са го направили,и лъжат че е за сафрид-виж кукичките и се замисли-ти с 2ри номер ловил ли си сафрид,при това кукичките са за язовир.Но както знаем в Китай всичко се прави в количества за да докарат добра международна цена на едро-но не и качество.
Но по склонен съм да пробвам и китайските и наще и тогава да говоря категорично кое е по добро.Проба -грешка,пак проба и картинката я снимам и в архива.

Риболовци.
- КИРО
- Обратна връзка:
Специално за сафрида - ИЧ не обича фосфора,от мен да го знаеш. 

- G.Petkov
Евала на Киро и другите ни морски колеги
!
Ще го обучите този Люсиен, че го чакаме в една друга тема да се похвали с улова си
!
Наслука на всички ви
!

Ще го обучите този Люсиен, че го чакаме в една друга тема да се похвали с улова си

Наслука на всички ви

ето нещо и от мен -на Германката
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.